bucatarie

Și a venit și răspunsul tâmplarului pentru mobila din casă.
Practic, un dressing foarte mare, 1800 de lei și o bucătărie completă, cu multiple corpuri sus și jos, plus un turnuleț, 2000 de lei.

Uitându-mă pe la prețuri prin magazine, nu mi se pare foarte scump. Desigur, nu mi se pare nici ieftin, dar nu cred că este exagerat, ținând cont că în preț intră totul, de la fabricație până la montarea la locație.

Well, mai revin cu update-uri, pe măsură ce sărăcesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

75 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Personal, mi se pare foarte ieftin. Am facut la comanda o masca cu sertar pentru chiuveta din baie si un dulapior suspendat, tot pentru baie. Materiale+manopera+montaj=1,350 lei. Am cosmaruri cu pretul mobilei de bucatarie, cand va veni momentul.

    • #2

      eu am dat cca 4000 pe o bucatarie destul de mare (acopera 2 laturi). mobilierul de baie costa mai mult ca-i foarte scump mdf-ul.

    • Chiar e ieftin. Pe mine, acum vreo patru ani, mobila de bucătărie (adică trei corpuri în partea de jos – unul pentru chiuvetă, unul cu trei sertare şi încă unul cu un raft – şi două suspendate, plus blat) m-a costat 1900 lei. Şi vorbesc de maximum doi metri lăţime.

    • #4

      2000 eu blatul de bucatarie din quart …

  2. #5

    Un mic sfat desi nu-s expert: macar usile sa nu fie din PAL ci din MDF, iar blatul sa fie d’ala gros rezistent la cald si la taiere daca nu vrei granit. Cat e lungimea si inaltimea mobilei?

  3. #6

    Daca foloseste lemn, asigura transport, montaj si arata prezentabil la final isi justifica pretul

    Daca e carton presat (gen IKEA), iti rupe carca pe scari, si fute colturile cand le aduce … baga mana mai adanc in buzunar.

    In rest, spor la shopping the wc, bideu si covoras fluffy (sa nu ti ingete picioarele in momentele de concentrare matinala maxima)

    • #7

      Covoras fluffy..o pereche de slapi nu e mai ieftina/practica?

    • #8

      Lemn-lemn?

      Serif, pretul la bucataria cu turnulete pare ok. Eu am dat 700 lei anul trecut pe un singur corp, 2,5m lungime, cu niste sertare, usi si loc pentru cuptor si plita, blat termorezistent.

    • #9

      Autorizația de constructie pentru turnulețe va creste pretul…. 🙂 !

  4. #10

    Haules baules, îți faci bucătărie cu turnuleț, mo? 🙂

  5. #11

    2000 lei este un pret mic si nu cred ca se poate ajunge aici doar folosind ce este mai ieftin pe piata. O balama FGV este undeva la 1,5 lei si este o porcarie ce incepe sa scartaie in 2 luni, in schimb o balama cu amortizor Blum este 15 lei, un set de glisiere normale este undeva la 4-5 lei, iar un set de glisiere tandem ajunge pe la 30 lei.
    Un blat din pal termorezistent decent este undeva la 400 lei buc si Pal-ul ajunge pe la
    70 lei/mp cu cant. La toate astea mai ai picioare, plinta, inaltator, demontabili si prinderi in perete, manere , eventual un cos jolly si picurator.
    Comparatia cu bucatarii gata din magazine nu functioneaza, alea sunt bucatarii de “duzina” facute pe banda rulanta din cele mai ieftine materiale.

    • #12

      Nu stiu ce viseaza monsenior, o bucatarie ca cea din poza e lejer 5000 lei, lejer iti spun .
      La 2000 lei aseapta-te sa o schimbi la anul.

  6. #13

    Ieftin,la mine a fost 5800 lei bucataria

  7. #15

    Preturile mi se par bune. Eu am cautat mobila de bucatarie toamna trecuta in Timisoara. Nu am dat decat de super specialisti care faceau mobila la comanda cu 1200 – 1500 de lei metrul (corp sus si jos). Pana la urma am cumparat ceva modulara si am iesit la vreo 2500 de lei parca.

