Știți de ce ne place nouă gimnastica și o considerăm sportul sacrosant, despre care nu se poate vorbi de rău sub nici o formă?

Pentru că, în adâncul sufletului, toți sunteți niște comuniști care nu ați uitat comunismul.
România, înainte de Nadia nu avea nimic. Eram un țarat sovietic, plin de oameni cenușii, săraci care tânjeau după un salam sau după o țigară, alta decât Snagov sau Carpați.

Absolut nimic nu ne putea recomanda peste graniță, cu nimic nu ne puteam afirma superioritatea de rit sovietic în fața hoardelor de sălbatici din vest. Actori și filme, vax, Mihai Viteazu a lui Nicolaescu nu e decât o excepție, în rest, nimic. Oameni de știință, inventatori, mai puțin, pentru că bani pentru a susține așa ceva nu erau, noi inventam cuțitul de strung cu cap teșit, iar banii se duceau pe cercetările polimerice ale tovarășei.

Și a apărut Nadia, cu zecele ei perfect și asta a fost o rază de lumină. În acel moment, tovarășul a realizat că gimnastica poate reprezenta un motiv de fluturare a mândriei naționale în fața vestului și a americanilor. S-au băgat bani în școala de gimnastică, ba chiar și în antrenori, după dezertarea lui Bela Karoly.

Iar rezultatele au început să apară, culminând cu succesul din 1984 și echipa senzațională de atunci, Ecaterina Szabo, Laura Cutina, Simona Păucă, Cristina Grigoraș, Mihaela Stănuleț, Lavinia Agache. Desigur, au mai existat și ulterior succese, dar atunci a fost vorba de umilirea americanilor la ei acasă, de către gloriosul popor român, care nu s-a închinat niciodată turcilor și nu a dus niciodată războaie de cucerire.

Problema e că, spre deosebire de alte sporturi, unde antrenamentul este echivalent și cu o stare de bine generală a atleților, antrenamentul la gimnastică duce la distrugerea sănătății sportivelor. Copii care, la finalul carierei, final de carieră care înseamnă ceva de genul 17 ani, rămân pitici, cu niște pumnișori uriași, cu coloana distrusă, încheieturile cu joc, viitori clienți ai clinicilor de oase din lume.

Totul, nu-i așa, pentru gloria româniei și pentru gloria antrenorilor. Pe ei nu îi întreabă nimeni dacă vor acea glorie. Antrenamentul la gimnastică începe în jurul vârstei de 3 ani, 3 ani și ceva. La patru ani deja e în vârstă. Copilul ăla nu e întrebat dacă vrea să ducă gloria tricolorului pe cel mai înalt catarg, doar e forțat de niște părinți care știu că e ultima lor șansă de a se simți realizați.

Da, pozele sunt de la chinezi și le-am mai pus aici. Asta e părerea mea dintotdeauna. Dar aveți cumva impresia că la români sau la americani sau whatever antrenamentul e cumva diferit și că li se aplică calmante înainte de a li se forța ligamentele? Nu, în nici un caz.

Prin urmare, a vorbi despre gimnaste urât e condamnare la uitare. Da, a pozat goală pentru japonezi, băgându-și o bilă undeva. E norman, sunt bani, bravo ei. Nu poți să spui că Bitang e un mic șantajist, care își ia jucăriile și pleacă, înaintea fiecărui eveniment sportiv major, pentru că ți se dă în cap cu marele palmares avut la națională.

Da, am scris acest articol datorită faptului că, iarăși, îngerii naționalei de gimnastică, Bellu și Bitang, și-au dat demisiile. Motivul s-a aflat astăzi și este nealegerea lui Bellu ca șef al COSR. Nu mă interesează problema, nu mă interesează gimnastica. Doar vă explic de ce aveți impresia că gimnastică e al 2 lea cucuzel și de ce trebuie să sacrificăm totul pe altarul ei.

Gimnastica e sfântă. Să ne întoarcem la Pițurcă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

53 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pentru ca este singurul sport in care Romania mai misca ceva.

    • Ce intelegi prin “mai misca ceva”? Daca nu esti campion mondial inseamna ca esti un lache sau cum?

