De ce să ne facem noi asigurare la casă? Nouă nu ni se poate întâmpla nimic, NICIODATĂ. Dar dacă ne ia foc casa, să ne dea statul, primăria sau dezvoltatorul, pentru că noi suntem cumpărători de bună credință, iar asigurarea e pentru proști.
De ce să ne facem noi asigurare la casă? Nouă nu ni se poate întâmpla nimic, NICIODATĂ. Dar dacă ne ia foc casa, să ne dea statul, primăria sau dezvoltatorul, pentru că noi suntem cumpărători de bună credință, iar asigurarea e pentru proști.
NOU
Romanii se freaca la fund cand vine vorba sa dea bani , ei asteptand ca statul sa-i despagubeasca tot timpul
NOU
Tu esti roman? Inseamna ca vorbesti in nume propriu. Eu unul nu am incredere in asiguratori, dar asta nu inseamna sa enunt ca asiguratorii nu platesc despagubiri.
NOU
Nu stiu cum sta treaba cu bancile si cu apartamentele prin rro, dar aia care inca n-au platit integral apartamentul s-ar putea sa aiba noroc. Teoretic daca ai de platit 20 de ani la el, tu de fapt platesti chirie la apartamentul bancii. Bancile de obicei isi asigura proprietatile.. Sau gresesc?
NOU
Mihai » nu te ajuta. banca isi ia banii din asigurare si tu te duci la plimbare
NOU
Arhi, nu cred că te duci la plimbare. Zi şi că banca ia şi banii de asigurare şi tu plăteşti creditul mai departe! Nu, nu e chiar aşa.
Primeşti banii de asigurare, îţi iei altă casă, şi plăteşti ratele mai departe. Evident că ieşi puţin în pierdere, mai ales dacă te zgârceşti şi plăteşti o poliţă care acoperă doar preţul din contractul de creditare cu banca.
NOU
motanes » dude, ai trecut prin asta? nu? hai sa iti zic eu cum se desfasoara la o masina in leasing, care are dauna totala. banca ia asigurarea, iar tu o iei in mana. punct. patit, trait. restul sunt povesti despre cum am vrea noi sa fie viata
NOU
Gresesti. Banca te obliga sa-ti faci asigurare daca iei casa pe credit. Iar asigurarea o platesti tu. Oricum, nu e o suma mare, nu stiu de ce se trag pe cur oamenii.
NOU
Arhi, întâmplător am credit la bancă şi asigurare. Şi sunt şi informat. Asigurarea nu o plătesc degeaba. Că altfel, ar plăti-o banca. Exerciţiu de imaginaţie: Ce se întâmplă cu restul de credit ce trebuie achitat de tine, după ce ţi-a luat foc casa? Banca nu vrea să-şi ia doar preţul de piaţă al apartamentului, la cât este evaluat de asigurator, ea trebuie să ia de la tine ani întregi de dobânzi.
Iar la leasing cu dauna totală, un prieten de al meu a fost despăgubit. Sunt mici amănunte care fac diferenţa între cazuri. Tu ai păţit aşa din motivul x, prietenul meu a fost despăgubit din motivul y.
Regula este că dacă eşti asigurat şi suferi o pagubă asigurată de contract eşti şi despăgubit. Desigur, există şi societăţi care vor să ţi-o tragă, dar pt asta există instanţe, că de împuşcat îi împuşti degeaba.
NOU
motanes » dude, asigurrea ta e cesionata bancii. ia informeaza-te putin la banca. lasa exercitiile de imaginatie
NOU
Da, bre, e cesionată băncii pt. că banca are ipotecă de apartamentul meu până la achitare. Pt că eu am cumpărat apartamentul cu banii băncii. D’aia banii de asigurare îi ia banca. Dar banca îmi dă banii să iau altă casă şi eu plătesc ratele mai departe.
Spune-mi ce se întâmplă cu ratele mele după ce banca ia banii din asigurare! Eu plătesc mai departe, dacă banca nu-mi dă banii? Nu. Pt că n-aş avea pt ce să plătesc.
NOU
motanes » nu mai platesti nici o rata, pentru ca, fiind dauna totala, banca isi ia asigurarea, care ii acopera prejudiciul.
NOU
motanes, chiar vrei sa te gandesti ce se intampla daca vine zguduiala aia mare sau daca iti ia foc blocul? Eu cred ca ratele si asigurarea ar fi ultima grija. Esti masochist 🙂
NOU
Paul, tu eşti realist? Dacă atunci când te întorci de la serviciu îţi găseşti casa arsă nu te gândeşti ce să faci ca să-ţi recapeţi viaţa normală?! Eu zic că e bine să ne gândim înainte. Eu cred că eşti masochist când te laşi în voia sorţii.
NOU
Mie banca mi-a cerut dovada ca am asigurare la casa inainte de a semna actele.
In cazul in care vecinul Costica da foc la bloc si afecteaza apartamentul meu, Costica prin asigurarea lui va acoperi dauna mea. Daca nu are asigurare firma mea il va da in judecata sa recupereze sumele facute.
NOU
Asigurarea OBLIGATORIE este echivalentul taxei de protectie “incasata” de shmekeri ca sa nu-ti sparga buticu ! Asta o zic clar , fara fasoane si ipocrizii. Ideea de asigurare este , nu numai la noi, o idee denaturata, notiunea de asigurare ajungand cu timpul o notiune ce tine mai mult de afaceri decat de scopul ei initial aratat de numele ei insasi. Eu nu vreau ca statul sa-mi poarte mie de grija , si asta cum ? Cu de-a sila ! Sunt un om independent, platesc taxele si impozitele cuviincios , stiu pentru ce le platesc desi nu primesc chiar ceea ce ar trebui pentru ele, dar e o lege veche si imuabila : dragoste cu de-a sila nu se poate . Adica lasa-ma in sictir cu grija ta pentru bunurile mele, daca se duc dracului pe apa sambetei , OK, sunt informat ca nu se uita nimeni la mine , dar nu sa imi fie IMPUS sa dau niste bani in ideea ca o sa-mi cada maine un asteroid pe acoperis !!! Si da, am asigurare, stiu ce inseamna si aia, dar ma deranjeaza faptul ca e IMPUSA, ideea de impunere , nu faptul in sine, ma piş pe asigurare, am destui bani sa suport prostiile statului de drept , cu respect si grija fata de scumpii cetateni !! As vrea sa stiu care sunt premisele de la care a pornit elaborarea unei astfel de legi ! Acum e lege, si unde-i lege nu-i tocmeala, dar ce temeiuri stau la baza acestei legi ? Eu , statul, te oblig sa dai bani ca sa am grija de casa ta in caz ca o demoleaza extraterestrii ! The big fuck ! Suna aproape identic cu ce zic cocalarii care cer taxa de protectie, miroase identic ! Daca o dau in gropi , poate ma lumineaza vreun cititor mai inteligent de ce nu e cum zic eu. Nu sustin ca ma da inteligenta afara din casa.
NOU
cata nv » nu mai e asa, s-a scos obligativitatea, daca ai deja asigurare privata
NOU
“daca ai deja asigurare privata” Forma de impunere nu dispare, e tangentiala, eu nu sustin ca e inutila sau daunatoare asigurarea . Poate ca eu traiesc in lumea ideilor generale, de-asta nu pricep de ce TREBUIE sa-mi fac asigurare, tot ce mi-e impus intr-o forma sau alta imi da un sentiment de respingere. E ca si cum m-ar obliga statul sa beau apa. Stiu si eu ca mor daca nu beau apa, o fac convins de utilitatea si indispensabilitatea acestei actiuni dar daca decid sa nu mai beau apa sunt liber s-o fac. In sfarsit, ma apropii prea tare de despicatul firului in patru, nu vreau sa te poluez prea mult cu idiosincraziile mele 😀
NOU
cata nv » pai, poate pentru ca EU m-am saturat ca la fiecare inundatie sa se ia din buget sa le plateasca alora care asteapta anual sa le reconstruim noi case?
NOU
Arhi: citisem acum ceva timp ca pe cei aflati in zonele inundabile/cu alunecari de teren/pentru ce mai e asigurarea obligatorie nu vor sa-i asigure firmele.Si oricum,in caz ca iti cade casa,primesti maxim 20000 euro,nu pretul locuintei
NOU
Azrael » exista asigurarea de stat, care ii asigura oricum. acum pe bune, ce casa de la tara, in zona inundabila, costa 20 000 euro?
NOU
@cata nv: Şi TVA-ul la fel, nu l-ai plătit îţi dă foc la prăvălie. Ăia care spun că impozitele astea sunt un fel de taxă de protecţie la rachetul cel mai mare, Statul, nu sunt chiar proşti. Eu când iau bani de la clienţi le dau în schimb un produs sau serviciu. Statul ce-ţi dă în schimb? Drumuri asfaltate? Învăţământ de viitor? Medicină de calitate? Nu zău?!
NOU
Da, daca belesti pula din cauza unei catastrofe, incendiu etc, e normal sa te astepti sa te ajute statul. Nu traim in jungla dupa legile naturii. Formam o societate, platim tona de taxe si impozite, avem o multime de obligatii si cred ca e normal ca cineva sa vrea ajutor cand il loveste ghinionul in halul asta.
NOU
Cristian » hai nu, serios, incendiul e catastrofa naturala? de ce exista asigurari, ca sa le plateasca fraierii?
