I-a crăpat cuiva maşina de spălat din cauză că nu a folosit Calgon? Că mama are un Ariston de 10 ani şi i s-a rupt cureaua de transmisie o dată, iar când a venit mecanicul, a fost şi ea curioasă să vadă rezistenţa unde se depune calcarul ce distruge maşina. Cică era strălucitoare şi frumoasă.

Păreri?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

50 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu cu apa din RO. Reclama se adreseaza masinilor cu rezistenta (incalzeste apa). Asa mi s-a spus.

  2. #2

    Depinde de temperatura la care lucreaza masina! Cu cat e mai mare cu atat se depune calcarul mai tare.

  3. Pai toate reclamele sunt exagerate …..

  4. Asta e din ciclul “nu dati cainelui pui fiert si orez, ci Hill’s si Royal Canin, altfel devine alergic.” Oricum, rezistenta ca aia prezentata in reclama n-am vazut in viata mea. Cred ca au bagat-o in clorura de calciu inainte.

  5. Ba, acu ca intrebi… nu :). Si mama a avut un Albalux 9 muuuulti ani de zile.

    @Cristi – reclamele de la mancarea de caini / pisici au un pic de adevar prin ele. Mi-a zis mie un prieten veterinar 😉

    @gala – poftim?! Toate masinile de spalat moderne incalzesc apa cu care spala. D-aia ai buton s-o pui la 30 de grade, la 90 de grade…

  6. da, dupa aproape 3 ani. putin ciudat, aia veche nu avea nimic nici dupa mai multi ani.

  7. Marketing pt prosti 🙂

  8. Eşti atât de naiv încât să iei de bun ce zic ăia în reclame? Reclama în sine este o minciună frumos împachetată. Te pomeneşti că ai crezut şi faza cu “Activia” sau detergentul cu efect “oxyaction”. 😆

    • #9

      Dan…c’mon, credeam ca dupa atata timp….

  9. înseamnă că i-a injectat calgon din fabrică sau chiar a făcut-o vecinul 😉

  10. #11

    Da,se depune calcar. Daca spal o vreme fara sa bag calgon, atunci cand incep sa pun, se aude zornaiala de calcar dislocat. Si il si vad in apa evacuata, bucatele mici mici, albe.

    Si masina stricata de la calcar am vazut- matusa mea, zgarcidu-se sa ia calgon, intr-un an a “calcifiat” dezastruos si ireparabil una.

  11. Nu exista femei urate, ci bautura prea putina.

  12. Cică era strălucitoare şi frumoasă.

    asta înseamncă că a folosit Calgon, maşina a murit de bătrâneţe :))

    • #14

      masina merge bine mersi. nu a folosit niciodata calgon

  13. ma gandesc ca nu e chiar degeaba calgonu’ … eu mai spal si fara, in schimb sotia …

  14. #16

    Masinile de generatia actuala sunt special fabricate incat sa se strice daca nu folosesti calgon. Conspiratia asta…:D

  15. eu n-am auzit numai de masina indianului din bancu ala.. :))

  16. #18

    Mie, acum cateva zile. Cica de la depunerile de calcar. Am auzit un zgomot puternic, si puf, cica mi s-a stricat masina de spalat, citez : ” ca nu ati folosit Calgon “.
    Nasol.Da nu o sa folosesc nici de acum inainte.

  17. #19

    Depinde de apa….unde stau eu apa mi-a distrus doua rezervoare de hidrofor din cauza calcarului; sunt convins ca fara ceva gen “calgon” mi-as fu…strica repede masina de spalat.

  18. attilla are dreptate. nu temperatura conteaza ci apa. (de fapt temperatura ridicata mareste viteza de depunere a calcarului, daca exista calcar in apa). la mine la tara apa este foarte dura, pe fierbator stratul e de doi milimetri si calgon (sau altceva gen) este obligatoriu. la apartament nu exista problema asta.

  19. @Arhi Ştiu… era o figură de stil.

  20. #22

    un prof de la medicina le-a zis la curs studentilor (printre care si prietena) ca apa din B are duritate foarte mica. si ca in principiu de asta nu e prea buna de baut, ca nu contine minerale. nu ca nu ar fi toxica.. acum am vazut si acu ceva timp ce ai scos din sita de la chiuveta.. deci nush ce sa zic. dar fiindca duritatea e mica masinile de spalat din B n-ar trebui sa aiba probleme 🙂

  21. #23

    tocmai am citit comentariul postat mai sus.. si am auzit in cap cum suna. scuzati.. abia m-am trezit

  22. Eu vreau sa vina un geolog care sa ne explice aici cum se poate depune intr-un an pe rahatul ala de rezistenta calcar cat nu se depune in pesteri in zeci de ani. Cireasa e reclama aia cu “puneti cateva picaturi de apa pe o lamela, si vor aparea depunerile in cateva ore”. Ala e clorul si porcariile pe care le pun aia in statia de epurare, nu calcar. Dar lelea Safta nu le prea are cu petrografia si cumpara…

  23. #25

    Arhi, exact la asta ma gandeam si eu ieri. Calgon, calgon bla bla. Ai mei au avut o masina universal sau cum draq ii zicea aia romaneasca normala, a patit toate chestiile posibile si imposibile dar nimic depus pe nimic. mai departe nu stiu ce alta masina de spalat de pe la un sh…la fel, ba a picat pompa ba nu stiu mai ce, dar nu rezistenta. Si asa mai departe. Intrebarea desteapta ar fi: bun, nu iau calgon, pica rezistenta, cumpar una nou=> nu ies oare mai ieftin decat daca bag cacalgon o mie de ani ca prost?

  24. #26

    una noua*(rezistență)

  25. #27

    Calgon e un produs bun. Pentru Germania si apa lor dura, nu pentru Bucuresti 🙂

    Contrar asteptarilor, apa de la robinetele din Bucale (si din majoritatea localitatilor din Romania) nu e deloc dura.

  26. #28

    NU

  27. #29

    In unele zone apa are duritate mai mare (se depune calcar) in altele mai mica. Pe vremea cand aveam acvariu masuram periodic duritatea apei de la robinet si era zero sau neglijabila. In concluzie, in orasul meu Calgonul nu ajuta cu nimic.

    In orase unde apa este foarte dura, totusi, sunt convins ca prelungeste viata masinilor de spalat.

  28. 1.Mai toti detergentii au in compozitie anticalcar: mai cititi si voi etichetele alea.
    2. Nu cred ca Calgon e mai breaz decat alte produse asemanatoare din comert, dar in mod sigur este mai scump.
    3. Soacra mea scapa de calcar folosind OTET din cel mai ieftin. Foloseste uneori si la ciclurile mai lungi de spalare, nu ramane nici un miros in haine. Pur si simplu il toarna in masina de spalat.
    4. Sunt niste chestii anticalcar care se pun ca un fel de filtru la apa care intra in masina de spalat. Cica sunt garantate 10 ani.

    @ Mihai: o rezistenta noua, in functie de model, e in jur de 300 lei(ron pentru aia care mai au probleme cu moneda nationala). Mai adaugi si reparatia, de obicei necesara dupa expirarea termenului de garantie. La 400 lei pentru o reparatie mai bine iei o masina de spalat noua cu 10-20% reducere cand o duci pe asta veche.

    Stie careva daca aberatiile alea vandute de D-Mail impotriva calcarului pentru masinile de spalat folosesc cu adevarat la ceva? Ca mie imi suna foarte ciudat” magneti anticalcar”.

  29. Da, am vazut eu o groaza de masini distruse de calcar, la cuve, rezistente si garnituri. Asta cand am lucrat la reparat masini de spalat, acu’ o gramada de ani.

  30. #32

    Hai sa va explic, ca-s in domeniu. Majoritatea detergentilor contin in ei substantele ce sunt in Calgon (cel putin aia pe care ii producem noi sigur au 🙂 ). Ceea ce ar trebui sa fie mai mult decat ok in zonele unde apa nu este foarte dura, adica prin majoritatea oraselor.
    Daca va convine sa dati bani in plus pentru ceva ce exista deja in detergent, e alegerea proprie.

  31. #33

    experimentat pe pielea mea …masina ro cu 16 programe s-a nascut in anul 1986 la magazinul mobila pret 5000 si a decedat in anul 2009 /cauze necunoscute. nu s-a ars nimic la ea,doar hubloul l-am schimbat dupa 20 ani si apoi la fiecare 2/3 ani acelasi hublou scimbat(noul din plastic/vechiul din sticla)si o singura data cuva. la aparitia calgon-ului se decide utilizare lui regulata(a vazut mama reclama),surpriza la 6/7 luni a inceput sa curga apa sub masina. alai mare tehnician reprezentanta ,acesta recomanda sa NU mai folosim agenti chimici agresivi pentru ca toate furtunele erau atacate de “ceva”puternic. dupa renuntarea la cacalgon masina merge perfect pana la adanci batraneti si este si acum functionala(am donat-o)la un service unde spala salopete.

  32. #34

    In Romania, apa nu contine calcar (cu exceptia unor zone limitate din Muntii Apuseni). Produsele de decalcifiere gen Calgon sunt inutile. La fel si in cazul espressoarelor automate, decalcifierea in Romania este inutila.

  33. In general nu trebuie sa stai cu rufele/lenjeria pana devin superjegoase ca sa le speli cu apa foarte calda. Eu 95% din spalari le fac la 30 de grade, rufele ies curate de fiecare data, folosesc Ariel, nu am folosit in viata mea Calgon si nici nu intentionez.

  34. #36

    Dacă apa vine din reţea este normal, pentru că nu conţine minerale. Cu aia din fântână e altă poveste.
    @rumbu
    Deci tu vrei să spui că ÎN ROMÂNIA APA NU CONŢINE CARBONAT DE CALCIU? Du-te mă şi bea o bere!
    În ceea ce mă priveşte, Calgonul şi pasta de dinţi Sensodyne funcţionează de minune.

  35. #37

    Daca locuiesti in Bucuresti nu o sa ai niciodata probleme cu calcarul pentru ca apa este ok.

  36. am tot folosit calgon dar nu stiu cat de eficient e pentru ca nu m`am dus sa dezmembrez masina sa vad in ce stare e. drept urmare, ii cred pe cuvant.

  37. Citez din reclama: “98% din apa din Romania contine calcar” sau e dura sau ceva de genu’.

    Sa mori tu! Conform caror studii?

  38. Indianca spala rufe in vale la rau. Indianul se uita de sus de pe marginea Marelui Canion. La un momentdat se desprinde o roca si cade direct pe indianca.
    – Bagami-as p#|_@! Iar mi-a stricat calcarul masina de spalat.

  39. #41

    @takju, bine, m-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca nu contine calcar in asemenea masura incat sa necesite produse gen Calgon sau dedurizare.

  40. #42

    Asta e ca aia cu “condensatorul care s-a stricat” din cauza unui virus informatic… daca s-a rupt cureaua, ce treaba avea ala cu rezistenta? Sunt de acord cu tine ca Calgon este un fel de frectie la picior de lemn, dar exemplu cu mesteru’, mama si rezistenta stralucitoare este cel putin penibil.

  41. @cichicean: te rog spune-mi ca nu ti-ai dezmembrat masina de spalat doar pentru un articol de’al lui Arhi @-)

  42. #46

    da s-a intamplat familiei mele, cand eram eu mai mic(acum vreo 13 ani). dar in loc sa iei calgon regulat mai bine strangi bani si iti iei filtru de apa si chiar nu mai ai nici o problema (oricum… apa de la robinete este ceva mai buna decat era acum 10 ani asa ca reclama e outdated)

  43. #47

    “mama are un Ariston de 10 ani şi i s-a rupt cureaua de transmisie o dată, iar când a venit mecanicul, a fost şi ea curioasă să vadă rezistenţa ”

    Draga Arhi, te rog citeste cu atentie:

    heating element = rezistenta
    curea = belt.

    Din nou:

    heating element = rezistenta
    curea = belt

    Ia creta, treci la tabla si scrie de 100 de ori.

    Incep sa cred ca altcineva a scris post-ul tau, iar tu nici macar nu l-ai citit.

    “mama are un Ariston de 10 ani şi i s-a rupt cureaua de transmisie o dată, iar când a venit mecanicul, a fost şi ea curioasă să vadă rezistenţa ”

    Inca o data, care-i legatura intre inlocuirea curelei de transmisie si demontatul rezistentei???

    @Flo: eu zic sa te stergi bine la gura, ti-a ramas ceva maro pe nas si la coltul gurii.

    Cat despre atitudinea ta din replica la primul meu comentariu, nu ma mira, este o boala mai veche de a ta. Se numeste improscare cu noroi + lasitate.

    Ar mai fi multe de spus, dar mi-e frica sa nu crape condensatorul de pe placa de baza.

  44. Totul depinde de duritatea totala apei (suma ionilor, pozitivi parca, de calciu si magneziu prezenti in apa) exprimata in (mg/l);

    Duritatea apei este de doua feluri: duritate temporara sau carbonata, data de bicarbonatii de calciu si magneziu prezenti in apa si duritatea permanenta sau necarbonata data de celelalte saruri de calciu si magneziu (azotati, sulfati, cloruri, fosfati etc). Suma lor da duritatea totala;

    Este de retinut ca duritatea variaza in sursele subterane dupa anotimp.

  45. #50

    Salutare! Am o masina de spalat Indesit, cumparata acum opt ani. De doua zile, ma exaspereaza. Cand elimina apa, huruie ca o drujba. Nu prea am folosit Calgon ci doar otet, din cand in cand. La noi in zona apa este destul de dura. Mi – am dat seama de asta pentru ca atunci cand curat sitele de la robinete cad numai pietricele si nisip. Va rog ajutati – ma cu un sfat