  2. #3

    Razboaie nu, insa Decebal a avut niste incursiuni de colectare la bulgari, pe Dunarea inghetata pentru ca nici atunci nu erau bani de drumuri.

    • Care bulgari mah, ca bulgarii erau cam cu 2000 de km mai la rasarit pe atunci, si erau un fel de turcici. La sud de dunare, la romani/traci adica.

  3. ai mai dat odata, demult, imaginile astea cu copii chinuiti la antrenamente… bbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  4. #6

    si ce legatura au anvelopele aici? eu sunt nascut dupa 90 deci daca e vro chestie comunista rog sa imi explice careva, chiar daca sunt minor cu multe cosuri si teribilist.

    • #7

      “Maricica e minor și teribilist.”
      Parcă ar fi o propoziție din noul abecedar.

    • lolici, nu înțelegeam ce vrea:))) e un plugin care mai greseste:))

  5. #9

    Un coleg de serviciu (polonez, daca conteaza) e fascinat de gimnastica si patinaj artistic. Spune ca nu intelege ce bucurie poti sa ai dintr-un asemenea sport. Bineinteles ca ma bucur cand castigam medalii, ca om sunt si eu, dar ma intreb de multe ori ce fac fetele astea cand li se termina cariera de gimnaste. E admirabil ca vezi pe cineva sacrificandu-si viata personala pentru asta dar ce viitor au multe din ele? Si oare chiar isi doresc sa fie gimanste medaliate la olimpiada sau vor doar sa-i faca mandri pe parinti? In orice caz, sper din tot sufletul ca si-au gasit toate ceva de facut dupa toate astea. Mi se par toate niste domnisoare frumoase si cu bun simt, ceea ce in ziua de azi e din ce in ce mai rar. Dac-as avea copii, nu le-as sacrifica copilaria si adolescenta de dragul unei medalii.

    • #10

      nu-si sacrifica nimeni viata pentru asta. decizia e luata de parinti de cele mai multe ori.

    • #11

      Da, ok, stiu ce zici. Totusi, cand ajungi la o anumita varsta iti dai seama ca nu tre sa faci tot ce-ti zice mama si tata. Nu la 3 ani bineinteles dar ma gandesc ca daca ai implinit 12-13-14 ani deja intelegi ca pe undeva e si o alegere a ta. Nu zic ca-i usor sa zici “imi bag picioarele” daca parintii sunt obsedati dar oricum la varsta asta incepi sa intelegi ca mama si tata nu au tot timpul dreptate.

    • #12

      Cand ajungi sa realizezi ca nu vrei asta si ca ai vrea sa faci altceva, de cele mai multe ori e cam tarziu. Adica pe la 13-14 ani , dupa 10 ani de chin, cand ( teoretic) ar trebui sa culegi laurii muncii tale incepi sa intelegi ca nu te-a intrebat nimeni daca vrei kktul prin care ai trecut. Si la ce-ti mai foloseste? Oricum in afara de gimnastica, n-ai invatat nimic pana la varsta asta…

  6. Buna,

    pe undeva nu sunt de acord cu cele scrise mai sus. Nu stiu situatia din alte tari, ma refer strict la ce se intampla la noi. Fata mea, la 8 ani, practica patinaj artistic “de performanta”. Am pus ghilimelele deoarece, desi are cateva medalii la nivel national si international, e greu sa spui ca in Romania se face patinaj artistic de performanta. Totusi, antrenamentele sunt antrenamente; in medie, saptamanal, se antreneaza intre 15-20 ore (daca mai pui si scoala, temele, inseamna ca munceste peste 40 ore pe saptamana, mai munt decat unii dintre noi).

    Antrenamentele pe gheata sunt dure, uneori. Are picioarele prine de vanatai – nu stiu cati dintre voi aveti ideie ce insemna sa cazi cu tibia peste lama patinei de pe celalalt picior, doare ca dracu’; nu mai spun de cazaturi cu fundul pe gheata; sau pe burta…

    De asemenea, face antrenamente off-ice: rezistenta, viteza, coordonare, mobilitate. Astea sunt uneori mai dure. Nu ascund, uneori plange…mai ales la mobilitate, cand “o trage”; plange in timpul antrenamentului, dar cand iese de acolo zambeste.