NOU
Arhi, am si eu in intrebare asa mai in gluma, mai in serios:
asigurarea aia o fac in caz ca se intampla vreun cacat…
OK, in caz ca nu se intampla nici un cacat in 30 de ani de cotizat, n-ar trebui sa primesc banii inapoi? 🙂
NOU
ASdfix » exista asigurari care iti dau banii inapoi dupa o perioada, minus un comision
NOU
Tocmai ca nu traim in jungla dupa legile naturii ar trebui sa se faca o asigurare. Tu platesti o suma asigurarilor iar ei iti dau banii pe casa inapoi in functie de conditiile pe care le ai expuse acolo. Daca se intampla un incendiu ca de exemplu cazul in speta asigurarile iti dau banii pe casa (in Romania trebuie sa te cam agiti pentru asta ce-i drept) iar dupa aia asigurarile se cearta cu ei de-au construit blocul si recupereaza banii de acolo. Nu te poate acoperi statul tot timpul. Ca nu statul a construit blocul ala si daca tu ai dat banii la Negoita belesti ce ai zis tu mai sus pentru ca in cazul cumpararii trebuia sa vii cu un expert care sa-ti spuna din ce e facut apartamentul (BCA, caramida, carton) si sa-ti spuna la ce sa te astepti. Nu stiu cum arata contractul de casa pentru ca sa-ti spun de cate ori poti sa o belesti.
In Romania inca nu s-au obisnuit cu asigurarile si beneficiile lor. Multi proprietari si putini asigurati.
NOU
@ASdfix: Adica eu beau ca berila 10-15 ani, dupa care realizez ca alcoolul m-a cam daramat. Si ma duc la chioscul de unde-mi luam rachiul in toti anii astia si le cer banii inapoi, ca nu mai am nevoie de alcoolul lor. Foarte tare. Asigurarea este pretul pe care il platesti ca sa stai linistit. Deci e un rpet, nu o garantie pe care poti sa o recuperezi. Si mai e o regula de bun simt: odata ce ai dat banul din mana, la revedere 🙂
NOU
@paul, vorbesti ca sa te afli in treaba. alcoolul si ruinarea sanatatatii sunt din alt film.
Si regula aia de care zici…n-are nici o legatura cu bunul simt. Io zic sa nu-i crezi pe baiețașii de la alba-neagra.
NOU
Depinde din ce cauza a pornit incediul. Daca a pornit asa aiurea si nu e vina nimaniu… naspa, dar, daca cineva se face vinovat, atunci ala sa despagubeasca.
NOU
ubercool » a fost un scurt circuit la un aparat de aer conditionat. nimeni nu poate prevedea/opri asa ceva
NOU
Nu mai zici de cum i-a explodat lui Arhi microundele…
NOU
Incendiul de la aparatul de aer conditionat este cauzat din doua motive
1) instalare defectoasa, caz in care e vinovata firma ce a instalat aparatul
2) produs defect si atunci e cel care a construit/vindut aparatul e vinovat.
NOU
mihai007 » un scurt circuit poate aparea la orice aparat.
NOU
@mihai007: se vorbeste de doua tari total diferite in domeniul asigurarilor. Mihaita tu vorbesti de Canada si aici se vorbeste de Romania. Am lucrat in asigurarile ambelor tari si nu se pupa. Crede-ma! Tu vorbesti ca sa te afli in treaba. Incercam deunazi sa iti iau apararea fata de Hary dar vad ca pe undeva are si el dreptate. Daca nu esti bagat in realitatile ambelor tari nu te baga in discutie sau incearca macar sa fi impartial.
NOU
si daca incediul a pornit din cauza unui fulger? nici atunci nu mai e catastrofa naturala?
NOU
Uite un scenariu. De buna credinta. Eu, locuitor la bloc cu scaun la cap, merg si-mi fac asigurare care cuprinde si riscul de incendiu. Fratii de la societatea in cauza sint happy, imi iau banii si sanatate. Vine necazul, imi arde casa. Merg sa-mi iau banii. Nu se poate dom’le, esti nebun?!?! Pai cladirea aceea nu avea toate avizele necesare, a fost avizata drept cladire de birouri. Ne pare rau, mure.
Si atunci intreb: e vina mea (de buna credinta) sau a asiguratorului?
NOU
sburlea » in mod normal, nu iti face asigurare pana nu se verifica actele. anyway, asta e argumentul anti asigurare?
NOU
La asigurarea obligatorie nu s-a verificat nimic legat de imobil, nici macar ca exista.