    • #16

      muta-te-n iasi. aici cer % din pretul materialelor (nu mai stiu exact cat. 20 sau 40%)

  8. #17

    Unde ai gasit bucataria aia, pe mine ma tot uimesc cu preturile pentru mobila la comanda…

  9. #18

    Aproximativ 7K bucataria, fara electro-gazo casnice… si e doar pe trei sferturi gata. De restul nu-ti mai spun ca imi ajunge cat am fost de ametit cand am aflat scorurile, anul trecut. 😆

  10. #19

    2.000 de lei mobila pentru o bucatarie precum cea din poza? No way… Eu sunt acum in cautari si ma invart pe la 6-8.000 de lei mobila de bucatarie, ce-i drept cam dublu decat e acolo in poza…
    Si si dressing-ul este foarte ieftin, daca face treaba nenea asta vreau numarul lui. 😀

    • #20

      Da dom’le, asteapta sa iti faca mobila, vedem daca e ok – cam intr-o luna jumate ar trebui sa fie montata, daca nu mai stai dupa ceva – si ne spui cum fu, ca vrem si noi tamplari 🙂

  11. Nu era indicat sa vezi ce preturi sunt la mobila inainte sa cumperi cutia ca sa vezi la cat te incadrezi? Bine, nu stiu ce înseamnă “sărăcit” la tine, dar in ultima jumătate de an 2 cunostinte si-au luat cutie de toti banii ca sa doarmă pe saltea si sa audă ecou in dormitor până când isi vor lua mobila ieftina pentru ca… e mai ieftina.

  12. #22

    vezi CA COnform legii daca nu iti da bon fiscal e a ta gratis 😉 La pretul asta presimt ca nu da

  13. Pentru sănătatea ta și buna noastră dispoziție, investește cu precădere în bucătăreasă.

  14. #24

    Cateva observatii, cred ca de bun simt:

    1. La banii astia e prea ieftin. Din experienta mea se pierde ceva pe drum (calitate materiale si manopera de obicei).

    2. Ca sa iti faci o idee in ce interval se invart preturile gandeste-te ce materiale vrei (lemn, pal, mdf), ce finisaje vrei si cam CAT TIMP tine mobila din fiecare material comparativ cu asteptarile tale.
    Toata treaba asta se termina cu un buget estimat la tine raportat la ce e in piata.

    2. Musai sa compari 2-3 furnizori conformi cu asteptarile tale, si daca vrei sa fii si mai leu fa si tu o lista scurta cu preturile materialelor din piata ca sa iti dai seama daca e relativ OK ce ofera oamenii. (de ex, daca vrei lemn, fagul care e cel mai ieftin costa 300 eur/m3 la care adaugi 80% manopera prelucrare ca sa ajunga lemnul bun de folosit in mobila, si din ce ramane iti faci o bucatarie de obicei completa)

    3. Portofoliu, recomandari – poti vedea ceva ? poti vorbi cu un client?

    4. Cred ca e de negociat chiar daca nu iti sta in fire deoarece e o achizitie care se face la intervale lungi de timp.

    • #25

      Intervale lungi? Tu ai remarcat viteza cu care se deplaseaza Arhi din casa in casa?

  15. #26

    În același căutării suntem și noi. Poți sa îmi dai un număr de telefon a omului? Presupun ca ti l-a recomandat cineva. Noi am primit un scor dublu de la un nene cam pe același corpuri. Prețul urca considerabil când alegi uși din MDF în loc de PAL. Hai cu salut

  16. #27

    Serifu’, daca in peregrinarile tale dai si de o firma care face coltare (extensibile) la comanda, pe dimensiunile clientului adica, fa un pustiu de bine si zi-mi. A, si sa trimita in tara. Eu am gasit una in Cluj.

    Vreau niste dimensiuni atipice la un coltar, si daca iau unul normal cu lungime minim 2,5 din comert, imi f*te planul livingului gandit de mine.

    • #28

      Rosini fac canapele si coltare pe comanda. Noi ne-am facut o canapea (canapea, da? nu coltar) de 3.20 x 1.40 (pentru ca opulenta) si chiar le-a iesit. Fac livrare gratuita in Bucuresti si Iasi, dar cred ca pentru o suma oarecare iti livreaza unde ai nevoie.

  17. #29

    De 2000 de lei cumperi cam ce e în poză, dar cu feronerie inferioară și PAL de densitate de 530 (adică mică). Un braț de calitate, pentru deschidere verticală la corpurile de sus, costă 150 de lei => 300 de lei pentru un singur corp deci în 2000 de lei ce feronerie intră? De exemplu, mobila din poză pare prinsă direct de perete. Dacă îți face treaba asta și peretele e pe nord sau est, aduni acolo aspergillus la greu.

