La români, din cauza lipsei unei culturi antreprenoriale și de business și, mai ales, pentru că businessul e făcut de domnni care nu au nicio legătură reală cu mediul de afaceri, ultimii 30 de ani au fost o mină de aur pentru siturile de meme și poze funny, la câte tâmpenii s-au făcut, spus, furat în marketing și comerț.

Și tocmai când mă gândeam că nu are ce să vină peste porcăriile alea cu Costelărie, Ciorbărie, Atelierul de Cârnați, Fabrica de Ciorbă și alte mizerii de astea făcute cu tihnă, meșteșug și drag, de către oameni faini foioioi, am dat peste ăștia.

Efectiv, în acest moment, La Haleală e deja un intelectual.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

68 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Azi am descoperit Bordeiul Tiganesc

    • #2

      Poate asta vrea poporul român. Poporul roman nefiind cei ce mai citesc câte o carte și mai comentează pe aici.. Adică bula ta.

  2. #3

    Am ras pe bune. Toate idioteniile listate de tine se iau foarte in serios si se cred pastratori de traditii sau ce naiba or mai fi.
    Astia mi se pare ca stiu ce fac, stiu ca numele e de maidan, si nu se iau deloc in serios. Uita-te la pozele burgerilor aia si la cartofi. Nici macar poze stock nu cred ca sunt. Arata fix ca ceva ce ai gasi intr-un loc numit Matuplin. Oamenii vand mancare si atat, fara alte pretentii. Cel putin asta e impresia pe care mi-o lasa. As comanda de la ei.

    P.S. Cuvantul “ciorbarie” ma enerveaza maxim. Nu exista in dex, nu a existat, e doar un kitch stupid imbracat in revenirea ciorbei “traditionale”, si cu aroma de analfabetism.

  3. #4

    Inca n am vazut nimic despre “râgâială”.
    Inca mai e loc de chestii frumoase :).

  4. #5

    Asta e evolutia naturala intr-un mediu antreprenorial populat de afaceri ca celebrul gigant petrolier Nelu Galbenus, lantul hotelier cu sediul in zona Predeal numit “la copilu”, celebrele snack-restaurants “la gigi”, sau mai nou aparutele “cartofisserie”.

    Oricum, nu peste mult timp va aparea un business in zona de health-welness, cu servicii in zona colon-cleansing, numit “matu-spalat”.

  5. #6

    Am citit de 10 ori până m-am prins că e Mațu Plin, cu accente în tot felul de feluri. Cel mai tare mi se pare că acolo, la telefon, zici că e de la Faketaxi, care îți făcea mațuplin în drum spre ușa ta, da invers.

    • #7

      eu nu m-am prins pana nu am citit comentariul tau. e atat de sublim numele ca am tot citit mațupin. mațupin in sus mațupin in jos.

    • #8

      si eu am crezut initial ca e vorba de baiatul ala rus de la Formula 1 care tot face ca titirezul

    • #9

      Nu stiam de unde recunosc combinatia aia de culori galben/negru si formatul logo-ului, de la Faketaxi ai dreptate. Poate chiar e facuta cu cap, sa iti trezeasca pofta de … burgeri.

  6. #10

    E Ma-Tsu Plin si e mancare chinezeasca bai…

  7. #11

    Ce afacere mai e daca primești doar doi cartofi prăjiți?

  8. #13

    Eu am fost curioasa și am comandat de la ei ca ne-au înnebunit cu pliante în ușa și peste tot. :))) Am luat o quesadilla cu creveți și era sa îmi rup dinții, ca erau nedecorticati. De fapt aveau doar coditele, dar orișicât. Cum naiba sa pui într-un fel de mâncare din care se presupune ca musti și nu vezi ce e înăuntru crevete cu coada. Pe principiul bomboana cu cireașa cu sâmbure cu tot. Le-am scris și s-au oferit sa ne facă cadou alta cu creveții curățați, am zis pas dar am apreciat gestul.

    Oricum, fata de ce bombe au fost in locația asta înaintea lor, ei par cei mai ok :))

    • #14

      Așa se umple mațul, cu codițele de la creveți :)))))

    • #15

      Imi plac foarte mult crevetii, dar evit sa-i comand cand nu pot intreba daca-s beliti. N-o sa inteleg niciodata farmecul crevetilor intregi, mai ales cand e o mancare in care nu-ti bagi mainile, gen wraps, paste, etc. Iar ochisorii aia… brrrr!

