De când s-a născut fiica, mi-am jurat în barbă să nu o cresc și să nu o îmbrac cu haine “de copii”, cum e tentația la noi, ci să o învăț să se îmbrace cu stil, să aibă propria ei viziune despre haine. Când s-a născut fiul, visam să îl îmbrac rapper, plin de șmecherie. Se pare că de fapt înclină mai mult spre rock, amândoi, deși fiica mai lălăie și la Smiley.

Asta este replica pe care o auzi des când vine vorba despre cum este îmbrăcat un copil: “Lasă, nu contează, e copil”.

Uite-aşa apar pe stradă o grămadă de copii îmbrăcaţi cu haine neasortate, haine prea mari sau prea mici. Combinaţii de haine cu care, în mod normal, adultul de lângă el nu s-ar îmbrăca nici mort, pentru că el vrea să arate bine, să impresioneze, să se simtă privit şi admirat şi să fie judecat conform apariţiei pe care o face.

Deşi nicio femeie cu capul pe umeri nu s-ar îmbrăca în trening şi cu geacă de piele când se duce în mall sau în oraş şi nu ar accepta să poarte haine din piaţă, pe stradă sunt o mulţime de copii care parcă îl au consultant în probleme de look şi estetică pe nea Gheorghe care merge cu vaca la râu.

Revenind la faptul că e doar un copil şi nu va fi judecat şi nu contează cum arată, nu e chiar aşa. Gusturile se formează încă din copilărie. Unii le au din naştere, alţii trebuie învăţaţi. Dacă tu îl îmbraci în trening şi-l încalţi cu sandale toată copilăria, când va fi mare, ai şanse să fie un cocalar drăguţ, eventual o piţipoancă mişto.

În afară de asta, chiar dacă e doar un copil, trebuie să se simtă bine în pielea lui. Şi copiii se compară între ei şi se critică unii pe alţii, nu doar adulţii. Şi au şi ei preferinţele lor, dar asta nu înseamnă că dacă fiica vrea să se îmbrace toată în sclipici şi paiete, tu trebuie să o laşi.

Fiică-mea îşi alege singură hainele de la 2 ani jumate şi pur şi simplu nu vrea să iasă din casă dacă nu îi place cum e îmbrăcată. Desigur, uneori face greşeli când asortează hainele, dar dacă i se explică ce nu e bine, înţelege. Pentru mine, ca tată, e mai enervant când începe cu “dar tati, şosetele astea nu au aceeaşi culoare ca bluza”, dar noroc că are cine să o ajute.

Un alt aspect al problemei este dat de faptul că prin cel mic de lângă tine eşti etichetat şi tu. Cam ce ai gândi tu despre o mamă şi un tată aranjaţi până la ultimul detaliu, dacă au de mână un copil îmbrăcat de parcă e pregătit de culcare? Bine, dacă atunci când citești acest articol ești la nuntă, îmbrăcat în izmenele numite popular sweat pants, treci peste acest pasaj, e ok.

Nu e nimic nou în faptul că cei mici vor să ne copieze, cu cât pot face asta mai mult, cu atât mai bine pentru. Ei sunt foarte fericiţi şi se simt speciali atunci când stilul hainelor lor, seamănă cu cel al hainelor noastre.

De aceea a apărut magazinul online Mr. Pich, magazin ce se adresează copiilor cu personalitate, ce vă oferă posibilitatea alegerii unor hăinuţe de calitate în stilul urban-chic, o selecție unică de haine pentru copii de la brand-uri din toată lumea, pentru a-ţi oferi posibilitatea de a-ţi scoate copilul în evidenţă printr-un stil unic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

81 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    “Şi copiii se compară între ei şi se critică unii pe alţii, nu doar adulţii.”
    Cred ca e mai rau la copii decat la adulti 🙂 Imi aduc aminte cum era prin tinerete, cand ne porcaiam intre noi mai ceva ca adultii, pe niste criterii foarte discutabile.

