Aș vrea să știu dacă e posibil să fie izolată fonic podeaua. Din motive diverse, am un zgomot sub mine care nu poate fi oprit și nu văd altă soluție decât să izolez eu fonic podeaua.
Idei?
Aș vrea să știu dacă e posibil să fie izolată fonic podeaua. Din motive diverse, am un zgomot sub mine care nu poate fi oprit și nu văd altă soluție decât să izolez eu fonic podeaua.
Idei?
NOU
Sapa perlitica sub parchet
NOU
Sapa perlitica nu are nicio utilitate in fonoizolatie, e doar mai usoara, ca sa nu incarci planseul prea mult.
NOU
Pai si perlitica asta sapă aşa in continuu, mă? :))
NOU
www.procemaperlit.ro/constructii/sape-usoare/82-sapa-perlitica-usoara-600
NOU
nu! izolatia fonica se bazeaza pe densitatea materialului, asa cum zice si Tano. Iti trebuie o sapa cit mai densa/grea. ar fi bine sa existe mai multe straturi dar cel mai important parametru e densitatea materialului. plus, verifica toate zonele prin care ai putea avea legatura cu cei de sub tine – tevi, de obicei.
NOU
@Tano: vorbesti din experienta sau din auzite? Io am folosit ceva perlit prin Germania (ca fonoizolatie la un hotel de 5 stele Charles Hotel : lenbach-gaerten.de/
NOU
Am pus sub parchet placi de izolatie din acelasi material cu dopul de pluta. In subsol pot sa bat la tobe (am un set de tobe in subsol), nu se aude aproape deloc deasupra. Dpdv fizic , cred ca e mult mai eficient asa ceva , comparativ cu sapa si 5 metri de beton cum vad ca recomanda alti comentatori.
NOU
chestii de alea subtirele?
NOU
Pentru parchet exista o spuma sub forma de rola sau placi, care se pune sub. Unele reduc destul de bine zgomotul. De izolat complet nu stiu.
NOU
E destul de complicat, m-am interesat si eu cand am refacut podeaua, mai ales ca am o vecina de jos cam nebuna careia i se pare ca păşesc cam apasat.
Poti incepe de aici: www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php/3670-Fonoizolare-pardoseala?p=267079&viewfull=1#post267079
NOU
Poate chiar pășești apăsat…
Poate te pripești când afirmi că este cam nebună..
Dacă ai putea să te asculți de la ea din apartament când pășești la tine în apartament…
Fă ca mine când cei de jos mi-au zis că pășesc apăsat. Pășește mai ușor decât o faci acum. Apoi întreab-o dacă este mai bine. Și poate va fi mai bine.
NOU
sau poate e chiar nebuna
NOU
Eu am intrebat-o pe mama care lucreaza in constructii si a zis in felul urmator: izolarea fonica in podea se poate face fara a afecta structura de rezistenta- asta datorita faptului ca materialele folosite sunt foarte usoare (depinde de podea ce tip de material trebuie folosit). Exista 2 posibilitati: fie google (exista un site casa mea sau ceva de genul asta unde poti afla mai multe detalii), fie intrebi un arhitect despre materialele folosite.
Sper sa ajute macar pe jumatate
NOU
deci mama ta, care lucreaza in constructii, a zis ca izolarea fonica se poate face intreband pe google sau un arhitect.
Cica sa nu fim rautaciosi in comentarii 😀
NOU
deci pe bune, nu stiam daca ma trolleaza sau nu. dupa care mi-am adus aminte ca e moldoveanca…
NOU
Mama isi poate da cu parerea doar daca vede la fata locului care, ce si cum. Ea a zis sa caute pe google materiale pentru izolare fonica. La urma urmelor acolo gasesti firmele care se ocupa de asa ceva, nu mergand din usa in usa. Cat despre arhitecti o sa fii surprins, dar ei chiar se ocupa de asa ceva. Nu am inteles fraza cu “dupa care mi-am adus aminte ca e moldoveanca” dar na…
NOU
ciresica, pe bune, madam ciresica imi recomanda, ca sfat, sa caut pe google materiale? well, de aia am facut misto de ea ca e moldoveanca. sorry, e doamna ciresica, dar femeia ramane femeie oriunde
NOU
Nu te pot ajuta, am zis doar sa-ti spun sa nu te bazezi pe mine…
NOU
Ea a zis sa cauti firme, nu materiale. Unde sa cauti firme daca nu pe google? In cartea de telefoane? Pe afisele lipite pe stalpi? Sunt sigura ca sunt cel putin 80% din cititori care au cautat cel putin o data o firma de genul asta: de termopane, de usi, de centrale. Doamne fereste sa cautam pe google firme care fac izolare fonica. Asta chiar e pacat capital!
