Am primit pe mail aceste poze, care susțin că au în ele rezultatul depunerilor din apa minerala Borsec. A mai auzit cineva despre asta, e cumva vreo intoxicare nouă? Deși nu cred, îl cunosc pe sender.

beau apa minerala Borsec regulat… si ce vezi in poze ramane in pahar dupa 1 zi.
am pus si capac la pahar, sa fiu sigur ca nu e praf sau ceva din aer. si nu e.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

68 comentarii Adaugă comentariu

  1. Aşa arată o tabletă efervescentă dizolvată în (orice) apă.

  2. Bidonul de apa borsec e albastrui. Mie asta nu imi pare bidon de borsec. Parerea mea.

  3. e de peste 200 de ani … asa arata o apa statuta. tot Buc**ina e cea mai buna.

  4. Coca-Borsec, e sortiment nou

  5. #11

    transmite-i ca poate-i cazu sa mai spele paharele.

  6. Sa citeasca compozitia chimica de pe eticheta, nu am vazut cantitate mai mare de calciu la o apa minerala in ro. Poate o fi, dar eu nu am intalnit.

    Borsec este ideala pentru un sprit .. din an in paste, in nici un caz pentru un consum regulat.
    Am un prieten care bea odata zilnice Borsec, a facut anul trecut piatra la rinichi, de atunci am invatat sa ma uit pe eticheta la apa minerala.

    • #13

      si cam care ar fi cea mai ok, la ce avem noi pe piata?

    • Apa de masa acidulata 😀

    • de la orice apa minerala carbogazoasa consumata zilnic probabil ca faci pietre la rinichi pana la urma. bine, nu ca ar fi sigur ca fix de la apa a facut pietre la rinichi. aia plata e ok. cel putin borsec si dorna, ca de alea beau regulat(adica in loc de apa de la robinet) de peste 4 ani. aia carbogazoasa in schimb e sarata rau.

  7. Și eu beau tot Borsec, tot de ani de zile … dar nu am observat ceva “necurat”…
    Poate o fi din cauză că o beau direct din sticlă? 🙂

  8. #17

    Beti coca-cola 😀

  9. Apăi plm, eu consumam doar apă minerală şi bere. Acuma, mă simt nevoit să renunţ, cu lacrimi în ochişori (ca stolo pe vremuri), la apă. Asta e, măcar să nu am piatră la rinichi.

  10. Poate aia de la care cumpara vand doar sticle de borsec si apa de chiuveta 😀

  11. #20

    vara beau in jur de cate 3 sticle pe zi, nu pot bea bere tot timpul la munca, si nu am nimic cu rinichii. Si pahare de alea asa murdare am si eu la birou ca totusi e apa ‘minerala’ daca ai baut cu acelasi pahar si apuca sa se usuce apa pe peretii lui intre turnari zici ai ai pahare din sticla mata

  12. Nu ma indoiesc de faptul ca imaginile si informatii sunt reale. Si eu primesc tot felul de stiri privitoare la alimente, paine otravita, program de exterminare in masa, etc. Ref la apa, exista orase in care populatia n-are apa potabila la robinet din sistem de canalizare public, insa exista fabrica de apa plata si minerala.

    • #22

      Pentru că ăia cu fabrica au avut grijă să dea “mici” atenții la primărie ca să concesioneze pe zeci de ani toate izvoarele din zonă. Populația nu putea concura cu astfel de interese, așa că acum are ocazia să cumpere la sticlă apa pe care o puteau primi pe țeavă.

  13. #23

    da, dude, asa arata. apare la aproape orice marca. e normal, aia e sare 🙂

  14. #24

    Avem vreo dovada cum ca e apa minerala Borsec in pahar? Sau trebuie sa-l credem pe om pe cuvant?
    Din curiozitate, am sa fac aceelasi experiment. Desi, sunt convinsa ca am uitat apa minerala in pahar, de pe o zi pe alta… si n-am depistat cariera in el.

