Foto Alexandru Negrea/Staropramen

Nu mă pronunț pentru filme sau restul, nu îmi plac filmele românești și, în general, nu mă uit la ele. Dar am o motivație care mă bucură enorm.

Datorită acestor festivaluri de film, TOATE cinematografele din zonele respective au fost renovate. Înțelegeți? Există și orașe care au cinematografe de sine stătătoare.

Pentru că o fi mișto la mall, dar monopolul Cinema City, Grand Cinema sau cine mai echipează săli prin miliardele de malluri din românia NU E BUN. Și asta se vede în primul rând în prețuri, deja ajungând la 7-8 euro pentru un film.

Și nu doar de bani e vorba. Dar observați câtă emulație este în jurul lor, câți turiști vin, ce râuri de oameni se îndreaptă spre locurile acelea. E nevoie de multă cultură în românii, iar oamenii o caută, doar că nu o găsesc, de la prea multe manele.

Aștept cu interes ca să facă și eufemismul de femeie care e primar în bucurești, printre festivaluri de muzică ușoară și împăturit sarmale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

27 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Firea la fabrica de gume de șters:
    Doamna de la Resurse Umane: Și ce vă face să credeți că vă potriviți pentru job-ul de la noi din fabrică?
    Firea întinzând o foaie goală: Cred că CV-ul meu vorbește de la sine.

    • #2

      Asta imi aminteste de bancul cu broasca si bariera.

  2. #3

    As vrea sa citesc si despre banii sifoati la astfel de “evenimente”.
    Exemplul FITS, zilele trecute au anuntat ca bugetul e de 12 milioane de euro din care bani publici 24%, adica 3 milioane euro.
    Bai baieti voi realizati de ce bani vorbim pentru niste artisti (aproape) necunoscuti?

    • #4

      Cateva cifre despre FITS: www.sibfest.ro/general/festivalul-in-cifre

      E simplu sa carcotesti de pe margine ref la organizarea unui eveniment de amploare.

    • #5

      Oare stii ca ORICE eveniment din Piata Mare din Sibiu umple centrul orasului?
      Relevante eu zic ca sunt doar spectacolele la care intrarea se plateste. Si la 27.0000 de bilete (atatea s-au pus in vanzare) la preturi de 10-40 lei.. De ce sunt asa ieftine daca e un festival asa valoros? Oare pentru ca daca erau mai scumpe nu le cumpara nimeni?

    • #6

      Imi cer scuze ca ma contrez cu o somitate in domeniul cultural * da’ as zice ca:
      – Piata Mare se umple mai mereu pt ca turismul inca merge din inertia legendelor datand din 2007. (ca posesor de biznis in Sibiu cam stiu despre ce vorbesc)
      – pretul biletelor e fixat la 10-40 de lei pentru ca asta e puterea de cumparare in Romanistan iar evenimentele sunt calate nu pe hipsterime ci pe publicul larg.
      – orice eveniment care livreaza 500k + spectatori se simte in economia locala (cazari, potol, spritzuri, etc).

    • #7

      Piata Mare se umple la orice eveniment pentru ca sibienii nu au alternative reale de petrecere a timpului liber: cinema nu, aqua park nu (mergi la deva si brasov sa vezi cate masini de sb gasesti), mall nu (promenada nu e mall) etc..

      Poate nu stii, dar Sibiul are inca peste 100 de strazi de pamant, transport public la pamant, lipsa spatii de joaca (desi aici s-a miscat ceva ceva in ultimul timp), mizerie etc.. Asta asa ca sa-ti zic doar unele dintre problemele destul de rusinoase ale anului 2017. Ce ti se pare mai important pentru “publicul larg”? Sa finantezi evenimente pseudo culturale sau sa ii rezolvi problemele din viata de zi cu zi?

