Când am fost la rudele de la ţară, ne-am gândit noi în sinele nostru interior că ar trebui să cumpărăm nişte pui de ţară, dacă tot suntem acolo. Adică pui de ăla bun, crescut natural, cu carnea aţoasă, dar atât de gustoasă.

Newsflash: Nu mai există aşa ceva.
În primul rând, când rămân fără ouă, pui, cloşti etc, ţăranii se duc la avicolele din judeţ şi cumpără. Adică pui care nu au fost în viaţa lor pui de ţară. Şi oamenilor le plac, pentru că se îmbolnăvesc greu, sunt imunizaţi la multe boli, nu mai trebuie să le facă decât un vaccin anual, deci cheltuieli mai puţine, pierderi mai puţine.

Second, am aflat o dudă. În sate se comercializează la negru tot felul de alimente tip şrot, pentru pui, alimente care au o listă de componente biotice şi antibiotice lungă cât sacul de 50 de kile în care sunt vândute.
Iar oamenii sunt foarte mulţumiţi. Şrotul ăla ajută la orice. Calului i s-au înţepenit picioarele din spate. I-am dat şrot, în 4 zile a fost bine. Porcul avea o gâlmă, i-am dat şrot, a 2 a zi nu mai avea nimic.

Practic, îi înţelegi pe oameni. Cheltuieli mai puţine, venituri mai mari, pui mai sănătoşi, mai longevivi. Plus de asta, atunci când îmi vinzi o găină care moartă, tranşată are 8 kile, iei nişte bani, nu, dacă vinzi cu 10 lei kila. (cum am cumpărat eu)

Pe de altă parte, te întrebi de unde pana mea mai mănânci mâncare biologic sănătoasă în zilele noastre?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

55 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Ce pofta am de o friptura din carne de vaca special crescuta pt asa ceva. Dar in rromania de unde? La noi nu se creste asa ceva, trebuie sa vina elvetienii sa faca asa ceva.

    • am vazut si eu reportajul cu vacile alea speciale. logic ca rromanii ii privesc pe aia ca pe extraterestri, cum, nu cresc ziementahl?

  2. E foarte greu sa mai mananci bio in zilele noastre!

  3. cam tarziu l-ai descoperit pe nea srot……este de catziva ani buni in burtile animalelor de la tara..

  4. #5

    raspunsul e unul singur si l-au descoperit multe vedete care ajung sa fie fermieri (liz hurley, angelina joli) = iti faci ferma singur si cultivi/cresti in conditiile pe care tu le controlezi.

  5. Am un var care e inginer zootehnist. Are niste steroizi pentru porci gen 10 grame la sacul de 50 kile de taratza. Si ies porcii Arnold 🙂

  6. Frateeeeee. Si am aflat si eu si despre legumele sanatoase din curtile taranilor, care sunt injectate cu nu stiu ce rahat de substanta. Asta face ca rosiile, de exemplu, sa se inroseasca in 24 de ore!!!

  7. Ce ar fi să încercăm şi un pic de regim vegetarian ? Nu că în legume şi fructe nu ar fi chimicale şi hormoni, dar e lanţul trofic mai lung şi se mai pierd pe drum 😀

  8. Excelent! Simplu: nu mai mananci. Fiindca au avut unii grija sa se strice tot si nu cumva sa ajunga Romania un mare producator de hrana ecologica (lucru ce i-ar fi fost simplu in 90)
    Sunt multe de zis…

  9. #10

    Un subiect foarte bun. O mare parte din Tarani nu stiu (sau poate stiu..) ce baga in animale.
    Locuiesc in oras si ma aprovizionez cu branza si carne de la un precupet care aduce de la mai multe familii de tarani care cresc gaini, oi, capre si vite hranite cu cereale autohtone, porc nu mananc.
    In Bucuresti NU sunt foarte multi distribuitori de carne fara steroizi sau alte porcarii.
    Carnea de gaina, oaie si vita naturala fara droguri, este o carne rosie, atoasa, mai tare si care se necesita un timp mai mare de pregatire (seamana cu carnea de vanat) dar foarte gustoasa fata de carnea alba, moale din comert plina de chestii (hormoni si steroizi).
    Fiind mai scumpa, prefer sa mananc mai rar carne, dar macar e mai naturala.

    Nu dau doi lei e normele de ambalare din magazine, e doar praf in ochi, ce e in spate te ingrozesti: hormoni, antibiotice, agenti de afanare si de fragezire…ff chimici si nocivi, adaos de amidon si apa, glutamati, samd.

