Orice angajat al statului care ia decizii favorabile finanțelor proprii, din postura de influențator, ar fi cercetat de DNA.
Judecătorii, în schimb, se judecă singuri, își dau măriri de salarii retroactiv singuri, că vine pensia, mă, mamaie, mă și vremurile sunt grele.
3 miliarde de euro doar măririle de salarii în sistemul de justiție.
3 miliarde.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

54 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Ma gandesc din ce in ce mai mult la plecare din tara asta , cu toate ca ma apropii de 50 de ani. Sunt un tip comod dar chestiunile astea ma stimuleaza incredibil sa plec si sa ies din zona de asa zis confort. Bineainteles ca as face asta pentru mostenitor , nu pentru mine.

    36
    • #2

      laughing in Navodari air

    • #3

      Aici greșești: “Bineainteles ca as face asta pentru mostenitor , nu pentru mine.”
      Daca emigrezi, emigrezi pentru tine nu pentru copii

      22
    • #4

      corect. in primul rand pentru linistea ta. restul vin de la sine si ptr copii.

    • #5

      @tudor
      Ai dreptate , insa formularea corecta ar fi : emigrez si pentru mine.

      3
    • #6

      Depinde de om, depinde de situatie. Eu nu cred ca exista un adevar absolut, universal valabil. Am emigrat pentru baiat (aveam 39 de ani), la aprox 9 luni dupa ce s-a nascut. Si am ales sa fac asta pentru el. Aveam job caldut de conducere si in Romania, si pentru mine mutarea a fost un pas inapoi in privinta confortului meu, personal si egoist, dar si ca putere de cumparare (cu toate ca leafa e mai mare).

      Acum am credit ipotecar in Romania, o casa in care nu mai pot trai si o chirie de platit. Neplacut.

      Sotia inca nu si-a gasit un loc de munca, pentru ca inca nu stapaneste limba. Faptul ca e specialist intr-un domeniu in care exista deficit este complet irelevant. Un localnic care intruneste 80% dintre criterii este favorizat. Si din pacate nu este un domeniu unde este imposibil sa gasesti local, cum a fost cazul meu.

      Cu cat ai acumulat mai multe si esti mai in varsta, cu atat e mai greu sa te muti in alta parte. Ce iti iei dupa tine, la ce renunti?

      Apoi, poate pe hartie, suna bine. Plec acolo, e mai bine. In practica, nu neaparat totul e mai bine, unele lucruri sunt mai ok, altele nu. E greu sa te adaptezi cu mancarea, care e diferita, cu clima, care e diferita, cu oamenii care nu vorbesc limba ta (chestie extrem de importanta si care face diferenta dintre iti gasesti de munca sau nu ai nicio sansa, sau cauti ani de zile), si trebuie sa le inveti limba si sa le inveti obiceiurile, ce e ok, ce nu e ok.

      Imi este dor de un 7days, sau un covrig cu mac si sare, un mic, o amandina, nu si de idiotii care parcau pe trotuar de eram fortat sa ies cu carutul pe strada.

      Ai zero prieteni, si restul lumii are zero motive sa iti fie prieten. Trebuie sa te inregistrezi la fisc, sa iti iei buletin, CNP, sa iti faci cont bancar, sa iti gasesti o chirie (unde o cauti, cine e de incredere?), altfel esti efectiv la marginea comunitatii.

      Daca nu esti in sistem, nu poti plati o factura, nu poti avea un abonament la net, un telefon mobil, etc. Iar toate astea dureaza luni de zile, daca nu minim un an (depinde de tara). Si asta chiar daca ai un angajator care te sprijina cu relocarea. Daca pleci de capul tau, nu este exclus sa nu te descurci, si sa decizi ca e mai bine sa te intorci, si sa te obisnuiesti cu porcii care ne jupoaie acasa, pentru ca chiar daca iarba e mai verde peste gard, in practica te bate vantul inapoi.

      Si nu sunt eu mai special. Toti colegii mei (toti emigranti) au aceleasi dificultati. Este incredibil de greu sa te adaptezi.

      Apoi e aspectul pensie (important sau nu, depinde de fiecare). Mai putini ani munciti acolo, mai putina pensie.

      Daca e sa pleci, cu cat esti mai tanar, si ai mai putine, cu atat mai bine. Fiecare an care trece, si fiecare lucru pe care il acumulezi face din ce in ce mai dificila mutarea.