    De asemenea, sunt si unele frustari: tati, mi-as dori papusa X; nu prea se poate, trebuie sa strangem bani de patine (500 EUR); tati, noi cand mai iesim seara in parc ? nu acum, trebuie sa te culci la 9, maine la prima ora ai antrenament; si tot asa…

    E greu, e foarte greu, atat pentru ea cat si pentri noi, ca parinti. Cu toate astea, credeti ca vrea sa renunte ? Nici vorba ! Cred ca cea mai mare pedeapsa pentru ea ar fi sa oprim antrenamentele. Interesant este ca noi nu am impins-o, am inceput de la zero acum doi ani, nici prin cap nu ne-a trecut unde vom ajunge. A fos doar alegerea ei, nu ne-a spus niciodata ca nu mai vrea. Stiu, poate credeti ca la varsta asta sunt influentabili, nu cred ca este chiar asa.

    Nu stiu cat va mai tine, dar momentan nu cred ca isi sacrifica copilaria pe asa ceva. Are o viata normala, are prieteni, cu scoala e in regula, momentan e un echilibru. Si asta o vad inclusiv si la ceilati copii care fac asta.

    Repet ce am spus, ma refer strict la ce e la noi, in cazul asta.

    • #14

      bro – voi poate sunteti exceptia care intareste regula…

    • #15

      si eu am facut patinaj artistic, nu vad legatura cu gimnastica din articolul lui Arhi. gimnastica e un sport urat

      conditiile de antrenament pe gheata in Ro sunt inexistente, asa ca las-o sa se bucure dar ai grija sa renunte cand o fi prioritara scoala (liceu/bac/facultate). daca este printre cei 0,1% cu posibil talent de a ajunge sus in acest sport, emigreaza. in germania. canada. sua

    • Eu am fost sportiv de performanta (nu gimnastica) si n-am acum vreo dilema sa-l las sau nu pe-al mic sa faca sport de nivel inalt. Sint de acord cu Bro, copilul vrea si-atunci trage la antrenament, respecta un regim de viata etc. Nu cred ca in absenta vointei lui poate ajunge munceasca sa treaca testele si un antrenor isi da seama repede ca lucreaza cu el 5 zile pe saptamina. Se mai motiveaza si intre ei copiii, ii vad si pe cei mai mari cum trag si vor sa ajunga la nivelul lor sau sa-i depaseasca. A, ca-l doare la antrenament sau in cantonament? Nu se poate ajunge la performanta altfel si copilul intelege bine asta.
      Si-mi mai si vine de la antrenament obosit dar fericit!

  7. #17

    Numai mie îmi sună cam pedofilă reclama cu “Bellu vine în orașul tău… Să caute fetițe…”?

  8. #20

    Șezând strâmb și judecând drept toți copii care fac ceva de performanță renunță la o mare parte din copilărie și bineînțeles că asta nu e decizia lor ci a părinților.
    Indiferent că e gimnastică, dans, cântat sau altă activitate extrașcolară.
    Performanța nu se face fără sacrificii, însă în 99% din cazuri sacrificiile astea nu aduc rezultatele sperate de părinți.

    • #21

      Damn, am ratat o virgulă şi un “i”.
      Mă duc într-un colţ să fac penitenţă, aşa că pâna la amiază nu mai comentez.

  9. #25

    Cred ca ai o problema la scriptul de profitshare, iti baga linkuri pe cuvintele “asta” si “deci”.

  10. Nu mi-as lasa niciodata copiii sa-mi fie maltratati pentru un sport anume. Gimnastica isi are rolul ei insa, nu cred ca multa lume pun mult pret pe sport. Acum majoritatea pentru ca nu ma prea suportati veti spune ” Da, pai tu esti grasa cum sa-ti placa sportul .. ” Dupa accident, am facut gimnastica medicala 1 an de zile si chiar slabisem, pe urma s-a vazut ca gimnastica a disparut ..

    • iei…si-a scos .ro-ul de la nume.
      daca mai lucreaza nitel si la logica…

    • #28

      “Nu cred ca multa lume pun mult pret pe sport”? Misto fraza.

      Tie iti place sportul? De cate ori pe saptamana practici vreo activitate sportiva – sexul se exclude. Daca cineva iti spune ca nu iti place sportul nu e pentru ca nu te suporta ci pentru ca chiar nu iti place. Vei realiza si tu asta cand imi vei raspunde la intrebarea de mai sus.

      Gimnastica a disparut zici… dar totusi lumea e rea cand zice ca nu iti place sportul si zice asta doar pentru ca nu te suporta.

    • @msrp , nu cred ca multa lume pune mult pret pe sport. Adevarul asta e? Unde vezi tu draga, inafara vedetelor sa faca fitness si oamenii de rand?:)) Nu mai pot face sport, incerc sa fac un copil de 2 ani si nu reusesc, tocmai datorita faptului ca faceam sport 😉 Imi place sportul, daca nu-mi placea candva nu aratam asa, sa fii sigur ca nu aveam decat 19 ani. scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10606502_722180707862321_6502489550776835205_n.jpg?oh=c82b51c8f52afed5d94e6d0ceeff6984&oe=5490A91E

    • #30

      Cred ca e primul tau comentariu cat de cat relevant. Cumulat cu faptul ca ti-ai schimbat si numele, inseamna ca esti pe un drum bun.
      Nu iti dau minus, dar nu iti dau nici plus 😛

    • măi fată, din logica ta nu înţeleg dacă poza e de când aveai 19 ani sau e de acum, că nu ştiu cât ai. dar pot să-ţi spun doar că, dacă în poza aia ai 19 ani e of şi jale. o spun pentru că eu una am 47 şi până acum 2 luni consideram că sunt bine. acum 2 luni am cunoscut o femeie de 47, tot decreţel ca şi mine, o perioadă am zis că are 30, că ştiam că are copilul mic şi altele dar … spre surpinderea mea am aflat că suntem de-un leat. ei bine, femeia aia arată mai bine decât arăţi tu în poză. deşi are profilul pe fb public nu am acordul ei să pun o poză aici şi nu e cazul numai aşa că hai să ne evaluăm corect. cine arată bine, arată bine că doar vorba aceea mândra-i mândră până moare. nu toate putem fi la fel dar la 19 ani te ajută vârsta.

  11. #32

    Acum na, daca Ceausescu a vazut ca avea rezultate la gimnastica si a incurajat practicarea acestui sport facem caterinca gen “pentru gloriosul popor roman”. Daca nu incuraja practicarea acestui sport era “nenorocitul de Ceausescu, aveam si noi un sport si l-a distrus pentru ca a vazut ca sportivii pot fi mai populari decat el”.

    Peste tot in lume in urma unor rezultate mari intr-un sport copiii se duc catre acel sport – indiferent ca este tenis, handbal, popice, sah, fotbal. Vezi cazul cu Halep acum. O gramada de copii s-au apucat acum de tenis. Entuziasmul se poate stinge incet incet insa daca vor mai rasari 2-3 copii cu rezultate bune se va mentine.

    E ok, gimnastica este un sport in care chinui copilul mai mult decat in altele insa asta nu are legatura cu Ceausescu, comunism and shit.

    • #33

      @msrp – ba da, are, pentru ca in nici un alt sport chinul nu e principalul ingredient. Fie ca vorbim de talent, fie ca vorbim de conditii de pregatire, mai e nevoie si de alte investitii decat ‘rabda si lupta si rabda si lupta’ , si comunismul favoriza impunerea de restrictii inumane, drepturile omului nefiind prea sus pe lista de prioritati.

    • #34

      Ha?

      Adica tu crezi ca antrenamentul de gimnastica in occident era diferit fata de cel din blocul estic? Conditiile de antrenament erau diferite da (echipamente, sali, infrastructura) etc. Dar ca sa ajungi sa faci schemele alea cred ca si aia in occident si aia in blocul estic sufereau la fel de mult din punct de vedere fizic.

  12. #35

    “De ce ne place nouă gimnastica”?
    “Pentru că, în adâncul sufletului, toți sunteți niște comuniști care nu ați uitat comunismul.”
    Tie iti place gimnastica fiindca io si x altii sintem comunisti?
    Pentru ca invers.

  13. Orice sport de performanta cred ca se lasa cu dureri si plansete. No pain, no gain.
    Nici mie nu imi place gimnastica, dar daca sunt atatia care o fac, probabil vine si cu ceva satisfactii.

