Deși nu credeam să văd asta vreodată, chestia cu boicotul băncilor austriece a prins ceva contur. Desigur, ele nu stau în conturile alea pe care le închidem noi, ăsta e doar un semn, ele stau în sutele de milioane zilnice împrumutate de către guvern pentru susținerea deficitului, iar dacă guvernul nu ar mai împrumuta de la BCR, Raiffeisen, ING, lucrurile ar începe să se miște mai serios. Desigur, guvernul român, fiind format din hoți, jegoși și șpăgari, miasma PNL USL, nu va face nimic, era doar așa, informativ.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Am belit pula aia care avem pensia privata la NN.

    24
  2. #2

    Cec-ul lua 7 lei comision la top-up Revolut de minim 60 lei..
    Și 15 lei dacă retragi(eai) de la bancomatul lor cu nefericitul card al.altor bănci..

    Dar poate se schimba în bine..

    13
    • CEC are comision zero la orice bancomat din Uniunea Europeană. Mi-am făcut eu cont vineri.
      Pentru alimentat Revolut poți alege transferul bancar în contul Revolut, este mai puțin comisionat, 2.8 lei pt sume sub 500 și 4.8 lei pt sume peste. Top up-ul în REVOLUT îl vede ca transfer interbancar prin intermediul cardului, ceea ce și este, de fapt.

      Cu același card (pachetul Visa Multicurrency) poți administra conturi in 8 valute (euro, USD, GBP, CHF, HUF, CAD, SEK, DKK, PLN). Totul GRATUIT, fără nici un comision. Cu schimb valutare extrem de apropiat de cursul BNR (3 bani in plus pentru 1 euro) pachetul acesta este o soluție foarte bună pentru vacanțe în Europa.
      Și încă ceva. Nu am limită minimă de tranzacționare pe cont ca să beneficiez de avantajele pachetului.

      Eu am rămas plăcut surprins de cât s-a schimbat banca asta în ultimul timp.

      @Petronius, dacă te duci cu cardul altei bănci la bancomatul CEC, comisionul nu ti-l ia CEC, ci banca emitentă a cardului. De exemplu, cu Raiffeisen eu scoteam fără comision bani de la bancomatul CEC. Pt că Raiffeisen nu comisiona extragerile de la bancomatele altor bănci. Avantaj pe care îl am și la CEC, cu pachetul Visa Multicurrency.

      19
    • #4

      @motanes de ce sa-ti ia comision pentru un transfer bancar?
      Exista pachete bancare in care transferurile bancare nationale nu sunt comisionate (indiferent ca le fac de mana in aplicatie sau prin intermediul cardului).
      Daca ti se pare firesc (eu asta inteleg din exprimarea ta: “ceea ce si este, de fapt”) atunci probabil e normal sa fim taxati si atunci cand platim la emag caci tot transfer bancar prin intermediul cardului este.

      Nu ma intelegeti gresit ca si eu as vrea sa ma mut maine la o banca pur romaneasca, dar din ce am urmarit pe piata inca nicuna nu-mi ofera “linistea/satisfactia” pe care o am alaturi de olandezi.

      3
    • @un om, CEC nu e banca perfectă, dar am găsit la o bancă românească cam tot ce am nevoie, marea majoritate necomisionate.

      Top-up in Revolut este transfer interbancar de numerar. Și cele mai multe bănci îl comisionează, cum face CEC. Firește că e bine când nu plătești, dar înțeleg rațiunile pentru care se comisionează.

      Plata la comerciant (emag, de exemplu) nu se comisionează la client, dar banca ia banii de la agentul economic. Deci, se comisionează și plata cu cardul la comerciant, ca să știi, chiar dacă nu simți tu asta.

      De aceea foarte multe bănci comisionează top up-ul în Revolut, pentru că ar fi o operațiune din care nu câștigă nimic, în schimb ar produce profit la un competitor.

      In concluzie, faptul că înțeleg rațiunile de funcționare ale unei bănci nu mă face susținătorul băncii respective, dar uneori trebuie să alegi nu lucrul perfect ci doar pe cel mai bun. Bine că astea-s procese reversibile. Mâine mă pot muta la altă bancă.

      9
    • #6

      Din ce aud aici unii sunt obisnuiti cu comisioane la top-up Revolut, transfer bancar, retragerere ATM/ consultare sold, conversie valutara, intretinere card de cumparaturi etc.

      La Raiffeisen am de cativa ani pachetul “zero tot” (cu minim 2000/luna in cont) si nu platesc absolut niciun comision din cele amintite. Mi-as dori sa fie o concurenta mai mare pe piata asta, dar nu gasesc nimic echivalent la o banca “romaneasca” momentan.

      3
    • Alex D, dacă zici că ai auzit asta în firul acesta de discuții, n-ai auzit bine.
      Altfel, să știi că și eu sunt obișnuit cu ZERO TOT de la Raiffeisen, dar mă pot dezobișnui. Revolut e bun pentru vacanțe prin Europa. Ei bine, poate fi înlocuit perfect de Visa Multicurrency de la CEC, care are un curs foarte bun, apropiat de cel BNR.

      1
  3. #8

    Cred ca a prins chiar bine daca ma iau dupa numarul de experti care au inceput sa explice insistent sa termine lumea cu boicotul fata de prea-cinstitele banci Reiffeisen si BCR Erste. #boicotboicotul

    Nu prea le-a scazut numarul de like/follow pe social media

    Stiu deja un numar decent de persoane care au facut miscarea, unii pentru simplu fapt ca sunt conditii mai bune la alte banci si o lungisera de mult cu statul la austrieci.

    Altii chiar pentru ca nu au chef sa piarda timp cu recuperatul banilor in caz ca se ingroasa treaba si bancile astea dau de probleme.

    Desi da, cu jigodiile pe care le avem in guvern nu ma astept la miscarii serioase, de impact. Imediat o sa fim ocupati cu ce punem pe masa langa colebil si aia a fost cu marele boicot.

    Sunt niste baieti care de ani de zile se chinuie cu camioanele de lemne, cu politia romana care de obicei joaca pentru Austria, la fel ca garda forestiera si cu toata mafia de la presedintele tarii, prim-ministru si ministrul mediului pana la amaratul care ridica bariera.

    Oamenii astia care zile si nopti prind si verifica in SUMAL transporturile, astia chiar fac ceva.

    30
    • Boicotul statului promovat de pensatul rujat si preacinstitul boc e doar o fenta pt a distrage atentia oamenilor de la principalul vinovat majestatea sa klawn iohanis, atat de bine vazut la bruxelles si washington, dupa presa aia buna, incat s-a facut de ras intr-o conjunctura extrem de favorabila pe care nu stiu daca o vom mai avea curand – razboi la granita si tari importante din ue care de data asta chiar ne-au sustinut.

      Preacinstitul boc a invatat meseria de la seful basescu iar rujatul pensat e expert la manipulari de pe vremea cand era mare analist politic, deontolog of course, la irealitatea rv.

      Pe langa gasca de prosti si incompetenti: iohanis, ciuca, bode, aurescu, hurezeanu, ciolacu, pensatul rujat…. cei care au realizat negocierile pt a intra in nato si ue par niste galactici daca ne amintim cum arata Romania la sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000.

      26
  4. #10

    Problema e că nu avansăm prea mult dacă nu facem niște valuri serioase. Avem și cum, Ungaria ne-a arătat ce e de făcut. Din moment ce suntem victime ale unei reguli absurde, cea cu unanimitatea, acum e momentul să o folosim împotriva celor care au abuzat de ea. Concret, ar trebui ca din acest moment să ne opunem sistematic oricărei decizii europene care necesită unanimitate. Nu contează că e vorba de reforma Uniunii sau de lungimea bărbii lui Moș Crăciun – opoziție sistematică, până când se va renunța la regulă. Și avem ocazia să o facem chiar în aceste zile, când se discută reforma taxelor și ajutorul către Ucraina. Dacă Ungaria poate, noi de ce nu? Așa vom deranja interesele celor mari (Franța și Germania) și nu vor avea încotro. Budapesta nu avut până acum decât de câștigat.

    18
  5. #19

    Croatia a trecut votul doar pt ca a amenintat direct Austria cu suspendarea proiectelor de infrastructura in special cu tevile de gaz. Ca sa va dati seama cat de jegosi au putut fi austriecii. Noi ne-am oferit sa le luam din cei 75k de emigranti… chestie care nu i-a coafat. Si se vede tot mai clar ca austriecii au urmarit cu cacatul asta de blocare sa ne futa ca sa obtina avantaje clare economice. Nu are treaba cu emigrantii pulii. Eu as bloca OMV-ul cu toate riscurile, le-as pune lacatul pe toate benzinariile, as gasi motive. Cu bancile e mai complicat.

    23
    • #20

      Ba cu băncile e cel mai simplu. Mutat toți banii la alte bănci și închis conturile (în special cele de împrumuturi guvernamentale), la fel și plata angajaților. În maxim un an trag obloanele.
      Și asta pentru că debordează de nesimțire, că dacă ești bun ești prost. Le-am dat de la început cașcavalul fără prea multe comentarii și acum vor tot, noi să fim doar sclavi pe plantație. Că dacă țiganului îi dai un deget el vrea toată mîna.

      15
    • #21

      sunt foarte sceptic cu imprumuturile guvernamentale.

  6. Da, CEC, uite acum vin la tine! Abia aștept să-mi deschid un cont la banCA CAre a rupt contractul cu agenția care și-a exprimat dreptul de a ieși la protest. Cum să nu, CEC? Acum ies pe ușă!

    7
  7. #23

    Banca Albina mai există? Acolo m-aș băga.

    8
  8. #25

    Sunt de 12 ani la CEC și nu regret,sunt foarte mulțumită.

  9. #26

    Care CEC? Care a garantat FNI?

    2

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.