Tot timpul ne dăm seama că ne sunt băgate pe gât medicamente scumpe, cu rezultate mici. În fiecare zi ne dăm seama că medicii sunt de fapt plătiți să ne dea acele medicamente.
No, acum câteva minute am auzit o reclamă la Hepatobil cred, în care suntem îndemnați să ne întrebăm medicul despre promoția la Hepatobil.

REAALLYYY?
CE TREABĂ AM EU CU MEDICAMENTELE?
De ce ar trebui să îl întreb pe medic despre promoția la un medicament? Nu ar trebui să mă las consultat, să îmi spun simptomele și să aștept medicație? Trebuie să întreb ca la magazin `nu vă supărați, ce promoție aveți la cârnații crud afumați?`

Mai e nevoie de vreo dovadă că medicii sunt incentivați (știu că e un cuvânt tâmpit, pur și simplu nu îmi vine în cap corespondentul rromânesc) de către concernele pharma?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

16 comentarii Adaugă comentariu

  1. *recompensati?

  2. PS E de mult treaba, stiu de la cineva care lucreaza in sistem de niste premii/recompense/incentives 😀 misto pentru medici si pentru farmacisti, in functie de cate pastile de un anume soi pot vinde. Excursii in strainatate, acum vreo 3 ani s-au dat si ski-jeturi si snowmobile, chiar masini prin unele locuri. Deja banii sunt fumati, ca sa zic asa…

  3. #3

    Scuze, dar parca abia acum te-ai trezit. Bine ai venit in lumea reala !

  4. #4

    Dar e un test excelent: intreaba-ti medicul despre promotie, daca iti raspunde atunci schimba-l!

  5. Medicii sunt oameni ce trăiesc din bani. Papa costă. 🙂

  6. #6

    Hepatobil nu e o chestie pe care o iei cand ai mancat ca porcul si faci indigestie? Dat fiind ca vin sarbatorile, banuiesc ca sunt multi rromani care isi fac provizii de asa ceva. Cerere mare, e ok sa apara si promotiile?

  7. *motivati (financiar)

  8. #8

    * Stimulati?

  9. Pai astea cu intreaba-ti medicul sunt numai pastile pe care le poti cumpara fara reteta – la alea cu reteta este imposibil s afaci vreo reclama de orice fel. si pe alea ti le poti cumpara oricum, cu sau fara motivarea financiara a doctorului.

    motivarea financiara a doctorului e mai perversa: e acolo unde e vorba ca el sa prescrie un anume medicament, ca sa creasca vanzarile producatorului. iara daca medicamentul e acoperit de asigurari (deci gratuit pentru pacient) veniturile producatorului sunt MULT mai mari, ca pe tine daca vrei sa cumperi interferon te costa 30.000 tratamentul anual, dar pe cel care este gratuit pentru tine casa de asigurare il plateste 50.000 euri pe an aceluiasi producator. dar tie bolnav ti se pare ok, ca pe tien nu te costa nimic, ca tu inca n-ai invatat sa te uiti la ce plateste statul mai mult decat face, de èarca n-ar plati statul tot din banii tai.

    repet, la medicamente cu reteta. la alea fara reteta “intreaba-ti medicul” e mai mult ca sa nu interfereze ce tampenii de buline vrei tu sa iei cu mai stiu eu ce contraindicatii personale ai tu.

  10. #10

    Arhi , trebuie sa intelegi ca industria farmaceutica nu vrea neaparat sa te faci tu bine daca esti bolnav . Vrea sa-ti vanda sanatatea inapoi , flacon cu flacon , faptul ca tu te faci sau nu bine in cursul acestui proces este un efect secundar.
    It’s not about curing a disease , it’s more about managing a condition.

    • #11

      Sentienceoverfire » nu ama steptari de la pharam, am asteptari de la cei ce au prestat juramantul fraierului ala de hippocrates

    • #12

      Aia platiti cu 12 mil dupa 6 ani de fuckultate + 5 ani de rezidentiat? Yeah right…

    • #13

      Argumentrul (reclama pentru un produs care se termina cu “intreaba-ti medicul”) nu-i o dovada a faptului ca medicii si-au pierdut onestitatea.
      Du-te si la vreo doi medici si intraba despre hepatoshitul ala ca sa poti vorbi in cunostinta de cauza despre medici….

  11. #14

    Ei merg pe principiul rau nu-ti face, si cam asa e cu suplimentele astea. Dar nici bine cine stie ce. Sunt un fel de frectie la picior de lemn. Medicul n-are dc sa se simta vinovat. Nu prescrie ceva care sa faca rau, ci ceva f putin util darcastiga si el un ban. Trebuie sa inteleaga lumea ca in cele mai multe cazuri (exista desigur si exceptii dar sunt rare) cand medicul este platit de o firma farma, el va prescrie un medicament unui pacient care are nevoie, doar ca il prescrie pe cel de la firma aia, care poate e mai scump. Atat. Nu il prescrie oricui nu are nevoie (minus exceptii, dupa cum ziceam). Iar am auzit teorii ale conspiratiei de genul “studentii de la med sunt pregatiti in asa fel incat sa prescrie anumite medicamente in functie de cum platesc firmele farmaceutice”…wtf??

  12. #15

    Mafia farmaceutica e una dintre cele mai puternice mafii. Medicamentele scumpe, fata de cele ieftine, au si reclame scumpe, care-ti fura ochii si care te prostesc frumos.

  13. #16

    Eventualele efecte benefice ale lui Hepatobil pot fi obţinute din ceaiuri care conţin ingredientele sale. Diferenţa e că sunt mult mai ieftine, dar prepararea ia timp, motiv pentru care industria farmaceutică câştigă o grămadă de bani din lenea consumatorului.

    N-o să uit pastilele cu ghimbir contra răului de maşină, un comprimat conţinând 0,2g grame de plantă. 1kg de ghimbir e vreo 20 de lei, deci vine cam 10 bani cantitatea pe care ţi-o vând naturiştii cu 9 lei.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam