Cei ce nu pot să lucreze, predau.
Învățământul din ziua de azi e de rahat.
Profesorii sunt prost plătiți și dezinteresați.
Profesorii nu își dau interesul.
Profesorii sunt șpăgari.
Copilul meu e cel mai bun, dar e persecutat de profesori.
Nu se mai face școală ca pe vremea noastră.
Bacalaureații de azi sunt mai proști decât bacalaureații de ieri.
Ministrul învățământului e incompetent.

Câteva perle culese din gura genitorilor ce își trimit odraslele la școală, în ziua de azi. Între timp:

Catalogul online, cu ajutorul căruia părinţii ar fi avut posibilitatea să verifice numărul de absenţe şi notele copiilor, s-a dovedit a fi inutil. Trei şcoli din Oradea, care în urmă cu trei ani au implementat acest catolog electronic, au decis să renunţe la el, după ce directorii au constatat că părinţii nu îl verifică.

via

Păi nu? De ce ne-am da interesul? De ce am contribui la plata funcționării unui asemenea catalog? E obligația școlii să ne educe copiii.

AȘA TE-A ÎNVĂȚAT PE TINE LA ȘCOALĂ, MĂGARULE?

foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

45 comentarii Adaugă comentariu

  1. mie catalogul online mi se pare o idee excelentă.
    da’ se ştie că io-s defect…

  2. #2

    Ca orice lucru primit (aparent) gratis, nu este apreciat la adevarata valoare. Macar sa fi fost metoda cu vouchere educationale (primesti un voucher anual si cu el iti dai copilul – il “cheltuiesti” – la scoala pe care o consideri mai potrivita), sa simta parintii – dar si profesorii – ca platesc pentru odraslele lor, sunt convins ca ar fi inceput brusc sa le pese.

  3. “Profesorii sunt prost plătiți și dezinteresați”
    “Ministrul învățământului e incompetent”
    As dori sa explici putin de ce aceste doua afirmatii sint “perle” si nu truisme….

    • #4

      Subscriu.

    • Fiindca in loc de “Profesorii sunt prost plătiți și dezinteresați”
      Trebuia ““Profesorii sunt prosti plătiți și dezinteresați”.
      Observi ? Lipseste un “i”, e o chestie de finete. 😀

    • #6

      pentru ca e mult mai usor sa dai vina pe cineva in loc sa iei tu atitudine.

      ai copii? pe cine ai votat ultima oara? care a fost programul electoral al persoanei respective la capitolul invatamant? daca a avut asa ceva (!?), cat a respectat din el? cate propuneri a avut in parlament? cate scrisori i-ai trimis legat de problema asta?

      … mda, imi inchipuiam eu. stai jos, 4.

    • @miticosul: e irelevant cu cine votez, daca am sau nu copii la scoala. Relevant e ca imi platesc taxele si impozitele.
      Revenind: Nu e o perla faptul ca ministrul invatamintului, atit cel actual cit si cei dinaintea lui sint niste incompetenti. Nu e o perla nici faptul ca profesorii au salarii de mizerie. Daca tu consideri ca atit ministrii invatamintului au fost de nivel european, cit si salariile profesorilor sint la acelasi nivel, stai jos, ai tu nota4!

    • DEZINTERESÁT, -Ă, dezinterersați, -te, adj. (Adesea adverbial) Care nu are în vedere interesul, folosul personal, care nu caută un câștig pentru sine. – V. dezinteresa. Cf. fr. désintéressé.

      Deci, de fapt, profesorii chiar fac treaba asta dezinteresat, tinand cont ca remuneratia e asa cum e…

    • #9

      Costel a vrut sa spuna: “Profesorii sunt prosti, plătiți și dezinteresați”, dar i-a scapat virgula.

  4. #10

    uitasem cum semnau ai mei carnetul de note..