  10. Exista, are mama la tara vreo 130 de gaini/pui. Stiu sigur ca nu le da chimicale de mancare, odata insa cand a fost un pui bolnav a venit veterinarul si i-a dat o pastiluta. Nu stiu ce continea, puiul si-a revenit. Acum nici sa credem ca puiul e bio numai daca-i crescut cu apa si aer nu-i ok. Am mare incredere ca puii aia din curtea mamei sunt cei mai sanatosi pe care eu ii voi manca eu vreodata.
    P.S. Mama nu-i vinde. 😀

  11. Eu am pui de tara, intradevar cand sunt mici le dau “concentrate” pentru ca nu am moara, dar cand se fac maricei le dau doar grau cu porumb si cateodata iarba… si soiul nu este de avicola… ouale sunt mai bune si carnea mult mai tare dar supa de gaina e mult mai gustoasa… :)) mai exista si dastia care nu se gandesc numa la profit…

  12. #13

    Bunica cumpara in fiecare primavara pui “de la stat” cum zice ea, mai creste si de dorul vremurilor vechi din aia autohtoni (cu closca si tot meniul) care au toate culorile insa sincer sa fiu cand sunt taiati nu vad nici o diferenta la gust intre aia cumparati si aia autohtoni.

    Deci problema majora e cu ce sunt hraniti. La noi inca nu a ajuns srotul (sau cum pana mea se cheama)

    P.S. O diferenta totusi este, aia “de la stat” is mai bolânzi dar au mai multa carne pe ei.

  13. #14

    ok, intr-adevar puii de la tara sunt foarte ok la gust si iasa supa cea mai supa din ei.
    insa nu inteleg de ce mama dracului a innebunit toata lumea cu mancarea asta bio? wtf?
    garantat, multi dintre ei nu au nici cea mai vaga idee ce inseamna manipularea genetica, au impresia ca se face in laborator in niste eprubete de niste oameni in halate albe. nu isi dau seama ca datorita manipularii genetice a animalelor mananca ei in fiecare zi carne de pui, de porc, datorita ierbicidelor si pesticidelor isi permit rosiile pe timp de iarna etc.
    da, bre, sunt mai de la tara. si stiti care e problema cu puii de casa aia adevarati? ca sunt gingasi, se imbolnavesc repede, nu cresc intr-un ritm rapid, risipesc o gramada de hrana. pe cand puii astia ¨de sera¨ se fac in 6-7 sapt de 3 kg. si srotu ala de care zici tu e defapt PMV (proteine-minerale-vitamine), un concentrat. nu are chimicale cum a zis cineva mai sus. calciu, magneziu, diverse vitamine…

  14. Este foarte greu sa mai gasesti mancare cu adevarat bio in ziua de azi. Singura metoda sa fii sigur ca e bio este sa ti-o produci singur ceea ce la oras este aproape imposibil. Din pacate civilizatia moderna a pierdut in multe cazuri legatura cu natura si asta se vede zi de zi pe oameni (obezitate, cancer etc.) Frustrarea mea majora legata de subiectul asta e ca traind la oras nu ai efectiv cum sa eviti alimentele “contaminate” avand in vedere ca astia baga e-uri si in paine iar fructele sunt iradiate ca sa tina. Sigur ca exista varianta magazinelor bio cu preturi duble insa eu nu am incredere nici in alea ca ar fi 100% bio.

  15. eu am noroc cu bunica. sta la sat si face totul pe metode old school. nu creste 5.000 de pui pe an sa-i vanda… ci numai 50, pe care-i da la copii si la nepoti. si n-are treaba cu srot, chimicale si alte chestii de genul asta. merge pe princioiul ca daca de cand e ea puii au crescut fara ele, pot trai si acum.
    si… o fi stiind ea ceva, ca vorba aia… in 90 de ani (impliniti anul acesta), investi ceva! Sa-i dea Dumnezeu sanatate si ani multi!

  16. Prelungirea Ghencea nu e la tara.

    Acu serios. Sunt oameni si oameni, inclusiv “la tara”. Anul trecut prin vara am fost la neamuri, si unele neamuri aveau puii cum trebuie, rosie “d’aia adevarata”, si altii care cresteau rosii suflate cu “dracu sa le ia” de 2 kile rosia si cu gust de “guma turbo da’ fara gust”. Primii nu faceau comert cu ce aveau pe langa casa, erau pentru ei si copii, altii vindeau si stevia care crestea pe langa gard.