NOU
Luci » la asigurarea privata in schimb, a venit om de la ei, a verificat apartamentul, actele, s-a uitat sa nu existe pereti de rezistenta daramati, ferestre marite etc. deci da, se face
NOU
Vorbiti vorbe. Asiguram o casuta de lemn. Dupa cateva luni de plata, observ ca in contract scrie ca daca nu e ignifugata, ciuciu despagubire in caz de concediu. Desigur “asiguratorul”(franciza de nush ce) nu s-a obosit sa verifice/informeze, vorba aia timpul trece, leafa si comisionul “merge”. In Franta un Gigel si-a facut asigurare auto. Vine accidentul, asiguratorul il informeaza ca permisul lui eliberat de o tara non-UE nu e recunoscut de Franta, deci ciuciu despagubire. Nu va jucati cu asigurarile ca motivatia lor e comisionul, nu informarea asupra conditiilor/despagubirea. Ochii-n patru, cititi cu atentie si Dzo cu mila!
NOU
nu stiu de ce ai tu impresia ca asiguratorul te va despagubi intr-un asemenea caz. da ma rog…
eventual sa iti ofere 5% din valoarea imobilului si basti ca aici e rhomania si justitia merge dupa belferi nu dupa legi asa ca…..
poate te platira si astia sa zici de bine :))
NOU
mirel » care sunt cazurile in care plateste asiguratorul, daca la asigurarea in caz de incendiu nu te plateste?
NOU
Care sunt cazurile in care s-a despagubit ceva imobil de catre vreun asigurator?
NOU
Nici vorba. Eu habar n-am de vreun argument impotriva asigurarii de locuinta. Descriam doar o ipoteza de lucru in care tu, om bineintentionat, ti-o iei in freza pe incompetenta altora.
NOU
Iar apropo de vanzarea de servicii financiare, in general, sper sa apuc ziua in care o actiune de genul asta se face pe baza unei simulari: uite dom’le, platesti x lei, pt o valoare asigurata de atata, daca arde blocul de la fulger, noi iti dam atatia bani, in atatea zile, trebuie sa faci asta, asta si asta, etc.
Senarii de lucru, zic
NOU
Eu am asigurare de acest gen.
NOU
banuiesc ca se referea la romania, nu la canada
NOU
Corect insa si aici firmele umbla cu smecherii. Cea mai des intilnita este ca ei iti analizeaza dosarul doar cind faci un claim. Adica ai o problema. Si atunci iti trimit o scrisoare in care iti explica ca nu te pot asigura.
NOU
@mihai007: Claim inseamna reclamatie, pretentie sau revendicarea banilor in acest caz. Dar o iei in mana cu succes si in Canada daca nu ai sange in vine. Tu din ce crezi ca traiesc asigurarile in Canada?
NOU
De ce ai impresia ca nu stiu ce inseamna claim?
NOU
Nu avem cultura pentru asa ceva… inca.
NOU
Eu am o mare dilema cu asigurarile astea. Sa zicem ca vine un cutremur mare si se darama o mare parte din blocurile existente (scenariu destul de real) si sa zicem ca majoritatea apartamentelor sunt asigurate pentru treaba asta. De unde mama naibii platesc firmele sumele necesare?
NOU
De unde sa plateasca … din pula. Din contra isi vor cumpara directorii niste ML-uri de pe spatele celor pe care ii vor favoriza si vor da faliment gratios stiind ca in Romania tunu’ nu e pedepsit, ca ai incheiat contracte dezavantajoase nu-i cum ai fi dat in cap sau ai fi bagat mana cuiva in buzunar.
Asigurarea obligatorie pentru locuinte te acopera cutremure, inundatii sau alunecari de teren. Eu cu casa pe pamant plat, zona de munte, fara rauri in zona, ferit de seisme, de ce cacat sa le dau bani ? Asa sa ma aflu in treaba ?
NOU
tablespoon » reasigurare externa
NOU
@tablespoon: Şi-au mai pus şi alţii întrebarea asta când au căzut Turnurile şi au avut de plătit miliarde de dolari.
NOU
@Ionut, care-i diferenta dintre SUA si Romania ? Sunt absolut sigur ca la primul cutremur societatile astea vor intra subit in faliment si nimeni nu o sa fie despagubit. Dupa care o sa faca vreun SOV 2 ani de puscarie sa fie poporu’ multumit.
NOU
@Florin dupa care o sa fie mai ceva paine si circ, o sa vedem in presa si la tv niste cazuri de acu 12 ani din tarile alea civilizate unde “aia ai lor au luat 1 juma” deci sa fim multumiti ca ai nostri au luat 1 an.doar ca la noi nu a luat cine merita, a luat cine trebuia.
deci, zic, sa fim multumiti ca si la pedepsirea coruptilor luam premiu pt participare. meseriasi ce suntem noi, ce le dam la toti peste nas,nu e nime` ca romanu`. in nici un caz nu ne sugem p*La singuri, nu.
in rest, totul e ok… hai sa radem si sa ne veselim,ca doar o viata avem
apooi
tadaaa. the end. or is it?
repetir.