  5. #14

    Apropo de asta, nu stiu cea mica a ta daca la anul merge sau nu la pregatitoare, dar eu sunt pus in fata unui fapt ciudat. AM de ales daca la anul va merge la clasa 0 sau daca va continua gradinita si va intra direct in clasa 1.
    Apoi vine o alta dilema. La ce educator sa il duci? Pentru ca daca nu stiai iti zic eu, la clasa 0 ii preia educatorii de clasa 0, apoi clasa 1 o vor incepe cu altii.
    Eu deja incep jocul cu sistemul asta de cacat. Am stat zilele trecuite pe la usile cancelariilor sa il inscriu anticipat pe listele educatorilor, pt ca am aflat cu stupoare ca toti colegii lui de la gradinita figurau deja in liste “neoficiale”. Sunt ca Rambo inainte de a cobori din elicopter vericule

    • #15

      mai am

    • #16

      Am fost pus în aceeaşi situaţie. Dacă tu consideri că face faţă la clasa întîi, eu zic să nu mai stai pe gînduri. Dacă nu, rămîne clasa 0, care e un fel de preşcolară.

      Fie-mea a învăţat alfabetul de tipar la clasa 0, noi n-am avut succes, e mai încăpăţînată ca noi. Cu fi-miu, în schimb, e o plăcere să lucrezi, deşi are doi ani jumate. Ştie cifrele, tot alfabetul şi rîde de toanta de soră-sa 🙂

  6. #17

    Majoritatea parintilog gresesc grav lasand copiii doar in grija profesorilor.
    Acum cativa ani cand fimea era in clasa a 8-a se discuta la sedinta cu parintii despre banchetul de final. In mijlocul sedintei a intrat profa de romana, nervoasa, cu un vraf de extemporale. Rezultatele erau dezastruase. A stat 5 minute in clasa. Cum a iesit profa, unul din parinti a-a zis dirigintei sa lasam prostiile astea si sa ne intoarcem la banchet. Eu le-am zis sa il anulam pentru ca nu il merita. Mai aveau putin si ma luau la bataie. Cum sa le luam bucuria bietilor copii…

  7. Am prins și eu doi ani de catalog electronic în liceu. Nu mi se pare că schimbă în vreun fel situația. Părinții dezinteresați vor continua să fie dezinteresați.
    Ai mei erau non-stop pe site să verifice, în timp ce alții nici nu știau că au cont și parolă sau care e adresa.

    • #19

      Ce oameni ocupati, stand zilnic online sa vada ce note a luat domnisoara familiei ! Foarte tare, eu n-am avut parinti asa ”preocupati” sa imi creeze impresia unor calai. Stiu si-acum cum ma lua taica-miu cand n-avem chef de scoala si ma ducea la cofetaria mea preferata unde imi lua un platou de prajituri mie si un platou de prajituri celorlalti ai casei. Nu mancam niciodata mai mult de-o prajitura, dar nu exista sentiment mai profund de copilita mandra si infoiata ca un curcan ca are platoul EI de prajituri, fiind cu tati. Tot tata m-a invatat sa pescuiesc prima data, intr-o vineri de chiul.
      Iti dai seama, ceilalti parinti ocupati ca si ai tai,cu parul pe copii. Maica-mea nu se ducea niciodata la sedinte,nici nu o chemau,n-aveau ce sa ii spuna.
      Cand am luat primul 3 din perioada liceului, plansa toata, asteptam sa ma imbarbateze acasa si sa ma sustina. Ai mei au ras toata seara, ca de aia imi fac eu griji, ca am luat un 3? Erau fericiti si mandrii ca in final,am luat si eu un 3 si am o nota proasta cu care o sa ma pot lauda peste ani.
      Nu… serios, cu cat va citesc mai mult, cu atat realizez mai tare ce parinti perfecti am.

    • #20

      @Roxi: Parintii mei sunt similari cu ai tai. Nu m-au intrebat niciodata nimic in afara de “Treci clasa?”. Insa stii tu, asta nu inseamna ca alti parinti sunt fraieri, ci doar ca trebuie sa actioneze altfel pentru ca au alte odrasle. Strategia care a mers la tine poate ca n-ar fi mers la Laura. Sunt sigura ca si Laura crede ca parintii ei sunt la fel de perfecti.