    • #16

      Nu înțeleg în general creveții nedecorticati, mai ales în restaurante. Fie ei și deasupra pastelor, în risotto, you name it. Acasa ii iau asa că stiu ca sunt proaspeți și îmi permit sa îi curat. Dar la crâșmă…Te duci frumos îmbrăcată la restaurant frumușel, comanzi orice cu creveți și tre sa bagi mâinile în farfurie, sa pui sos pe tine ca să rupi capul, apoi cochilia, sa iei piciorușele alea la bătaie și sa ii rupi coada. Si rămâne o bucățică de carne. Wtf.

    • #17

      Dar ce dinți ai, femeie? Dacă se rup din doi solzi…

    • #18

      Creveți = the cockroaches of the seabed

    • #19

      brrrrr, nu as manca asa ceva ever

    • #20

      Am patit eu acum multi ani la un restaurant… am luat salata pe care o luam de obicei, care continea si masline fara samburi. In ziua aia nu au mai avut suficiente masline fara samburi, si au completat cu masline cu samburi :)))))

    • #21

      @Marius, la o aniversare in familie n-a fost timp sa facem tort, asa ca am luat de la o cofetarie. Taica-meu ii injura si azi ca au pus stafide CU samburi in ele, mai bine nu mai puneau.

      @HF, cred ca elementul de surpriza contribuie destul de mult la sansele de a-ti rupe dintii. Teoretic, poti si-ntr-o coaja de ou sau intr-un solz de peste sa ti-i ciupesti, desi sunt relativ moi comparativ de ex. cu coaja de nuca sau cu samburii de struguri.

    • #22

      Cum spune și DeeDee, dinții nu se ciobesc neapărat în coaja respectiva, ci din cauza mușcăturii care este specifica unui aliment moale, deci poți foarte ușor sa ti-i ciobesti între ei.

      Acum 2 ani mi-am compromis definitiv o măsea în lucru (tratament de canal). Cu o zi înainte de plomba finala am mâncat înghețată cu aroma de cafea. Care avea o boaba de cafea toata, pe care am dat-o fix la măseaua aia. A doua zi extracție + implant, măseaua era fracturata pana în rădăcină. 🙂 deci da, îți poți rupe dinții lejer în lucruri care în mod normal nu ar ciobi dinții.

  9. #23

    In intersectie la Tineretului exista Bijuteria Mataranga. Eu nu-mi dau seama cine ar putea cumpara ceva…orice… dintr-un loc care se cheama Mataranga.

  10. #28

    Zici ca e conceput de Ansamblul de balet de pe lângă Inteprinderea de Burgări și Autogări.

  11. #29

    Cum toata branza este de tara, de la bunica, de Sibiu, iar mezelurile sunt boieresti, taranesti, de casa… la restaurante si fastfood-uri pare ca e mai pe cocalareala.

  12. #31

    Comentam de curand in cercul meu de amici cum in Bucuresti apar din ce in ce mai multe bodegi cu nume dintr-astea iscusite in directia arhaic/autohton precum: placintarie, ciorbarie, costelarie.
    E un trend opus celui de-acum vreo 10 ani in care orice speluncă se intitula pompos Lounge

    • #32

      Le plein esophagus-duodenum lounge – irish pub

    • #33

      costelarie de la coaste?
      întrebarea e onestă, nu știu cum e treaba

    • #34

      @Moteky, s-ar putea că da, dar abia azi m-am prins și eu.
      mă tot întrebam ce au ăia cu Costel. 🙂

    • #35

      Sau frumosii ani 90, cand si ultima carciuma din cel mai jegos sat se numea snek bar.

    • #36

      eu nu aveam “snek bar”, aveam video bar sau bardezi (bar de zi :))))

  13. #37

    Am citit fără diacritice, cu accent franțuzesc.

  14. #41

    Daca tot vorbim de denumiri, e o firma de termopane pe la Calarasi: “La Vasile PVC”

  15. #43

    Vai, dar ce heităr sensibilos ai devenit, à la Prințesa Ardealului :))) Când băgai mici pe sub nas de La Cocoșatu, nu erai scârbit de această denumire?

    • #44

      inca bag mici sub nas la Cocosatu, doar ca ala e un brend dezvoltat pe reputatia unui bucatar incredibil. la matuplin e o miscare de marketing de autobaza

    • #45

      Și, pentru cei care n-au vizitat locul, grataragiul era mai cocoșat decât ăla de la notrî dam

  16. #47

    Oare ce nume ar fi intr-un Cartier Rosu in Buc.? 🙂

    Bine-ati venit la bordelul Dânsa-nTrânsa unde fiecare wknd e Dragobete! 🙂 Cu reducere de 20% la a 3-a gaura si niciodata la lungime nici la grosime.

    • #48

      In fiecare vineri e ziua votantilor aur, numita si Black Friday

    • #49

      I-am citit sotului comentariul. A spus ca ar merge si Bisboaca Fericita.

    • #50

      A real man knows

    • #51

      In piesa de teatru Puricele, numele unui bordel este: Motanasul Galanton :)) Asta pare ceva ce ar atrage multi clienti in 2021, daca ar fi ceva real.

  17. #52

    Sunt singurul zălud care atunci când vede logoul lor se gândeşte imediat la (logoul) Mathaus? Au schimbat culorile intre ele si au pus alt font. Sper măcar că cel care le-a făcut logoul le-a luat o căruţă de bani, aşa cum a făcut “shogunul” care a gândit noul logo Xiaomi

    mathaus.ro/_ui/responsive/common/bf/img/mathausLogo.png

    • #53

      Sau poate au vrut să-i zică Mațhaus

    • #54

      Nu esti singurul nebun…mie mi s-o parut ca seamana cu ala de la Arabesque…culmea Mathaus e Arabesque:).

      Seamana putin si cu fake taxi dar na….depinde de care parte a matzului esti:)

  18. #55

    Era o pizzerie de cartier in sectorul 4 ‘la nashu’. Avea slogan mare scris pe gard ……..
    Manca-ne-ati pizza!!!

  19. #56

    Sunt singurul care crede că geniului care a venit cu numele ăsta ar trebui să i se umple maţul pe partea opusă?

  20. #57

    Îți dai seama, ce mină de aur… dacă o pui de-o afacere unde la parter servești bufet cu haleală, iar la etaj ți se împinge nămolul, la deal…

    Duble win!

  21. #58

    Am văzut și eu una, în Mississauga:

    The Pita Nutsy

    Făceau ce am bună shawarma, până le-a luat Lazeez caimacul.

  22. #59

    www.facebook.com/watch/?v=498413461545277

    Mancare cu specific american… preparate de un italian… yummmmm

  23. #60

    Dar cum, de aici incolo the sky is the limit. Astept cu mult interes sa-si deschida si o linie de fabricat carnatii casei.

  24. #61

    Mataranga e si pe mihai bravu intre dristor si baba novac, sunt ani de zile de cand ma amuz de aceasta denumire 🙂

  25. #62

    Am incheiat ziua cu un ras galagios prin casa, bine ca n-am trezit pe nimeni :)))
    Un certain regard si pentru Pali-v-ar foamea! :)))

  26. #63

    Era si un bar in galati, la cacaciosu, bine, asa era porecla, ca era dedesubt un wc public….

  27. #64

    Ar intra in top si pizzeria Wuhan. Au pizza Izoletta, burger COVID, etc:))

  28. #65

    Pentru mine ramane in top funny restaurantul Gaura Dulce din Brasov.

    Din toate nebuniile astea din trendul actual, am mancat niste papanasi geniali de la Papanaserie.

  29. #66

    Haideți de-aciia, căci nu va bate nimeni niciodată genialul gin de Covasna, făcut și nu născut, de pe vremea lui Ceau: COVAGIN

  30. #67

    În Brașov, în piață, e un magazin de carne și brânzeturi, foarte bune de altfel și cu un nume ușor de reținut: S.C. Patent S.R.L

  31. #68

    pe magheru, pe langa scala, daca nu ma insel mai exista firma unui fost local denumit “mancatorie” .. se pare ca a dat faliment cumva.. gg