Uite așa se schimbă fața orașului, pas cu pas.

www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3779511028793149

Ați aflat de șerpăraia care fura bani de la S1 cu oblăduirea fostului primar?
PSD, băieți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Comentariile la postare sunt cevaaa…

    • #2

      Cica e bine dar nu prea, ca de ce o ora din momentul cumpararii, de ce nu poti cumpara acum si activa mai tarziu, cum ar veni, de ce un singur pas si nu doi.

    • #3

      Sistemul e OK din descriere, mi-am instalat si eu aplicatia, chiar o sa o testez cu prima ocazie. Problema principala , mai ales in contextul pandemiei, e ca sunt foarte jegoase, cel putin liniile 70, 79 zici ca sunt dupa bombardament. Nu zic ca numai de la oamenii strazii, ci in general oamenii care nu platesc nu au respect pentru un bun. Eu as propune ca urcarea sa se faca numai prin fata autobuzului, si sa trebuiasca sa arati biletul soferului (chiar si in format digital prin aplicatie) sau sa compostezi de fata cu el. Eu zic ca asa or sa se si elibereze mijloacele de transport in comun. Am vazut multi care iau doar pentru o statie, si sunt convins ca daca trebuie sa plateasca prefera sa mearga pe jos acea 10 minute in plus.

  2. #4

    În aceeași ordine de idei, când primăria S1 a vrut să ridice tariful anual la parcarea rezervată 24/7 la 600 lei au sărit toți în sus.
    Acum, când PMB, prin hulitele companii municipale și indestructibile, amenajează parcări cu tarife de centru pe Calea Plevnei nu e nimic interesant chiar dacă vorbim de mii de lei anual pentru loc nerezervat.

    • #5

      Printr-o aplicație făcută de Firea și alta de la băieții din anturajul lui Ghiță. Dulce ironie… Iar în aia făcută de “a lu Ghiță” apar ca “prelansare” toate străduțele pe care vor apărea în lunile următoare parcări la trotuar cu 5,95 lei ora. 😀

  3. #6

    Daca le scoate si gratuitatea pensionarilor, îi ridic statuie lu’ nicusor. Sa le faca reduceri, niste abonamente speciale ptr ei, etc….da’ sa dispara-n kkt gratuitatea asta.
    Si poate vorbeste cu aia de la stb sa spele mai des tramvaiele. Si p-afara si pa interior.

    • #7

      Te complici Dan. Data hotarare de consiuliu. Pensionarul care are pensia sub 1200 lei are gratuit pe mijloacele de transport, dovada o face cu talonul de pensie care sa nu fie mai vechi de 3 luni. Restul sa scoata banu ca restu populatiei

  4. #8

    Buna ideea, dar nu inteleg de ce ai nevoie de 1000 de aplicatii ? Gen exista Info STB cu toate detaliile despre transport in comun. Nu se putea face plata direct de acolo ? Banuiesc ca inca sunt interese mari la mijloc si trebuie aplicatie noua ?

    • #9

      Ambele aplicații există de anul trecut.

    • #10

      Stai sa vezi când se face și site nou. Asta de acum devine old.pmb.ro, iar ala vechi devine old2.pmb.ro
      Bineînțeles că niciunul dintre ele nu va oferi toate informațiile.
      Fiecare primar e mai cu moț.

    • #11

      E “partid de IT-iști”, vorba Clotildei, sunt obișnuiți să aibă 10 aplicații pentru aceeași chestie.

  5. #12

    S-a spart o teava de apa in sector 1 si ma uit pe geam la vreo 15 insi la cateva guri de canalizare, o auto-speciala si alte 2 masini de servicu. Shit just got real.

  6. #13

    Din cate inteleg, este doar pentru platile prin SMS din aplicatie. In plus, ar putea oferi si carduri cu reincarcare credit pentru:
    1. abonament lunar
    2. incarcarea unei anumite sume, si la fiecare calatorie iti diminuezi creditul cu valoarea biletului.

  7. #14

    Intrebare: au lasat si varianta de bilet “clasica” sau biletul cu “timp” ia locul si biletului “clasic”?

    Daca ia locul biletului “clasic” atunci… prevad o problema.
    Daca faci 1 ora 6 statii neschimband autobuzul datorita traficului? Sau 15 minute sa treci de o intersectie? Cu ce esti tu de vina ca alde primaria n-au fost in stare sa dezvolte infrastructura? De ce sa fiu eu penalizat de incompetenta altora?

    Vrem sa facem lucruri ca afara fara insa a ne uita la fundatie…
    In alte tari functioneaza acest sistem. Dar alte tari nu au poteci neasfaltate cu denumire de drumuri.