    • #21

      Roxi, cat castigi la real?

    • #22

      @roxi. Cred ca tatal tau te-a invatat sa pescuiesti in timpul orei de romana, ca altfel nu erau parintii tai asa de “mandrii”.

    • #23

      Rar gresesc in limba romana, dar exista niste motive intemeiate,Prietene. Limba materna este rusa, iar limba paterna este persana. Tu in cate alfabete stii sa scrii ? hai sictir !
      Si urasc sa fiu nesimtita si sa vorbesc de undeva de la balcon, dar nu cred ca sunteti vreunul in masura sa ma intrebati pe mine: Cat castigi la real ?
      Poate ar trebui sa va detasati de mizeria in care traiti, sa va ganditi mai putin la cat o sa castigati, sa incercati sa munciti cu pasiune pentru ceva. Abia atunci castigurile o sa fie pe masura.
      Chiar m-am saturat sa le spun tuturor prostilor (cu 10 exemple): Fa ce iti place, ai sanse sa te remarci si sa fii cel mai bun. Pe nas, prostul cu 10 rate la banca in care lucreaza si iphone 5s, ma intreaba : Cat castigi la Real ?
      Nu meritati sa aveti mai mult, jur.

  8. #24

    vai de voi, cei care va aruncati copiii in acest sistem.

    • #25

      in sistemul alfa centauri au inchis astia inscrierile, ai dreaq!

    • #26

      nu trebuie sa zbori pana in alpha centauri, trebuie doar sa emigrezi unde profesorii sunt profesori si nu fomisti, si unde parintii merita titulatura de parinte.

  9. #27

    Arhi ai perfecta dreptate.

    Am lucrat la o firma care se numea InfoElev si avea un abonament prin care parintii puteau sa primeasca SMS zilnic cu situatia scolara a copiilor lor.
    Gen note, absente tot.

    Abonamentul lunar pentru alarma zilnica tip SMS era undeva la 7 euro cu tot cu TVA.
    Am oferit o perioada gratuita de proba de 2 saptamani in 5 licee din Bucuresti.

    Stii care a fost procentul de abonati la acest serviciu dupa cele 2 saptamani de gratuitate?
    Sub 5%. Asta tinand cont si de faptul ca aveam si abonamente mai ieftine (3 euro/luna) pentru cei care doreau sa vada situatia online si sa nu primeasca SMS zilnice.

    Cred ca atunci mi-am dat seama ca de fapt nu e numai vina profesorilor, a sistemului sau a copiilor pentru rezultatele dezastruase de la examenele nationale.

    • #28

      7 euro pe luna in romania pentru un serviciu SMS mi se pare extrem de scump.
      P.S. nici aici nu as plati atita pentru asa ceva.

    • #29

      Cam scump. Eu platesc 35 de lei pe an si primesc saptamanal SMS cu notele si absentele copilului pe saptamana anterioara. Plus cont pe catalog-online.

  10. #30

    Eu nu inteleg de ce vor sa tehnologizeze o tara unde peste 30% dintre cetatenii ei se caca in gradina. Tara asta e ca o curva, ce are kilometrajul dat peste cap, dar care e bine aranjata sau ca un Giovanni Becali care se da cu Kevin Klain, desi el pute.

    • #31

      Pentru ca asta e mentalitatea romanului. Sa epateze chiar daca nu are ce minca.

  11. #32

    Sa spunem ca de prea multa lejeritate nu il verifica, dar ce te faci atunci cand un parinte nu vine pana la scoala pentru a semna 2 acte prin care copilul sau ar primi o bursa de merit in valoare de 2000 de lei pe an de la o fundatie, doar pentru ca acei bani ii primesti sub forma de manuale, carti, culegeri si alte rechizite… Asta mi s-a intamplat acum 2 ani cu un copil care traia in conditii mai rele ca-n Africa si era foarte inteligent, iar eu vazand asta am incercat sa-l ajut… am umblat, am dat zeci de telefoane am rezolvat totul si pe cand sa rezolvam partea care tinea de parinti, au zis ca ei nu pot trai mai bine cu carti si ca era mai bine sa le dea 1000 lei decat carti si alte rechizite de 2000 lei si n-au mai semnat actele, toate astea fara nici un motiv practic PS: cand eram elev, invatatoarea ne spunea ca niciodata sa nu spunem ca nu stim, nu putem face ceva… sa facem tot posibilul sa facem si sa stim fara a impovora pe altii. Acum ca profesor am ajuns sa imi dau seama ca avea dreptate, dar totusi exista situatii in care oamenii nu-si recunosc esecurile si incearca sa caute un vinovat… iar legat de invatamant, profesorii vor fi acesti vinovati… mereu!

    • #33

      Stiu suficienti profesori, buni,rai,foarte buni, adevarati parinti sau oameni care iti devin modele de viata si oameni carora le bati la usa in decembrie, sa-i strangi in brate. Din pacate, cei din ultima categorie sunt din ce in ce mai rari, nu te da lovit.

  12. #34

    … unde-i miliția să te prindă la cinema la ora 10, să te întrebe de ce nu ești la școală și să te tundă ….

  13. #35

    Vrei sa stii notele si absentele copilului? Creaza o relatie de prietenie cu el. Daca te minte si isi bate joc de tine, sa stii ca primii 7 ani din viata te-a avut ca model.
    Si de ce sunt atat de importante notele ? Eu am iesit sefa de promotie. Am realizat ca vreau de la viata sa stiu aia si aia si ailalta pentru ca am citit mult, pentru ca am mers la cursuri de foarte multe, pentru ca ai mei nu m-au fortat niciodata.
    Cataloagele online si notele – sunt niste rahaturi. Nu despre asta e vorba. Sa se culturalizeze si sa afle ce il face fericit, iar asta o va face cautand singur si dandu-se cu capul de pereti.
    Iti dau exemplu un bun prieten, si-a terminat liceul la seral. Il fascineaza istoria si desenul. Cu ani repetati,corigente, o mama care plangea la fiecare sedinta cu parintii, baiatul are un salon de tatuaje intr-o tara in care multe treburi sunt legale si in care se simte liber, asa cum vrea.
    Si sunt multi care s-au spetit sa toceasca niste randuri, cu planuri mediocre care sa le asigure un post intr-un birou,la banca, sa fie mami si tati mandrii. Baiatul asta se duce la lucru relaxat, fericit, bucuros, ii place ce face si viata lui este tot ce a visat. Aia din biroul mic si ingust, nu au nici macar jumate din cate are el. Poate unora le place, dar dupa mimica lor si dupa modul in care te privesc dimineata, merg la scarbici,nu la serviciu.
    O alta amica, a parasit cibernetica pentru facultatea de arte din Portugalia. Face design, make-up, aranjamente florale, etc. Castiga bine,este fericita, se simte implinita. Ma-sa era sa-si puna streangu cand a aflat ca renunta la cibernetica in anu 2.
    De ce atatea cataloage online si atatea chestii complet irelevante ? Poate trece cu 5-uri date de mila, dar stie sa tunda si sa faca cocuri, ii place ce face si creaza arta, nu banal. De unde patima asta pentru programatori,avocati si medici ?
    Oamenii trebuie sa fie fericiti, nu constransi,nu stresati,nu obligati.
    Si pe bune, am un derbedeu de amic caruia ii place sa fie agricultor. Daca ai stii cu cata dragoste si respect vorbeste despre roadele muncii lui, nu te-ar mai interesa catalogul online.
    Sunt copiii vostri pasionati de ceva? Citesc ? fac vreun sport? Au vise ? Daca da, nu inccepeti sa le impuiati capul cu note si idiotenii.

