Când vă schimbați banii la vreun exchange, nu mai acceptați să vi se dea bancnote de 200 sau 500 de euro. Pentru că, în afara româniei, nu vi le primește nicăieri, decât la bancă.
Iar în unele țări, la bancă au voie să vi le primească ca să vi le pună în cont. Nu aveți cont? Nasol, go home și descurcă-te acolo.

Pățită pe pielea mea, de două ori. O dată acum câțiva ani, când aveam o hârtie de 500 de euro, zero motorină în mașină și o întreagă Ungarie de străbătut, iar cardul meu de ING era, as usual, nefuncțional.
A doua oară, mai recent, cu niște hârtii de 200, pe care, nu știu de ce, le-am acceptat ca proasta de la exchange office. M-am trezit că, deși am cash în buzunare, nu am niciun ban, nicăieri nu le primește, nici măcar la păcănele. Norocul meu era că, din întâmplare, aveam cont la banca unde mi i-a pus în cont. Vedeți că e posibil să vi se spună că nu, e vorba de seria veche, seria nouă, Europa, este ok. Nu, nu este, niciun comerciant nu le acceptă, efectiv nu poți plăti cu 200 de euro nicăieri, nici măcar nu ți le verifică.

Stai safe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.