PS. florin, te tin de cuvant.daca ai dreptate, dau o tuica la halba. fara gluma.
NOU
Daca la CASCO exista atatea cazuri de nedespagubiri, desi sunt mult mai multe accidente si incidente, deci probabilitatea ca publicul sa afle despre neseriozitatea si ticalosia asiguratorilor este mare, atunci cat de lejeri pot sa stea cand se intampla ceva cu vreun imobil.
NOU
Asigurarea e o invenţie evreiască. O înşelăciune.
NOU
orice este ban primit si tinut sa faca pui, fara sa dai inapoi un cent, este lucru; dracului. lucratura jidoveasca isi face aparitia in momentul in care tu iti vrei banii inapoi si nu ii poti lua daca nu platesti comision pe dobanda pe care a incasat-o meseriasul caruia i-ai dat banii.
Aia e.
NOU
@A. Freigedank: Te iubesc! ti-a mai zis cineva asta pana acum?
NOU
In mod normal si firmele de asigurari se re-asigura pe plan international si atunci au de unde plati.
In lege (si in contractele de vanzare-cumparare, dar acolo nu conteza, ca legea oricum e mai presus de contract si se aplica si in cazul in care un contract o contrazice) scie ca vanzatorul unui imobil il garateaza pe cumparator impotriva viciilor si a evictiunii. Nu cred ca vreun standard de constructie in RO permite pereti exteriori din carton sau ce materiale se vehiculeaza pe aici => viciu. Hidrantii trbuiau pusi in functiune de dezvoltator => viciu. Materiale ignifuge pentru a opri propagarea incendiului nu s-au folosit (hello captain obvious!) => viciu.
Dezvoltatorul ar cam trbui sa plateasca la faza asta.
NOU
M-am uitat pe mai multe articole legate de incidentul respectiv la Confort City si nu-i vad prea bine pe aia de stateau la mansarde. Daca nu le da primaria ceva, si dezvoltatorul dovedeste cu acte ca au fost construite legal mansardele respective, atunci daca aia nu aveau asigurare cel mai probabil o s-o suga foarte crunt. Mai ales ca vine si iarna.
Avocatul ala care strange semnaturi si mai stiu eu ce nu cred ca are sanse prea mari de castig, ca sa nu mai zic ca la buna traditie din tara asta, o sa dureze ani buni procesul respectiv cu dezvoltatorul.
Shit happens si cred ca lumea trebuie sa se gandeasca serios sa-si faca asigurari pe bunuri si case, sa nu mai planga dupa aia in pumni ca raman pe drumuri.
NOU
Partea proastă știi care e? Ăia care își plâng în pumni că n-au asigurare îs fericiții.
Ăilalți, care au cotizat la asigurări,
își dau pumni în cap că ce proști au fost să își facă asigurare în rromania.
Or să -și vadă banii la calendele grecești.
În caz că nu e clar, repet: asigurare in rromania. Asigurările facute la noi, de multe ori, nu te asigură pe tine, cel care plătești. Îi asigură pe ei că nu trebuie să te despăgubeasca pe tine.
Fraiere care ești tu, ASdfix. Na, să te saturi sa fii civilizat și cinstit în rromania.
NOU
Mai sunt două cartiere care urmează, e doar o chestiune de timp: Cartierul Latin şi Militari Residence.
Legat de MR două nostimade:
– Lumina pe holurile blocului e asigurată din apartamentele fiecăruia, nu există instalaţie electrică comună. Aşa că unii ţărani ajunşi la Bucureşti s-au gândit să îşi tragă vecinii în piept şi să-şi stingă becurile din faţa uşii mizând că le aprinde vecinul pe ale lui. Doar că vecinul a fost la fel de “inteligent” şi a făcut aceeaşi mişcare, sperând că-l fură pe vecin şi ăla nu va observa. Rezultatul e că toţi şmecherii ăia din cartier stau acum pe întuneric.
– Multă vreme locatarii din cartier nu vroiau să facă nici o lucrare de îmbunătăţire pe motiv că nu au asociaţii de proprietari. Dezvoltatorul mi-a dezvăluit misterul: fără asociaţie plăteau la întreţinere 100 lei către dezvoltator. Dacă-şi făceau asociaţie ar fi plătit mai mult, că veneau facturile reale, pe numele lor. Spune tu, cu asemenea mentalitate ăia sigur nu se vor asigura niciodată.
NOU
Asta e o boala generala la ansamblurile noi, sa nu vrea lumea asociatie ca platesc cu 10 lei in plus la facturi.