      Asa, in teorie, suna de parca nu e diferit de o banala vacanta. In practica e macel si cancer, pentru ca nimeni nu te asteapta la ei in tara cu paine si sare. Esti pe cont propriu, si sunt nenumarate lucuri de care trebuie sa te ocupi, chestii care presupun resurse, timp si nervi.

      Si desi mereu imi spun e ok sa ma enerveze nu stiu ce chestie, o fac pentru copil, e ok sa fie greu, o fac pentru copil, (iar copilul sper eu, nu vede), in continuare ma agat de casa din Bucuresti ca plasa de salvare in caz ca lucrurile nu merg aici, si clachez.

      Daca nu era baiatul, va spun sincer, cel putin pentru mine, asa cum am trait in Romania 40 de ani, mai puteam trai inca 40. Pe sistemul ne descurcam, las-o ca merge, injuram pe net si viata merge inainte, samd. Apatia e leac pentru multe boli, inclusiv pentru jaful angajatilor statului din buzunarul nostru. Eram mai fericit in Romania decat sunt aici, in ciuda faptul ca stau intr-un apartament de 200 mp pe doua etaje si lucrez pentru companie pentru care sunt mandru sa lucrez.

      68
    • #7

      Gigi, e ca la depresurizarile din avion: intai iti pui tie masca de oxigen si numai dupa asta copilului (copiilor) asa ca pleaca pentru tine tocmai ca sa iti poti salva copiii. Simplu

      16
  2. #8

    Muie noua. Multumim.
    Asta ma intrebam si eu….doctorii se cerceteaza intre ei, judecatorii intre ei, armata intre ei.
    Un fel de muie in cerc, cerc in care suntem noi romanii si jegurile astea doar ne invart.

    31
  3. #9

    Orice proces castigat de profesori cu statul a rezultat in ‘va dam banii, in urmatorii 5 ani’.

    De ce nu fac asa si cu judecatorii?

    26
    • #10

      pentru ca altfel, ajunge la puscarie pe termen lung si Udrea, si EBA si toata caravana de dosare care se tergiverseaza pana expira

    • #11

      asta fac și cu judecătorii, don’t worry.

      4
  4. #12

    Ar fi bine de reamintit faptul că procesele sunt intentate și câștigate datorită și din cauza faptului că OUG 43/2016 a guvernului Cioloș a modificat discriminatoriu* salarizarea în sistemul lor.

    *) aspect semnalat încă dinaintea modificării OUG 20/2016, ignorat de guvernul Cioloș dar rezolvat în instanțe acum pe banii noștri

    20
  5. #13

    nu e chiar asa rau, oamenii au dreptul la venituri decente pana la urma si e normal sa lupte pentru dreptul lor. e de cacat ca diferentele sunt asa mari, sumele de genul asta nu le generezi rapid dar sunt convins ca guvernul a luat in calcul aceste cheltuieli si vor gasi solutii. am vazut ca CCR a dat verde la implementarea noilor masuri fiscale asa ca lucrurile se vor regla in curand.

    14
    • #14

      sper ca esti troll, altfel esti la fel de jegos ca si judecatorii si Ciolos. Venituri cinstite? Si ce facem cu judecatorii si magistratii care desi au proprietate o trec pe parinti ca sa mai poata primi bani de o rata/chirie? Ce facem cu judecatorii care lungesc procesele de se prescrie sau dau vina pe fetita violata?

      Venituri cinstite? De cand 4-5k euro /luna nu e deja un venit cinstit? De ce primesc pensie mai mare sau chiar egala cu venitul desi contribuie doar fractional?

      41
    • #15

      esti un jegos! toti avem dreptul la venituri decente in mortii ma-tii de bou!|
      dar cand vezi judecator cu salariu de 5000 de euro ca ia spaga pt solutii naspa in dosar ce mortii ma-tii mai spui? la fel cu medicii platiti cu 5000 de euro care inca iau plicul cu spaga!
      va-n gura de imbecili!

      29
    • @ monciu daca ai sau ai avut o locuinta in proprietate nu ti se deconteaza chiria.

      1
    • #17

      Am trăit s-o aud și p-asta: Ender troll. ha ha ha!

      8
    • #18

      Trolleala fina de tot, respect.

      8
    • <3

      5
    • #20

      ridic o problema de echitate sociala si primesc injuraturi. unde ajungem asa? o astfel de societate vrem sa construim?

      6
    • Pe langa asta, ar mai fi de punctat o chestie, care spune mult despre cat de dezbinati suntem. Pornind de la premisa ca orice om bine intentionat e de acord ca salariile sunt meritate pentru ca oamenii astia fac justitia sa functioneze si pentru asta e ce exclude orice forma de coruptie din sistem.

      Se estimeaza ca populatia salariata a romaniei e de 5.6 mil. de lei, daca am imparti suma din articol la numarul de salariati, ar rezulta o suma complet neglijabila per angajat care acoperi gaura de 3 mld. euro. Cu toate astea, NIMENI din astia care sar de cur in sus nu propune varianta asta, care pe langa faptul ca ar acoperi eventuala gaura din buget, ar asigura si o plata justa pentru probabil cea mai muncita categorie de oameni din tara.

      In fine, toti vrem sa traim intr-o tara ok, dar nimeni nu vrea sa se implice activ. Vrem doar “sa ni se dea”. Asta-i Romania…

      3
    • #22

      @w: nu numai ca e o categorie muncita, dar cum vrem sa fie incoruptibili, daca ei au salarii de mizerie? Trebui platiti decent ca sa nu fie tentati sa ia, ca sa aiba capu’ la procese, nu la cum sa faca plinul la Logan. Eu sunt pentru o marire mai mult decat semnificativa.

      3
    • #23

      @Ender Sigur se vor găsi sumele de către guvern, e lipsă acută de judecători și trebuie ținuți în sistem.
      @w “cea mai muncită categorie de oameni din țară” Cu riscul să îmi iau hate, despre judecătorii care muncesc 12-14 ore pe zi, uneori și în weekend, își motivează hotărârile in concediu nu scrie nimeni. Sau despre judecătorii de 40 și ceva de ani care fac infarct, AVC sau se sinucid. Se scrie mult despre doamna drogată cu iubit interlop, despre cei care permit prescrierea faptelor penale și învinovățesc victima violului.
      Mă va afecta și pe mine pachetul de măsuri fiscale, dar nu cred că dacă sparg un geam sau înțep roata mașinii unui judecător rezolv ceva.
      @nea_zăpadă Prin salariu de mizerie versus salariu decent înțelegem fiecare altceva, în funcție de propriile criterii pentru mizerie sau decență. Un președinte de judecătorie cu vechime între 5 și 10 ani are aprox 23000 lei brut. E mult? E puțin? Sumele vehiculate în presă sunt salarii respectiv pensii de judecători de înaltă curte sau curți de apel, care nu sunt foarte mulți.

  6. #24

    Exista vreo categorie profesionala care daca ar avea parghii sa isi dea salarii, pensii, etc, nu ar face asta?

    Am doi prieteni judecatori. Unul deja cu experienta in domeniu, altul de vreo 2 ani. Va impartasesc din ce stiu de la ei.
    – nu imi pasa cine e la putere cata vreme dau bani ca sa am si eu un nivel de trai pe care mi-l doresc. Usr, pnl, psd, …cine da mai mult. (cand mi-a zis asta, inainte de alegeri imi venea sa il scuip, eu fiind razboinic pro-usr. acum ii dau dreptate 100%)

    – se zvoneste/stie ca x si y sunt corupti dar, aia sunt 2 din 100, cu invartelile lor, riscurile lor. restul ne vedem de job ca la corporatie.

    – ca sa devii judecator, trebuie sa memorezi cuvant cu cuvant, la virgula atatea pagini cat multi de pe siteul asta nu le-ai citit in viata voastra

    -La interviu te pot pica pentru ca pari nesigur, nu raspunzi pe placul lor la intrebari de genul: esti la o nunta si vine la tine X, care e si el invitat si pe care tu il judeci. Te invita la dans, se da la tine, te ia la mistouri, …cum reactionezi. Daca nu raspunzi bine, inca un an de citit, studiat,…

    – Cand te bagi judecator, te bagi si pentru ca pensie. Deci nu e corect sa ti se ia.

    – Un judecator debutant si cu simt al raspunderii munceste 12 ore pe zi. nu facebook, nu tiktok, doar munca…

    – Mi-am dorit mult sa devin judecator, acum ca sunt, regret sincer ca am renuntat la jobul de dinainte din politie- colegi nesimtiti, anchete cu tarani, furturi de gaini, batai la birt, …. dar dupa ora 4 aveam viata personala, acum nu mai am. Totusi nu ma intorc pentru ca am muncit atat sa intru si am auzit ca peste 4-5 ani, acumulez experienta, identific niste patterns si voi fi mai eficient.

    13
    • #25

      bine ionute, ia incearca sa canti la alta masa, la birt acolo unde rezolvai ca gabor conflictele din jurul paharelor si mai meri in pula noastra de pretios si special!
      poti sa meri in pula noastra fara vreun pattern ci doar asa, direkt! mult mai eficient!

      28
    • #26

      judecator ccr-iccj, ma doare-n pula de voi, daca pot imi fac pensie 1 milion de euro pe luna chiar daca intra toata tara in faliment si muriti toti de foame!
      si da, vreau sa aveti taxe cat mai mari ca sa pot sa imi votez 3 salarii lunare si 4 pensii speciale ca eu sunt capul statului, voi niste viermi, niste limbrici care nu merita altceva decat sa fie saraciti la maxim!
      uite! deschid o sticla de wiskey de 45 de ani vechime, costa doar 3800 de euro si beau un pahar in cinstea prostilor care platesc taxe ca sa pot eu sa beau asa ceva in fiecare saptamana!

      4
    • #27

      Ionut, cu parere de rau, nu stiu niciun roman caruia sa ii placa de categoriile voastre profesionale: politisti, procurori, judecatori. Justitia in Romania este o gluma proasta, iar internele e locul unde se duc ratatii care nu au reusit sa fie comediantii care recita glume proaste.

      Pentru ceilalti, va recomand sa cititi “Moartea lui Ivan Ilici”. Este vorba despre un personaj cinic si cu zero compas moral, un cancer pur si o lipitoare gretoasa a comunitatii pe care vasazica ar trebui sa o deserveasca. Totul pentru o lefsoara si o pensie basca, fix ca domnul Ionut, exemplu viu al ticalosiei osificate, care mai are si tupeul sa pretinda simpatie pentru ca trebuit sa memoreze niste rahaturi scrise de niste imbuibabti incompetenti (adica legi romanesti, pentru cine nu cunoaste), pentru ca nu este in stare sa isi foloseasca materia cenusie la altceva. De pilda matematica, logica, limbaj, si sa fie developer, inginer, etc. Ar insemna sa gandeasca liber, si sa munceasca, in loc sa fataie hartii de colo colo si sa faca pe somitatea in timp ce incaseaza salarii gretoase din banii nostrii, facand ceea ce noi, la privat ni s-ar parea ca este parfum, ca grad de dificultate.

      Asa ca fapt divers, tovarasu’ Ionut. Un singur medic are de tocit mai mult decat a tocit toata judecatoria din care faci parte, si apoi dupa 12 ani de studii, spera ca va gasi post pe specializarea lui. Doar ca nu, invariabil nu exista. E ocupa de dinozaurul pe care trebuie sa il spaguiasca ca sa elibereze un post, desi dinozaurul in cauza s-a pensionat si a fost reangajat (pe sistemul leafa si pensie, basca) si tine postul de sef de sectie ocupat pana la moare.

      19
    • #28

      @Ioan
      bravos Ioane, m-a uns pe suflet muia pe care i-ai dat-o cacatului astuia care memoreaza! auzi ba! memoreaza sa ma cac pe neuronul lui, ca de gandit nu poate! si se mai si umfla in pene ca el a memorat! futu-va-n gura de judecatorii pulii cu memorarea voastra cu tot! te invit, bai muie de judecator, sa incerci sa treci un examen de cuantica, anul 3 – Fizica, sau de Termodinamica sau Statistica! Te invit sa treci un examen de fizica teoretica, sau de EFM sau Relativitate! sa ma cac in roba si -n palaria ta de parazit!
      Nici in 300.000.000 de ani nu ai fi capabil sa intelegi ceva din cuantica sau relativitate, vierme!
      Sa va dau mumu la toata sleahta voastra de magistrati speciali..cu acceleratorul de la cern sa va dau mumu!

      13
    • #29

      v-ati pornit toti pe saracul Ionut, iar el doar a zis ce i-au povestit prietenii lui judecatori. cum ati reusit, doar ati scanat textul sau cum?

    • #30

      Sunt analfabet functional, si din cauza modului in care e structurat textul, de la un moment dat, eu am inteles cum ca si Ionut e judecator.

      Imi cer scuze, Ionut. Poti inlocui orice referinta la tine cu domnii minunanti la care te referi.

      14
    • #31

      Arhi,dupa cum zice si Ioan,structura.
      +Cel mai probabil de la asta:
      -*ca sa devii judecator, trebuie sa memorezi cuvant cu cuvant, la virgula atatea pagini cat multi de pe siteul asta nu le-ai citit in viata voastra”
      Ma mir ca si “prietenii” lui au argumentul asta si dau ca exemplu oamenii de pe un oarecare “site” si ma face inclusiv pe mine sa cred 80% ca domnu Ionut o da cu manta si apeleaza la prieteni imaginari cand de fapt e vorba si de el.
      Poate ma insel,poate nu dar daca ma insel exprimarea aia e cel putin nefericita si nu are nici un sens.

      1
  7. #32

    Exista vreo categorie profesionala care daca ar avea parghii sa isi dea salarii, pensii, etc, nu ar face asta?

    Am doi prieteni judecatori. Unul deja cu experienta in domeniu, altul de vreo 2 ani. Va impartasesc din ce stiu de la ei.
    – nu imi pasa cine e la putere cata vreme dau bani ca sa am si eu un nivel de trai pe care mi-l doresc. Usr, pnl, psd, …cine da mai mult. (cand mi-a zis asta, inainte de alegeri imi venea sa il scuip, eu fiind razboinic pro-usr. acum ii dau dreptate 100%)

    – se zvoneste/stie ca x si y sunt corupti dar, aia sunt 2 din 100, cu invartelile lor, riscurile lor. restul ne vedem de job ca la corporatie.

    – ca sa devii judecator, trebuie sa memorezi cuvant cu cuvant, la virgula atatea pagini cat multi de pe siteul asta nu le-ai citit in viata voastra

    -La interviu te pot pica pentru ca pari nesigur, nu raspunzi pe placul lor la intrebari de genul: esti la o nunta si vine la tine X, care e si el invitat si pe care tu il judeci. Te invita la dans, se da la tine, te ia la mistouri, …cum reactionezi. Daca nu raspunzi bine, inca un an de citit, studiat,…

    – Cand te bagi judecator, te bagi si pentru ca pensie. Deci nu e corect sa ti se ia.

    – Un judecator debutant si cu simt al raspunderii munceste 12 ore pe zi. nu facebook, nu tiktok, doar munca…

    – Mi-am dorit mult sa devin judecator, acum ca sunt, regret sincer ca am renuntat la jobul de dinainte din politie- colegi nesimtiti, anchete cu tarani, furturi de gaini, batai la birt, …. dar dupa ora 4 aveam viata personala, acum nu mai am. Totusi nu ma intorc pentru ca am muncit atat sa intru si am auzit ca peste 4-5 ani, acumulez experienta, identific niste patterns si voi fi mai eficient.

    2
    • #33

      “– se zvoneste/stie ca x si y sunt corupti dar, aia sunt 2 din 100, cu invartelile lor, riscurile lor. restul ne vedem de job ca la corporatie.”

      E gluma?
      Cate familii de judecatori sunt? Toti au memorat cuvant cu cuvant?

      15
    • #34

      @Niles, am relatat experinta mea personala din discutii cu oamenii astia. Nu generalizez, nu extrapolez.
      Am doi copii, daca l-ar bate pe vreunul gandul si mi-ar cere sfatul, le-as spune mai bine: it-ist, medic, blogger, etc decat judecator.

      4
    • #35

      esti judecator din fost meletzean? adica exact spuma spumei spumii in mm de asistat social!?
      muncesti 12 ore pe zi si ai citit enorm, pardon ai memorat ca papagalul mii de pagini?
      si pt asta trebuie sa fi platit cu 5000 de euro net/luna si sa iesi la pensie la 50 de ani cu 7000 de euro/luna si baniii astia sa ti-i platim noi, este? din taxe si impozite mai mari si mai mari si mai mari?
      mori, ma!

      15
    • #36

      cum identifici retarzii de pe internet.
      scrii ceva concret si la subiect despre niste oameni pe care ii cunosti si primesti mesaje la modul “mori ma, ma doare-n pula de voi, meri in pula noastra”.

      as plati bani grei sa va vad in viata reala. macar o zi. sa vad cum va descurcati voi la job, in familie, …

      16
    • #37

      @ionut
      pai iti spun eu cum ma descurc, futu-ti mortii ma-tii!
      platesc taxe luna de luna aproximativ 8-10.000 de euro din care va luati voi pensii speciale, sa va fut in gura de lepre! retardatu pizdii!!

      11
    • #38

      Cum sa ne descurcam prietene? Iti spun cum ma descurc eu: pentru un salariu bun, zic eu, muncesc de dimineata pana seara (in nici ujn caz la lopata), plus jumatate de weekend, ca sa vina statul sa imi ia o gramada de bani sa vi-i dea voua la pensiile speciale si salariile pe care vi le mariti singuri de cate ori vi se scoala. Asta in conditiile in care, datorita judecatorilor, au scapat aproape toti marii corupti, ca s-au prescris faptele pana ati reusit voi sa judecati ceva. Vpi si cu politia. Aia pur si simplu mai exista doar pentru radare, ca s-a ajuns ca-n codru si nu vezi picior de politist.
      O fi bine?

      16
    • #39

      Ma indoi (vb. lui Dumitru Graur pentru cunoscatori) ca a avut mai multe pagini de citit decât un doctor, iar stresul meseriei e mult mai mic, ca doar nu se trezește la doi noaptea în fața unui copil cianotic (asta după vreo 12 ore de munca și 80 de copii consultați). Mai are rost sa vorbim de urgentisti, neurochirurgie etc?
      Dar un neurochirurgie trebuie sa muncească pana la 67, ca e ușoară meseria.
      Câte garzi face un judecător din asta? Câte nopți pierdute? Fuck them.

      Și știu ca sunt mulți doctori corupti în România, eu vorbeam de meserii în general.
      Deci müe

      10
    • #40

      „trebuie sa memorezi cuvant cu cuvant, la virgula atatea pagini cat multi de pe siteul asta nu le-ai citit in viata voastra”

      Mă înclin smerit în fața unui asemenea exemplu de erudiție și inteligență, atât de meșteșugit prezentat. Regret orice gând meschin și clevetitor la adresa acestei caste ce-și sacrifică ultima picătură de energie pe altarul interesului poporului cel necioplit și nerecunoscător.

      Glumeam, zât bre, cu tot cu tagma ceea de hoțomani agramați.

      12
  8. #41

    ccr si 80% din judecatori/magistrati sunt constituiti in gio national!
    din cauza lor am ajuns unde am ajuns! ei au avut si au in mana legea si aplicarea ei, corectitudinea si adevarul in cazurile de coruptie si au ales sa nu-si faca treaba ba mai mult au ales coruptia si furtul!
    deci da! sunt cancerul tarii in acest moment si nu putem scapa de ei decat prin inlaturare! de orice tip!
    altfel in maxim 5 ani ne omoara cu zile pe toti ca sa-si ia ei privilegiile! auzi 3 miliarde de euro doar pt mariri decise tot de ei!
    este incredibil cat de jos am ajuns si culmea stam toti in bancutele noastre si ne uitam ca boii!

    16
  9. Eu inteleg ca trebuie sa aiba salarii decente ca sa nu fie tentsti la coruptie, sa fie remunerati pentru studii, responsabilitate si alte minuni. Ok.
    Ce nu inteleg de ce trebuie retroactiv?
    Si nu inteleg de ce trebuie sa aiba niste salarii profund nesimtite, pentru ca una e sa ai salariu cat pentru toate motivele enumerate mai sus, clar nu vei duce nici grija zilei de maine, iar alta e sa ai salarii nesimtite.

    Si faptul ca ai posibilitatea asta sa ti acorzi cu de la tine putere salarii si nimeni nu ti poate zice nimic este ceva de domeniul mauritania-niger-burkina faso.

    18
  10. #43

    Asta este de ani de zile…e un club exclusivist magistratura iar cei care au fost la guvernare nu au vrut niciodata sa bage batul in stupul de viespi. Sunt intre ciocan si nicovala, sa fie intepati de magistrati/fost magistrati sau de UE.

    4
  11. Sa platim zic, dar macar o sa avem o justitie impartiala si eficienta, nu?

    4
    • #45

      ce justitie partiala si eficenta sa fie? nu-l auzi pe boul ala mai sus care e judec ca el munceste 12 ore/zi si a citit mii de pagini, pardon a memorat(se mai face si de cacat)?
      ca vorba aia, un profesor, un inginer, un arhitect da-i in mm de prosti, aia nu si-au folosit mintea si nu si-o folosesc in continuare, pot sa stea pe 3000 de lei, muncind 12 ore pe zi! el ca giudekator, nu!
      maxim 1500 de euro pe luna ati merita, judecatorii pulii si suma e prea mare pt ce cacat faceti zi de zi in salile de tribunal!
      scursuri ale societatii! infractori in robe! inamovibili, puteti sa dati orice cacat de solutie aberanta, strigatoare la cer, nu aveti raspundere, mici dumnezei ai societatii, mai presus de orice muritor!
      muriti, ba, leprelor!!!

      21
  12. #46

    Judecătorii nu pot să-și dea ei salarii, știrea este puțin răutăcioasă. Salariile sunt fixate prin legislație (legi, OUG, ordine, etc.), iar statul nu le-a pus în plată, le-au amânat. Judecătorii și tot personalul din justiției au dat în judecată statul și au câștigat, iar statul trebuie să le achite restanțele nepuse în plată. E puțin conflict de interes, faptul că unul sau mai mulți judecători se pronunță într-un caz care îi privește pe ei, dar pe de altă parte nu există un alt for de judecată care să judece cazuri de acest gen.

    4
    • #47

      “Judecătorii și tot personalul din justiției au dat în judecată statul și au câștigat”

      Pai si cine a dat verdictul?

      15
    • #48

      incredibil, stiu ca o sa ramai paf, dar da, judecatorii:)))

  13. #49

    ii urasc pe judecatori mai mult decat i-am urat pe:
    iliescu
    vacaroiu, nastase, tariceanu, ponta, dragnea, firea, olguta, klingonianu, hrebenciuc, catzu, ciolacu, udrea, chioru si toata gasca asta de lepre ordinare cu ultimul pe lista klawn de sibiu!
    in fiecare zi le doresc metastaze generalizate si moarte in dureri si chinuri de neimaginat!

    11
  14. #50

    Happy 10 august, vagi colegi de internet! :))

    9
  15. #52

    cum ramane, ne mai pisam pe el de vot?*

    *stam acasa/mergem la schi/anulam votul/votam pnl

    8
  16. #53

    Conform unei analize gasite la o simpla lovitura de cazma pe net, in anul domnului 2010 erau 19.04 judecatori la suta de mii de locuitori. Presupunand ca populatia Romaniei era un rotund 19 milioane, ne rezulta cam 3618 judecatori.
    Acceasi analiza spuna ca, in acelasi an erau 10.85 procurori la suta de mii de locuitori. Aplicand aceeasi regula de mai sus ne rezulta 2062 procurori.
    Pesonal atribuit unui judecator 2.09 per judecator, deci 7562 de personali in total.
    Personal atribuit unui procuror – 1.31 per procuror, de aici ies 2702 de gorobeti.
    Ii luam pe toti si ii bagam in cea mai mare oala pe care o avem la dispozitie si ne rezulta un total de 15944 de personali care lucreaza in sistemul juridic.
    Hai sa exageram un pic lucrurile si sa triplam acest numar (persoane de serviciu, telefonisti, soferi, bagatori de seama, plimbatori de hartii etc).
    Ne rezulta un numar de 47832 de personane si, sa fim un pic generosi, rotunjim la 50000.
    3 miliardede coco impartit la cinjdemii iese cam 60k coco/persoana adicatelea un RAV 4 cu ceva dotari sau un GLE second.
    Concluzie: unde vedeti un RAV 4 sau un GLE spargeti un geam, o roata, bagati o cheie in vopsea, ceva, orice numa’ sa se invete chiaburii sa nu mai ia din banii nostri.

    9
  17. #54

    ami bag pulan toti judecatori! ala de ma judecat pa mine…auzi sa ma judece pa mine husenu ala! iam zis in sala da stabor: coae cand es din parnaie ati fac 10 buzunare unde sa bagi toata pensia aia speciala tengura pa mata!
    mia mai dat 5 ani pen ca lam amenintat! prostu nu stie ca am neste preteni afara care si ei sunt croitori da costume da judecatori sugemiar pula da corb ca al dreacu era imbracat an negru parca venise la inmormantare!
    abea asteptam aici pa camera sa ne cada un jude dasta coruptu, vai pulicica lui! nici gardenii nui suporta!
    sa vaza el stabor adevarat acilea pa camera 21 da la rahova!
    futuvan gura da lepre!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.