  15. Si-or fi facut niste pesti de cap prin zona. 😀

    (Ala aduce a calcar)

  16. #26

    Am constatat si eu depuneri albicioase pe pahar, de la apa carbo-gazoasa Borsec, care nu ieseau la o spalare normala (trebuia insistat cu partea rugoasa a buretelui). Chestie care m-a cam pus pe ganduri. Se pare ca Bucovina e cea mai apropiata de o apa “normala”…

    • #27

      Bucovina, ma frend, este cea mai naşpa apă de pe piaţă. Bucovina nu provine din izvor mineral ci de la chiuvetă la care se adaugă gaz. Sifon îmbuteliat.

    • #28

      Hai nu ma-nnebuni, nea Nicu. Pardon, Sandu.

      Si ai si vreo dovada poate la chestiile pe care le afirmi?

      Nu de alta, dar eu stiu ca fabrica din Vatra Dornei are contract cu SNAM si are 2 surse de unde se aprovizioneaza. Prima ar fi C7 pentru apa plata, si a doua ar fi F2 pentru apa carbogazoasa. Si cel putin la F2 stiu ca este teava din buza… sursei pana in fabrica.

    • #29

      Eugen » agreed 🙂

    • #30

      @Eugen
      Or fi schimbat chiuveta, pardon, izvorul. Singura apă îmbuteliată comparabilă cu cea din izvor este Poiana Negri “Cumpătată”. Să ştii că sunt mulţi oameni care nu fac diferenţa dintre o apă minerală bună şi una proastă, mai ales cei care nu au băut niciodată apă minerală carbogazoasă direct din izvor. Nu m-ar mira să fii unul dintre ei.
      Bănuiesc că eşti consumator şi de suc RIO.

    • #31

      Hai sictir, ca sa zic asa.

      Eu am fost acolo si am vazut teava cum vine naibii din munte pana in fabrica. Asa ca mai scuteste-ne cu ironiile tale. Ceva dovezi pentru ce spui?

  17. #32

    Citeste analizea asta
    www.financiarul.ro/2012/01/03/analiza-chimica-a-apelor-minerale-din-comert-un-sortiment-depaseste-limita-de-toxicitate/

    Borsec – apa minerala naturala , natural carbogazoasa;
    Apă puternic mineralizată – rezidul fix peste 1500 mg/L – Perla Harghitei (3330 mg/L), Tuşnad (1760 mg/L) şi Borsec (1510 mg/L)

    Adica Borsec are multe minerale, acelea se depun cu timpul.

    1
  18. Cred ca nicio apa minerala nu e indicata pentru consum zilnic.

    “Cea mai buna bautura este apa de izvor
    daca la o picatura pui un kil de vinisor”

  19. #34

    Am baut saptamana trecuta apa minerala Borsec-am zis ca e cea mai buna apa care am baut-o vreodata si eu nu le am cu apele!

  20. #35

    Cami G., cel mai simplu e sa faci experimentul, dureaza o zi maxim, poti chiar si acoperi cu ceva paharul sa nu zici ca e praf sau altceva din aer.

    pe eticheta de Borsec minerala scrie Calciu 364 mg/l.
    deci ala e calciu, nu e calciu, o fi bine, o fi rau?

  21. #36

    Toate apele sunt minerale deoarece conţin MINERALE. Chiar şi aia de izvor conţine minerale deoarece provine din pământ. Doar dacă bei apă demineralizată n-ai parte de minerale.
    Poate trebuia să spele paharul înainte sau poate apa era expirată sau poate a turnat în pahar şi a uitat să mai bea şi s-a întors după şase săptămâni şi a descoperit paharul şi a zis “Ia uite, mă, ce de depuneri!”.

  22. #37

    Este din cauza mineralelor… se intampla la orice apa minerala ( nu plata). Dar cine pana mea lasa apa in pahar o zi si pe urma se mira? Suprafata apei poate strange si particolele de praf din camera intr-o zi… ca imi inchipui ca n-a facut testul intr-o camera aseptica. In sticla banuiesc ca nu se intampla fenomenul asta nu-i asa?