NOU
da, e un sfat nepretuit, spune-i ca ii multumesc mult, fara sfatul ei de a cauta pe google, pur si simplu nu stiu ce as fi facut, serios.
NOU
Eu zic sa cauti pe google. Poate gasesti vreun blog cu ceva mai multi comentatori si aflii raspunsul acolo
NOU
“aflii”….poti pune unul dintre i-uri la izolatie 😀
NOU
Bai Cetine, nu intelegi nimic! Cauta pe Google ce ar trebui sa faci cand cineva iti raspunde la o problema rugandu-te sa cauti pe Google..
NOU
Mai bine te muti.
NOU
Sau cauti alta rima.
NOU
Un telefon la colega?
NOU
Da parca ai muncit la bricolaj?
Sau e un test?
NOU
Polistiren extrudat sub parchet
NOU
intreaba-l pe ala din Brasov care se ocupa de bricolaj, parca iti e cumnat sau ceva pe aproape
NOU
aceeasi problema cu vecinii care asculta manele sambata. adica sambata de la 8:00 pana la 1:00 noaptea. tare. am un perete de caramida, destuld e subtire, 15 cm. am auzit de pluta, care se vinde la rola.
si va rog, un sfat despre cum pot bruia boxele vecinilor. mai de mult, daca punem ceva mixer vechi in priza bruia televizoarele si alte cele. e posibil asa ceva? un sfat ceva va rog!
NOU
se bruiaza cu boxe mai puternice; incearca Beethoven sau Burzum, dai drumul la boxe, iti pui castile si astepti…unu, doua tratamente si scapi de probleme
NOU
Problema ta are doua solutii:
1. la o ora dupa ce se incheie concertul lor, te duci si le bati la usa si le spui cat de frumos a fost. Daca nu merge, aplici solutia nr 2
2. iti iei niste boxe mari si dai drumul la muzica rock sau ceva simfonii de Beethoven dupa ce incheie ei. S-ar putea sa se lase cu niste amenzi, dar probabil ca merita cheltuiala 🙂
NOU
Boxele mari is scumpe. Iti iei un fierastrau circular de banc cu 4-500 lei (cu cit mai ieftin e cu atit mai zgomotos) si faci rost de niste bucati de lemn ecarisat de 10×10. La 10 minute dupa ce vecinii termina, iti pui antifoane, ochelari de protectie, legi aspiratorul la circular si incepi sa tai felii de lemn. 130 dB garantat!
NOU
Dacă e vorba doar de manele eşti ok.
Eu am un tip (sau poate o tipă, cine ştie 🙂 ) în cartier ce se uită ocazional la pornache cu sunetul la maxim şi geamul deschis.
Răsună cartierul de “uhh”, “ohh” şi “yeahhh” pe la 1-2 de noapte.
Norocul nostru este că termină relativ repede. 😀
NOU
Mergi și le scoți siguranța de la panoul de pe hol.
NOU
Nu știți nimic. Deci da boxe, muzica tare dar pleci de acasa. Eventual un w/e. Totusi e bine sa știi si ceva bătaie sau fuga.
NOU
Data viitoare sa te asiguri ca lesul ingropat e mort de-a binelea….
NOU
Si nu pot sa-ți dau like
NOU
Polistiren expandat de 5-10-cât te ține cm. Peste o șapă autonivelantă. Sub parchet sau ce pardoseală alegi tu.