  17. #18

    DOWNSHIFTING

  18. asta mananca a mea vaca (srot.dictionarweb.com/am.php?action=searchWord&word=srot) … in combinatie cu taratza = TAIN. cred, totusi, ca tu vorbesti aici de alt srot 🙂 ; daca nu, afla ca niciodata nu a existat niciodata mancare biologic sanatoasa. si la faza cu puii: maica-mea cumpara de la stat pui pana la 500 g (primavara), iar spre toamna iarna incepe sa ii taie (1500-2500 g). pune si closca, dar mai slabut. ii creste, bineinteles, cu PAPUSHOI si la “desert” le mai da din cand in cand branza de la vaca. 🙂

  19. Treci pe fazani. Sau porumbei. Timp ai, crezi c-ar fi greu sa iesi in week-end la vinatoare? Bine ca mi-am amintit: am un prieten vinator, si mi-a promis mai demult o pereche de fazani…

  20. Faza cu “cumparatul oualor pt clocit” cred ca tine de genetica(sau poate la gaini nu e asa pb cu conservarea genelor ca se tot schimba cocosul?). Cel putin la plante cred ca de-aia se cumpara de la Institute Agronomice semintele. Daca ai aceeasi familie de gaini de nush cate generatii… sunt prea “elitizati” puiii, devin sensibili etc. (diferenta intre un caine de rasa si o corcitura: corcitura e f rezistenta iar cainele de rasa se imbolnaveste si de la o pala de vant).

  21. #22

    @Scriu pareri. Multa sanatate bunicii tale!:) Subscriu la ce-ai scris si bunicii mei sunt la fel. Adica inca mai cresc pui, dar doar strict pentru familie si se vede clar diferenta intre un pui cumparat de la magazin si cel crescut de bunici. Dar cred ca cei care cresc pui, la tara, cu scopul de a face comert, apeleaza la metode “non-bio” pentru ca e mai ieftin si mai usor…

  22. Romania ar fi avut o mare sansa sa produca mancare bio pt export (care e scumpaaa de mori)… dar ne-au vandut politicienii: am auzit la radio vara trecuta reclama la seminte MONTSANTO, care e un fel de anticristul in agricultura: ei au semintele lor modif genetic ce traiesc o singura generatie (nu sunt fertile plantele), practic te obliga sa cumperi in fiecare an. Dar asta nu e tot: daca tu ai seminte normale iar vecinu are OGM, polenul OGM poate ajunge la plantele tale. Iar Montsanto are patent pe OGM-ul lui. Aka el te poate da in judecata pt ca in recolta ta apar gene din OGM-urile lor.(Si din cate stiu au facut faza asta in state). Deci practic o data intrati pe piata, au sanse sa impuna monopol…

  23. #24

    Treaba e ca exista 2 feluri de pui: cei destinati vanzarii si cei pentru consum propriu. Cei din prima categorie sunt ingrasati voit pentru ca profitul sa si existe (un pui “de casa” ar fi mult prea scump ca sa il si cumpere cineva). Cei din a doua categorie sunt cei buni, cei cu care suntem aproape toti obisnuiti…

  24. eu nu stau sa analizez prea mult ce mananc. bine, nu mananc fast food si arsuri toata ziua dar nici nu ma uit la painile de pe raft si ma gandesc sa o aleg pe cea mai eco. sunt de parare ca organismul uman se adapteaza si am sanse sa mor de la orice, dar de la mancare nu.

  25. @maddy: optimismul tau frizeaza inconstienta.

  26. @Miha Multumesc, la fel si bunicilor tai! Pai da, cama asa e, cei care cresc pui pentru comercializare normal ca folosesc diverse substante, ca doar urmaresc profit, trebuie productie, trebuie cantitate si trebuie… rapid! Asa ca… sa ne bucuram ca avem bunici 🙂

  27. Mancarea bio/eco/cum-vrei-sa-i-zici e o basina, cam ca barbatii cu esarfa, palariuta si pantaloni bagati in bascheti! De ce va comportati ca babele, cand sunteti toti trecuti prin scoli? De unde pana unde legumele si carnea “dă seră si combinat” nu-s sanatoase?

    Oink!