    • #8

      Pancule, mare hater mai esti. Zi-mi din ce oras esti ca sa-ti insir punctele slabe ale lui.
      Subiectul este despre cultura iar atractiile insirate de tine nu fac parte deloc din categoria asta.
      Sibiul are punctele lui slabe dar strategia Primariei de foarte multi ani este investitia in ceea ce conteaza si anume economie care aduce profit, infrastructura, cultura si sport. Strazi de pamant exista in multe alte orase mai mari decat Sibiul si chiar ne intrec la categoria asta.
      Festivalul de Teatru o devenit deja o emblema a orasului si este foarte cunoscut la nivel international, dovada fiind afluxul foarte mare de turisti straini pe perioada lui.
      Sibienii chiar iubesc acest festival si celelalte evenimente din perioada calda a anului, foarte multe la numar. In domeniul sportului avem Turul Ciclist al Sibiului si cele 2 evenimente competitionale din cadrul acestuia, unul la care participa angajatii sponsorilor si celalalt la care participa ciclisti amatori de toate varstele, de la copii la adulti.
      Sibiul creste an de an.

    • #9

      Strazi de pamant si fara canalizare exista si in Bucuresti, si asta nu pare s-o impresioneze foarte tare pe duoamna primara Firea…

  3. #10

    Festivalurile de film sunt ca si sacii de cartofi.

  4. #11

    Cat de tare ai putut să dai cu bata in baltă la faza cu TIFF, romanii, cultura si manelele. goo.gl/5n1KUd

  5. #14

    Ah de-am avea si la brasov asa primar cum aveti voi miticilor. adica bunaciune de primar :))

    • cred că la tine în zonă e nevoie mai mare de un cabinet oftalmologic…

  6. Maithun, vrei să cumperi cartea mea? 🙂

  7. #17

    Am locuit 5 ani in Sibiu si pot spune ca FITS este un festival deosebit si Il recomand cu caldura tuturor. Se pun in scena, pe langa spectacle de sala, foarte multe spectacle de strada in diferite locatiI ale centrului vechi. Poti intra in contact cu o sumedenie de culturi si stiluri, dat fiind ca vin reprezentatii si trupe din toate colturile lumii.

  8. eu ma bucur ca pot vedea alte filme decat cele americane. asta in timpul anului nu neaparat cand este festival

  9. #19

    Sa isi revina din linsat sireaca femeie.
    Btw, vita de ecaterina andronescu a primit si ea o cladire moca gratis si degeaba pt o academie inventata pt batrani comunisti. Si buget bineinteles.
    Asa ca poate o sa avem ceva lucrari de restaurare la cinematografe pt ca cineva trebuie sa primeasca cladirile alea care zac degeaba, nu pt filme, normal.

  10. #20

    Am deschis pe telefon și am citit “De ce îmi place TITS”
    I have a real problem…

    • #21

      Sunt de la Coalitia pentru Familie si pot sa iti spun ca nu ai nicio problema. Daca nu ti-ar fi placut tits, atunci aveai o problema, de fapt am fi avut impreuna o problema. Amin.

  11. #22

    Parca zicea ceva de festivalul Tamara Buciuceanu.

  12. Da, asa e… dar ai uitat si pupatoare de moaste sefa atatat in real life cat si pe facebook :)) … o urmaream pe facebook… sa-i dea d-zeu sanatate si cu maicuta d-lui :)) … sI acum parca vad cand semenza cecuri pentru biserci in loc sa-i aloce la spitale… Zic, nu dau cu paru…

  13. #24

    Problema e ca majoritatea cinematografelor “comuniste” au fost inchise sau lasate in paragina. Cunosc pe cineva care a vrut sa cumpere sau sa inchiriereze o fosta sala si s-a lovit de un zid din partea celor “competenti”. N-a vrut sa “investeasca” niste bani pentru cateva burti si, in plus, renovarea nu putea fi socotita ca o parte din chirie asa ca pe cladirea respectiva cresc buruieni.

    • #25

      Si buruienile e oameni are si ele simtaminte, iubire si dragoste de PSD in suflet.

  14. Luna trecuta a fost in Iași festivalul de film ‘SFR – Serile Filmului Romanesc’ când s-au difuzat filme în cinematografele comuniste, Ateneu, câteva cluburi unde s-au instalat proiectoare dar și în aer liber în gradina Palas.

    Eu am văzut filmul ‘6.9 pe scara Richter’ de Nae Caranfil, un film foarte haios, de mult nu am mai râs așa mult.

    • #27

      Nae Caranfil face filme atât de mișto încât ți-e greu să crezi că e român. Am văzut Filantropica, Dolce far niente, Restul e tăcere și Closer to the Moon. Povești bine spuse, fără fâs-uri „artistice”. Chiar mișto.