Izolează și termic, evident, căldurică iarna la picioare. Costy operation.
NOU
Expandat? Peste sapa??? Poate extrudat, SUB sapa…
Lucrezi in proiectare, asa-i?
NOU
mane, exceptand ideea cu sapa, care e posibil sa fie mareata, dar eu am nevoie doar pentru o camera, si asta ar insemna sa imi fac un dormitor cu treapta, alta idee?
NOU
Pai zi asa ca-i sursa de zgomot cu vibratii. O ultima sansa ar fi prinzi sub tavan in camera hidroforului un strat de polistiren de 10, sa lasi un strat de aer tot de 10cm, apoi un strat de vata minerala si tavan fals de rigips. Dar tot vei percepe vibratiile transmise prin structura ca pe un zgomot surd.
Vind/schiimb apartament Pantelimon… cea mai buna solutie – si asa ai tot schimbat locuinte in ultimii 5 ani.
NOU
locatia respectiva e inaccesibila. strict la mine trebuie sa lucrez.
NOU
Da o gaura in podea si baga furtunul de incendiu
NOU
Locuiesc intr-un apartament dintr-un bloc construit anul trecut,la constructia lui,(am verificat personal)peste placa de beton s-a pus poliestiren dupa care s-a turnat sapa de 15 cm.
Se aude absolut tot de la vecinii de jos,concluzia mea e ca poliestirenul izoleaza termic,dar nu si fonic.am inteles ca exista o folie izolatoare fonic ce se monta sub podele/laminate
NOU
Deci nu ai acces la camera cu hidrofor ? Greu, singura idee ce-m vine in cap e sa folosesti panouri Helmholtz pe post de atenuator al rezonantei peretilor. Panourile astea se folosesc si in studiouri pentru a excita sau atenua anumite plaje de frecvente. Cauta pe google dupa Flaviu Oros, un nenea din Zalau care se pricepe bine la acustica.
NOU
@Cetin > mane, exceptand ideea cu sapa, care e posibil sa fie mareata, dar eu am nevoie doar pentru o camera, si asta ar insemna sa imi fac un dormitor cu treapta, alta idee?
Acum recunoaste, e camera unde ai montat sacul de box, ti-au venit vecinii de sub tine la usa si ti-au zis ca nu ai voie sa cresti hipopotami intr-un dormitor de bloc.
NOU
polistiren extrudat de 5. deasupra o sapa de 5. peste sapa polistiren expandat de 10 si inca o sapa de 5. pe sapa pui parchet de inca 5 si o mocheta de 2 3cm. pe tavan pui tot un polistiren de 10 si un tavan fals de 20.
dupa ce termini, mergi in genunchi prin casa, dar macar va fi liniste.
NOU
Extrudat. Din reflexul bloacelor izolate exterior mi se trage. 🙂
Cu fuckin EXTRUDAT am acasa, de aia ziceam. Si nu, nu l-am pus eu. 🙂
NOU
Domnu’ Mircea, nu mai știu cum era șapa. Cred că la mijloc. Ce să facem, nu toți am lucrat în Germania la hotel de 5 stele.
Senior cerea opinii. Era clar că nu toate-s de arhitect/meseriaș. Eu am dat-o de gard cu expandatul, din cea mai cretină obișnuință. Acuma faci pe avizatul pentru noi, care am îndrăznit să ne spunem opinia.
NOU
Ce dracu bă, tu nu stăteai la parter?
NOU
are sobolani de se fut
NOU
Toti sobolanii se fut in draci, problema la el e ca ai lui sunt BDSM-isti.
NOU
Animalule …imi esti dator cu o bere…
NOU
Ceee maaaa? Probleme?
Invidia va omoara.
NOU
Idem mircea.
NOU
Exista niste placi de pe la knauf/rigips – cred ca rigidur, care fac treaba buna. EU folosesc din astea la plafoane si lumea-i multumita cred. Nu de alta, dar tot vin clienti noi din recomandari…
NOU
vorbeste cu Gianny si ii rupe gura 🙂 sau scartaie patul si e invidios vecinu?
NOU
Există niste placi fibrolemnoase cu principala caracteristica de a izola fonic, 6-8lei/mp, recomand Steico, 3-6mm.
NOU
… care evident ca se pune sub pardoseala, parchet sau ce ai.
NOU
da si tu detalii despre zgomot. daca e vorba de muzica atunci cred ca nu e de ajuns sa izolezi podeaua, tot o sa o auzi din cauza vibratiilor care se mai transmit prin pereti.
problema este ca nu o sa stii daca te ajuta ce vrei sa faci decat dupa ce faci. adica dupa ce ai facut investitia.
NOU
e un hidrofor
NOU
Zoso le are cu bricolajele.
Pui ca Zoso pavele.
NOU
Aceiasi problema. Il enervez pe cel de dedesubt si o aud pe tipa de deasulra facand chestii. Faza e ca am tavane de rigips deci pe.vecina o “rezolv” problema e cum fac cu pardoseala?
Si alta imi refac tot apartamentul nou? Doar pt asta?
Fuck the constructor.
NOU
Poti sa încerci cu polistiren extrudat sau placi fibrolemnoase dar zgomotele se propaga prin structura nu te astepta la rezultate spectaculoase.A doua solutie ar fi sa iti omori vecinii,ideal ar fi pe roti.Tin de sase.
NOU
Câtă baligă de iapă au mâncat ungurii la campionatul ăsta?
NOU
Cartoane de oua? cu tot cu oua
NOU
dragut:)
NOU
cea mai sfanta izolatie fonica sunt dopurile de urechi. Mici, ieftine si nu mai ai treaba cu nimic. Nu necesita instalare complicata, nu afecteaza structura de rezistenta a apartamentului.
Ideal ar fi sa investesti si intr-un curs de limbaj mimico-gestual, macar basic, ca sa te poti intelege in continuare cu nevasta fara sa tot umbli la dopuri.
NOU
iti dai seama cate dopuri de urechi iti trebuie ca sa acoperi toata podeaua?
muahahahahahahaha
NOU
uite cine are gandire de inginer 😀
NOU
Izolezi hidroforul? 10mp2 de fomonim, un antifon sintetic de mașină, foarte bun. Sub hidrofor pui un suport de cauciuc pentru mașină de spălat să atenueze vibrațiile.
NOU
sa presupunem ca niciunul din noi nu e idiot si am trecut demult de pasul asta. totul e facut cum trebuie, doar ca vorbim de un hidrofor cat o camera, nu de alea de 50 de litri
NOU
Ok, de unde sa stiu ce hidrofor ai. Izolata camera hidroforlui pe interior cu material fonoizolant. Izolarea trebuie sa opreasca zgomotul inainte sa ajunga in peretii si tavanul incaperii hidroforului. Daca s-a facut deja… imi pare rau.
NOU
din pacate, s-a facut, e ineficient
NOU
Povestea asta cu izolatia acustica e nitel mai complicata decat cea cu termoizolatia, la care se pricepe tot rumânu’. Deci:
1. Cu polistiren (de care o fi) sau cu PFL sa-si izoleze cei care ti-au sugerat asta. La ei poate ajuta, la tine nu.
2. Vorbeste cu un arhitect sau cu un constructor care stiu meserie. De abia dupa ce vad problema la fata locului pot sa dea o solutie reala. Sunt multi factori de care trebuie sa se tina cont si, de aici, rezulta solutii destul de diferite.
3. Fiind vorba de podea, costa. Chiar mai mult decat ti-ai dori. Si rezultatul poate fi aproape nul. Astfel incat s-ar putea sa merite de insistat pentru eliminarea sursei zgomotului. Adica, fiind vorba de un hidrofor, de pus reazeme fonoabsorbante, racorduri elastice si, eventual, niste fonoizolatie in incinta cu panouri rigide de vata minerala hidrofobizata.
Sau, mai ieftin, o pereche de dopuri pentru urechi. 🙂
NOU
Particular, vind apartament Pantelimon in bloc nou, la 5 minute de metrou Drumul Taberei. Zona linistita, auzi iarba crescind si hidroforul din subsol. Astept provincia.