  2. #2

    Deja e recunoscut faptul ca publicul acestui blog castiga de la 2500 Euro in sus. Cred ca d-aia si reclama la asa haine accesibile la pret

    • #3

      Nu-ti place, nu comenta.
      Partikip

    • #4

      Le charme discret de la bourgeoisie

    • #5

      chiar simteam felul atipic de scris si ma gandeam ca ce dracu s-o fi intamplat, pana ce am ajuns la “solutia este…”. tin minte cum bunica imi lua prin 84-85 haine cu 2-3 numere mai mari, “sa-mi fie bune si d’amu’n 3 ani”. acu’ luam cate o pereche de ghete pentru toamna asta, pantaloni pentru iarna asta…

  3. #6

    Copii, copii peste tot.
    Cu hainele pentru copii mai greu, daca nu vrei sa-l imbraci ca un pom de Craciun 🙂
    Fii’mea in ziua in care a descoperit mersul, imbracata intr-o rochita descoperita la un targ de mestesuguri in Brasov:
    imgur.com/tiMXYuP

  4. #7

    ma si miram deja ca abordezi un asemenea “subiect” si inca intr-un articol atat de lung, pe la jumatate deja eram aproape sigur ca urmeaza linkul la ceva mmagazin de copii…

    • #8

      pentru ca, pe langa faptul ca astia care comenteaza pe aici castiga de la 2500 oiro lunar in sus, se stie si ca sunt incredibil de destepti

  5. #9

    deci da, 180 bluzita, 220 pantaloni, 350 gecuta, o mai fi punguta 300 jap 1k, nu ma incadrez.
    iar daca asta e stil… mrpich.com/pantaloni-fete/pantaloni-baggy-pants-nununu.html

    • #10

      o fi cu pampers incorporat

    • #11

      pai nu vezi ca si scrie acolo NU NU NU…?

    • #12

      Este de viitoare fashionista dolofana. Patronul isi creste de acum oamenii care sa-i dea link ca sa faca trafic pe blog. Nu stiti nimic!
      Aer conditionat iarna, centrala termica vara, fashioniste cu blog crescute de mici…
      Asa se face averea, baieti!
      Doar nu vreti sa-i crape obrazul de rusine cand mai vin unii in “vizita neanuntata, folosind ranga” si sa gaseasca in casa lucruri de duzina! E A-lister, ce naiba!

  6. #13

    Sunt (multi) parinti varza , la care stilul vestimentar al copilului sau al lor este EXACT de cocalar sau pitipoanca. Probleme mari sunt in educatie(parinti si copil), sa vezi acolo jale…
    Am vazut copil(roman nu tigan) cu varsta de aproximativ 1 an cu lant de aur la gat , iar lantul avea o placuta tot de aur pe care era scris numele copilului, cat bun gust….

  7. #14

    Interesante, dar extrem de scumpe.
    Eu vanez reduceri de 50% pe MiniPrix, mai baga colectii Cache-Cache sau DPAM pentru copii. Si e misto sa iei tricouri DPAM de buna calitate cu 15 lei, pretul initial fiind de 20 euro.

    • #15

      Da, foarte interesanti pantaloniii aia cu turul pana la genunchi. Asta da stil si eleganta. La numai 220 lei

  8. #16

    Nici prea bibilit/asortat/dichisit nu mi se pare ok. Si acum ma doare retina cand imi amintesc cum m-am intalnit cu o prietena si fie-sa (2ani la vremea aia) era toata in roz, de la pantofiori, la palariuta.

    • #17

      Pink is the colour of fashion.

    • #18

      Ar fi trebuit și o continuare, adică motivul pentru care te doare retina. De fapt… roz la o fetiță de 2 ani? Îngrozitor, într-adevăr.

    • #19

      Da, prea matchy-matchy.

    • #20

      da, avea nevoie si de niste tuse de negru

    • #21

      Era toata in roz, diverse nuante de roz. Tot, efectiv toate hainele de pe ea. Exista si alte culori de fetite in afara de roz (mie imi place rosu) si exista culori neutre, cum ar fi alb.
      Mie mi se pare ca trebuie sa existe un echilibru, o cromatica.
      A asorta nu inseamna nuante diferite ale aceleiasi culori, inseamna sa combini cel putin doua culori diferite (dar nici prea multe) astfel incat ansamblul sa arate bine. Stiti voi culori complementare, culori calde, culori reci, chestii care se invatau la materia aia inutila numita desen.

    • #22

      Știți că de fapt inițial rozul era pentru băieței și albastrul pentru fetițe. #trivia

    • Gaura roz pentru baietei si albastrul de metil pentru gura fetitelor

    • #24

      Da, Ady-p, eu inteleg. Ai fost traumatizat de modul in care isi imbraca o prietena fetita de 2 ani doar in nuante de roz.

      2 ani. 2 ANI. Varsta la care pe copii ii doare in… ma rog, fiecare ce are, de hainele, culorile complementare etc.
      A, si e varsta la care ii cumperi haine practic in fiecare luna, pentru ca, soc, groaza si muci, copilul creste. Bine, poate nu cumperi chiar in fiecare luna, dar in perioada 0-5 ani eu zic ca macar la 2-3 luni o parte relativ insemnata a garderobei copilului se schimba.

  9. Sunt intru totul de acord cu acest articol (si este lucru destul de rar la mine). Si noi ne straduim sa-l imbracam pe prichindel la fel cum ne imbracam si noi – asortat, in acord cu ocazia etc. Da, costa mai mult (Next nu e ieftin), dar pe de alta parte si hainele noastre costa la fel. Daca eu nu ma plimb in trening prin oras, de ce l-as plimba pe el?

    “Deşi nicio femeie cu capul pe umeri nu s-ar îmbrăca în trening şi cu geacă de piele când se duce în mall sau în oraş şi nu ar accepta să poarte haine din piaţă,” … dude… cantitatea de “trening cu adidasi si vesta de fas” este imensa prin oras pe la noi, si nu vorbesc de mall-uri.

  10. #26

    Nu am o preconcepție conform căreia copilul trebuie să fie îmbrăcat mai ieftin decât părintele (deși, având în vedere materialul folosit, ar fi legitim), dar parcă să dau 110 lei pe o căciulă pe care o poartă un sezon, e prea mult…

  11. #28

    Ma, nu stiu altii cum sunt dar eu care-mi mai amintesc cum era pe vremea aia si constat ca multi uita de rup.
    Pai bine bre, sa dea naiba daca cel mai mare blestem nu era sa fiu imbracat de ai mei in ceva care producea dauna materiala daca ajungea patat/rupt. Stateau cu ochii ca pe butelie: sa nu aia, sa nu ailalta, n-ai voie sa alergi ca te-mpiedici…etc.
    Inteleg ca postul asta e o reclama, dar pentru ca lipsste (P)-ul din titlu o sa-l consider ca fiind si pararea autorului.

    • #29

      da, este parerea autorului, altfel nu o scria. eu nu pun P decat la articolele Vodafone, in rest publicitatea e semnalata in taguri.

    • #30

      (* continuare ca am atins ecranul aiurea)
      Si nu-mi dau seama cum unii uita grav ca atunci cand eram copii valorile erau cu totul si cu totul diferite de ale adultilor. Si trebuie sa fie asa!
      Nici nu vreau sa ma gandesc cum arata viata unui copil care iese imbracat cu haine care valoreaza cat salariul minim pe economie in materie de interdictii.
      Pentru ca da, copiii vor sa-i imite pe cei mari in ce fac si cum vorbesc, dar hai sa nu ducem lucrurile atat de departe incat sa normalizam copierea stilurilor vestimentare de tipul “toddlers and tiaras”
      Observ in jurul meu cum toti parintii de copii mai mari de 5 ani se plang de consumerismul feroce care apare in odraslele lor fara sa-si puna problema nici o secunda ca ei i-au educat asa…
      Si nefacand legatura, continua sa creasca mai departe o turma docila de fashionisti care asteapta sa li se spuna ce sa faca in fiecare moment al vietii si au ca singura valoare cea mai superficiala dintre calitati.
      Rant over.

