– Și acum, darul!
Mirele și mireasa iau un coș de răchită, elegant, după care încep să treacă pe la mesele fiecărui nuntaș, așteptând smeriți decartarea sumei. Mai mult de jumătate le sunt necunoscuți, sunt rude de-ale părinților, rude la care părinții lor au fost deja la nuntă și au decartat la rândul lor, iar acum li se plătește datoria.

– De la vărul Filimon, un frigider și 100 de lei! N-a mâncat, n-a băut!

Frigiderul nu există, e doar o înțelegere cu mirii Fratili meu, nu am bani deloc, zici și tu că am dat un frigider, să nu mă fac de râs la nuntași.

Nunta la români e un CAR între părinți. Părinții se duc cu sfințenie la toate nunțile cunoscuților lor. Pentru că știu că, la un moment dat, suma li se va întoarce, indexată cu valoarea inflației, la nunta propriilor copii.

Un tăvălug al darului strigat de orchestră, însoțit de Mulți ani trăiască, laaaa mulți aaaani!

Voi, cei care ați fost la nunți mai recent, cu cât mai merge darul în ziua de azi?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

86 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    La ultima la care am fost era cam 7-800 ron perechea, nimic cu strigare. Am niste prieteni care au ghinionul sa mearga la multe nunti, undeva la 7 in ultimele 12 luni, si nici una nu a fost cu strigare, darul in general de 2 ori meniul, si meniul de obicei se invarte pe la 200-250 ron in general.

  2. #2

    15 mil anul trecut in sb in calitate de var. Eram cu marmota cu tot

  3. #3

    Eu am fost recent la o nuntă modestă, a unui văr. Vărul ăla cocalar, bețiv, prost și proaspăt întors din italia cu un 318i cu angel eyes. Am lăsat 700 lei pentru mine și prietena. Și la ăia m-am calicit, că parcă nu merita. Oricum eu nu-l invit la nunta mea.

  4. Poc trosc, doua palme si 200 de euro ! Cate o palma pentru fiecare mire …

  5. #8

    Pai ba,eu serios acuma sa fiu,da cel mai sincer de cum n-am fost eu de cand am fost nascut.
    Pai chelul asta e clar modelul padurarului(politistului,sefului la divizia locala de drumuri) care se imbata si rupe pula din cauza ca are impresia ca ar fi el mai valoros din cauza uniformei. Aici intervine problema,astia de obicei is frustratii aia de care imi eu joc la scoala. Bai si imi face o placere deosebita sa ard de astia,dar astia nu trebuie batuti prieteneste asa,cu scos pe interval si tot tacamul,nuuu,astia trebuie fututi cu capul de perete si dupa suturi in cap ca mai apoi sa te pisi pe ei dar neaparat dupa ce ii bati de sa se cace pe ei la propriu fiindca omul uita usor de unde a plecat si isi da talente dar cu putina munca ii amintesti la fel de rapid ca e un cacat cu epoleti si chit ca e ilegal,el ramane cu botu in pioneze doua luni si tu te bati pe pula cu chitanta de amenda doua milioane

  6. #9

    O nunta in bucuresti merge in functie de locatie de la 60-80 de euro meniul pentru un restaurant nu chiar de top, daca te duci la doamna ghica … paote ajunge si la 150 de euro. Samabta , duminica fiind mai ieftin.

    In provincie e mai ieftin, undeva pe la 50 de euro meniul in constanta… de exemplu.

  7. #10

    Intre 60-100% peste meniu, depinde de nuntasi (daca sunt prieteni apropiati, rude, foste etc) 😀

  8. #11

    Stiu parinti care au inceput pe vremea cind copii erau in ultimii ani de liceu sa tina un caiet cu unde au fost si cit au dat. Sa fie siguri ca totul vine inapoi.

  9. #16

    Am intrebat si eu aceeasi chestie anul trecut si am inteles ca e ceva de gen 300-400 lei/persoana.

    Urasc nuntile. Singura nunta la care m-am dus cu drag a fost a prietenei cea mai buna din copilarie. Stres, bani aruncati aiurea. Sa nu mai punem la socoteala ca no one gives a fuck in afara de tine si viitorul sot/viitoarea nevasta si eventual familiile voastre.

    • #17

      @diana: vezi ca daca vreodata vrei sa faci nunta “a la canadienne”, il va costa pe socru’ mic de la 20K in sus. lumea lasa cam 1.5 x meniul de persoana.
      nobody gives a flying fuck, dar se supara daca nu-i inviti, se supara daca nu le trimiti “thank you” cards, etc.

    • #18

      Diana are dreptate. Si nimeni se va supara daca nu e invitat la o nunta. Pentru ca nu exista nunta in Romania fara a da o jumatate de salariu mediu de persoana pe o petrecere la care nimeni se distreaza fara a bea mult.

    • #19

      @aurache, pe socru’ mic n-o sa-l coste niciodata nimic legat de vreo nunta, ca au facut ai mei destule sacrificii pentru mine. Nu o sa le mai cer sa-mi mai faca si nunta. Stiu cat costa o nunta a la canadienne ca am fost si domnisoara de onoare si-am fost si nasa la una din ele. Acolo sa fi vazut, nunta de sarbi, mai ca se strangeau de gat mirii cu cateva zile inaintea nuntii. Toate experientele astea de la nunti m-au invatat ca mai bine nu.

  10. #20

    Eu am 3 nunti anu asta: fratelo a lu barbatu-miu, si 2 perechi de prieteni de suflet. fara 3.500 de ron gaura nu scapam anu asta. in total. sper ca doar atat. eu am crescut in neamul meu cu ideea ca rudele apropiate nu dau bani la nunti ( frati, surori, veri de gradu I, nu parintii). Parintii mei au fost la 5 nunti de cand m-am nascut (27 ani), asa ca eu nu voi face petrecerea nuntii (timp si nervi pierduti, ca de recuperat investitia in butaforie nu se pune problema). civilul si o masa la restaurant dupa, pentru rudele apropiate si cativa prieteni. relaxat si fara obligatii. din nici o parte.

  11. 500 de caciula e stasul, pe principiul sa acopere macar cheltuiala cu mine (meniu+bautura). Daca e ceva special, e alta discutie. Vorbesc de Bucuresti

  12. #22

    Aici in Dobrogea,100-200 euro in functie de aperitiv 🙂

  13. #23

    La ultima nunta de anul trecut am lasat 600 lei. Singur. In deschidere a fost cvartet de coarde 🙂

  14. #27

    In functie de costul meniului si de persoana la care te duci. Daca e doar o cunostinta am variat intre 400-500 la un meniu de 150-200.
    La prieteni pluses cu inca 100-300 minim.

    La cupluri, unde dadeam eu 400, se dadea 700 🙂 – deci niciodata dublu. N-am inteles exact regula asta, nu e ca si cum isi impart mancarea 🙂

    Lucru care ma deranjeaza cel mai mult cand vine vorba de plata e insistenta unora de a nu “strica masa” – ca sa dam toti la fel, adica cat mai putin 🙂 )). Lasa-ma sa dau cat ma tine sufletu’ 😀

    • #28

      faza asta nici eu n-am inteles-o, uneori am dat mai mult alteori mai putin… cam cum am avut chef 😀 dupa fata mirilor si mai ales invers proportional cu rugamintile parintilor sa ma duc la nunta.

  15. #29

    ce miscare naturala a avut meseriasul 🙂

  16. #30

    dude nush la ce nunti ai fost tu, eu sunt mai tanar (desi sigur arat mult mai batran decat tine) si am fost la nshpe mii de nunti pana acum. La absolut niciuna n-a fost cu strigare, cos de rachita sau ce mai spui tu pe-acolo :)) In rest ai perfecta dreptate, Nunta la români e un CAR între părinți.
    De bun simt e sa dai cam de 2x valoarea meniului/persoana.
    In zilele noastre ca si cuplu dai cam 200 eur/1000 ron. Acum depinde si cine face nunta. Daca mergi la fiisa lu Patriciu e irelevant cat dai, oricum aia-s bani de tigari 🙂

    • #31

      Hai sa va zic si tarife mai mari: nunta de viitor avocat jmecher (junior dar in firma mare), Poiana Brasov, 1500EUR (am fost cu nevasta). Asta deja nu mai e CAR, e ceva intre PR si Networking 🙂

    • #32

      voiai sa ne spui neapărat c-ai avut 1500 de euro pe tine, asa-i? :))

    • #33

      …si, bineinteles, poiana brasov un alt motiv de mandrie. Se stie ca bate la cur tot inclusiv st. moritz.

  17. #34

    uite ca unii au avut aceeasi problema ca tine si au conceput “catdau.ro”: catdau.ro/cd/Default.aspx?Page=CatDau
    Vezi aici in functie de zona, restaurant, grad de rudenie ;).

  18. #38

    300 eur la o nunta la care meniul a fost 100 si am fost cu tot cu mandra. ma rog, probabil am fost dintre cei care au dat cel mai putin, avand in vedere ca tatal miresei era ceva actionar la o banca de pe la noi si intr-o pozitie destul de inalta in politica.
    eu faceam parte din rudele mirelui, partea mai modesta din familie.

  19. Anu’ trecut am dat cam 1200 pe doua persoane, la toate nuntile.

  20. Eu am fost la ultima ca mire.Se pune?:)

    Din ce tin minte cel mai putin a fost 600-800 de cuplu.

  21. #41

    La ultima (vara trecuta) a fost meniul cam 150-180 “roni”, cu muzica si activitati distractive (tombola, probe, cantat) organizate de domnisoarele de onoare. Majoritatea invitatilor mai lasau 100-200 peste meniu, iar cativa dintre prietenii apropiati ale miresei au lasat 400 fiecare. S-o fi dat si mai mult sau mai putin, asta-i ce am auzit “din aer”.
    Eu sigur o sa ma cert foarte urat cu parintii, cand o fi, ca astia vor sa chemam tot felul de oameni care nici macar n-au auzit de mine si cred ca de parintii/bunicii mei abia-si mai amintesc. Si nu cred ca o sa vina nimeni din persoanele care nici nu-mi ureaza macar o data la cativa ani vreun la multi ani. Chiar nu cred ca au in prioritati sa ma vada pe mine jucand tontoroiu-n rochie alba, mai ales daca trebuie sa vina din alte orase.
    Eu vreau ceva cat mai mic si sa scap mai repede, cu 2-3 prieteni (adevarati, nu de cafeluta) si partenerii lor si cu toata lumea acasa la o ora la care sa poata prinde metroul. A, poate a doua zi, la insistentele “publicului”, un mic gratar cu familia, unde sa invite ei ceva veri de gradul 3 si eventual sa sponsorizeze ei tot, hai sa zicem. Dar chiar si ala poate aduce mult prea mult stres inutil si nu l-as vrea in niciun caz in aceeasi zi cu ceremonia.
    Nu cred ca se supara nimeni ca nu-i invit atata timp cat stiu si ei ca nu suntem apropiati. Una e sa te alinti sau sa te crezi cu motz si cu totul altceva sa te consideri pe acelasi plan cu prieteni foarte vechi sau care chiar m-au “suportat” cand era cazul, cand tu apari doar daca se da ceva gratis. Daca-ti vezi lungul nasului, nu ridici pretentii, ca (ne)invitat. Sau si mai rau e cand inviti lume la gramada si te trezesti ca nu vin nici macar jumatate. Mai ales cand dai si un telefon de confirmare cu vreo saptamana inainte. Invita-i, frate, pe oamenii care stii ca, daca nu pot sa vina, o sa fie sinceri si o sa-ti spuna clar, cu motiv sau fara, ca nu vin. Nu aia care se fac ca ploua cand ii inviti la un suc sau care amana in ultima clipa cu cine stie ce scuza tampita de fiecare data. Nu poti sa te superi pe ei, e vina ta daca ii inviti aiurea. Eu am primit invitatii de la oameni cu care nu prea discutam. Le multumeam, pastram invitatia fizica (pentru inspiratie), dar le spuneam (politicos) ca nu consider ca e cazul, ca nu ne stim bine, etc. M-or fi injurat pe la spate, asta nu pot sti, dar macar nu i-am mintit si nu m-au asteptat degeaba.
    Un alt subiect ar fi ala ca nu inteleg DELOC de ce-ti trebuie neaparat rochie de 1500 noua la fiecare evenimentuletz. Nu zic sa ai doar un trening mai nou si sa ti-l pui pe ala la toate botezurile, dar nici sa zici “vai, nu pot sa merg la x, ca n-am bani de rochie/costum/cravata cu diamante”. Cred ca face parte din categoria “am enshpe mii de haine, dar n-am cu ce sa ma imbrac, tre’ sa merg la shopping”.

    • #42

      Bine spus. Am 2-3 rochii pe care le port de vreo 8 ani la toate evenimentele:nunti botezuri revelioane. Rochii normale, nu paiete si alte sclipiciuri.

    • #43

      Ai prieten ? Cred ca ne potrivim de minune. 😀

    • #44

      Toti astia de pe Arhi sunt prietenii mei :mrgreen:

    • #45

      Chiar si io ?

  22. #46

    Da, eu anul asta am de botezat un bebe. E bebele unor prieteni din copilarie si il botez cu cea mai mare placere, acum cati bani sa dau inca nu stiu…. Anul urmator vor avea si nunta, si o sa ii cunun tot eu. Cat sa dau atunci iar nu stiu…
    Voi, cei care ati fost nasi, cat ati dat?

    • #47

      Botezul/Nunta se va face in provincie.

    • 2500 Ron acu 3 saptamini

    • 2500 ca botez zic
      Ca nas de nunta a fost mai demult si nu am actualizat inflatia si cursul apelor dunarii, dar ar trebui sa fie intre 1000 si 1500 de ioiro, depinde de province

    • #50

      Cand salaru meu e de 3000 lei nu prea ma duce buzunaru sa dau 1000-1500 de iepuroi in plic. Plus ca mai sunt si alte cheltuieliin afara de banii pusi in plic.

  23. #51

    Eu n-am pus la socoteala si tinutele pentru nunta! Un costum cel putin pentru mascul si vreo 3 rochii pentru mine ( 3 nunti). Si nu de alea din material ieftin.

  24. #52

    Am prostul obicei ca să mă duc la miri cu vreo trei luni înainte de nuntă. Băi, uite daru’. 100 euro, standard. Dacă aveți cheltuieli, le aveți și înainte de nuntă, nu doar după. Și suntem cei mai buni prieteni.

  25. asa e. numa la romani e car.
    La straini e numa civilizatie

  26. #54

    Pentru Bucuresti, minim 1000 lei de cuplu, daca mergi si cu copii, chiar daca nu luati si meniu pentru ei, se mai adauga 2-300 lei. Pentru provincie, 800-1000 lei pentru orasele mari Cluj, Oradea etc, si se scade in functie de fita restaurantului si marimea orasului. Se ajunge si la 100 lei de cuplu pentru nunta pe batatura de langa casa si mancare din productie proprie.
    Daca in timpul unei nunti de Bucuresti sunteti serviti cu 5 feluri de mancare (in loc de 4 standard) si e numai somon si fillet mignon, va trebui plusat nitel, deoarece pe miri ii costa undeva la 120-150 euro mancarea respectiva, de persoana.
    Eu am avut nunta anul trecut. 80% au dat 1000 lei, 10% mai nevoiasi 800 lei, alti 10% mai umblati 300-350 euro, 1200-1500 lei.

  27. #56

    Parca aveai o poveste frumoasa cu o nunta, o carafa de vin si ceva bataie. Cand te hotarasti sa ne povestesti ? Ar fi pacat sa tii asa ceva doar pentru tine.

  28. #57

    … ce serie da palmi ia saraca femeie , am vazut clipul asta de cateva ori in ultimii 3 ani, parca e din ce in ce mai amuzanta faza !

  29. #59

    La ultima la care am fost singur (acum patru ani, la un fost coleg de suferinţă din facultate) am dat vreo 600, plus alergătura cu maşina. Cînd am terminat de umblat după oameni, cărat şi făcut diverse, lăutarii plecaseră, dar mirele le-a zis să ne lase sculele, că are el grijă. Tot restul nunţii (de la 5am la 12pm) am mai rămas vreo zce inşi şi-am tras o chefuială tipică de cămin. Singura diferenţă: mult mai multă băutură. Ne-am făcut scorbură de beţi, cu muzică pusă din telefoanele proprii. A fost cea mai tare nuntă, în afară de a mea, la care n-am văzut nici tortu’. Mă rog, l-am văzut pe urmă în poze, dar nu-mi aduc aminte de el. Asta ca să nu mai zic că mi-au furat mireasa şi nu a băgat nimeni de seamă.

    În rest, dacă merg cu nevastă-mea şi copiii, e clar că sînt şofer, rezultînd următorul lanţ vicios: nu beau decît apă -> nu dansez -> nu mă distrez -> plătesc mai puţin. Cam 800-1000 în doi, în funcţie de cum mă simt.

  30. #60

    ..dar chiar ma ajuta informatiile astea..o sa fiu mire in septembrie..:D
    apropo..imi poate recomanda cineva un fotograf mediu spre foarte bun?..buget 4-500 euro..multumesc anticipat.. 😉

    • #61

      Nu stiu pretul, dar iti pot recomanda un fotograf talentat (lucreaza la o televiziune pe post de cameraman, dar foto e pasiunea lui). Da-i si tu un tel si vezi daca va potriviti. Il cheama Andrei Pantea – tel ti-l dau prin Arhi daca e cazul.

  31. #62

    multumesc pentru recomandare…astept numarul lui prin Arhi, daca se poate..;)

  32. #63

    N-am inteles niciodata moda aia sa mergi la nunti din obligatie. Personal, cand eram mai mica, da mergeam cu parintii dar era clar si fara discutii ca ei nu o sa fie invitati la nunta mea tocmai din perspectiva ca nu-i cunosc deloc si nu am nevoie de oameni straini la nunta mea, oricat ar fi bombanit taica-meu ca asa trebuie si bla bla bla-uri de genul.
    De obicei cand ma duc la o nunta, ma uit ce fel de restaurant este si ce fel de oameni vor fi. Daca restaurantul este unul mai scump, unde meniul se invarte intre 200 si 300 de lei, e clar ca pun mai mult, tocmai ca sa acopar si meniul si sa le ramana si mirilor.

    De exemplu la ultima nunta la care am fost am pus 1200 de lei, 2 persoane. Meniul a fost aproape 280 de lei, el este consilier local si stiam ca va veni si primarul acolo. Am incercat sa pun mai mult pentru ca imi erau si prieteni dragi si stiam si la ce cheltuieli (fiind domnisoara de onoare) s-au inhamat. Dar totodata sunt altii care au lasat sume derizorii sau cat sa acopere meniul si atat, spunand inca ca e prea mult desi era prea putin dupa parerea mea la 4 persoane: 1000 de lei :)) . Am mai auzit si la alte nunti cum unii au plecat fara sa lase bani deci… Ce pot sa mai spun?
    Nu am inteles aia care merg la o nunta dar n-au bani sa puna. N-am facut niciodata asta. Nu ai bani si chiar nu ai cum sa acoperi nici macar meniul? Nu te duce, oricare ar fi situatia. Au fost si la mine situatii cand eram leftera, proaspat iesita de pe bancile scolii, inca nu aveam un job si fix atunci primeam invitatii la nunta in anul acela pe care eu nu le puteam onora in nici un fel. Am refuzat cu toata rusinea si nu m-am dus. Ca poate s-au suparat, poate nu dar nu mi se pare normal sa ma duc la o nunta si eu sa n-am bani nici sa trec strada :))))

    • #64

      Nu e aşa. Spre exemplu mie nu mi-au venit la nuntă nişte prieteni buni fiindcă nu aveau bani. Eu voiam să fie acolo şi să se distreze, că nu era bar la care trebuia să plătească consumaţia. Puţin îmi păsa dacă-mi dădeau bani sau nu, eu plecasem din start cu ideea că nunta va fi o cheltuială pentru un chef monstru (a şi fost, de altfel) şi nu mă aşteptam să cîştig ceva din ea.

    • #65

      Si daca familia de 4 persoane avea venit total de 3000 de lei? tot nu ti se pare rezonabil 25% din venitul lor? Mie mi se pare cinica viziunea ta, nunta e un chef cu cei apropiati nu o metoda sa faci bani. Eu prefer sa-mi vina invitatii si sa-mi aduca o floare daca nu pot mai mult, decat sa nu-mi vina la nunta. Evident, ma refer aici la acei prieteni apropiati care stiu ca nu dispun de cine stie ce venituri, nu la profitori. De fapt, profitorii o sa stea acasa ca nu-i invit si-am rezolvat problema.

  33. #66

    Ah si faza cu rochiile la dudui e problema mare cand vine vorba de nunti. Cunosc tipe care la fiecare nunta isi cumpara sau dau comanda sa-si faca o rochie noua, tocmai din principiul “pai cum, am fost cu rochia aia la nunta de anul trecut, cum sa ma duc din nou cu aia?” De parca aceeasi oameni vor fi si la nunta urmatoare sau si daca asta este cazul, toti vor stii ca e aceeasi rochie. Astea deja sunt fitze si figuri. O rochie o poti accesoriza diferit cu coafura si bijuteriile de rigoare si pantofii, prin urmare nu mi se pare imperios si necesar sa schimbi rochiile ca sosetele la nunti, de parca sunt rupte sau patate :)))
    Eu am vreo 4-5 rochii pe care le alternez la nunti. Eventual daca consider ca vreau ceva mai special imi cumpar dar iau si in vedere faptul ca va trebui sa pun si bani la nunta, deci mai usor cu cheltuitul banilor intr-un mod inutil 🙂

    • #67

      Pentru unele femei e important ca la fiecare nunta sa isi cumpere rochie. De exemplu: cuconele care lucreaza in administratie publica si la nunti vin primari, viceprimari, consilieri, avocati, arhitecti, procurori. Indiferent de cati bani ai, daca te prezinti foarte bine imbracata, persoanele te vor tine minte. PR!

    • #68

      e numai in mintea voastra asta. daca ai impresia ca un barbat, fie el si primar, ține minte cu ce se imbraca la nunti orice pizdulina, te anunt eu ca nu, nu ne pasa

    • #69

      DA! Tin minte! Si e important pentru o femeie tanara din administratie sa impuna respect pentru a fi tratata ca o doamna, nu ca o studenta ce poate fi pacalita cu o cutie de bomboane si o punga de cafea. Haina face pe om, si omul arata educatia prin haine.

    • #70

      ahahhahahaha

    • #71

      Si nu numai fata de barbati, ci si fata de alte femei! Mai ales. N-as vrea ca doamnele cu care lucrez in primarii sau arhitecta care face pug-ul sa se uite cu condescendenta la mine. Hainele pun oamenii pe acelasi nivel. Invatati sa acceptati lucrul asta. Bun, rau, te poti folosi de el.

    • #72

      PRrrrrr……..mare ti-e gradina! Stii de ce striga taranul hai la mere cand el avea prune in caruta? Ca sa nu se opreasca caii!

    • #73

      E vorba pur si simplu de utilitate, de aia ziceam. Nu mi se pare util nici financiar, nici sa-ti umpli dulapul cu niste haine care le porti doar o singura data la o petrecere/nunta/intalnire etc doar pentru ca tu crezi ca relatiile si legaturile profesionale se fac prin haine si cum arata omul. Consider ca e mai primordial sa fii curat si ingrijit, decat sa iti schimbi garderoba ca pe sosete. E penal si stupid in aceeasi masura. O haina poti sa o pui in valoare cu atitudinea ta, cu accesorizari si multe altele.

      O rochie neagra poti sa o combini cu pantofi, cu dresuri, cu o curea, cu o esarfa, cu bijuterii, cu o manichiura mai speciala si lista poate continua la nesfarsit. Eu am fost cu o rochie de genul la trei nunti in acelasi an si le-am accesorizat diferit de fiecare data. Nu am murit, nu m-am simtit mai prejos (desi aveam bani sa-mi cumpar una noua), dimpotriva, simteam ca am reinventat rochia neagra cu fiecare utilizare mai diferita. Si mai tine si de atitudine. Degeaba iti cumperi haine care de care mai diferite, mai colorate, mai scumpe sau mai stiu eu cum daca nu stii sa le porti si astfel nu le pui in valoare deloc. Prin urmare nu haina-l face pe om ci invers. Am cunoscut femei care cu o tinuta simpla faceau ravagii, tocmai din principiul ca aveau incredere in ele si asta se vedea clar …

    • #74

      Functionara, esti un troll foaaarteee slab.

  34. Eh, iote de aia noi (eu cu mândra) nu vrem să ne căsătorim. Pentru că nuntă. Și ăia pe care i-ai chema cu drag știi că n-ar veni chiar cu drag când se simt obligați să dea ceva. Și ca să nu ieși atât de rău pe minus chiar trebuie să chemi și din ăia care nu te-au mai văzut de când te jucai cu puța-n nisip. Așa că mai bine fără.
    Când om avea nevoie de ceva acte comune tragem rapid o fugă la starea civilă și rezolvăm problema. Deocamdată n-a fost cazul în 15 ani.

    • #77

      Nu neaparat, tine totul de tine cum vrei sa-ti faci nunta. Doi prieteni de ai mei s-au casatorit simplu cu 40 de oameni la un restaurant. Starea civila au facut-o cu o saptamana inainte ca n-au vrut sa fie in aceeasi zi cu starea religioasa. Am fost acolo 40 de minute la starea religioasa – ei sunt greco-catolici si apoi ne-am dus la un restaurant. Petrecerea a durat pana dimineata la 5, toata lumea s-a simtit bine si s-a distrat.

    • #78

      da bre,achiesez 100%.dar esti un norocos cu-asa o madama langa tine.in general toapele care ne guverneaza si ruineaza vietile nu-si inchipuie viata fara pozele in rochia alba,practic nu-si inchipuie egzistenta fara maglavaisul numit nunta cu tot ceea ce implica.nu se simt bre femei daca n-au fost mirese.99% din ele.d-aia zic ca femeia e proasta.cu exceptiile de rigoare.

    • @Daniela, mdap, nouă ni se rupe de religioasă. Starea civila ar fi doar pentru un act. 40 de oameni ??? Geez, cu 40 mai mulți decât preferăm noi de obicei :D.

    • #80

      punem cazul ca intr-o zi ea gaseste prin sertare cu “ceferticat” de casatorie cu numele si semnaturile voastre – nu stam sa ne gandim cum s-a produs, ci ca doar exista; fix asa cum faceau savantii mind experiments cand au inventat mecanica cuantica.

      stii cat de rapid i se schimba madamei modul de a gandi? n-ai sa crezi, dar este “the ultimate challenge”…

    • #81

      @daniela: same sex friends? 🙂

      pai ce vb tu acolo e o chermeza, nicidecum nunta.

      nunta, cu toata traditia ei plina de penibilitati, as defini-o ca pe un act de curaj si nebunie…

      mi imi plac nuntile, mai ales alea l-a care am cat mai putin in comun cu mirii, neamurile, etc. alea de semi-obligatie, 4 weddings and a funeral, gen…

      am un ritual: inchiriez un tux, ma “parfumez” bine inca inainte de inceperea ostilitatilor si ma pun pe “tachinat” – neveste, pupeze, vadane… n-am un tel dar nici limita, iar masura dezmatului n-o da decat mahmureala de-a doua zi.

      cunoasteti voi macar o singura pereche la care ambii s-au simtit bine la propria lor nunta? eu nu.

    • #82

      te iubesc.atat.

    • #83

      Pai tocmai asta ziceam Meeku, ca tine totul de voi, ca vreti religioasa sau nu – nu prea conteaza, voi sa fiti ok. Ei nu si-au dorit o nunta mare iar 40 de persoane chiar nu e mult. Au fost fix familia si persoanele cele mai apropiate, printre care si eu. Nu si-au dorit taraboi si nici sa-si faca nunta pentru familiile lor sau ca sa-si onoreze obligatiile, ceea ce am apreciat la ei. In fond, este vorba despre tine si despre iubita ta si ce va doriti. Si bineinteles putina stabilitate financiara ca sa poti face asta fara sa-ti reproseze cutarica parinte ca a cotizat mai mult sau mai putin si prin urmare trebuie luat de buna ce spune 😉
      Mult

  35. #84

    Un A-lister nu întreabă niciodată ”cât mai merge o nuntă?”, un A-lister adevărat cumpără întreaga nuntă și o transformă în blog personal!:))))))))) Muahahahahahahaha

  36. Pentru nunta mea am trimis 250 de invitatii si au venit doar 170 de persoane. Ne asteptam la minim 400.
    Asta pentru ca Morom3t3 al batran a zis sa facem nunta la 2 sapatmani dupa Pasti, cand lumea a ramas fara bani si a mers pe “las’ ca are Morom3t3, se poate lipsi de mine”. Am ramas cu un gauroi in portofel insa, in schimb m-am ales cu multa liniste.

    Sa vedeti cum vine asta:
    Acum ceva zile, pana sa dea potopul, eram pe langa gard, incarcam pamant in niste galeti cu fundul spart pentru a planta capsuni in ele. Si cum incarcam eu cu spor, visand cu ochii deschisi iaurturi cu capsuni, numai ce aud strigand pe unu’, la poarta : “Nea Morom3t333!!!…” Venise un tiganus de la oras, ruda indepartata, de fro 45 de ani, sa ne invite la nunta lu fie-sa iar cand a iesit al batran la poarta, m-am rezemat in cazma si am ascultat urmatorul dialog:
    – Sa traiesti, nea Morom3t3, am venit sa te invit la nunta lu’ fata mea.
    – Sa traiesti ma, Banica! Dar tu de ce n-ai venit la nunta lu’ Niculaie? Ca noi am fost 5 la a ta iar tata ti-a cantat fara sa-ti ceara bani(era lautar).
    – Sa moara mama daca am avut un sfant, nea’ Morom3t3! Nu puteam sa vin fara bani.
    – Da, stiu cum e cu banii, dar uite ca acu se fac 4 ani de atunci; n-ai avut bani nici in timpul asta? Stii tu… intre timp ne-am mai intalnit noi pe la niste nunti…
    S-a lasat o tacere lunga si la urma am auzit:
    – Sarumana, nea Morom3t3!

    Aia albi, altadata abonati la sculele, uneltele si utilajele de prin curte, cand au aflat de gauroiul din portofel, dintr-o data nu au mai avut nevoie de nimic.

    Cel mai corect a fost un prieten sarac, de pe ulita, partener la pescuit, fotbal si o multime de prostii. A zis ca nu are bani dar ca tine sa vie neaparat la nunta si ca vrea sa imi plateasca muncind pe camp iar eu i-am zis sa isi vada d treaba, ca nu trebuie sa plateasca insa asta nu s-a lasat si trei ani la randochea cate o vie de-a mea, o taia, lega vitza si mi-o aducea acasa… 😐

    La nunti, de cand am inceput sa lucrez ca inginer, dau 1000 lei/2 persoane. Inainte-600 lei/2 persoane.
    Eu zic ca e bine.

  37. “la un moment dat, suma li se va întoarce, indexată cu valoarea inflației”. Nu, zău 🙂 M-am însurat în 2001. “Cinstea” medie pe pereche a fost un milion, echivalent atunci la aproape 40 EUR. Mai e de zis ceva?