Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Timea Kovacs, primul lucru pe care ar trebui să-l faci, după părerea mea, ar fi să-ți legi trompele…bine, nu singură, dar leagă-le!

  2. #2

    Cineva să facă sesizare la poliție și D.G.A.S.P.C. Până apar trepanații care au impresia că dețin copilul „pă persoană fizică” uite ce zice legea 272 / 2004, în câteva articole unde se explică limpede cum stau lucrurile:

    Articolul 46
    (1) Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge și de a beneficia de serviciile medicale și de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept.

    Articolul 47
    (2) Părinților sau, după caz, reprezentanților legali, le revine responsabilitatea de a asigura cele mai bune condiții de viață necesare creșterii și dezvoltării copiilor; părinții sunt obligați să le asigure copiilor locuință, precum și condițiile necesare pentru creștere, educare, învățătură, pregătire profesională, precum și un mediu de viață sănătos.

    Articolul 94
    (1) Prin abuz asupra copilului se înțelege orice acțiune voluntară a unei persoane care se află într-o relație de răspundere, încredere sau de autoritate față de acesta, prin care sunt periclitate viața, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului, și se clasifică drept abuz fizic, emoțional, psihologic, sexual și economic.
    (2) Prin neglijarea copilului se înțelege omisiunea, voluntară sau involuntară, a unei persoane care are responsabilitatea creșterii, îngrijirii sau educării copilului de a lua orice măsură pe care o presupune îndeplinirea acestei responsabilități, care pune în pericol viața, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului și poate îmbrăca mai multe forme: alimentară, vestimentară, neglijarea igienei, neglijarea medicală, neglijarea educațională, neglijarea emoțională sau părăsirea copilului/abandonul de familie, care reprezintă cea mai gravă formă de neglijare.

    Articolul 95
    Sunt interzise săvârșirea oricărui act de violență, precum și privarea copilului de drepturile sale de natură să pună în pericol viața, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului, atât în familie, cât și în instituțiile care asigură protecția, îngrijirea și educarea copiilor, în unități sanitare, unități de învățământ, precum și în orice altă instituție publică sau privată care furnizează servicii sau desfășoară activități cu copii.

    Articolul 99
    Pentru verificarea sesizărilor privind cazurile de abuz și neglijare a copilului, reprezentanții direcției generale de asistență socială și protecția copilului au drept de acces, în condițiile legii, în sediile persoanelor juridice, precum și la domiciliul persoanelor fizice care au în îngrijire sau asigură protecția unui copil. Pentru efectuarea acestor verificări, organele de poliție au obligația să sprijine reprezentanții direcției generale de asistență socială și protecția copilului.

  3. #3

    copilul are covid, va rog frumos sa contactati pe cineva care-l poate ajuta(politia?), duce la spital si asta numaidecat. trebuie salvat!

  4. #4

    s-a descoperit ca o parte de copii care au luat covidul in primvara nu au avut simptome dar acum, dupa cateva luni, se imbolnavesc grav, li se inflameaza plamanii. copilasul de mai sus are asa ceva, ajutati-l, va rog. toti copiii care au fost dusi la timp la spital au fost salvati, cred ca sunt tratati, printre altele, cu cortizon.

  5. #5

    Nu o deranjati cu prostii din astea, gen sufocare copil. Ea e ocupata cu Petrecerea Piratilor zilele astea.

  6. #6

    Update ziua următoare: mulțumesc, nu mai e cazul.