Oamenii religioși plâng la gândul că nu ar putea exista dumnezeirea. Toată viața lor nu ar mai avea sens, iar în momentele grele, nu ar avea pe cine să se sprijine decât pe ei însuși. Creierul nu poate concepe un asemenea antagonism patologic și ar ceda, umplând străzile de zombie ce murmură brain, brain, miere, brânză, viezure.

În acest fel sunt ținut eu în viață de ideea că există și alte tipuri de civilizații în univers pe care, poate chiar în timpul vieții mele, le vom întâlni.

Da, Stephen Hawking face o afirmație interesantă. Ciclurile de viață pe o planetă ce permite devoltarea vieții sunt mult mai scurte decât distanțele în ani străbătute de lumină. Prin urmare, o civilizație se poate naște și se poate stinge, iar lumina ce vine de la steaua lor încă să nu lovească telescoapele pământene decât peste alte câteva zeci de milioane de ani, când vom fi demult pulbere stelară.

Dar, într-un univers infinit, e posibil ca un număr infinit de civilizații să se dezvolte simultan cu noi și să îl bată pe Einstein la teoria relativității.
De ce să declarăm război nemților și să ne predăm, când putem face asta cu concetățenii noștri din nebuloasa Andromeda?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

43 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Ca exista sau nu exista alte forme de viata e la fel de inspaimantator …

    Eu sper si sunt sigur ca exista si ceva mai evoluat decat specia OM care nu e deloc evoluata ….

    • #2

      Acum, explica-ne si ce inseamna, cu adevarat, evoluat si de ce omul nu este.

    • #3

      pentru ca daca ar fi evoluat, nu ar putea face “bani din sms”

    • #4

      Ia baga o optiune sa primesti bani daca trimiti sms-uri in Andromeda. In doua luni o sa mergem cu masini zburatoare si o sa ne facem vacantele pe Sirius…

  2. #5

    Probabil domnul F a gaurit scaunul cand a citit aceasta eruptie de vizionarism.

  3. #6

    Dusmanul : umareste primele 15 minute din odiseea spatiala 2001.Din start am ales calea gresita ,carne,foc,forta bruta ,unelte/arme.Puteam ramane bine mersi niste ierbivore pasnice maxim evoluate in acest moment la stadiul de consumatori exclusiv bio/legume/fructe.Ah..wait…

  4. #7

    ideea a fost dezvoltata si de arthur c clarke in rama.
    pe la finalul povestii e o descriere a unei harti pe care apar reprezentate cu ajutorul unor puncte luminoase toate civilizatiile dintr-un anumit sector care au ajuns sa cunoasca zborul spatial ; multe puncte luminoase au o viata scurta, insa cateodata exista o civilizatie care se intinde pe milioane de ani, umple sectorul respectiv, interactioneaza cu alte civilizatii, intr-un final dispare. Una dintre acestea, inainte sa dispara, s-a apropiat extrem de mult de pamantul din rama si fara sa interactioneze

    Eu zic ca exista un Dumnezeu dar nu ala al fanaticilor.

  5. #8

    M-am pi$at.

  6. #9

    Recomand documentarul Ancient Aliens

    • #10

      AA este bun pentru informatie, insa comentariile si interpretarile unora de acolo sunt absolut penibile, decredibilizind intreaga teorie, nujustificat in opinia mea. cel mai bun exemplu este cel cu avioanele de la tolima, care defapt sunt pesti.

    • #11

      si eu recomand Ancient Aliens Debunked sa te luminezi putin

  7. #12

    Nu va zic decat atat: Ecuatia lui Drake.

  8. #13

    eu nu cred in nimic ce poate constientiza creierul meu.
    pentru ca un lucru sacru, atunci cand este constientizat, cade in pacat si devine profan…
    mircea eliade, istoria ideilor religioase.

    pentru cei care iubesc fizica cuantica: puteti inlocui sacru cu obiectiv si profan cu subiectiv.

    • #14

      Uaaaaauuuuuuu….ce tare-i asta!!!!!ba, voi ati citit ce scrie hary??????uaaaaaauuuuuuuuu

  9. #15

    ai un dezacord:”Ciclurile de viață pe o planetă ce permite devoltarea vieții sunt mult mai scurte …

    • #16

      iar dezqcordul e…?

    • #17

      La „ei insusi“.

    • #18

      Ciclurile este nu sunt .Of,of numai dezacoarde face mai Arhi.

    • #19

      De ce simti nevoia sa corectezi atunci cand nu stapanesti prea bine limba romana?

  10. #20

    Costin, planeta permite dezvoltarea vieţii, tată, nu ciclurile:)))))))))))

  11. #21

    Cred ca și evoluția asta e cu cântec
    Depinde de mediu în ce direcție evoluezi, dacă trebuie sa ucizi ca sa existi, si pe direcția aia poate fi o evoluție.
    La modul puritan, cred ca evoluția ar tine de respectul pentru toate fiintele vii

  12. #22

    daca ai timp sa citesti, recomand Limbajul lui Dumnezeu (un om de stiinta aduce dovezi in sprijinul credintei), de Francis S. Collins. daca dai la o parte detaliile legate de religie, gasesti teoriile genomului uman si a evolutiei umane (cat si a universului) explicate si combatute.

    • #23

      The universe was created by God, approximately 14 billion years ago.
      The properties of the universe appear to have been precisely tuned for life.
      While the precise mechanism of the origin of life on earth remains unknown, it is possible that the development of living organisms was part of God’s original creation plan.
      Once life began, no special further interventions by God were required.
      Humans are part of this process, sharing a common ancestor with the great apes.
      Humans are unique in ways that defy evolutionary explanations and point to our spiritual nature. This includes the existence of the knowledge of right and wrong and the search for God.

    • #24

      asta e doar o ‘optiune’ (asa cum o denumeste autorul) din partea a treia a cartii; aici se refera la biologos – armonia dintre stiinta si religie. daca citesti cartea, ai sa vezi ca sunt capitole unde pluseaza pe stiinta, iar in altele pe religie.

      daca mi-ai citat afirmatiile de mai sus doar ca sa-mi demonstrezi ceva, consider ca ai gresit. eu nu am recomandat cartea pt ca sunt o extremista a religiei sau a ateismului, ci pentru ca argumentele pro si contra din cartea aia te pun sa gandesti.

  13. #25

    Mai am ieczact 69 da peigis dan critica ratiunii pulii

  14. #26

    Dude, hipiotul ala care ti-a vandut un pachet de Kent ieftin… nu era Kent.

    • #27

      Sau “Nu cumparati oregano din Vama Veche”

  15. #28
  16. #29

    poate avem norocul sa ii intalnim in viata asta dar totusi as prefera sa ne invadeze nemtii ca astia ii stim, au gaze ramase din al doilea mare razboi, ce sa mai? suntem familiarizati cu ei, pe cand colo omuletii verzi poate o sa zica: de maine nu va mai lasam sa beti bere.Atunci ce o sa facem?nu ii stim si nu stim ce I-o putea duce capul

    • #30

      Chiar asa, macar nemtii stiu sa faca bere. Si nu se zgarcesc nici cu consumul. Pe de alta parte s-ar putea ca “aia” sa vina incoace dupa mirosul de Terapia.

  17. #31

    Am vazut aseara Europa Report. Recomand, ca tot e pe subiect.

  18. #32

    Intotdeauna am crezut ce cea mai cruda gluma pe care ne-o poate face universul e ca Einstein sa aiba dreptate si viteza luminii sa fie viteza maxima

  19. #33

    E vineri, e vara. N-aveti altceva mai bun de facut decit sa va pierdeti in esenta?

  20. #34

    perspectivele sunt multiple, mai ales ca in aproape toate religiile, Dumnezeu, ingeri ,vin din cer = civilizatii superioare noua, SIMPLU 🙂

  21. #35

    Acum câțiva ani, am condus-o pe nașă-mea la mânăstirea “Sâmbăta de Sus”, unde în parcare am avut parte de o imagine care m-a lăsat cu gura căscată. Și aparent chestia asta se practică des. Un cuplu trecut cu mult de prima tinerețe, cu toate ușile deschise, cu capota și portbagajul ridicat … își sfințeau noua lor mașină. Aveau inclusiv capacul de la benzină deschis, să dea preotul și pe acolo cu tămâie, ca mila Domnului să se abată și asupra consumului la suta de kilometri.

    Acum ceva timp, vărul meu lucra la o firmă de asigurări în București. Omul se plângea mereu că nu are clientelă, pentru că oamenii preferă să meargă la biserică, să se roage să nu aibă parte de necazuri sau să-și facă cruce cu limba înainte să treacă strada … decât să cumpere o asigurare.

    Catedrala Muirii Neamului a costat 500 de milioane de euro. Emfazez … jumătate de miliard de euro ! Băi oamenilor, așa ceva este incredibil ! Câți dintre voi știți măcar să calculați sau să concepeți în cap suma asta ?
    Scoteam din foame și sărăcie sate întregi, făceam cursuri de prim-ajutor și alte lucru cu adevărat benefice, palpabile și cu rezultate concrete de banii ăștia.

    Băi, eu nu zic să nu credeți ! Credeți în ce vreți voi și ce vă face pe voi fericiți !
    Eu sunt de părere că Dumnezeu există pentru cei care cred în El.

    Cu toate acestea … cred cu tărie că îl poți găsi pe Dumnezeu și altundeva decât într-un palat poleit cu aur. Sunt de părere că îl poți găsi pe Dumnezeu printre florile din parc, într-o îmbrățișare sinceră, în zâmbetul unui copil, într-un gest frumos de iubire necondiționată, în fiecare dimineață în care te trezești sănătos și cu părinții care te așteaptă acasă cu mâncarea caldă și nu neapărat în biserică, printre lumânări și preoți pedofili.

    Pe final vă las cu un documentar care trebuie văzut de toată lumea, pe care eu personal l-aș face lectură obligatorie în școală. Evident, nimeni nu se va uita la el, că e mai ușor să jucăm “Lumea lui Război-Meșteșug” sau să facem “una mică” cu băieții.
    Se numește “The Story of Everything” și este prezentat de Stephen Hawking. Poate fi găsit și pe torrenți în calitate HD. Să-l cauți, durează mai puțin decât să deschizi 9gag.

    www.youtube.com/watch?v=tptgwvNmFTM

  22. #36

    Ce ai fumat?

  23. #37

    Andromeda e o galaxie

    • #38

      Andromeda e un serial pe aicsen sai fai.

    • #40

      Termenul “nebuloasa” mi se pare gresit, Nebuloasele sunt norii de gaz si praf din care se formeaza stelele.

    • #41

      Originally, nebula was a name for any diffuse astronomical object, including galaxies beyond the Milky Way. The Andromeda Galaxy, for instance, was referred to as the Andromeda Nebula (and spiral galaxies in general as “spiral nebulae”) before the true nature of galaxies was confirmed in the early 20th century by Vesto Slipher, Edwin Hubble, et al.

  24. #42

    Tin sa te contrazic. Intr-un univers infinit numarul civilizatiilor nu poate sa fie infinit.

  25. #43

    @somelierul – atunci e infinit minus unu?