Declanșarea crizei a afectat puternic activitatea notarilor publici și chiar am avut colegi care s-au retras din activitate, trecând în alte profesii sau care au preferat să se asocieze pentru a împărți costurile de funcționare a biroului notarial.. Profitul este aproape inexistent, din cauza recesiunii puternice resimțite de piața imobiliară. Se pune problema rămânerii pe piață și nu cea a înregistrării de profit.

de aici
Când am vândut apartamentul, am plătit 1000 euro taxe notariale. În cabinet era aglomerație, cu oameni care aveau de plătit aceleași taxe. Sediul notarului era unul extrem de luxos, numai sticlă și metal. Unde e sărăcia? Nu mai au bani de leasing la vapoare?
Sa o sune pe Ioana Basescu, ca ea are secretul imbogatirii din munca de notar.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

43 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cat costa “intrarea” in bransa?

  2. #4

    Dani ai auzit de metoda nepotism?

  3. Niste ipocriti. Au bani, dar s-au imputinat “tunurile”.

  4. #6

    pune si tu o virgula sau o cratima prin titlu.
    on-topic: sa-mi s*** p***!

  5. wtf? aia nu au bani? pai pentru o hartie goala cu o stampila cer pe putin 25-30 de lei,dai ma dracului ca de fiecare data cand am fost la notar era aglomerat acolo..sa fim seriosi,se plang degeaba..

  6. wtf? aia nu au bani? pai pentru o hartie goala cu o stampila cer pe putin 25-30 de lei,dai ma dracului ca de fiecare data cand am fost la notar era aglomerat acolo..sa fim seriosi,se plang degeaba..

  7. asa s-a petrecut. Inainte, datorita bulei toti notarii o duceau ca boierii. Asta in conditiile in care nu faceau nimic, toata munca fiind facuta de asistenti.
    Acum, daca nu era prima casa, mureau

  8. am platit vreo 900 de lei doar pentru o notificare de ipoteca in favoarea bancii. 10 minute a durat toata chestia. Si am ales notarul cel mai ieftin din 3

    • #11

      marius » eu am dat 55 dE lei pentru o stampila pe o hartie care certifica ca nu lucrez nicaieri, PE PROPRIE RASPUNDERE.

  9. Lol, amuzant. Eu am dat 100 de lei pentru o stampila pe contract v/c care imi trebuia la cadastru. Am ajuns la cadastru si am aflat ca am dat 100 de lei degeaba ca notareata nu a inteles ce era cu contractul ala de vanzare cumparare (era o situatie mai complicata, dar totusi, lucra in domeniul juridic, nu?) Am fost inapoi la biroul notarial sa-mi dea suta inapoi – ghici ce? Tot eu am fost de vina ca nu ii explisem situatia. Avea si hartiile pe care putea sa le citeasca, si ii si explicasem situatia, dar na, doar nu era sa renunte la 100 asa degeaba. Doar a muncit pentru suta aia, 0.5 secunde cat a durat sa-mi puna stampila e destul de mult.

  10. astia ar putea sa traiasca doua vieti din ce au acumulat ca harciogii..toata lumea a fost jecmanita la un moment dat pentru 1-2-3 kkturi de hartii, munca grea nenica

  11. #14

    Am auzit ca sa faci o succesiune te costa cateva sute de milioane-e pe bune?!

  12. #15

    @Arhi: azi la radio am auzit o stire cum ca notarii si avocatii au inregistrat cele mai mari venituri pe 2010 . Un avocat a inregistrat venituri de peste 3 mil euro.
    Un notar vreo 2 milioane .
    Ei oricum sunt bogati in draci dar dai ceva bani sa intri in bransa .

  13. Am prieteni notari. Nu-i vad sa se plinga ca o duc rau.
    Pentru o imputernicire mi-au luat 70 de lei. Deci nu o duc rau.
    Astia care se pling sint niste ipocriti. Sincer !
    De alti bani legati de ipoteci si alte balarii nici n vorbesc. Sute de euro pentru o stampila si semnatura si nici macar nu raspund legal daca gresesc cu ceva.
    Si nici nu au nevoie de cine stie ce aparatura cum e in alte domenii. ( unde dai peste 20k euro numai pe aparate ). O crapatura de desktop cu internet si gata.

  14. no fucking shit…ce tupeu notarii si farmacistii indiferent de criza, razboaie si de 2012 nu or sa saraceasca NEVER EVER.NEVER!!

  15. #18

    @Arhi, vanzatorul nu plateste nicio taxa notariala. Se plateste un impozit care e virat statului. Toate taxele notariale sunt platite de cumparator.

    • #19

      mihai » ba plateste. 1000 de euro. cat am platit eu. mi-e fix pix cum se numeste.

    • #20

      Uita-te pe chitanta. Eu zic ca scrie impozit. A fost 3% din valoarea apartamentului (sau 2% daca-l aveai de mai mult de 5 ani).

    • #21

      vlad » i will

  16. #23

    Eu am dat 50 de lei pe o declaratie pe proprie raspundere in care ziceam ca nu am nimic (pamant, casa, venit lunar)

  17. Banuiesc ca stiti ca mare parte din banii incasati de notari se duc la stat nu?

  18. #25

    Offfff… acu chiar mi-e mila de ei

  19. #26

    Arhi, daca ti-e fix in pix cum se numeste e clar. Una e comisionul/onorariul notarului una e o suma pe care o retine el si o vireaza mai departe.
    Parca erai mai cerebral. Toti uram notarii, nimeni nu ii suporta, dar te-am atentionat pentru ca de obicei nu faci erori de genu asta in articole.

    • #27

      mihai » nu am facut nici o eroare. si vanzatorul plateste o taxa notariala. cand o sa ajung la acte si daca nu o sa uit, o sa te anunt cum se numeste.

    • #28

      mihai » ps:

      2900 lei erau doar onorariul notariului,

      ti se pare normal uun onorariu de genul asta, pentru ca a pus stampila?

  20. #29

    Cumparat in noiembrie 2010 apartament a carui evaluare notariala era de 170.000 lei(minim posibil pentru apartament, zona si ce dracu se mai ia in calcul). Platit taxe: 6300 lei(dintre care daca imi aduc bine aminte 2900 lei erau doar onorariul notariului, o mare parte din restul pana la 6300 se duceau la stat si ce mai ramanea defapt tot la stat ajungeau sub forma de diverse cacaturi de taxe).
    Si aici super coada, cu programare, cacat pe bat…si era un cabinet notarial de cartier, unul ales la intamplare dintre cele cred ca 20 existente in Drumul Taberei pe bucla.

  21. #30

    Ca sa nu se inteleaga gresit postul de mai sus…a fost ceva de genul eu am vandut, eu am cumparat, eu am platit ce trebuia platit si de vanzator si de cumparator…in orice caz ideea e ca notarii primesc niste sume astronomice ca onorarii.

  22. Bula creditelor imobiliare a dus la apariția unor grămezi de notari publici care se ocupau cu transcrieri, legalizări, alea alea. Acum însă bula a zis Poc! și nu mai e. Tranzacțiile imobiliare sunt mult mai puține, dar notarii au rămas la fel de mulți.
    Așa cum o grămadă de lucrători din construcții au rămas șomeri, acum e vremea ”intelectualilor” – pur și simplu nu mai e nevoie de ei. Nu e de mirare, e un lucru normal – așa cum nu mai e nevoie de birjari, nu mai e nevoie nici de atât de mulți notari…

  23. Da, săracii de ei. Să nu vă faceţi notari, copii, că e cea mai prost plătită meserie. Mai bine gunoieri.
    P.S.: Şi părinţii mei au plătit o groază de bani la notari.

  24. #33

    propun initierea unui proiect de lege prin care notarii publici sa fie scutiti de la plata oricarei contributii catre stat si chiar sa primeasca un ajutor lunar de la bugetul public. trebuie sa ajutam cumva aceasta nobila breasla sa depaseasca dificultatile economice actuale.

  25. Daca urasc ceva pe lumea asta, atunci ii urasc pe notari. Trebuie sa chem unul acasa pentru ca-i tata la pat, netransportabil si avem nevoie sa rezolvam una alta in numele lui. Cine ghiceste cat ne-a cerut?

  26. Imi curge o lacrima…..din penis….pentru ei. Vorba ta, cred ca au leasing la vapoare, ca altfel nu-mi explic de ce sunt saraci.

  27. #38

    Heheheh, toamna asta se “dau drumul” si la noi contractelor prenuptiale (sau cum dracu’ s-or mai fi numind).
    Fericiti toti Irineii patriei + cei venetici.
    Crezi ca notarii vor soma?

  28. #39

    Mie imi plac notarii care au preturi exagerate, iar la 100 de metri de ei, exista un alt sediu notarial cu preturi la jumatate. Sa nu se mai planga daca-s afaceristi de cacat.

  29. #40

    Cind am cumparat casa notarul a costat 1200$. In pretul lui a intrat: masurarea terenului si verificarea cadastrului, verificarea daca casa are pe ea un gaj, calcularea si impartirea taxelor. Iar banca a platit jumatate din suma.
    Desigur ca nu in rromanica.

  30. #41

    m-a frapat ca in state aproape orice angajat al banii poate notariza o hartie…fain,nu?

  31. Sunt din ce în ce mai puțin iar taxele cresc exponențial. Cam așa am plătit și eu când mi-am luat apartamentul. Sărăcuții…

  32. #43

    erata;bancii

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.