    • Apropo de publicitatea semnalata in tag-uri, credeam ca pub e pentru berea virtuala. Cand colo… e pentru aia reala. 😛

    • Parintii care se caca pe ei ca copilul produce pagube materiale minore (adica stricat haine, jucării, electrocasnice, vesela etc. ) sa nu fi facut copii daca-s asa sarantoci.

  12. Problema e ca adultii pot purta un anumit articol de imbracaminte si cateva luni/ani. Copiilor ce le cumperi azi peste cateva luni deja ramane mic. Nu cred ca merita sa arunci atatia bani pe haine pt copii.

    • #34

      “sa arunci”. well, nu cred ca ai copii, iar daca ai, mhm…ce sa zic…

    • #35

      Pentru unii oameni, 10 RON e o suma mare. Iar pentru ei e mai prioritar sa nu sufere copilul de frig (de exemplu) decat sa fie asortat. In momentul in care problema asta e mai importanta decat stilul, termenul “aruncat” devine relevant. 😉

    • #36

      ba sunt bani aruncati. prostii de oameni mari proiectate pe copii.

    • #37

      Si eu sunt de acord cu Gabi. Am aruncat un ochi pe site si am iesit rapid pentru ca m-am oripilat de preturile afisate, in conditiile in care pun pariu ca pot gasi tot asa la preturi mult mai accesibile si cu o calitate la fel de buna.
      Pana la trei ani nu vad rostul sa investesti in sume imense in ceea ce priveste hainele copiilor la cat de repede cresc si nu isi pastreaza marimea macar un sezon. Dar bineinteles asta nu inseamna ca trebuie sa fie imbracat urat, in haine prost calitative si sintetice.
      Eu momentan fac cumparaturi de la h&m, next si zara (cand sunt reduceri semnificative) la raionul de copii si am gasit un magazin outlet la mine in oras care aduc haine noi sau aproape noi in stare perfecta de la firmele sus mentionate. Sau fac schimburi cu alte mamici care au copii mai mari si le vand la preturi mai mici. Chiar zilele trecute am cumparat niste haine foarte frumoase de la o mamica, noi-noute cu eticheta, care al ei baiat nu apucase sa le poarte. Lotul total daca ar fi trebuit sa le cumpar m-ar fi costat cel putin 500 de lei si le-am luat cu 150.
      Uite, “outfitul” acesta a costat in total 100 de lei. Mi se pare un pret acceptabil
      imgur.com/a/qnLht

    • #38

      heeey, ce mare s-a facut broscoiul tau! :)))) si cand te gandesti de cand ne stim..mhm…:)))

    • #39

      Daaaaa 🙂 miercurea trecuta a implinit un an. Trece timpul. Ma apuca dracii ca trebuie sa ma intorc la lucru anul viitor si nu-s pregatita. Psihic

    • Sa nu fi facut copii daca 10 lei sunt multi pt ei.

  13. Omu clothes makes the coat not omu

  14. #43

    Un singur model de bluza la capitolul fete? Vreo 6 perechi de pantaloni? 6-7 caciulite? Pai sa-mi fie iertata indrazneala, dar fiica-mea are in dulap mai multe haine decat au astia pe pagina lor.

    • #44

      da’ mai, dar toate hainele ce le are nu valoreaza cat una din asta

  15. #45

    Când eram mic aveam câteva obsesii literar-vestimentare: gulere de dantelă în stil spaniol sec. XVI (gen Filip al V-lea), rochii cu crinolină baroc-rococo, catifea, fireturi, funde. Grație mamei mele înaintea vremurilor mi le-am îndeplinit, într-un fel sau altul, pe toate. Deci acum pot să mă îmbrac liniștit ca un nene. #l’hommesansqualités

    • #46

      sincer sa fiu, inainte sa te intalnesc, credeam ca vei fi mai flamboaiant…:))

    • #47

      :))) Da, bine că nu m-ai prins în perioada mea etno-chic-orientală după ce m-am întors din India.