  18. Deci parerea mea e ca 2000 de lei e un pret corect si ar trebui sa obtii ceva si calitativ. Pe acolo a fost si estimarea mea.
    Legat de feronerie si alte mizerii, la bucatarie am de 5 ani chestii de inox mat si nu au nici pe dracu. Balamalele sint foarte o si acum.
    Doar la baie am schimbat minerele la dulapuri.
    Dressing de 1800 lei? Doar daca ai doua dulapuri pe usi culisante, altfel pretul pare maricel.

  19. #32

    Arata foarte bine, ai facut o afacere foarte buna.

  20. eu am dat vreo 700 lei pe bucatarie. Bine, ma am de facut vreo doua corpuri.

    bine, lemnaraia mi-am facut-o eu (si cam trebuie refacute niste chestii) si corpurile sunt din aluminiu rigips si faianta.

  21. #39

    damn. si pe mine m-a prostit a mea ca 7k E a putin pentru o bucatarie completa ….oare a fost prea mult?

    • #40

      Neah… astia sunt doar invidiosi, ei nu stiu ca bucataria vine si cu un x6.

  22. #41

    damn. si pe mine m-a prostit a mea ca 7k E a putin pentru o bucatarie completa ….oare a fost prea mult?

  23. #42

    Numar de teflon? Pardon , de telefon.

  24. #43

    daca esti multumit de executie si eventual pui niste poze (m-ar interesa cu dressingul) sa ne dai si numarul de telefon 🙂

  25. Cam scump pentru o bucătărie din placaj, cam ieftin pentru una de calitate cu rezistenţă în timp. Veţi găti şi mâncare sau e doar american style, pentru fiert un ou , un ceai, o cafea?

  26. #45

    acu vreo 8 ani am umblat si eu dupa mobila pentru casa.
    multi dobitoci in domeniu. merg la atelier de mobila care se face la comanda, cer dulap de x/x, nu se poate ca el are modele doar de x+10/x-5. de ce pana mea mai zic ca fac mobila la comanda ma depasea.
    pana la urma mi-am amintit de un var care avea un mini atelier de mobila, am discutat cu el, mi-a dat un program pro100 in care ne-am bagat noi camerele iar nevasta (in cea mai mare parte) a proiectat toata mobila. mobila care a iesit ca in proiect. ca blocul era o idee mai stramb a fost altceva. data viitoare o sa stiu ca nu trebuie sa iau by default ca o camera dreptunghiulara are peretii la 90 grade, si in general laturi de dimensiune egala. erori de la 5 la 10 cm sunt in limitele normale. din pacate nu mai stiu preturile, dar oricum nu mai sunt de actualitate.

  27. #46

    Clientului/utilizatorului normal i se falfaie cu zgomot despre sistemele de inchidere, densitatea palului, producatorul balamalelor, RAL etc. Important e sa fie functionala, sa arate bine si sa-i placa aluia de o plateste.

    Sedan albastru cu 5.000 de euro? Slab, eu am cumparat un break albastru cu 4.000.

  28. #47

    M-am mutat recent in arhicunoscutul Popesti Leordeni si am dat asa: 7000 lei bucatarie MDF de la Lem’s (combinatie de MDF mat cu lucios, corpuri suspendate de 90cm, blat gros), 8000 lei dormitorul mare de la Casa 2002 (2 sifoniere, pat cu somiera, noptiere), vreo 4000 lei mobila sufragerie (biblioteca cu corpuri suspendate din pal lucios negru, birou si masuta), toate cu sistem de amortizare si feronerie Blum, care sunt absolut necesare daca ai/vei avea copii. Restul de la IKEA (recomand dulapioarele de baie, sunt de calitate si au pret ok). Mobila de calitate medie, nimic pretentios. La Unican, pentru toata mobila de mai sus, mi-a dat un scor de 9000 euro fara TVA, asa ca i-am salutat din mers 😀

  29. #49

    Nu ti se falfaie deloc, pe termen lung toate aceste asa-zise detalii vor conta. Asa cum peste cativa ani de utilizare a mobilei, poti sa faci diferenta intre MDF si PAL la bucatarie sau in baie.

  30. #50

    Da, bine. Sa ridice mana cei care cand isi cumpara mobila se gandesc “bai, dar peste 5 ani ce ma fac eu cu balamalele astea si cu palul de densitatea asta?”.
    Detaliile astea ar trebui sa fie explicate de vanzator. Nene, iti iei saracia aia cu blat subtire si cu balamale chinezesti la 1.000 de lei si peste 3 ani o schimbi, sau mai tai saorma din meniu vreo luna si punem un blat mai gros (sau granit?), plus o feronerie made in Germany?

  31. #51

    Si mie mi se pare destul de putin.
    Nu ar trebui lasata sotia sa isi accesorizeze bucataria dupa bunul plac? Niste scurgatoare pentru vase in dulapul deasupra chivetei, electrocasnice incorporabile, frigider incastrat, canturi din abs, nu din banda din aia, niste sertare cu suporti metalici pentru sticle. Toate astea costa in plus, dar sunt si foarte utile.

    Si eu am pornit de la un pret de 2500 ron pentru bucataria mea, cu mobila in L (deci mai multa) si am ajuns la 4500 ron dupa ce am adaugat toate extraoptiunile.

    La vara urmeaza o noua bucatarie , la casa de este in contructie acum, si esitmez un minim 8000 ron, raportat la dimnensiuni.

  32. #52

    Depinde si ce pretentii ai. Daca nu iti permiti mai mult, e super ok si inseamna ca e ceea ce ai nevoie. Decat sa faci credit pt ea, mai bine platesti cat ai si aia e.

  33. #53

    Mie mi-a făcut Nea Vasile de la șantierul unde am activat (sic!) o vreme niște chestii pentru hol, din te miri ce, și nu mi-a cerut niciun sfanț. Clasa muncitoare mă adoră

  34. #54

    Me ierti de intrebare, dar de ce ai cocotat cuptorul in dreapta aragazului ? Pe langa design care nu-l pot discuta ca fiecare cu gusturile lui, d.p.d.v. tehnic nu era mai simplu sa-l pui corp comun sub plita si sertarele in locul lui ? Nu o sa te impiedice sa pui ceva oale pe plita in dreapta sa se loveasca de cuptor ? Cuptorul va ramane ever atat de etans in nimic sa nu curga in sertarul de desubt ? Si eventualul abur de la el nu va ajunge la hota … hmmm …

    • #55

      Explicatia logica este ca asa vrea muschiul lui chiar daca arata ca porcul.

    • cuptorul ramane etans. Sus e mai usor de ajuns. al meu e la acelasi nivel cu plita.

  35. #57

    unde te-ai mutat pana la urma?

  36. #58

    Trebuie sa-ti mobilez la un pret decent a doua casa .
    First world problem ! :))

  37. #59

    Azi as cumpara mobila de bucatarie daca ar fi atit de ieftina si pe aici.

  38. #60

    2 dresssinguri facute in regim propriu sistem de deschidere si amortizoare Hafele ..4000 lei 🙂 .Bucatarie tot in regim propriu , usi si sertare cu feronerie Blum 3500 lei ….
    Asta asa asa ca sa iti faci o idee de cat e mana de lucru.

    • #61

      Ma gandesc si eu serios sa fac acelasi lucru? Poti sa documentezi putin? 🙂

  39. #62

    locație locație…

  40. #64

    La banii astia … e sigur second-hand. Baga un ochi pe tocmai.ro/olx/ebay/whateva sa nu ai surprize … 😉

  41. #65

    2000 lei ptr o bucatarie cu multiple corpuri jos si sus …pare putin, foarte putin. Grija la ce materiale si feronerie va folosi. Ar fi interesante niste detalii – lungimea bucatariei, cate corpuri sus si jos, cate sunt cu sertar, etc.
    Sa nu te scumpesti la glisierele sertarelor …ele se duc primele – trebuie tinut cont de greutatea sertarului + continut.
    Usile glisante – deasemeni trebuie avuta in vedere greutatea usii, iar greutatea usii este importanta si la usile de la bucatarie care sunt actionate de pistoane.

    • #66

      Putin? Foarte putin?

      Arhi, vezi ca numai milionari iti comenteaza pe-aici.

    • #67

      am remarcat. Suntem o comunitate de businessmani…

  42. #68

    @ xyz – Cuvantul ”pare” este ”the keyword” …

  43. #69

    Un barbat adevarat pune mana pe surubelnita, bormasina, ferastrau, ciocan, isi cumpara scanduri si isi face singur mobila.

    Desigur, pentru ca efectul sa fie maxim iti lasi barba.

  44. #70

    zi bre unde ti-ai luat cutie de chibrituri si numai ezita daca 100 de oameni te intreaba asta.

  45. #73

    ce mai atata “zona sud”, zii mai degraba Popesti Leordeni.

  46. #75

    @Arhi, pretul e ffff bun. Unde ai gasit meseriasul?
    Merci

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.