  28. @acp: hahaha. U FAIL

    Arhi, unele dintre concentratele alea sunt bio. Se cheama concentrate ca au de toate (cereale, floarea soarelui). Uneori le mai dai si niste “chimicale” sa faci rost si de niste carne si sa nu risti ca la o saptamana inainte de a taia animalu sa iti moara.
    Pe de alta parte, faptul ca puiul ala a mai si fugit prin curte, a avut si alt tip de alimentatie (nu numa chimicale), o sa ii dea macar 90% din gustul de carne adevarata, numai ca mai multa.
    cum zic botsuanezii: Win some Lose some.

  29. #30

    Pe de altă parte, te întrebi de unde pana mea mai mănânci mâncare biologic sănătoasă în zilele noastre?

    de la supermarket, de pe raftul certificat “bio” 😉

  30. Un prieten mi-a facut rost de niste pui “pentru export”, ca pe vremea lu’Ceasca. Mai, arata a pui de tara, cu grasime galbena si gust minunat, pacat ca nu se vinde la noi asa ceva…

  31. daca-i mare nu inseamna ca e si bun. daca mananca numai naturaleturi, costa ..
    cu plasticuri nu se simte bine, normal. cand e cam pleostit intri in panica sa nu moara. si cand zburda prin ocol cine sa-l mai opreasca?
    intreaba femeile ce fel prefera si care sunt ultimele LOR studii

  32. Oare ce e mai bine? Sa suferim de foamete sau sa mancam chestii putin modificate genetic? Eu as alege oricand a doua varianta, ca, omul inca evolueaza [organismul nu mintea(vorbesc de rromania)]. Peste cateva generatii, mai mult ca sigur nu o sa le mai pese oamenilor de E-urile astea si alte bazaconii. Pentru ca vor fi imuni la efectele negative [daca sunt (oricum, mai multa lume se imbolnaveste de la poluare decat de la mancare) ]

    Hrana animalelor la tara…Hmm, eu stiam ca srotul are compozitia chimica:CRSF-L (coji si resturi de la semintele de floarea-soarelui). Am vazut srot, am pus mana, am mirosit (miroase exact ca semintele de floarea-soarelui cu putin ulei).
    Chestia cu adevarat dubioasa la hrana animalelor nu e srotul, ci un fel de concentrate.

    Concluzia 1: Daca srotul ala de floarea soarelui e vinovat, inseamna ca am descoperit motivul:-? – consumul excesiv de seminte de floarea-soarelui.

    Concluzia 2: Lumea poate manca orice chestie modificata genetic…se va adapta…Poate peste 1 milion de ani oamenii vor bea acid sulfuric. 2 exemple de adaptare: japonezii au in corp un fel de bacterii care ii ajuta sa consume tot felul de alge si chestii marine, iar oamenii care traiesc la altitudini mari, s-au adaptat la mediu, iar ei consuma mai putin oxigen.

    Concluzia 3: Oamenilor le plac subiectele de genul acesta, conspiratii mondiale, modificari genetice etc. Mass-media doar profita de lucrul acesta…

    In final spun doar ca nu-mi place carnea de pui/gaina de casa, pentru simplul fapt ca are grasime( galbena si scarboasa :)) ). In schimb ouale gainilor de casa sunt delicioase, galbenusul are culoarea aia galbena-portocalie, nu ca ouale din comert care au un galbenus fara culoare 😛

    • #34

      silviu, modificarile genetice au reactii cum ar fi inducerea rezistentei la antibiotice, printre altele. adica daca racesti, mori ca prostul, ca antibioticele nu au efect la tine. sau si mai bine, mutatia genetica e continuata in organismul care consuma produsul respectiv. and on. mai citeste odata ce am scris, ca eu nu scriu nicaieri de floarea soarelui, ci de ceva vandut generic sub denumirea de srot, cu diversi compusi chimici.

  33. #35

    Bre, toate ca toate da’ iepuroiu’ ala e pur si simplu horror !!!!

  34. Mai nu stiu, la mine la tara bunica-mea ii hraneste cinstit, cu graunte pe gaini si cu un fel de terci de malai pe pui… Then again, bunica-mea nu are ferma :).
    Stiu de *niste* magazine unde cineva zicea ca a gasit pasari “de tara” (adica are grasime galbena pe el). Eu personal n-am luat, prefer sa mananc pui produs de ferma din satul bunicii mele. Cu ce l-or hrani si ce-or pune in el – Dumnezeu cu mila, cu m-am intrebat niciodata. Eu il mananc si gata. E bun!

    In alte tari e un pic mai altfel, de exemplu in Anglia am vazut ca au pui “organic” de diverse feluri – hranit cu grau, hranit cu porumb etc. Dar asta e deja advanced stuff, nimeni nu intreaba la noi ce-a pascut vaca din laptele careia e facuta telemeaua de la “tarani”.