    • #48

      eh, sunt obisnuit cu surprize:))

    • #49

      Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship

  16. #50

    Prea multă atenție acordată unui nonsubiect. Ce contează cu ce te îmbraci?

    • #51

      complet neadevarat. e EXTREM de important cu ce te imbraci, daca vrei sa traiesti intr-o societate.

    • Pt unii nu contează. Dar contează pt majoritatea celor care se uita la ei. Daca nici asta nu contează, foarte bine pt ei.

  17. #53

    Constat cu tristețe ca multe din tricourile lu’ fi ‘miu sunt mai scumpe decât ale mele.Trebuie sa investighez de ce plm am rămas saracu’ familiei.Îi iau garderoba si alui mic la mâna,nu scapa nici el asa usor.

    • #54

      asa sunt si toalele copiilor. eu nu ma indur sa dau 80 de lei pentru un tricou, dar pentru ei…

    • #55

      @Arhi, si uite asa ne-au prins de oua intr-un mare fel… dar care e diferenta dintre “lasa-l ca e copil, nu conteaza” si “pentru copil, orice”… nu e acelasi fel de extremism, doar ca la capatul celalalt?

    • #56

      eu nu sunt deloc de parere ca pentru copil orice

  18. Apropo de gusturile care i se cultivă copilului și care-l pot transforma într-un ”cocalar drăguț”.
    Cum să-mi îmbrac băiatul cu niște pantaloni urban-chic leopard: mrpich.com/pantaloni-baieti/pantaloni-party-bangbang-cph.html?mfp=manufacturers%5B8%5D ?
    Da, cică sunt pentru party BangBang, dar partea de sus, care, apropo, l-ar transforma în panteră neagră cu turul căzut lipsește din ofertă. Și-atunci ce faci? Îl trimiți la party ca un mic Giani? Chiar să nu-ți fie milă de bietul băiețel?

  19. Ultima oara am luat pe mine ceva pantaloni mai naspa cu sacou si pantofi cu scirt acum doi ani in dimineata in care trebuia sa particip neaparat la un botez. Ma stringeau pantalonii (nu-i mai luasem pe mine de vreo 5 ani si se pare ca mi-au ramas mici :-). Sacoul se mai putea inchide doar la un nasture. Drumul pina la biserica l-am facut in blugi si tricou. Peste 100 km. Am parcat mai lateral de biserica si m-am schimbat rapid in timp ce lumea se bulucea inauntru. Am transpirat in biserica de mi-a fost sacoul leoarca. Am iesit apoi afara, am facut 5-6 poze si-am fugit la masina sa lepad zdrentele alea si sa iau tricou si blugi. N-aveam ce face altceva, fiind botezul fiicei mele, in biserica de la Densus. Sper ca pina la nunta ei sa nu mai indur supliciul ala. Junioarea are o juma’ dulap (din ala de la podea pina in tavan) de toale trimise de nasi din State, chestii unele indecent de scumpe. Fiica-me miriie cind incearca nevasta-mea s-o imbrace fistichiu. Toalele de la Lidl (nimic mai scump de 25 lei) si le alege dimineata cu predilectie. Cred ca are toata colectia…

  20. #63

    Am asa cateodata un sentiment cand citesc articolele casteLunei ca sunt scrise de Cetin.. Iar articolul asta mi se pare fix invers.
    Am observat si la noi in familie ca sotia mi-a imprumutat injuratura cu “fucking shit” si ma gandesc ca se ia prin sex sau o fi.. wireless? :)))

  21. #65

    Offtopic: Vasile Blaga sub controil judiciar.
    Ca sa revenim la subiect (hainele), o sa-l vedem pe domnul Blaga intr-un pret-a-porter format din zeghe si catuse? 🙂

  22. #67

    Plm, ati uitat cand eram copii (astia mai batrani, zic) ca in toate pozele suntem in strampi albi cu pantaloni scurti peste si sandale de plastic albe in picioare?
    Acum Zara Kids…