    • #36

      sunt de acord, doar ca aceeasi oameni carora nu le pasa de cataloage, la final de an sau la exmatriculare se duc si mor de gat cu profesorii, ca nu le-au educat odrasla

    • #37

      Vorbeam de parinti, de cei care se chinuie si invata sa fie parinti. Nu de inculti si frustrati nepasatori care au dreptul de a da viata unor copii. Aia sunt idiotii care se inmultesc si care lasa la finalul vietii,niste derbedei ingusti la minte, ca si ei.

  14. Nu.i motiv de panica! Automatizarea completa a lumii vine, dar peste cateva zeci de ani. Pana atunci vom mai avea nevoie de soferi de taxi, autobuz si necalificati in general. Stati linistiti, cei care sunt in stare sa vada imaginea de ansamblu se descurca oricum 😉

  15. #40

    Mie imi place sa ma uit la stirile alea in vara cand se da bac-ul si arata notele dezastruoase. Intreaba un parinte, doi, trei .. zece de ce asa note mici si ridica din umeri cu “nu stiu nu stiu” si rad ca prostii. Parintii. Si nu, nu toti sunt in aceeasi oala evident dar vad predominant parinti care-i doare in paispe ce face coptilu’ sau la scoala si nu numai, dar la sfarsit vin sa vada notele preafericite.

    In alta ordine de idei acum 2 ani am primit in vizita de sarbatorile pascale prietenul din copilarie a sotului meu cu nevasta-sa si un prunc de 5 ani, nu-l mai vazuse de ani de zile si a zis hai sa reintregeasca relatia sa mai vorbeasca una alta si au venit la noi. Mai prost crescut copil ca el n-am vazut in viata mea: pe toate punea mana, tragea, a spart o vasa si a vrut apoi sa se joace si cu cioburile pana m-am dus rapid dupa matura si faras – toanta de ma-sa statea ca la un spectacol cu mimi, cuvantul “nu” era cuvantul lui preferat, striga ca un descreierat iar masa-n radea ori de rusine ori de incapacitatea de a-l tine-n frau. Cand am intrebat-o una alta pe nevasta-sa mi-a spus “Eu nu ii pun limite copilului, e liber sa faca ceea ce doreste” >> :/ Si mai facea aia si mutre tampe cand venea fiu-meu sa ma intrebe daca poate manca ciocolata primita-n dar de la ei – nu ii dau dupa ora 5 si foarte putine dulciuri in timp ce ala mai avea un pic si facea un atac de panica daca nu manca putina ciocolata…

    • #41

      n-ai ce sa faci. Parinti de-astia cretini sunt tot mai desi in Romania din pacate.

  16. Alor mei le permitea natura serviciului să stea online și să mă sune la fiecare absent. În clasa a 12-a era jale, când nimeni nu prea dă pe la ore. :)) În fine, ideea e că mulți sunt depășiți de sistemul ăsta.
    Va funcționa, poate, atunci când în România toți locuitorii vor fi născuți după 89 și toți vor fi la fel dependenți de tablete și telefoane cum e generația care vine acum. Și chiar și a mea. Până atunci, rari sunt oamenii de 40-50 de ani care știu să deblocheze un I-phone. Învățați cu sistemul clasic de mers la profesor și „dat la pace” că ei „au copii buni, muncitori”, nu se vor loga pe net să vadă care e situația școlară a odraslei.

    • #43

      nu chiar asa rari. uite, eu stiu sa deblochez un iphone si maine-poimaine am 40…

    • În mod evident faci parte dintr-o minoritate. Cei care nu lucrează într-un domeniu care să îi oblige cumva la contact cu treburile astea, nu prea au habar.

    • #45

      Nascuti dupa 89? Cati ani ai, 12? Ca nu cunosc nici un om de 35-40 ani care sa nu foloseasca tehnologia sau sa nu stie sa deblocheze un i-phone, ca aparent asta e etalonul. 40-50 ani – majoritatea folosesc. Cam peste 50-55 ani mi se pare ca scade simtitor nivelul de folosirii a tehnologiei moderne, dar si aici sunt exceptii.