    • #15

      Mai bine sa ramana totul ca inainte. Intai sa curete orasul, sa elibereze traficul, sa faca locuri de parcare si sa optimizeze transportul in comun. Nu cumva sa pui tariful asta nesimtit de 1.3 RON pe ora ca poate stai tu in tramvai blocat o ora si trebuie sa platesti dublu…sau cine stie triplu…

    • #16

      Răspuns: sistemul de carduri și abonamente fizice rămâne intact. Nu se condiționează serviciul de telefonul mobil (smart sau nu). Fiecare alege ce i se potrivește mai bine.
      Și până acum plata prin sms îți asigura 60 min dar pe o singură linie. Deci 3 autobuze = 3 sms-uri chiar dacă făceai 10 min cu toate sau 1 autobuz care face 80 min = 2 sms-uri

    • #17

      Pe unde am mai vazut sistemul asta cu timp, ca era 60 sau 90 de minute, validarea se facea la urcare, astfel ca daca ma urcam la minutul 59 in autobuz puteam realiza calatoria. Nu imi e clar daca la noi functioneaza sau nu treaba asta.

    • #18

      e la fel, doar nu sari din autobuz daca se termina ora

  8. #19

    E foarte bine, dar urmatorul pas ar trebui sa vina cat mai repede dupa asta. Ar putea face dupa modelul Munchen (poate e la fel si in alte orase, dar in asta am mers eu cel mai mult cu transportul in comun), sa unifice STB cu Metrorex si sa ai un un singur bilet valabil pentru toate, apoi sa ofere mai multe optiuni pentru bilete, e ok asta de o ora la 1.3 lei, dar sa ai si optiunea de o zi, 3 zile, o saptamana si o luna. Daca stai mult in trafic, iei bilet de 24 de ore, ai si la dus si la intors.

    • #20

      Si surpriza, chiar exista aceste optiunea de o zi, o saptamana sau luna. Culmea exista chiar si bilet unic STB-Metrorex, sau cel putin asa spune site-ul: www.stbsa.ro/bilet_unic. Daca ar fi Nicusor primar si s-ar face toate astea, probabil ca multi ar merge cu transportul in comun.

    • #21

      Chiar surpriza, nu stiam asta. De cate ori am venit prin Bucuresti imi cumparam bilete separate pentru autobuz si metrou.

  9. #22

    Eu sunt pe prepay de cand ma stiu. Am credit 0 mereu, incarc cartela luna de luna cu optiune. Varianta sms nu e optiune pt mine. De ce sa imi instalez inca o aplicatie in telefon, am deja prea multe. Sunt satul de aplicatii . Sa faca bancomate cu carduri pe care le reincarci de cate ori vrei. Cum e in anglia oyster card. Mi se pare cea mai buna varianta pentru toata lumea indiferent de varsta. Acum si spalatoriile auto self service au card-uri d astea…..

    • #23

      ii transmit doleanta ta, sa faca sistem si pentru saraci

    • #24

      Dar există cartela. Pui oricât pe ea și taxezi.
      De ce am impresia că cei care comentează nu merg cu autobuzul? (Nu aici neapărat)
      Abonamentul pe toate liniile pe o lună întreagă e 50 de lei la momentul ăsta. Despre ce vorbim? Mai puțin de 10 lire…că tot vorbeai de oyster unde consumi asta în 3 zile dacă nu ieși din hotel.
      Ps: eu sunt aia cu mașina pe post de umbrelă pentru că am de schimbat 3 autobuze dus și 3 întors. Ați prefera să iau mașina mereu? Că pot, na. Dar sunt maverick. Deși având smart 42 nu am probleme cu parcarea deci aș putea să fiu zi de zi în trafic în loc să fiu în autobuz.
      Dar dacă la asta sunt asemenea comentarii hold my beer pentru linii dedicate sau alte asemenea.
      #caafara

    • #25

      Da’ niște bilete de hârtie nu vrei tu?

  10. #26

    Daca iau biletul asta, fac 5 statii intr-o ora si expira si se suie controlul imi iau amenda?! Eu zic ca da.

  11. #27

    Hai ca se apropie si BuCURestiul de Iasiov…in curand o sa aveti si apa calda…

  12. #28

    Totusi, tariful de 1.3 lei mi se pare rusinos de mic. Macar de il faceau 1.5 lei…

    Pe mine ma satisface aplicatia Info TB si anume functia ei prin care vezi live unde se afla autobuzul/tramvaiul. Stiu ca e de pe vremea lui firea, dar ziceam asa 🙂

    • #29

      Dar daca vrei sa platesti tre sa bag si alta aplicatie, ca de ce nu 🙂