  35. Bucurati-va, Maddy va face in curand un copil, doi, trei si ii va hrani cu paine cu 10 E-uri in ea, ca n-are ce sa li se intample. Si o sa-i trimita la gradinita si la scoala cu pachet format din pufuleti, snacksuri si Joe, napolitana minune de-ti ia gura foc de la ea, plus bani de buzunar sa-si ia copiii cola in pauza. Bineinteles, cu telefonul dupa ei de la 6 ani, sa poata sa-i controleze mereu:
    ai mancat, mamica? ce faci? esti bine?

    si o sa iasa niste pui cu creierul prajit, cu organismul vai de mama lui, cu ochii praf de la calculator de la 4 ani, nervosi si atotstiutori, caci google va gandi pentru ei.

  36. #38

    @Silviu
    De acord, cel mai probabil o sa ne adaptam ca specie, dar cu victime la nivel de individ, timp de generatii. Care se ofera?

  37. Hormoni & antibiotice. Asta contin concentratele pentru animale de ferma. Si ne mai miram ca cresc tatele si vine ciclul la fetite de 8 ani?!?
    Dar ce nu contine aditivi? Sarea? Antiaglomerant. Uleiul? Agent de sedimentare. Faina? Antioxidanti. Zaharul? Coloranti…..
    Absolut tot ce gasim in raft contine aditivi.
    Ma imprastii de ras cand citesc pe sticlele de suc ca este 100% naturel. Naturel my ass! Il poti lasa in soare, la 40 de grade si nu se strica. Il pot consuma si sugarii! :-)))

  38. @Silviu: “Oare ce e mai bine? Sa suferim de foamete sau sa mancam chestii putin modificate genetic? ” Eu aleg varianta “sa ne inmultim mai cu masura.” Ca daca ne inmultim necontrolat, nici cu OGMuri n-o sa reusim sa ne hranim. Ca fapt divers – tot lobby-ul pt produsele astea exotice se bazeaza pe ideea de “foamete” si putini vor sa dezvaluie un pic factorul “profit”. [Ca doar nu de grija noastra cauta ei somon ce creste de 2 ori mai repede si porumb nefertil cu patent pt monopol.] A propos de porumbul OGM, studiile pe cobai au demonstrat ca cei hraniti cu OGM dezvolta boli legate de batranete … deci cum ar veni imbatranesc mai repede.
    Si ca fapt divers… dc se opun asa de tare producatorii de OGM sa apara pe eticheta produsului acest fapt? (momentan apare doar daca e peste un procent) Daca eu imi permit sa mananc sanatos… dc sa nu am optiunea asta? Dc sa fiu obligata sa mananc ce vrea Montsanto?

  39. de ce nu te faci gospodar si iti iei un incubator, faci pui, gaini si iti tragi si un cocos care sa faca sport la tine in balcon?
    si la cocos ii dai numa ceafa la gratar. restul……SROT de srot. sa nu le dai cumva graunte ca tusesc si trebe sa la cumperi sirop de tuse. ca sa le maruntesti iti trebe aparatul ala si iarasi costa bani.
    asa ca cel mai bine taci si inghiti.
    nu mai e puiul de la tara de la bunica care arata cat o gaina si faceai doua feluri de mancare din el.
    s-acuma vin pielitarii:”nu era mai bine pe vremea lui ceausescu?”
    NU
    in puii mei !

  40. #42

    Nu stiu cum e in Romania dar in Canada esti obligat sa pui pe eticheta toate componentele ce intra in alimentul respectiv. De multe ori te ingrozesti ce vezi. Asta pentru ca in goana dupa profit se adauga tone de aditivi pentru ca produsul sa reziste mai mult pe raft, sa ai senzatia de gust mai proaspat si asa mai departe. Multi dintre aditivi sint asociati cu diferite afectiuni dar industriei nu-i pasa. Nici acum nu am aflat ce contine uleiul folosit in industria fast-food pentru prajire de au nevoie de o clasa speciala de stingatoare de incendiu! Cica aditivi sa-l faca sa se incalzeasca mai reped si sa reduca viteza de ardere /rincezire.

