Zilele astea sunt tentat, pe lângă pescuit, să scriu mai mult despre politică, pentru că na, ai pe 9 alegeri, e ceva important, practic vom sigila accesul PSD la resurse pentru încă 4 ani și se pune întrebarea dacă o să îi mai aducă pe PNL la masă sau o să stea singuri?

Doar că observ o amorțeală în direcția asta, pentru toată lumea. Nimănui nu îi mai pasă de nimic legat de politică, nimeni nu mai are vreo idee pentru care să se lupte sau ceva. Ca idee, după 1990 existau divorțuri cu scântei, datorate politicii, fără glumă. Acum…nimeni, nimic. Pur și simplu toți simțim o stare de aglutinare obosită și, mai ales după ce s-a întâmplat cu USR, REPER și Cioloș, simțim că toți sunt la fel (să trăiți, domnul Cioloș, agentul PSD din opoziție). Mi-a trimis, zilele trecute, cineva, un mail în care mă îndemna să promovez partidul lui Cioloș, neștiind că, mai degrabă mi-aș tăia o mână decât să votez așa ceva sau să îndemn pe cineva să o facă.

Remarcați textul de bază, ăla cu Dacă tu ai încredere în ei, o să am și eu. Multă UE, atâta încredere am și o să am. Numele din mail îmi sună cunoscut, deci o să îi acord prezumția de nevinovăție.

Rândurile de mai sus sunt anumit scrise mai violent, efectiv am făcut un efort, ca să vă demonstrez ideea principală, că nimănui nu îi pasă, cine votează cu REPER, votează oricum, nu îi pasă de ce scriu eu sau de panaramele de pe reddit. Circulă, zilele astea, un film vechi, cu Burduja, pupându-i mâna (nu la propriu) lui Voiculescu, la evenimentul de devalizare a Bancorexului. Îi pasă cuiva? Își schimbă vreunul din votanții lui Burduja opțiunea politică, pentru că vedem un film din care s-a tăiat sonorul complet? Există vreunul care să nu zică A, ok, aripa cealaltă a securității e la treabă? Bine, Burduja zice că sondajele lui îl dau la un punct procentual în spatele lui Nicușor. O să vedem, zic, duminică.

Și exact același lucru și la lucrătura cu Nicușor. Mă uitam amuzat la pesediștii împuțiți de aici din comentarii (salut, Gherasim) cum se chinuie să o dea cu securitatea, că da, nu ieșeai din țară fără angajament (minciună de kkt, mai ales la olimpicii internaționali), neînțelegând nici măcar o secundă că și dacă ar fi adevărat, dacă ar ieși mâine Nicușor să zică Da, domle, aveam 17 ani, m-au forțat să semnez un angajament, absolut nimănui nu i-ar păsa și nimeni nu și-ar schimba votul, din cauza asta.

Sau v-a impresionat foarte tare când jegul ăla de Turcescu a recunoscut că e locotenent colonel de securitate? Nu l-ați făcut deputat din cauza asta, v-a fost rușine. Și a câștigat vreo 7% voturi la primăria capitalei, așa de rușinos a fost.

Stat eșuat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.