Nu uitați, sunt foarte speriați de boicot. NU MERGEM LA REFERENDUM!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. Stai, ce?Deci dupa atatia ani in care am votat, solutia este sa NU votam?
    Nu inteleg o parte, dar pe de alta da…
    Este logic si un motiv indeajuns sa spui ca este o lege tampita pentru o perioada ca asta…De aceea n-ar trebui sa mergem la vot…

    • Cred ca ideea de a nu merge la vot este pentru a nu se face cei minim 30% parca de prezenta la vot pentru a fii validat si luat in considerare rezultatul. Nu stiu cat de corecta e informatia, e doar auzita, dar am inteles ca interesul principal e sa se valideze referendumul, indiferent de rezultat, pentru ca pe langa acea modificare care se spune, casatoria doar intre masculin si feminin, este de asemenea o portita de intrare si pentru inca 2-3 modificari care nu au fost sau nu asa tare mediatizate.

    • #3

      Uite ce zice CCR intr-o decizie:

      “Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică”.

      As sustine ca asta e valabil si pentru sistemul “first past the pole” de la locale. Daca nu mergi la vot, il sustii pe cel care este pe primul loc.

      La alegerile parlamentare sau prezidentiale sistemul este altul asa ca nu iti poti “impune vointa politica” decat mergand la vot. Daca nu votezi, nu influentezi nimic.

    • #4

      Este vorba de un referendum, nu de alegeri prezidentiale/locale/parlamentare.
      Este o mica mare diferenta.

  2. Hopa!Care sunt acele modificări ?

    • #6

      Si eu sunt interesat. Totusi inca nu caut informatia.

      Pentru ca la cum stiu eu pesedeul, vor mai introduce si alte modificari pana la referendum. Unele poate prredin ordonanta de urgenta in noaptea dinaintea votului.

      Cred ca lumea nici nu va sti ce minuni voteaza la referendum.

    • or sa dea OUG cu 2 ore inainte sa se inchida urnele. Ba chiar dupa , de fapt…

  3. #8

    E multi asistati maica!….crezi ca merge?….mai baga ei o caruta de voturi

  4. #9

    Nu ii mai primesc la biserica dacă nu vin cu dovada votului !

  5. #10

    Ca sunt speriati foarte tare de boicot ma cam indoiesc. Daca ar fi fost, ar fi pus referndumul in ziua alegerilor prezidentiale si n-arfi riscat nimic. Eu cred ca din contra, au mizat pe boicot.

    • #11

      ce au mizat pe boicot? ce spui nu are niciun sens.

    • #12

      Sunt convins ca PSD e cu totul dezinteresat de tema referendumului, de fapt cred ca un succes prea mare al Cpf s-ar putea sa nu ii incante deloc. Chiar validarea referendumului s-ar putea sa-i stanjeneasca. PSD n-are de fapt nici o afinitate ideologica cu tema referendumului, dovada ca voteaza consecvent in Parlmentul european initiativele progresiste in privinta familiei. Interesul e pur politic, la modul cel mai cinic, iar referendumul este doar un prilej facil de a-si atinge niste obiective. Ce urmareste PSD e fidelizarea unui segment al electoratului, iar referendumul ii ofera ocazia de a obtine acest lucru gratis, fara pomeni costisitoare. Interesant este ca pentru asta PSD nu are nevoie ca referendumul sa aiba succes, doar sa creeze impresia ca s-a straduit din rasputeri. Iar cu cat antagonizeaza societatea mai mult, cu cat creste frustrarea in randul celor doua tabere, cu atat profitul sau e mai substantial. Cu atat mai redusa e posibilitatea ca o parte importanta a societatii sa se coalizeze impotriva sa. Cu cat referendumum intampina o rezistenta mai indarjita, cu cat sustinatorii acestuia sunt diabolizati mai tare, cu atat sansele ca acestia sa vada in PSD unica optiune politica cresc. Ce profit ar fi avut PSD-ul daca referendumul n-ar fi intampinat nici o rezistenta sau ar fi fost tratat cu totala lipsa de interes? Ce merite si-ar mai fi putut aroga PSD fara o lupta? Ce castiga in plus PSD daca referendumul e validat si ce pierde daca nu este? E posibil ca in cazul in care e validat acum sa profite mai putin PSD cat Cpf care a initiat referendumul si a adunat semnaturile, iar Cpf ar putea reprezenta un risc major pentru PSD. In schimb daca nu e, ce il impiedica il impiedica sa organizeze un altul chiar in aceeasi zi cu prezidentialele? Pentru initia o noua initiativa de revizuire nu are nevoie sa stranga semnaturi, e suficient doar de un sfert din voturile parlamentului, iar meritul i-ar reveni exclusiv. Iar daca vrea sa ii valorifice la maxim potentialul electoral are nevoie de cate un astfel de referendum la fiecare din urmatoarele alegeri.

    • #13

      psd este atat de dezinteresat de acest referendum incat tine urnele deschise 2 zile!
      in plus, odata ce a incaput pe mana psd, referendumul nu mai este al cpf.
      inca nu este public care sunt modicarile constitutiei supuse referendumului.

    • #14

      Poate sa le tina si 10 zile, nu va exista certitudinea validarii pe care ar fi avut-o in cazul care ar fi fost organizat in ziua alegerilor prezidentiale. Nu e decat dovada ca PSD incearca sa convinga ca se straduieste. Trei ani de taraganari nu erau un argument convingator.
      “inca nu este public care sunt modicarile constitutiei supuse referendumului.” Ei nu ma-nebuni! Arunca un ziarist o piatra conspirationista si incepem sa sustinem ca negru e alb.
      Modificarile sunt cele din legea de revizuire, votata in parlament cu 2/3, trecuta pe la CCR si publicata in monitorul oficial de zile bune.

    • #15

      dragnea nu poate astepta pana la prezidentiale.
      intrebarea supusa votarii precizeaza despre care lege de modificare a constitutiei este vorba?!
      concluziile iti preced uneori argumentele.
      observ ca prezumi ”buna-credinta” a organizatorilor.
      nu ”te-nebuni”!

    • #16

      Nu poate astepta ce? Care sunt beneficiile pe care le obtine Dragnea de pe urma faptului ca tine referendumul in octombrie si nu la anu’? Inteleg, baga o noua lege de revizuire in ultima zi, si modifica Constitutia in sensul ca Dragnea dobandeste imunitate absoluta in fata justitiei! Singura problema esta ca noua legea de revizuire modificata trebuie votata tot de 2/3 in palament si sa primeasca din nou avizul CC. Insa PSD-Alde nu au 2/3 din voturi, asa ca au nevoie de colaborarea unei parti importante a opozitiei. Greu de crezut ca va putea trece vreodata.

  6. #17

    Slabe șanse să nu iasă 30%. Ăia sunt uniți și vor vota, noi ne împărțim în 2. O parte nu vrem să participăm la circul ăsta ( me included) din diverse motive, alții simt nevoia să-și exprime în scris votul, nu știu dacă mai contează prea mult atâta timp cât corupții sunt în continuare la putere. Politicienii de la putere vor ciordi liniștiți niște bani acum, așa un bonus înainte de sărbători, pentru ei referendumul e ca un pește ce-ți sare-n barcă.

    • #18

      Am văzut la cineva o idee: nu merg la vot, dar stau geană pe știrile privind prezența la vot până aproape de închidere. Dacă se apropie sau sare de 30% mă duc și votez.

    • #19

      Asa am facut la alegerile din 2000. Si am scapat de rusinea de a-l vota pe Iliescu.

    • @Ady-P, Am scris si eu ceva asemanator. Acum mi se pare absolut inutil. Stim cu totii care-i tara. Daca ar merge toti rumunii la vot probabil 80% ar vota Da. Daca unii boicoteaza va fi 90%.
      In plus, sondajele au o marja de erore. Ar fi trist sa votez Nu si sa treaca cu 30,1%.
      Procentele astea se leaga cu alte aspecte care ne privesc.
      Daca 60% ar fi atat de toleranti incat sa pice referendumul probabil am fi trait intr-o alta tara. Toleranta se impaca bine cu corectitudinea. Intoleranta merge mana in mana cu prostia, cu hotia, cu marlania, cu saracia, adica cu romania.

    • #21

      deci tactica antiboicot a psd va fi sa publice o stire falsa ca s-a realizat pragul de 30%, ca sa aduca gugustiuci la vot!

    • #22

      cat de tare e asta:)))

    • #23

      Luăm în calcul și marja de eroare. Orice agenție de genul ăsta care se respectă/merită să fie luată în serios menționează și marja de eroare. De obicei e 2-3%.
      Și chiar trebuie să luăm în serios ce publică PSD?!

    • #24

      deci tu te-ai ambalat cu referendumul organizat (inclusiv comunicarea) de psd, dar nu iei psd-ul in serios, ca gugustiucii!

  7. #25

    Natural, NU voi merge la vot, convins familie extinsa sa mearga NU la vot, dar sunt curios, care e limita de non-validare?

    • #26

      30%

    • #27

      Bp, naspa 🙁

    • #28

      Este destul de mult, probabil ca va fi la limita. 30% din cei de pe listele electorale insemna 5,7 milioane. Plus ca din astia, 4,7 mil. trebuie sa voteze pentru. Nu e chiar floare la ureche.

    • Daca trece rahatul asta va dati seama ca sunt in romania cel putin 5 milioane care cred ca le va fi mai bine daca scriem in constitutie Costel + Ramona = Familie? Realist, inseamna o treime. O treime dintre noi sunt balast. Sfanta treime. Plm, intru in deprimare daca mai fac calcule armetice, cum zicea Stanescu de la Olt.

    • #30

      Stanescu de la Olt are motive sa intre in deprimare facand calcule. El stie din sondajele sale interne ca din aia 5 milioane care ar vota ca in constitutie sa scrie Costel + Ramona = Familie, vreo 2 milioane ar vota la prezidentiale contra candidatului PSD, fie el Dragnea, Firea sau Tariceanu, fapt care i-ar aduce candidatului opozitiei, fie el Iohannis, Ciolos sau Kovesi o victorie gen Iliescu 1990, care ar ingropa partidul, pentru ca dupa prezidentiale urmeaza localele si dupa un scor de 7 la 3 la prezidentiale, PSD are toate sansele ca la localele intr-un singur tur sa piarda toate primariile si consiliile, fara exceptie. Ori fara astea PSD se poate desfiinta, caci si-ar pierde oricum ratunea de a fi. Pentru a-i convinge pe aia 2 milioane sa voteze cu candidatul lor, PSD ar scrie orice in constitutie, chiar si ca 1+1=2.

  8. #31

    o să se ducă pensionarii, bugetarii, asistații sociali și o să se facă 30%
    sunt prea siguri pe ei că le iesă referendumu

  9. #32

    Pe langa sa nu mergi la vot trebuie obligatoriu sa convingi si cunostinte / familie sa faca la fel.

  10. #33

    Pensionari+someri+bujetari+alte scursuri >30%

    • #34

      Ultima oară au ieșit la vot 30 și un pic de procente, care îi cuprindeau și pe ăștia care acum boicotează.

  11. #35

    De ce josnicie? Asa cum leftistii lupta cu orice mijloace pro boicot, asa arunca si ei toate armele in joc. In plus, ma indoiesc ca e mana PSDului, in societatea romaneasca sunt inca o gramada de conservatori si multi radicali chiar. Ei de ce sa nu isi promoveze lupta?

    • #36

      Am gasit pe cineva care sa accepte donatia lui Bittman. Zici ca e ok sa minti ca sa convingi oamenii?

    • #37

      Gen “Apara familia traditionala! Spune NU homosexualitatii la referendum!” si variatiuni pe tema.

  12. #39

    Dar vad ca nu zice nimeni nimic de ceva care mi se pare destul de grav, asocierea #farapenali #rezist cu pupatu de icoane si familia haladito-smecherita.