Una din cele mai grele discuții despre aerul condiționat este cea legată de numărul de aparate necesar pentru o casă normală de cetățean normal. Ba că două, ba că unul, ba că îl ții pe hol și de acolo umple casa si alte de astea. Am venit azi, ajutăreț, ca să vă ofer și o soluție comodă.

Aerul condiționat pentru conducte.
Practic, ai un aer condiționat, cu o unitate exterioară și o unitate interioară, montată într-una din băi, iar de la unitatea interioară pleacă conducte de aer către fiecare cameră.

Costul este infim față de montatul a 3 aparate, de exemplu. La mine, fiind 3 camere, toate despărțite prin holuri, era absolut necesar să montez 3. Astfel, am montat una singură, cu același consum, practic, ca o unitate normală.

Eu am instalat modelul acesta de 24000BTU. Raceste sau incalzeste fără probleme 110mp, fiind normat pentru un conservator 70 mp. Nu este primul pe care îl montez, la locuința unde am stat în ultimii 3 ani tot așa ceva am avut, dar o marcă no name. A mers brici, în condiții similare.

Singurul dezavantaj pe care îl aveți este că trebuie să vă montați rigips în baia unde montați unitatea interioară și pe holurile traversate de conducte. Dacă aveți casa înaltă, fără probleme. Eu am 2.90 și mi-a luat practic 35cm din înălțimea holurilor. Perfet irelevant, mă descurc și cu 2.55 în holuri.

Nu aș ști să vă spun despre costurile montării, mie mi l-au montat niște prieteni care se ocupă cu asta. Aparatul a costat vreo 6500 de lei, cred, în jur de 1300 de euro. Alte întrebări, în comentarii, răspund dacă știu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.