  41. eusitu: esti in eroare la partea cu uleiu de fastfood. Ala e un ulei banal de palmier. A carei mare jmecherie ii temperatura INALTA de ardere. Poate are si niste aditivi sa mai urce un pic, dar nu prea ar avea rost

  42. Bre, mama crește pui de la cloșcă sănătos. Fără alte drăcovenii, doar ceva concentrat, sau cum îi zice, dar pentru puțin timp. Deci, nu îmi e frică de puii de la mama de acasă.

  43. In Bucuresti vrem sa mancam sanatos dar respiram imputeala dintre betoane 24/24 ca si cum nu ar fi nicio problema. Feliile de parc dispar una dupa alta sa mai faca un mol in care sa vanda E-uri asezonate cu mancare.

  44. #46

    @arhi: mi se pare ca mai demult am schimbat niste replici aprinse pe tema organismelor modificate genetic. e ultima data cand mai insist pe tema asta, si vreau sa iti dau un exemplu. stii cat de probabil e sa mananci o rosie mutanta si mutatia sa se continue in corpul tau? exact la fel de mare cat e sa devii super-erou dupa ce te musca un paianjen radioactiv. NU EXISTA ABSOLUT NICI UN MECANISM IN CELULELE VII CARE SA PERMITA INSERAREA UNEI GENE DIN ALIMENTE IN MACAR O SINGURA CELULA A CORPULUI TAU. singurele organisme capabile sa isi insere propriile gene in genomul unei celule sunt virusurile. si chestia asta merge intr-o singura directie, pentru ca virusul doar da, nu e capabil sa si ia, asa cum nu esti capabil sa zbori, datorita modului in care e construit. altfel spus, virusul, singurul organism capabil sa se joace cu adn-ul tau, nu poate lua de la puiul modificat genetic ca sa iti dea tie.
    iar rezistenta la medicamente e o insusire a bacteriilor. tu nu faci o pneumonie letala pentru ca esti rezistent la augmentin (de ex), e un non-sens. faci pneumonie si mori daca bacteria infectanta e rezistenta la augmentin. efectul antibioticelor nu are nici o legatura cu tine, ci cu bacteria.
    OMG pot fi nocive, dar nu in modurile de mai sus. pot contine substante otravitoare sau cancerigene, pot contine excese de cine stie ce grasime si iti infunzi coronarele in timp record. astea sunt lucrurile stiintific posibile. dar totodata sunt si detectabile in aliment.
    in fine, incep sa ma lungesc oarecum offtopic. daca ai in forma electronica argumentele tale in directia nocivitatii OMG (ma refer la partile cu care nu sunt eu de acord), da-mi link-uri sau un mail cu attachment-uri, sunt foarte curios.

    • #47

      ok, la un moment dat o sa caut pe unde am citit chestiile alea, desi sunt destul de vechi, au cativa ani buni. daca le gasesc, o sa iti dau pe mail. e perfect posibil ca eu sa stiu tampenii, dealtfel

  45. A existat un documentar despre efectele porumbului OGM asupra cobailor(un studiu facut de greenpeace)… Desigur a disparut de pe Google Videos dupa vreun milion de vizionari. Am gasit altul despre Montsanto, creatorul minunii OGM “considérée comme l’un des plus grands pollueurs de l’ère industrielle”. video.google.com/videoplay?docid=-8723985684378254371#
    Eu inca imi pastrez ideea ca e foarte “suspicious” dc “forurile superioare” (chiar al Romaniei www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/200803/Organismele-modificate-genetic-foc-de-paie-sau-jar-pentru-UE.html ) se opun semnalizarii/etichetarii corespunzatoare a produselor modificate genetic. Dc ni se ia dreptul de a decide pt noi insine ce vrem sa mancam… In afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul…

  46. #49

    bre ziceai ca te-ai uitat la “Penn & Teller: Bullshit!”… n-ai invatat nimic… 😛

  47. Oameni buni, ma speriati? Pan la urma, PUIUL FERICIT, taranesc, AVE osenesc si alte minunatii de prin supermarketuri cum sunt? bio sau nu? sau macar sanatosi sa-i mananc?

    Ca eu n-am pe nimeni, nimeni la tara si daca ma duc sa cumpar fara sa cunosc pe nimeni n-am facut nicio treaba.

  48. #52

    @43 Nu e ulei de palmier.

  49. #53

    @Arhi, o fi ca tine, nu zic dar ce solutie am? Daca nu am rude la tara si cand merg chiar voi (comentatorii) recunoasteti ca ceea ce se vinde nu e bun – am de ales?

    Chiar as vrea un pui bun, dar nu stiu de unde sa-l iau.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam