În urmă cu 2 săptămâni, acest trotuar de la piaţa Râmnicu Sărat, arăta ca orice alt trotuar. Întins frumos, cu oameni care îl parcurg, cu copii care aleargă sau se dau cu role, trotinete şi alte echipamente de rupt oase.

Între timp, au venit nişte unii de la o chestie gen apă, gaze sau canal, au spar tot trotuarul, au reparat ce au au avut de reparat, după care au plecat. Iar în urma lor a rămas fix aşa. Conform legii, au astupat cu beton ce au lucrat, deci nimeni nu are ce să le reproşeze.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

31 comentarii Adaugă comentariu

  1. La noi trebuie sa isi rupa unul gatul in asa ceva pana se sesizeaza “organele” competente.

  2. Ohoooo. Domnule Arhi, parca ati fi un parizian venit pentru prima data in excursie in Romania. D’astea vezi la tot pasul prin toate cotloanele tarii. Dar lasa ca avem parcuri in sate. De asta ce mai zici? nu esti impresionat?

    • Si problema cu parcurile prin sate e care anume ? Sa nu mor prost.

      Avantajele unui parc, chiar si la sat.
      – vin mamicile cu plozii de 2 ani in parc si nu-i mai lasa la poarta sa dea masinile peste ei.
      – se aduna idiotii de copii de la tara cu rolele si se dau in parc in loc sa se dea pe strada, noaptea si sa-i iau pe sus.
      Astept contra.

    • 1.care este rostul unui parc? sa ai un loc cu verdeata si cu aer curat cu liniste in care sa te relaxezi. Eu nu am vazut pana acum o comuna care sa fie sufocata de betoane, in care sa respiri numai gaze de esapament sau in care sa nu poti dormi noapte cu ferestra deschisa din cauza zgomotului motoarelor, sirenelor si claxoanelor.

      2. faci si parcuri, ok. dar dupa ce ai pus macar piatra pe ulita daca nu asfalt, ca sa nu intri cu noroi pe alee in parc. Sau dupa ce ai bagat apa si canalizare. Sau dupa ce le-ai dat agricultorilor subventiile cuvenite. etc

      3.Bun, sa zicem sa au fost indeplinite toate cerintele de la punctul 2 si ai inaugurat parcul din centrul comunei. Ce faci mai departe? Raspuns: il lasi in paragina. Buruienile cat stalpii de iluminat, stalpii de iluminat fara becuri, cosurile de gunoi negolite de saptamani, bancile rupte.

    • 1. Sa inteleg ca un parc nu-si are rostul intr-un sat ? Eu cred ca aici gresesti. E un loc de socializare. Nu mai stai in fata portii ci te duci frumos in parc.
      2. E discutabil. Acelasi lucru se poate aplica si la oras. Faci canalizarea, faci drumurile, faci alte cele si pe urma faci parcuri. Si ca sa stii, banii pentru subventiile din agricultura vin de la minister ( bugetul national ) si nu de la primarii. Primarii care sint intermediari.
      3. Generalizezi cam mult. Parcul din comuna unde cu drag locuiesc sta foarte bine dupa un an. Nu a rupt nimeni bancile, este intretinut si cosurile de gunoi sint golite cel putin saptaminal.
      De acord ca mai am si eu logica de martalog si mai comentez cind vad ca fac alei din dale pe sute de metri si eu stau fara canalizare. Insa astea sint lucruri asumate de cind m-am mutat aici. Ca exemplu.

    • trocan, e plin de parcuri in satele civilizate din vest. da o fuga pana in ungaria. seara se aduna acolo fii satului.

  3. După principiul și noi ce să le facem c-au acoperit cu beton, și-au bătut joc de trotuar și de aspect în bunul model: Lucru de mântuială, să treacă vremea să vină salarul

  4. Tre sa te multumesti ca l-au astupat si nu au lasat santurile asa.

  5. #9

    la mine in zona au fost cu NetCity si cam la fel au lasat

  6. Sa vezi in Iasi pe Lapusneanu ce haos e!

  7. Pentru unii care au facut la fel am ajuns citat ca martor intr-un proces. Firma contestase amenda primita.
    Eu nu mai cred decat in sfanta bataie sora cu moartea a unei echipe care face asa.

  8. #12

    aaa, pai asa arata pe Theodor Pallady 😀 in plus au lasat si pamant, iar dupa ploaia de ieri puteam sa imi iau cizmele de cauciuc sa pot trece pe acolo

  9. din pacate TOT Bucurestiu arata asa.

    Zici ca suntem tara din lumea a 3-a. A,dar stai, chiar suntm

  10. In alte tari probabil ca ar fi facut puscarie pentru asta.

  11. sa stiti ca exista si lucrari facute mai bine. au tras conducta noua de apa potabila pe strada. intr-o zi dau sa plec de acasa si la poarta unu mai bronzat ma inoportuneaza. a vorbit frumos si m-a intrebat unde poate sa depoziteze teava. i-am indicat o zona verde neingrijita, pentru ca sunt si spatii ingrijite, sa nu ne batem joc de munca celui care ingrijeste. a zis ca intr-o saptamana se apuca. au trecut vreo 3 si inainte de pasti s-au apucat vreo 4-5 sapt a durat. au venit au taiat betonul, l-au spart si ce era peste nivelul strazii adunau si depozitau in alta parte, ca sa poti trece cu masina. a 2 zi sapau, faceau patul de nisip pentru conducta asezau conducta, si apoi astupau santu. si dimineata scoteau din nou pamantul din sant si isi continuau lucrul. si asta faceau aproape in fiecare zi. cateva zile a stat santul descoperit, ca la sfarsitul programului il astupau, si dimneata scoteau iar pamantul. apoi au venit, au tasat pamantul, si au turnat ciment in sant. nu e perfect turnat, dar e ok. au lucrat frumos, curat, a ramas praf dupa ei, dar e o nimica toata in comparatie cu tone de noroi lasate de altii.mi-am facut cruce cand am vazut ca o firma are contract cu statul si lucreaza calumea. bronzatul era seful echipei, si de nu ii punea pe aia la munca, cand pleaca sefu, toti muncitorii incepeau sa injure :)). am zis ca se poate si la noi. de ar lucra toti ca aia am mai face dreaq un proges cu tara asta de lenesi…ca azi tot ii zi de stat acasa. ai dreaqu puturasi.
    pe o alta strada din oras, alta firma, au sapat santul, au tras prin el ce avea de tras, dupa vreo 2-3 ANI au tras pamantul in sant si l-au astupat si dupa alti 1-2 ANI au pus asfalt peste sant. deci maxima eficienta.

  12. pai daca joci “prinsea” pe role, cand ajungi in dreptul canalului cu pricina, zici piua, treci si continui jocul 😀

  13. #17

    Chiar daca e prost turnat macar e beton la mine a venit “Distrigropi” a distrus strazile si a pus .. nisip cu ceva pietris si gata ; la prima ploaie s-a dus tot “amestecul” si cand trec masini arunca cu pietre in tine

  14. Mdeah, e pe langa mine Ramnicu Sarat si pot sa zic ca la fel au facut si la trotuarul de la intersectia dintre Fizicienilor si Camil Ressu si pe la mai multe trotuare din zona, cred ca e o noua campanie de schimbat cine stie ce pe sub trotuare/strazi ca sa aiba motive sa inceapa o noua campanie de asfaltare si bordureala… tipic bucurestean!

  15. Ehe puru stil rromanesc … spargem lasam un an transee si porma poa acoperim …

  16. #20

    Mie imi place mult de tot cand se asfalteaza o strada, apoi se sparge o teava de apa, sub acea strada, dupa care vin Doreii, sparg strada si fac din ea un basorelief. In loc sa-i zica “Romania, the land of choice”, ar trebui sa-i zica “Romania, the land of nici neam de neamu’ lu’ ma-ta n-a vazut asa ceva”.

  17. De NetCity ce se mai aude? Când am văzut poza asta mi-am adus aminte că așa arată tot orașul din cauza lor.

  18. #22

    Las’ ca vin imediat minerii sa mai planteze niste panselute

  19. Vine ploaia şi se umple cu apă. Se vor pune peştişori. Ce frumos o să arate.

  20. #24

    Salut Arhi,

    Zilele trecute tocmai ce am postat si eu niste poze similare pe HotNews sa ma plang de starea pistelor de biciclisti si de declaratiile primarului general in legatura cu reabilitarea lor. Daca vrei, ti le dau si tie sa le postezi, au fost facute pe Iuliu Maniu intre Apaca si Cora, si exact in aceiasi stare sunt

    Numai bine!
    Eugen S.

  21. #25

    Nu sunt de apa,gaza, sau canal. Sunt noile trasee subterane cu fibra optica coborata de pe stalpi.
    Apropo de piste… Bicicleta e vehicul deci locul ei este pe sosea si nu pe trotuare.

  22. #26

    Nu cunosti procedura. Cei care au sapat au venit, au spart, au facut lucrarea si au acoperit cu beton… ACUM urmeaza ca cei care administreaza drumul sa vina sa toarne asfalt… cand or avea meterial disponibil (a se cite: “cand or avea chef” – NICIODATA).

  23. arhi, ii injuri cam degeaba. pamantul afanat/rascolit/facut groapa si pus la loc are nevoie de ceva timp ca sa se taseze. drept pentru care au toarna beton, il lasa cateva zile/o saptamana (nu stiu exact cat trebuie sa stea) dupa care toarna asfalt. daca pun asflat mai repede se va denivela in timp. ar fi bine sa faci o poza si cand va fi turnat astfaltul si s spui si cat timp a durat de cand a fost pus beton pana cand a ajuns asflat la nivelul trotuarului. de altfel poti sa ii intrebi si pe muncitorii care sapa pe acolo, ei stiu cat trebuie sa stea pamantul pentru tasare.

    • #28

      aurel » e asa de o saptamana. o sa ma uit daca ai dreptate sau nu. cred ca o luna e suficient, pentru rezolvare, nu?

  24. Tocmai ca m-ati gasit, ca din gresala ma pricep… la sapat. S-au inventat si neste compactoare, pe care nemtii le-au si exportat, doar uite-asa, sa nu mai meraga Romanii pe langa gropi ce trebuie-n mod natural, sa se taseze.
    Noi suntm naturali, originalI1asa doar de justificare, ca de sapat, avem si bani avem si forta, ca de ii poi sa sape gropi, doar intr-o noapte…doua, ajungem la chinezi!
    dar, din cauza crizei si cheltuielii cu sapatul, nu mai ramasa banii si de asfaltu’

  25. #30

    Asa vor arata toate trotuarele din Romania cit de curind pentru ca s-a dat o hotarire de guvern in care scrie negru pe alb ca toate utilitatile publice care se instaleaza incepind cu data intrarii in vigoare in intravilanul localitatilor si au nevoie de aviz de construire de la primarie se vor realiza subteran, adica Toate (apa,canal,curent,gaz,Fibra,cupru,semaforizari etc.) .Ferice de cei de la sate care inca nu au trotuar.

  26. #31

    De unde strada mea si trotuarele au fost refacute si asfaltate anul trecut de puteai merge perfect cu rolele, iar spatiile verzi acum doi ani, cu sistem de irigatie si cu gard verde de thuya, chiar si cei de la Rebu au spalat pentru prima data incepand cu anul asta trotuarele si rigolele cu furtunul sub presiune (e drept ca mai mult vanturau pamantul de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga, fara sa il adune nimeni cand era uscat ca doar era mai usor!!!!), acum cartierul meu arata ca dupa bombardament. Problema la sapaturile din trotuar pentru fibra optica consta in faptul ca marginile taiate ale asfaltului s-au denivelat, mai bine zis s-au umflat, astfel ca nu vad cum se va face asfaltarea santului betonat …decat …. tot cu DENIVELARI. Pe deasupra astia au inceput sa sape si in gradini care au si retea de irigatii la 20-30 cm sub pamant. Seful de sapaturi de pe strada noastra (Secuilor, in sector 4) este tot unul mai brunetel, care a facut un lucru bun si le-a data sapatorilor folie de celofan peste care sa arunce pamantul scos din santul adanc de 70-80 cm (daca apreciez bine) si suprafata afectata va fi doar cea a santului. Sper ca excedentul de pamant negru sa nu fie carat in alta parter ci compactat, altfel dupa un timp, va ramane un sant permanent.

    Ideea este ca in tara asta lucrurile nu se fac cu cap. Piedone ne-a cheltuit banii si ne-a si indatorat ca sa ne faca sectorul mai curat, si acum cei cu fibra optica (prin primaria capitalei!!!) au stricat totul!!! Poate ca intr-adevar era mai bine sa fie un singur primar in Bucuresti! Mana stanga ar fi stiut ce face mana dreapta!!!