Macar, aia de la militari residence s-au mai miscat in ultimul timp, si-au facut asociatii si incearca sa isi rezolve problemele. In alte complexe, e pe sistemul Dumnezeu cu mila. Nu vrem spatii verzi ca se supara dezvoltatorul pe noi, nu vream sa reclamam taxa pe spatii verzi (desi nu e nici un spatiu verde), nu vrem sa facem nimic din ce nu ar vrea dezvoltatorul, ca se supara pe noi.
Sunt mai rai decat pensionarii din blocurile comuniste care iti faceau observatie ca ai tras apa de 2 ori la WC.
NOU
La Ten Blocks era o tanti tânără nemulţumită că în cota pentru întreţinerea spaţiilor comune intra şi parcul de joacă pentru copii. “Eu nu am copii, nu vreau să plătesc pentru îngrijirea lui.” Cum ar fi fost să-l anunţe pe administrator când vrea să rămână gravidă, să o treacă la întreţinere? 🙂
NOU
Da asigurarile is bune , chiar mai mult decat bine-venite , dar “decat” daca asiguratorul face ceea ce a promis . In general in Ro. se eschiveaza , refuza sa plateasca .In majoritatea contractelor is chichitze si tot felul de portite create de legiuitor (aka Statul) care permite nenerocitilor de la asigurari sa refuze plata . In cazul de fata am inteles ca erau niste avize si autorizatii lipsa si in mare parte cred ca asiguratorii o sa se foloseasca de asta ca sa evite plata , ca de obicei.
Avand in vedere ca statul a “uitat” sa verifice autorizatiile si a “permis” functionarea cladirilor ,tot el trebuie sa plateasca .Si indiferent de ce asigurare au aia , unde naiba stau astia acu’ ca incep poile – mie-e greu sa cred ca poate exista o clauza intr-un contract standard de asigurare care sa le ofere pagubitilor o casa , ceva , deci statul care prin retardismul lui a dus la crearea situatiunii asteia , ar cam trebui sa o cam rezolve
Acolo is multi trecuti de 35 ani , cati au o minima educatie financiara ca sa intelega ce-i cu ratele , cand trebuie si cand nu , ce-s alea asigurari , o economisire eficienta – plus ca referitor la asigurari , multi au experientele “grozave” cu cele auto.
Si din cei care au cumparat vreodata o casuta, un apartament cine a verficat izolatia sau daca exista presiune in hidranti, sau structura de rezistenta(nefiind de specialitate) – pentru asta platesti impozite ca sa faca treaba asta cineva “priceput” , care are competentele necesare si in care ar trebui sa ai incredere (diviziunea muncii) asta e o societate “cilivizata” si cu un stat de drept. Daca e “fiecare pentru el” , atunci gata cu impozitele .
NOU
daniel » vorbesti prostii, fara nici o baza, doar ca sa spui ceva de rau. eu stiu, si am si aici pe blog, oameni cu asigurari, care au avut probleme si asigurarea le-a dat banii. ai macar O SINGURA experienta cu asigurarile de locuinte, in afara de a vorbi tampenii?
NOU
arhi, am experienta in sensul ca eu le dau bani. si le dau.si le dau. si le mai dau si la anu`, fiind obligat de contract sa cotizez pe țșpe ani, momit cu superoferte. ca asa pateste fraieru care nu stie in ce se baga. cum ziceam mai sus, EI se asigura, nu tu.
Pe de alta parte, ai si tu dreptatea ta. nu, nu am nici o experienta “proasta” cu asigurarile de locuinte. INCA.
Dar sunt optimist, va veni si ziua aceea 🙂
NOU
Pe mine ma dispera cand aud lumea ca “statul trebuie sa plateasca” si vorbesc despre asta ca si cum pe el nu l-ar afecta deloc. Cand o sa ii intre romanului in minte ca statul suntem noi, cetatenii, si toti banii pe care ii are “statul” vin de la noi ?
In unele tari, cand se vorbeste de bani publici, se zice “taxpayers money”. La noi s-a ajuns intr-un asa nivel de depersonalizare incat atunci cand vorbesti de banii statului, parca ar fi un sac fara fund…
NOU
Da, asta voiam să întrb eu, totuși, câți dintre voi, ei care ați comentat aici atât de vehement împotriva asigurărilor, că plătești zeci de ani degeaba, ați avut asigurare vreodată?
Aham, n-ați avut pt că ” noi nu suntem proști să ne facem asigurare” dar vă dați cu fundul de pământ că plătiți taxe prea mari.