    • #38

      Domnu’ “particole”, “apa plata” este apa minerala necarbogazoasa. Ce vrei matale sa zici este “apa demineralizata”.

      1
  23. Hello. Dar e normal ca apa minerala sa aiba depuneri, de asta e monerala naturwla si nu facuta cu dioxidul de carbon cum se fac apele minerale dea bucuresti cu apa din retea de la.apanova.

    In afara de carpatica nici o alta apa nu zice ca n-are depuneri si e normal. Plus ca sunt niste limite trecute pe ambalaj.

    Nu aveti teoretic de ce sa va.impacientati. acum 20 de ani va.amintiti ce apa.beati si nu aveati probleme?

  24. #41

    Sunt mineralele care cateodata nu se filtreaza. Asta e bine! Inseamna ca nu e sifon cu eticheta de apa minerala!

  25. Am gasit…ai zis ca bei apa Borsec regulat. Bea neregulat sa vezi ce se-ntampla…:)

  26. Eu sunt un bautor de Borsec dar doar cand il asociez cu un vin, in rest beau apa de ploaie ca contine mai multe saruri si radiatii de la cernobal, de la fukushima nu am simtit inca. 🙂

    • #46

      Faci şpriţ cu una dintre cele mai carbogazificate ape de pe piaţă? Mai bine tăceai.

  27. #47

    Apă minerală în fiecare zi ? Probabil că vrei să ai, în viitorul apropiat, probleme cu rinichii. Apă plată în fiecare zi, nu minerală, nu bere. Ignoraţi cât puteţi reclamele de la televizor şi rămâneţi la apă plată. Nu uitaţi că berea este un stres puternic pentru stomac şi ficat, iar apa minerală pentru stomac.

  28. La apa mea din bidon de 5 litri nu mai are astfel de depuneri. Anunţă-l pe om că Perla Harghitei la 5 litrii e o apă bună. 🙂

  29. am patit si eu la fel dar cu apa minerala borsec de la sticla, bauta cu acelasi pahar timp de 1 luna. Dupa o luna depunerile nu se mai duc atucni cand clatesti paharul

  30. #50

    Si cu Dorna sau Poiana Negri se se intampla la fel. Eu initial am crezut ca e din cauza prafului din casa, dar par. e ca e de la apa minerala!

  31. #51

    E absolut normal sa se depuna, apa minerala are saruri…minerale:D
    PS:mi s-a facut dor de sifon:)))

  32. sunt bautor de Borsec; singura apa minerala pe care o bem familionul nostru. Ca e minerala necarbogazoasa, ca e carbogazoasa eu n-am vazut nicio depunere chiar daca a stat sticla desfacuta 3-4 zile.

  33. #53

    si eu ca marius

  34. #54

    De ce nu se face test si pe “apa demineralizata” sau apa distilata, de se vinde la peco si la raionul de auto din supermarketuri?
    Cred ca aia bate la fund Evian, nu?

  35. #55

    ala e calcar, si o sa iti apara niste peste roz pe fata daca o sa bei regulat

  36. Intamplarea face sa fiu destul de familiar cu fabrica Borsec si cu procesul de imbuteliere, caci basically apa provine de la bunicu’ (Trompi sa-l odihneasca) din curte.

    Intr-adevar apa Borsec face depuneri de diferite feluri, insa nu calcar (ceea ce pare a fi mai sus, de aici si comentariile de mai sus ca pare a fi calciu efervescent) si nu peste noapte, ci luni pana in ani, care nu se transfera recipientului (iar cei de la Borsec nu stau cu apa “statuta” in rezervoare). Astfel, explicatia trebuie sa fie alta si ar fi interesant de aflat ce Borsec a folosit domnul/doamna care a trimis pozele.

    Da, am emis deja factura domnului Cretu

  37. Probabil paharul era murdar cu ceva inainte (Acid fosforic din Cola) iar cand a turnat Borsec peste a precipitat calciul sub forma de hidroxiapatita (care e insolubila).

    Mistery solved

    • #58

      Ovidiu Popa » elementary, my dear watson :))))))))))))))))

  38. Aia-i apa de put din Pantelimon, parol! Asa mi se intampla daca uit farfuria cu apa in chiuveta :))) (desi am auzit ca-n Magurele e apa si mai dura)

  39. #60

    ce va spune cuvantul “minerala” din “apa minerala”?

  40. #61

    imi pare rau ca esti atata de prost

  41. #62

    Apa Borsec are gust diferit la fiecare alta sticla nou desfacuta. si da, am gasit depuneri in apa minerala carbogazoasa si plata. Voi mai face inca odata experimentul iar de data aceasta voi face fotografii si o mica inregistrare video.

  42. #63

    am sticle de borsec carbogazos din metro. le-am uitat afara, au inghetat! le-am bagat in casa.
    unele, au deformat sticla din cauza presiunii, altele la dezghetare arata forma de sub-presiune. apoi, depuneri de culoare alba la baza sticlei, destul de consistente.
    cine vrea poze cu sticle NEDESFACUTE, tsunnami@gmail.com

    acum am bagat in casa apa plata (tot borsec). o sa revin cu noi informatii. ma gandesc sa merg la protectia consumatorului si sa scriu firmei.

  43. #64

    Se pare ca, intr-adevar, contine foarte mult calciu (mai mult decat scrie pe eticheta). Nu le-am avut prea tare cu chimia insa ceva logica in domeniu am. Am tinut cateva box-uri de Borsec in garaj, chiar in perioada de ger de anul asta. Evident ca a inghetat, iar dupa ce am tinut-o la cald si s-a dezghetat, a format niste graunte albe de cca 1.5 mm in diametru. Cine doreste foto le pot trimite. Este normal domnilor producatori?! De profesie sunt inginer, stiu ce e aia o transformare izocora, stiu ce inseamna inghetarea apei intr-un recipient si ce repercusiuni are asupra modificarii recipientului, dar depunerile pe care le-am vazutnu au niciun fel de legatura cu transformarile ci sunt pure reactii chimice. Aviz celor de la Borsec … cunoasteti vreo “speta” pe care eu nu o stiu?

  44. #65

    Mai draga, am si eu o patanie recenta. Pe toate izvoarele din Borsec, scrie pe cate o tabla la ce e buna apa minerala respectiva. Majoritatea izvoarelor publice sunt ptr afectiuni “tub digestiv”. Cam aiurea informarea pe table… Scrie pe fiecare ce contine: acid carbonic, calciu, magneziu, etc. Beau de vreo saptamana asemenea apa luata de la sursa pomenita, si deja am probleme cu rinichii. Eu credeam ca-mi vindec “tubul digestiv” si ma pomenesc cu necazuri la rinichi. Nu mai va spun ca urina iese cu … spume. Deci dau dreptate celui care a zis ca apa minerala e buna doar pt un sprit. Aia tratata in fabrica, nu aia cu mirosuri diverse, dupa substantele continute…ca strica gustul vinului la spritan…. E ca in bancul cu cocosatu…”ai cocoasa ?!”…NU…”ia-o pe asta”…!!!

  45. #66

    PS. Gresala mea. Uite ce zice un “material”. “In afectiunile intestinale insa indicatiile pentru asemenea tratamente sint mai limitate si trebuie facute numai la recomandarea medicului.”
    Asa imi trebuie daca m-am tratat de capul meu, cu apa minerala de la sursa naturala…
    Aviz si altora www.esanatos.com/print.php?ida=1466

  46. #67

    SI eu am observat depunerile pe pahar, dar la fel pt Dorna, chiar si pt apa plata.

  47. Confirm ca si eu am intalnit aceeasi situatie ca cea descrisa in imaginile de mai sus. Renunt la aceasta apa minerala.

    1