  23. #70

    Acum poate 7-8 ani in urma era cu fetita in parc. Si apare o familie de romani cu copilul lor de 3 ani. Imbracati de zici ca mergeau in centrul orasului si nu in parc cu copilul sa se joace. Cit au stat acolo nu auzeam decit “Bebe nu sta pe iarba ca te murdaresti”, “bebe nu baga mina in nisip ca te murdaresti”. Cit au stat in parc mama, imbracata in ceva pantaloni destul de mulati si desigur cu ceva pantofi cu toc alerga dupa copil sa-l opreasca sa se murdareasca.
    Oare merita sa-i rapesti copilaria pentru niste haine?

    • #71

      Iti dai seama cum ar fi dupa ce cumperi bani de la magazinul de mai sus? ” Bebe stai, nu arunca cu caciula in balta ca am dat 120lei pe ea”
      Scumpe toate, chiar scumpe ….$40 pe o caciula si nu-mi spune nimic. Bumbac cu spandex si o chitara imprimata(nici macar nu-i brodata sa zicem) si pa! 3 produse pe kirikimiky si cam atat.
      E site-ul lui mr pink si acum I-a zis pich?

  24. #72

    Noi cumparam hainele pt copii din Ungaria , mai exact din magazinele “Hada” . E un second cu marfa de la firme de renume , George , GAP, Zara , Next , etc . ,majoritatea cu eticheta . Cu 200 de euro / copil avem haine pentru un sezon intreg

    www.facebook.com/hada.hu/

    Uite ce am cumparat cu 550 de lei : imgur.com/a/NH2kS

    Ne permitem sa cumparam haine din orice magazin dar prefer sa-mi duc familia in 2-3 concedii pe an decat sa “investesc” in haine .

    • #73

      MariusD, ce face copila aia cu atatea fâșuri?

    • #74

      probabil se joacă și murdărește. nu stă nimeni cu gura pe ea ”nu mai sări în bălți că te murdărești”. o lasă să se joace, o schimbă, hainele se spală, până se usucă are altele. 🙂
      sau mai dau și la alții.

  25. #75

    Nu lasa, ca (nici nu stii cit) conteaza!
    Plec de la premiza ca, pentru mine, copiii nu sint adulti in miniatura. Au alte prioritati, alte activitati, preferinte inca nedefinite si deci nevoie de haine diferite. Asa cum nadragii nostri ne oglindesc personalitatea , toalele odraslelor ar trebui sa spuna despre ei tocmai asta: sint copii. Tricouri si camasi colorate, cu personajele preferate din desene animate, pantaloni comozi pentru joaca (tip sport) sau blugi/denim in toate culorile posibile (preferabil o culoare, maxim doua pentru fiecare pereche, desigur).
    E un copil, nu e un dandy. Nu are nevoie sa urmareasca moda anilor actuali, atunci cind va fi interesat cu adevarat de fashion, acesta se va fi schimbat deja, dar el va ramine cu o amintire vaga “toata lumea era extaziata cind mama ma imbraca cu pantaloni cu bretele si papion, exact ca tata” . Clar, citeodata e dificil sa nu cazi in extrema cealalta: costumasul de marinel stil “D-l Goe”. Se pare ca bunicile au o fixatie cu moda de pe vremea lor, am constatat ca nu sint singura nora care nu scoate din dulap cadourile vestimentare venite din partea soacrei. Cel putin barbatu-meu nu mi-a vorbit intreaga zi in care am imbracat plodul cu unul din costumasele aduse de maica-sa , ca sa-i fac si ei o data placerea de a-si vedea nepotul invesmintat ca si cum ar fi fost fiu de bancheri din perioada interbelica.
    In ceea ce priveste preturile, depinde de buzunarul si priceperea fiecaruia, personal nu refuz hainutele ramase de la verisori sau prieteni mai mari, singurul criteriu de selectie fiind calitatea.
    Atentie particulara pentru incaltaminte, mereu marimea potrivita, comode, ca pantalonilor le mai faci un tiv, dar papucii prea mari ii nenorocesc picioarele.
    Al meu e baiat, chestiunea bulendrelor nu il pasioneaza in mod deosebit, dar ii las posibilitatea sa aleaga “vrei sa imbraci tricoul asta sau pe celalalt?” Scurt, din doua alternative, nu stau la discutii stilistice . El e multumit ca decizia ii apartine, eu nu pierd mult timp. Ma intereseaza doar ca piesele vestimentare sa fie curate si compatibile dpdv cromatic.
    Stiu ca va veni o vreme cind va trebui sa il consult pentru cumparaturi, cind imi va cere el ultima fitza vazuta la prieteni… Rabdare, sa nu anticipam timpurile….