    • #37

      Been there done that. Am început cu ceva canotaj, am continuat cu atletism şi am încheiat cu handbal. Performanţă am făcut cu handbalul şi am mâncat bătaie pe pâine, deşi acasă nu primisem nici măcar o palmă. Dar aşa ştiau (sau voiau) antrenorii să facă performanţă cu noi. Nu ne plăcea, nu ne convenea, dar iubeam prea mult sportul ăla şi nimic nu se compara cu un turneu final căştigat. Acum mă mai întânesc cu foştii antrenori, au renunţat la obiceiurile alea “nesănătoase” dar, din păcate, fetele nu prea mai dau pe la antrenamente…

    • #38

      bianca, TU ai ales sa te duci si ai facut de placere. uita-te la copiii aia spanzurati de spaliere, care nu au mai mult de 3 ani si zi-mi ca ei au ales sa fie torturati astfel, in loc sa se joace cu masinute sau afara.

    • #39

      @Bianca – da, bine ca doar te-au batut ca sa pui osul, puteau sa mearga mai departe, ai fost norocoasa!!! Si da, eu cred ca toti performerii au fost batuti cand erau mici, altfel n-ajungeau acolo.

      VDPLM.

    • #40

      Da, corect. Handbalul l-am început la 10 ani, deci nu se poate pune problema că aş fi fost obligată sau ceva. Îmi pare rău că se recurge la astfel de metode de disciplină şi antrenament, dar oamenii ăia ori nu ştiu altceva ori se fac că nu ştiu. Acum se mai întreabă de ce nu mai fac copii sport. Da, e şi vina părinţilor, dar nici ei nu ştiu cum să îi atragă spre domeniul ăsta. Cum zicea cineva mai sus “Bellu vine la tine în oraş şi caută fetiţe”….

  14. #41

    pe mine ma enerveaza amentinarile lui Bellu si Bitang ca daca se retrag ei nu mai avem medalii. si care e problema? traim toti mai bine ca avem medalii la gimnastica? cum n-avem medalii la volei, de exemplu, sau la patinaj artistic, asa putem sa nu avem nici la gimnastica, li s-a urcat prea mult la cap.

  15. #42

    Oau deci esti uimit Arhi ca sportul de performanta necesita sacrificii? as vrea sa imi spui un sport de performanta la care organismul nu este testat la maxim, se incepe de la varste de 3 ani pentru ca atunci nu e formata musculatura, si daca vrei sa stii gimnastica nu te face pitic, chiar previne scaderea in inaltime, ai vazut tu un gimnast retras cocosat? cati au fizicul lui Belu la varsta aia? asa e conformatia fetelor, erau mici orice altceva faceau, altele care cresc in inaltime la varste de 13-14 ani abandoneaza sportul. Eu nu sunt un fan al gimnasticii dar recunosc performanta cand o vad, poate pentru altii are sens sa faci stadioane de fotbal, sa platesti antrenori de nationala cu 1 mil de euro, in conditiile in care nu au pupat la viata lor un podium.
    “Nu mă interesează problema, nu mă interesează gimnastica.” Nu inteleg cum poti sa spui ca e sport comunist? faptul ca am avut un regim comunism nu inseamna ca ar fi trebuit sa atribuim comunismului aceste performante, Romania a castigat prima medalie ( bronz ) la doar a 2-a participare la jocurile olimpice -Paris 1924, cate tari au asa performante in istoria gimnasticii ca Romania?
    Parintii isi dau copiii la gimnastica ( mai ales fetele) ca sa ii vada realizati in viata, le testeaza aptitudinile in diverse sporturi, la inceput, performantele sportive iti deschid viitorul, eu iti garantez ca in sporturile de performanta nu exista oameni nehotarati, copiii aia de la 10 ani stiu ce vor sa faca.

    • #43

      raducu, respira, ca habar nu ai ce vorbesti. erai specialist in fitness, acum in gimnastica. nu fi dumbo. eu explic ca faci sacrificii atunci cand esti constient de asta. un copil de 3 ani nu face sacrificii ca vrea el, ci ca vor altii. si nu stiu cati gimnasti cunosti tu personal, eu cunosc 2 fete, care au sanatatea distrusa. multumesc.