NOU
Foi de pluta am auzit ca se mai folosesc.
NOU
@Cetin
Daca as fi in locul tau as cumpara apartamentul de la etajul inferior. Scapi de stresul legat de zgomot si cresti si valoarea apartametelor. Bagi o scara interioara si ai si soacra aproape 🙂
NOU
stau la parter…
NOU
Cumpără subsolu’, n-auzi ce zice omu’?!? Gizăs…
NOU
de la unu care a construit studiouri:
1. floating floor
sau
2. izolatie de cauciuc spongios (2cm)
NOU
Pai floating floor fac pariu ca are, ca 90% din noile apartamente din Romania, avind parchet laminat. Aici nu se lipeste decit parchetul masiv, laminatul e asezat pur si simplu pe burete, deci e floating floor…
NOU
da, floating floor. eu as pune orice, daca ar insemna ca reduc zgomotul. ideea e ca as prefera un sfat de om care stie, nu…idei, if you kno wattta mean…
NOU
Floating floor are un cu totul alt rol.
NOU
Eu as imbraca toata camera cu hidrforul in vata bazaltica de min 30 nu doar tavanul. Terminati cu polistirenul.
NOU
s-a facut deja. george, e un hidrofor inalt de 1.80…
NOU
Atunci in primul rand as decupla mecanic hidroforul cu conuri astfel incat sa limitezi cat se poate de mult contactul cu cladirea. Cu conuri va fi cuplata doar in puncte pe suprafete de otel decuplate si ele cu cauciuc. E inutil sa-ti decuplezi podeaua din camera ta cum zice exvpa iar podeaua pe care sta hidroforul iar e ineficient. Si as adauga inca un strat de vata bazaltica in plus si as acoperi si colturile cu bass corner serios.
NOU
@George
Ce rol are floating floor?
NOU
floating floor nu este fezabil pentru un apartament, dar este una dintre cele mai bune solutii de antifonare a podelei. se foloseste in radio de cand lumea si implica in general materiale scumpe. podeaua se ridica de la sol aproximativ 15cm (e formula de calcul in functie de grosimea plafonului, suprafata camerei si inaltimea ei), se folosesc pavele acustice pentru pardoseala si in plus poti beneficia de spatiul de sub podea pentru cablaje. floating floor-ul nu trebuie sa intre in contact cu peretii camerei.
placile acustice sunt ceva de genul asta: www.hushacoustics.co.uk/sound-control-products/hush-panel-28/ si pot fi montate direct pe jos.
NOU
Sandu. Are rolul de a decupla mecanic corpurile care produc usoare vibratii, de structura camerei.
Exvpa, corect doar ca in studiouri nu decupleaza mecanic un fucking hidrofor de 1,8 m, decupleaza suburi construite sa transforme cat mai eficient lucrul mecanic in presiune acustica. In realitate podeaua flotanta decupleaza presiunea acustica transformata in lucru mecanic pentru ca suburile si pa-urile studiourilor se decupleaza altfel de structura camerei.
NOU
Daca sursa e un hidrofor sunt sanse mici sa rezolvi la tine. Asa cum sugerau unii pe aici nu ajuta polistirenul, vata prea putin, daca te gandesti sa pui ceva sub parchetul laminat din camera respectiva nu rezolvi cu peretii, pereti care vibrand transmit mult mai mult decat placa pe care vrei sa o izolezi. exista o membrana pe la vreo 80 lei mp foarte grea, ceva cam 1900kg/mc, ea avand cam 3mm. dar cred ca mai multe sanse ai sa mai incerci la camera hidroforului. Iar acolo cea mai ieftina varianta este un pachet de 3-4 foi de rigips fonic, intre ele pus linoleum, adica daca ai 3 foi ai si 2 randuri de linoleum. asta de pus pe toti peretii si pe tava si bineinteles toate tevile de acolo prinse cu bride antivibratii, hidoforul pus pe cauciuc etc. rigipsul e cel mai bine sa il lipesti, dar cum asta costa varianta cu prins cu diblui 2 foi si ipit a 3a s-ar putea sa fie mai buna.