Ah, și o întrebare așa, pentru mine,și pentru voi ăștia împotriva asigurărilor: dacă boul de la parterul unui bloc are probleme psihice și își dă foc la apartament și are și butelie de gaz în casă și explodează frumos de se duce pe plă structura de rezistență a blocului, de tremură blocul de fiecare dată când bate vântul, iar locatarii, bineînțeles n-au asigurări, cine trebuie să îi despăgubească pe ei? Gigelul nebun, care e oricum declarat nebun și absolvit de orice răspundere? Firma care a construit blocul, pentru că există și situații în care fiarele și rigipsurile se strică? Statul, pentru că de aia plătim taxe la stat?
Dacă chiar se întâmplă asta și nu te despăgubește nimeni, pentru că pur și simplu nu sunt bani și nu e obligația lor? Cine rămâne fără casă?
Să nu-mi spuneți acum că nici firma de asigurări nu-ți dă banii, că trebuie să te cerți cu ei până să te despăgubească și alte tâmpenii, dar măcar ai cu cine să te cerți și ai dreptul tău pe care ai mai multe șanse să-l obții, decât să mergicu miloaga pe la ușile televiziunilor și ale autorităților!
NOU
cand discutam de asigurari private, cred ca e bine sa ne obisnuim cu ideea ca firme diferite au servicii diferite. Daca vom cauta la nesfarsit ele mai ieftine asigurari, vom gasi la nesfarsit cele mai dubioase contracte de asigurare. Personal, am asigurare pe casa, am CASCO, am asigurare privata de sanatate, cotizez la pensia privata. Dar mi-e foarte clar ce acopera fiecare contract si in baza a ce merg sa cer o desbagubire atunci cand cer una. Nu am nicio experienta negativa cu asigurarile. Dar asa cum caut sa am o relatie buna cu medicul de familie, cu dentistul sau cu tanti contabila…asa caut sa am o relatie buna cu persoana care se ocupa de asigurarile mele – acolo unde nu pricep eu, macar sa stiu ca oamenii pe care ii platesc pricep pentru mine si in interesul meu.
Da, asiguararea devine cea mai mare prostie cand semnam in masa contracte de asigurare pe care nu le pricepem, cu firme fantoma, sfatuiti de straini care ne zambesc frumos.
NOU
O fi asa greu sa dea statul vreo lege care sa specifice ca, in caz ca nu te asiguri nu-ti da nimic ?
Cine îl pune sa dea? Sa nu dea si la revedere, pa.
NOU
Auzi, @ :), ce zici tu merge la triburile din jungla. unde ala ranit care nu mai poate vana este mancat. pt binele tribului.
acum,daca salbaticii aia au in vedere binele tribului, de ce mms noi, civilizati fiind, nu putem avea grija de ai nostri ?
stai asa. facem la fel. ala care nu se descurca e mancat, da`l dreacu de fraier, daca era ceva de capul lui …
NOU
Din cate stiu eu, cand au ars halele alea in Dragonul Rosu/Europa s-au acordat cele mai mari despagubiri ever pt imobile in piata de asigurari. Si asta desi nu existau sisteme de semnalizare incendiu. Dupa parerea mea, mai conteaza si la ce societate te asiguri, daca criteriul e mereu ieftin, ieftin, atunci poti considera banii aia aruncati pe fereastra. Si atata timp cat ai un contract in care scrie foarte clar care sunt obligatiile tale legate de bunul asigurat (revizii, inspectii, etc.), mi se pare absolut normal sa le indeplinesti cu constiinciozitate ca sa iti primesti banii. Sa nu uitam ca totusi ca in contractul de asigurare riscul e suportat de asigurator. Niciun pret nu e prea mare ca sa dormi linistit noaptea.
Pentru situatia in care asigurarea este totusi refuzata la plata, exista raspunderea civila. Proprietarii implicati in incendiu ii pot da in judecata pe dezvoltatori/vecinii care au provocat.
NOU
Stai un pic, ca in cazul pe care l-ai mentionat, cred (e foarte posibil sa ma insel) ca propietarul halelor respective era/este Cel-al-carui-nume-nu-trebuie-rostit-la-Arhi-pe-blog. Si in cazul asta, orice societate de asigurari, oricit de coioasa ar fi, nu prea indrazneste sa-si masoare puterile cu…Cel-al-carui-nume-nu-trebuie-rostit-la-Arhi-pe-blog… Nu de alta, dar propietarul companiei s-ar putea sa se trezeasca intro dimineata cu capul calului preferat la picioare…
NOU
dufu » de ce, ce treaba am eu cu negoita??
NOU
@arhi: nuuuuuuuu, nu de Negoita era vorba (cred?)… Sau e implicat si el in complexul Europa/Dargonul Rosu? Nu stiu, eu ma refeream la altcineva…
NOU
dufu » ?
NOU
Ei, Nicholas Claw, alias Nicolas Griffe….
NOU
dufu » aaaaaaaa, tomas marvolo riddle, dada, ai dreptate
NOU
A propos, am citit azi ca CSA-ul vrea sa sugereze o modificare a legii RCA-ului in sensul ca asiguratorul care plateste in caz ca cineva iti loveste masina este asiguratorul tau RCA. Ii cam termina pe cei cu polite la Carpatica, Euroins si altele…
NOU
Justinian, ai dreptate, cu o mica diferenta: tu iei asigurarea vinovatului, te adresezi societatii unde ai facut tu RCA, aia te despagubesc si apoi se intorc asupra asigurarii vinovatului sa isi recupereze banii. Am inteles ca asta o sa fie printr-o casa de compensare, ceea ce o sa fie OK pt. ca nu o sa se poata fofila asiguratorii “naspa” de la plata despagubirilor.
NOU
In cazul incare nu are blocul autorizatii de constructii sau aviz PSI cei care si-au platit asigurarile vor suge puma la fel ca si cei fara asigurari. In cazul blocului din Popesti Leordeni se pare ca nu existau asigurari. Nicio firma de asigurari nu despagubeste daca apartamentul este intr-un bloc construit ilegal sau fara avize, dar nu ar avea probleme sa iti ia banii pe polita. Deci nu intotdeauna e bine sa iti faci asigurare pt ca uneori risti sa platesti o palarie de bani si sa o iei in gura la sfarsit.
NOU
*corectie:
In cazul blocului din Popesti Leordeni se pare ca nu existau AUTORIZATII.
NOU
asiguratorii rromani de-abia asteapta sa iti dea fix pula, te fut cu dosarele luni de zile timp in care tu o belesti cu doua maini iar ei cauta clauze ca sa-ti dea cat mai putini bani spre deloc.
NOU
ansamblul ala nu e ala care se vede in stanga cand te duci spre autostrada CTA in stanga pana in centura unde stateau oamenii care castigau apartamante la OTV ?
NOU
in dreapta adica
NOU
alexx » in dreapta, langa protan
NOU
Treaba cu asigurarea este ca niciodata nu trebuie sa ai nevoie de ea. Inventie evreiasca sau nu, daca se intampla magaoaia si nu ai asigurare, ai cam supt-o prin batista (iar cu Murphy nu e de glumit). Si te duci ca milogul sa te despagubeasca statul roman, din banii mei de contribuabil. Iar statul, daca e corect, iti da cu flit. In cazul in care platesti ani buni asigurare si nu ai niciodata nevoie de despagubire, inseamna ca nu s-a intamplat nici o magaoaie, deci fii fericit. Prima de asigurare e pretul linistii tale. Si nu e inventie evreiasca, nu toate lucrurile bune le-au inventat ei. E o inventie a negustorilor chinezi si babilonieni.
NOU
Îşi mai aduce careva aminte de blocul de la Valea Ialomiţei care a luat foc când era Năstase prim-ministru, şi la care după vizita de lucru a acestuia s-au montat termopane din bani publici?
NOU
blocul nu avea autorizatie de la pompieri, deci nicio firma de asigurare nu te baga in seama. Oamenii aveau rate la dezvoltator, adica la Negoita, care normal ca nu le cerut sa si faca asigurare! in al doilea rand, am asigurare care acopera tot, adica am inundat o pe tanti de la parter, a venit asiguratorul, a evaluat si in 48 de ore i a dat banii de reparatii. civilizat, fara sa ma mai cert eu .
NOU
Nu ştiu în alte meserii cum e, dar ce povesteşte omul ăsta în clipul de mai jos e identic cu ce se întâmplă la noi la electricieni: oamenii nu-şi bagă minţile în cap decât atunci când se pun pompierii cu amenzile pe ei sau când iau foc. Aparent îşi bagă minţile în cap, pentru că de exemplu la măsurătorile rezistenţei de împământare şi continuităţii mulţi vor doar buletinul de măsurători ca să-l prezinte celor care vin în control. Ăla nu are nici o împământare, instalaţia electrică e varză, dar el vrea hârtia pe care scrie că e OK. Există destui electricieni în piaţă care eliberează acel buletin la un preţ mic, fără a face nici o măsurătoare, dar nu sunt conştienţi că au o responsabilitate, că dacă clientul moare din cauza lui cineva îl va trage de mânecă la un moment dat să îl întrebe ce a măsurat el acolo.
www.youtube.com/watch?v=OYQC0VMXSxM
NOU
Uneori, asigurarea are si efect placebo. Simti ca ti-e mai bine cand o stii pusa undeva, deoparte.
NOU
Aşa…ce ziceam de asumarea responsabilităţii? 🙂 realitatea.mobi/article/1023352