    • #44

      Normal ca previne scaderea in inaltime, aia au 1.30. Unde pewla mea sa scada? L-am vazut pe Urzica, daca avea 5 cm mai putin il calcam pe cap.

    • #45

      pai cele 100 de medalii de aur castigate cu gimnastele il cam face unic in lume, deci esti specialist daca te informezi inainte sa comentezi despre ceva? In fotbal nu renunti la studii ca sa faci performanta? absolut tot ce e frumos, important se face cu truda si nu prin frecat menta. Eu cunosc oameni cu sanatatea distrusa ca au stat in frig si au facut o munca de cacat si prost platita, copilul nu are discernamant, parintele e responsabil si ma indoiesc ca nu sunt examinati din pdv medical.

    • #46

      ba raducu, tu chiar insisti sa imi schimbi parerea despre tine. si daca iti duci copilul de 3 ani la prostitutie, aia e, parintele e responsabil si na, oricum e examinat medical? sau doar te prefaci ca nu intelegi. ma doare in pula de 100 de medalii, cand ele sunt obtinute prin terorizarea unor oameni care nu au un cuvant de spus in asta.

    • #47

      In perioada comunista la orele de sport avem mereu vizite de la diferiti antrenori care veneau sa testeze elevii. Daca elevul avea ceva aptitudini, parintii erau contactati pentru a fi convisi ca e bine pentru copil sa se apuce de sport.

  16. #48

    Ca sa fim rigurosi, Romania a avut si inainte de Nadia performante la cel mai inalt nivel in alte sporturi, de ex. handbal, CAMPIOANA MONDIALA in: 1961, 1964, 1970 şi 1974 la masculin, in 1956 şi 1960 la feminin. Ilie Nastase castiga US Open in 1972 si Roland Garros in 1973. La volei am luat locul 2 la mondiale in 1956 si 1958…

    • #49

      Corect: in materie de sport nu stateam rau nici inainte de Nadia – Iolanda Balas, Lia Manoliu, multi campioni mondiali , olimpici si europeni la box, lupte,canotaj…finala CCE la volei intre… Dianamo si Rapid

  17. #50

    eu sunt de parerea ca tot sportul de performanta necesita sacrificii imense, plus ca uzeaza si suprasolicita corpul, ajungand pana la urma sa fie daunator. iar multe sporturi care in trecut se bazau mai mult pe tehnica, inclusiv fotbalul, acum se bazeaza tot mai mult si pe fizic (a se vedea cat sprint face Messi intr-un meci, comparativ cu Maradona, Pele sau Cruyff, de exemplu). sportul in sine nu e daunator, dar sportul de performanta e, asa ca trebuie facuta o alegere constienta. eu nu as recomanda copilului meu sa faca sport de performanta, dar l-as impinge sa faca miscare.

  18. #51

    Exista o diferenta intre sacrificii normale, oricat de ciudat ar suna asta, si sacrificii pe care nici un animal nu le-ar face; e o diferenta intre handbal si gimnastica.

    Intrebarea e simpla: de ce nici un antrenor de gimnastica din lumea asta nu-si duce copiii la gimnastica? Mai mult, de ce nici un om care a facut gimnastica nu-si duce copiii la gimnastica?

    E plin de Lucescu (fotbal), Schumacher, Earnhardt (racing), Ryan, Manning, Byrd (fotbal american), Griffey, Gwynn, Boone, (baseball), Bryant, Rivers (baschet), Gretzky,Hull, Foligno (hockey), Couture (cafteala organizata) etc etc etc, si astia sunt doar unii dintre cei celebri, care au reusit in viata :). Hai sa fim seriosi, nu este fotbalist al carui copil sa nu faca fotbal, dar n-o sa vezi un gimnast care sa-si duca copiii la gimnastica, care sa sustina ca e bine sa-ti rupi oasele etc.

    Hai sa fim seriosi.

  19. #52

    Pe noi ne ducea Sensei sa facem sfoara in sala de balet. Tu crezi ca scotea careva unu vreun sunet cand i se intindeau chestiile? 😀 Eram atenti la alte lucruri facute de balerine.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam