Bordul mașinii este făcut dintr-un plastic ieftin

Capacele de spate ale Samsungurilor sunt făcute din plastic ieftin

Îmi explică și mie cineva ce e acela plastic scump? Nu de alta, dar aș vrea ca pe viitor, să îmi bazez alegerile în funcție de valoarea de piața a diverșilor policarbonați ce compun piesele diverselor deviceuri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

48 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Plasticul de pe VAIO seria S.
    www.minimallyminimal.com/blog/coffeetime-plasticleather
    (si in ciuda articolului am detinut un vaio SA; btw, l-am vandut la jumatate de pret in 2-3 luni de la cumparare; acum am un MBA mai ieftin dar cu care sunt mult mai multumit)

  2. #2

    Ma, n-ai inteles… plasticul ieftin e plasticul folosit la diverse chestii pe care ti le doresti, dar pentru care n-ai bani. Ce drac, cati posesori de Logan ai auzit sa spuna ca masina lor are bordul facut dintr-un plastic ieftin? In schimb, se stie ca megane-ul are si bordul si aripile din plastic ieftin. La fel, un Nokia de 50 de lei are plastic dinala bun, durabil, pe cand samsung s3……

    • #3

      Arunca o privire intr-un Logan 2007 si apoi intr-un Aveo Sedan 2007. O sa vezi acolo doua tipuri de plastic, unul oribil si unul ok.

    • #4

      Florin_ : Da, se stie, AVEO sunt cele mai pixda masini din lume. BTW, a ta cat consuma?

    • #5

      @Radu: Comparam tipul de plastic de pe bordul a doua masini care in 2007 costau la fel. Daca puneam Golf sau A4 langa Logan so obsfurcau unii ca alea-s masini de 2-3 ori mai scumpe.

      PS: N-am Aveo, am Megane, o alta masina construita cu plastic ieftin, plastic care scartaie, care se zgarie usor, etc.

    • #6

      Am un logan cu care merg prin oras, platicul de pe bord si stalpi este ieftin. Dar nu ma deranjeaza catusi de putin, mai ales ca nu scartaie deloc si cand se murdareste il curat cu orice (nu se ataca/pateaza usor). Masina e la al 2 lea proprietar.

  3. #7

    Plastic de Murano.

  4. #8

    Let me try:

    1. daca e lucios (ma rog, “glossy”:P), relativ subtire si destul de elastic = plastic ieftin
    2. Daca e mai grosuț, mat, rigid și are un pattern discret = plastic caruia nu i se aplica respectivul calificativ – nu l-as putea numi “plastic scump”, totuși…

    Asta cu referire la telefoane. La masini nu ma pricep.

  5. #10

    Aluminiul e un plastic scump. Si mai e si aurul dar ala nu si-l permite oricine.

    Aaaa mai e si plasticul de iPhone, e plastic scump, garantat. 🙂

  6. #11

    Nu cred ca exista plastic scump sau ieftin ci doar bun sau de prosta calitate. Ala de buna calitate are si un strat cauciucat pe suprafata sa placut la atingere care acopera o buna parte din mirosul nu tocmai placut de plastic. Se foloseste in special la masini. Paradoxal devine de proasta calitate atunci cand dai cu unghia si raman urmele zgarieturilor. Vezi modele uzate vw, audi, bmw.

  7. #13

    plasticul bun e ala care nu se zgarie, nu se crapa, nu se sparge si/sau nu se zgarie a doua zi de la cumpararea sculei imbracata in respectivul plastic.
    plasticul ieftin este ala din care sunt facute sculele in ziua de azi. ca nu mai e ca pe vreamea mea, sa te tina o viata.
    ca o culme, plasticul ala ieftin valoreaza cam 60-65% din totalul unei scule electronice de varf. daca se zgarie. sau se sparge. SI se VA[…..], trust me.

  8. #14

    mda, plasticul scump sau ieftin, relevant este doar: you got what you paid for…
    scump este atunci cand nu ai bani sa-ti permiti ceea ce-ti doresti, ieftin este atunci cand pretul este mai mic decat ti-ai perminte sa cheltui…

  9. #17

    plasticul ieftin e deobicei foarte casant si nu e elastic

    in amre totul depinde de aditivi, si aditivii aia costa bani de unde rezulta plastic scump, dar care arata mai bine si e mai placut la atingere

  10. #18

    Plastic ieftin la telefoane = orice nu e iPhone
    Plastic ieftin la masini = orice NU e de provenienta germana
    Here you go.

  11. #21

    Bag pla. Am un bord de un plastic execrabil de ieftin la masina, si colac peste pupaza mai mi-au facut si jegosii de la militie impound la masina pentru 7 zile. O sa umblu o saptamana in miresme de pathan cu taxiurile.

    • #22

      iar viteza?

    • #23

      Nope, nu aveam asigurare. 😀 asa de incalzire.

    • #24

      cind te plingi ca ti-au luat masina si ne spui si motivul … dai dovada k esti prost

    • #25

      @ Nicu – asa e mestere, imi pare rau ca ti-am stricat ziua cu prostia mea. Nu ma ajuti si tu pe mine cu un leut, sa platesc a dracului de asigurare?

    • #26

      saracule!

  12. #27

    Arhi, wooow, ai avut 10.131 ieri ( adica marti, 19 feb ) . Vezi ? A stiut Hary de ce se imbata 🙂

  13. #30

    Eu am un S3 si am tot auzit asta cu plasticul ieftin… dar cred ca se face o confuzie, nu este plastic dinala dur ci este un plastic mai maleabil, eu unu l-am scapat pe jos din prima zi, n-am apucat sa-l arat nimanui intreg pentru ca l-am dat de pamant si si botit un pic intr-un colt. Dar nu plasticul a fost afectat ci rama. Cazand fix pe colt sunt chiar impresionat ca nu s-a stricat mai tare… In fine, ideea e ca plasticul asta mai moale e chiar ok, daca-l scapi, da, se va zgaria, dar nu se va sparge si crapa ca un plastic casabil.

  14. #31

    Plasticul daca e scump nu mai e plastic. Atit.

  15. #32

    plasticul de calitate e ala de pe nokia 3310.

  16. #36

    “plastic scump” e in bordul unui seria 5 (E39) din 1999, “plastic ieftin” e in bordul unui seria 5 (F10) din 2010.
    In ambele cazuri se vand si se cumpara senzatii …

  17. #37

    e doar diferenta de perceptie. secretul este virgula lipsa: este din plastic, ieftin. adicatelea produsul este ieftin nu plasticul.

  18. #38

    plastic cu textura de gresie, plastic cu textura de parchet, plastic cu textura de savarina femeilor, plastic cu textura de mataranga.

    depinde de intrebuintare acu

  19. #39

    Trebuie sa avem o obsesie nu??

    www.mimanu.ro/2013/01/23/avem-o-noua-obsesie/

    • #40

      cam se abereaza omul ala.
      daca dai 30 de milioane pe un smartphone, ma astept sa aiba plasticele ceva mai bune vs o jucarie pentru copii de 2 ani.

  20. #41

    Exemplu de plastic ieftin: plasticul de pe PS3-ul meu slim de 120GB! Cand se incalzeste consola pocneste! Exemplu de plastic bun: vechiul meu PS3 Fat de 40GB! Cand se incalzea consola nu se auzea nici un zgomot! Asa mi-am dat seama ca ps3-ul slim are alt tip de plastic decat cel fat! Ca sa va dati seama ce fel de zgomot este fix acel zgomot care face mobila veche cand scartaie si crezi ca ai fantome in casa!

  21. #42

    Plastic haurit.

  22. #44

    Totul depinde de calitatea si tipul granulelor din care se obtine plasticul(modul de elasticitate, rezistenta la agentii externi, etc…) si aditivii folositi.

  23. #45

    Sa stii ca e posibil sa fie adevarat stereotipul acesta cu palstic ieftin vs. plastic scump.
    Spre exemplu, materialele confectionate din plastic reciclat s-ar putea sa fie mai proaste decat cele confectionare din plastic nereciclat 🙂

  24. #46

    Sunt mai multe tipuri de polimeri care poarta denumirea de material plastic. Sunt preturi de la 1 eur si putin pe kg pana la 4-5-6 eur ( sau mai mult) pe k. In general, cand e vb de gadget-uri, costul carcasei nu e dat de tipul de plastic ( ieftin sau nu) ci mai degraba de design, modalitea de realizare etc. Carcasa fiind foarte usoara, indiferent cat ar costa plasticul- nu are prea mare relevanta in costul final al produsului.
    In afara de asta -plasticul e mai ieftin decat aluminiu asta e sigur – apropo de Samsung vs Apple.

  25. #47

    In Africa exista niste elefanti, carora le cresc fildesi de plastic scump, despre cel ieftin nu stiu nimic, pentru ca nu-l folosesc.

  26. #48

    Pretul materialelor plastice il puteti vedea, de ex. la adresele:
    plasticker.de/preise/marktbericht2_en.php?j=9&mt=5&quelle=bvse
    sau chiar impartit pe tipuri:
    www.plasticsnews.com/resin
    si chiar actualizat, la:
    www.europeanplasticsnews.com/subscriber/newscat2.html?cat=14&channel=400&id=2494
    Dar asa cum a scris cineva mai sus, pretul materiei prime poate deveni irelevant in cazul unor produse cu valoare adaugata (design, utilizari, …).