  26. #76

    @pvladc

    Nu sunt toate fasuri
    Vesta, palton,geaca (toamna , iarna) , trenci . Cumparam SH dar macar sa ne asortam … :)))

  27. Gata, ii dau cardul meu si liber la cumparaturi online! O invat cu sa faca o comanda si am scapat de grija ‘cum sa ne imbracam azi la gradi. La produse de machiaj astia nu s-au gandit?

  28. #78

    pan’la urma cat costa 1 day uniform? sa fie pe placul tuturor. si sa fie nu jde milioane. combien?

  29. #79

    a mea umbla ca batman, are un patrahir negru de lana cu “neste” colanti negri si tricou negru, daca ii iau si-o caciula neagra cu urechi aia e…..dar demult am renuntat sa mai discut/maraii cu se se imbraca fi-mea; important e sa aiba hainele in concordanta cu temperatura exterioara. rar cand mai zic cate ceva, mai bine nu ziceam…

    acum vreo saptamana, (cand iar mi-au sarit mucii pe ea) din cauza hainelor negre ii zic: taticule umbli ca o vaduva despletita, nu te supara dar cand o sa mor cu ce te mai imbraci??…..zbang!! a facut ochii mari si a inceput sa clipeasca des si sa sughite…..”ca da ce-am facut??” eu: ma, tata umbla si tu mai colorata ai doar 12 ani……………..sa va spun ca a doua zi dimineata, la plecare, cand am vazut-o mi-a cazut fata….fusta mini, dres gros, bluza cu pietricele, jeaca scurta, cizme inalte, si coada impletita facuta coc. acum clipeam eu des si-mi ziceam in barba….de ce dracu’ ma bag eu in treburi femeiesti, era mai bine in “batman” acuma cum s-o las sa umble singura asa pe strada, la metrou….daca se ia un tampit de ea, daca ….daca si iar daca.

    a plecat asa, iar eu am ramas in usa clipind des si fumand cu sete.

  30. Cand fuse copila mica mica am primit cadou de la rude/copii. Hainele fusera purtate maxim 1-2 ori, noi le-am purtat tot aa, maxim 1-2 ori ca crestea repede, mai luam 2 body, o salopeta.
    Desi nu am luat haine de firma (100 lei maxim pt tot outfitul), a avut fata perioada pe la 4-6 ani cand pica in genunchi si rupea saptamanal 1-2 dresuri/pantalon/piele – ce avea. Atunci am decis sa folosesc masina de cusut: petice haioase in genunchi, in coate, sarafanuri din camasile lui tati pe care le-a purtat 1 an cu colant si apoi erau ca o bluza si purtat cu blugi, 10 colanti cusuti etc. Si hainele de la tex din Carfour luate la reducere marimi si mai mari iar m-au salvat. Si ramane una din fetele populare ale clasei, invitata la altii, la petreceri, in parc etc pt ca nu haina face pe om, ci faptele si vorbele ( unde copilul copie de acasa…)
    Pana aici scapai usor cu hainele, dar de la 9 ani incolo o sa am probleme cu fata 🙂 pt ca….dejq vrea chestii rock si la concerte rock cu taica su. V-am zis, asta vede, asta cere 😀 .