NOU
O idee de inceput ar fi ca aceea pe care ai folosit-o in iarna pentru izolatie termica pe hol: Covor sau mocheta groasa
NOU
Fii atent ca mi-a venit o idee!
Daca merge treaba cu mocheta / covorul, pui si pe pereti o Rapire sau o Cina, pentru un boost de silentiozitate.
Daca nu ai inspiratie, vorbeste cu Doamna Firea, te ajuta ea cu niste idei. Doar ai vazut ce frumos are in casa
NOU
Izolat baza hidroforului, sa nu mai transmita vibratii si izolat camera hidroforului. Alte solutii viabile nu vad.
NOU
Am citit absolut toate comentariile până acum. Aproape nicio soluție, dar multe prostii. Începând de la faptul că unii cred că materialul fonoizolant trebuie să fie de densitate mare și terminând cu faptul că unii propun polistirenul. Cum să izolezi fonic cu polistiren, numai voi știți. Trebuie să ridici podeaua, montezi amortizor acustic și atât.
NOU
Un microfon și o boxă suficient de puternică. Un soft care să scoată negativul de la zgomotul respectiv. Cu puțin noroc, se anulează și tu auzi liniște.
NOU
Vrei sa spui sa inverseze faza nu sa scoata negativul 🙂 Negativul e altceva…
NOU
Pentru izolatie fonica : usile porta doors au o tabla de aluminiu subtire la interior si au o izolatie fonica mai buna decat 2 usi legate si capitonate. Ai nevoie de primul strat fonoabsorbant (mocheta groasa si pufoasa), strat 2 aer sau perna de aer (in cazul usii carton celular), strat 3 foaie de aluminiu …strat 4 perna de aer … strat 5 fonoasorbant
NOU
deci, montează-ţi uşi pe podea:))))))
NOU
1. In probleme de bricolaj, Zoso is da man!
2. Foi groase din pluta. (CorkMarket)
NOU
Is da man cand nu incearca sa taie lemne cu flexul.
Gata, hater mode off.
NOU
Inainte sa iti pot da cateva idei, poti sa imi dai cateva detalii te rog, despre camera ta si camera hidroforului ?
1. Ai spus ca nu ai acces in camera hidroforului – fara acces direct acolo nu poti face mare lucru – tavanul camerei este liber sau sunt ancorate cabluri/tevi ?
2. In camera ta, ai mocheta sau parchet ?
NOU
Intreaba si tu “dincolo” daca e vorba de bricolaj 🙂
NOU
O fono izolatie eficienta a podelei presupune o decuplare de podeaua existenta. Adica – trebuie sa construiesti minim o podea flotanta .
Cea mai ok solutie ( cost/eficacitate) este izolarea tavanului celui de sub tine ( coboara tavanul minim 10-15 cm si umple golul format cu vata minerala). Nici asta nu este perfecat – dar in mod sigur vei simti diferenta. Asta doar daca vb de zgomot relativ obisnuit ( pe medii/inalte) pentru ca daca vorbim de ex de frecvente joase – astea se transmit prin structura, nu prea ai ce sa le faci…
Restul solutiilor propuse sunt prea putin eficiente. Ai nevoie de minim 10 cm pentru eficienta. Nu exista materiale eficiente cu grosimi mici…
NOU
Nu mai bine muti hidroforu’? Sau il invelesti in bubble wrap?
NOU
O idee ar fi sa pui o membrana acustica sau izolație acustica și deasupra un rand sau doua de placi de rigips acustic. Asa ceva s-a folosit la o clădire de apartamente cu podeaua din lemn.
NOU
Daca ai acces la camera de unde se genereaza zgomotul, poti sa faci urmatoarele:
1. Hidroforul trebuie asezat pe silentblock-uri ca sa reduci vibratiile.
2. Tavanul trebuie izolat cu 2 sau 3 placi de rigipis cu membrana acustica intre ele. In loc de membrana acustica poti sa folosesti un silicon special pentru izolatii acustice(se numeste Greenglue).