comanda-emag

Mai țineți minte cum doamna UE a interzis morcovii strâmbi și castraveții gheboșați și mici, de s-a umplut românia de castraveți Fabius cât organul lui Terente? Sau când a interzis becurile de 100 de watts, pe motiv că sunt poluante, de ne-am umplut de becuri cu mercur, absolut deloc poluant și necancerigen?

Well, doamna UE s-a mai gândit la o chestie. Din 2016 o să plătim taxă de poluare pentru centralele de apartament. Pentru că sunt poluatoare, față de centralele cu cărbune de la stat.

Și de la 1 septembrie 2014, doamna UE a interzis și comercializarea aspiratoarelor mai mari de 1600W. Știți cum e, oricând poți aspira un bebeluș cu un aspirateor de 2000 de watts, s-au întâmplat atâtea crime accidentale, plus niște cazuri de cancer de prostată la utilizatorii de sex feminin.

Așa că azi mi-am luat un aspirator fără sac, mic și butucănos, de 2000W, să fie naibii acolo, pe lângă cel cu filtru de apă, că dumnezeu știe ce le mai vine în cap oamenilor care se ocupă de viața noastră.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

89 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De cand cu flacara violet au interzis si denumirea culorii, acum se cheama “struguri negri”? 🙂

    • #2

      am ras si eu. la pretul asta, mai bine ii ziceau struguri acri

    • #3

      Eu am zis ca-i bonus, la un aspirator 1 kil de struguri. Cum am vazut la altii, la un frigider de 2.000 lei iti da un bax de bere (de15-20 de lei) BONUS 🙂

  2. #4

    Numai prostii ouă UE. Mă-ntreb de ce nu i-om demonstra noi că putem şi fără ea.

    • #5

      pentru ca nu putem pt ca suntem ultimii corupti si necivilizati

    • #6

      Păi şi cum vine asta? Ne civilizează împotriva voinţei noastre? Suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi… ei drăcie.

    • #7

      @Ingrid: UE e singura si ultima bariera in calea avalansei de produse chineze si americane ce ar face dumping in Romania.
      @Perkele zice bine, Romania e condusa de corupti , ce nu dau 2 bani daca aia distrug economia. Majoritatea masurilor ciudate ale UE sunt masuri protectioniste, noroc ca suntem in UE, uita-te la Moldova , cum s-a milogit sa creasca cota de vinuri ce le pot exporta in UE ….

    • #8

      Andrei, de fapt încercam să trolez niţel. Bag seama că nu mi-a reuşit… 🙂

  3. #9

    Din 2017 am inteles ca se interzice si fabricarea aspiratoarelor mai puternice de 900W. Ne intoarcem la matura si batutul covoarelor.

  4. #10

    ma mut in mother russia acolo nimic nu-i interzis :))

    • #11

      pana in 2017 sunt sanse sa se mute Mother Russia la noi

  5. #12

    Nu interzic si alarmele de masini care sa urle toata noaptea?
    Ca n-are nici un sens sa fie pornita o alarama mai mult de jumatate de ora. E clar ca daca n-a aparut proprietarul pana atunci, ori doarme dus ori isi bate joc de ceilalti.

  6. #13

    uneori ma mandresc ca traiesc in romania si-i avem pe ponta, udrea, basescu, berbecali, vadim…
    ^cat se poate de serios

  7. #14

    Aia cu taxa pe centrala nu stiu daca vine de la UE

    • #15

      pai, daca nu stii, asculta aici. e directiva UE de taxare a tuturor surselor de energie poluanta.

    • #16

      Taxă pe pârț ne bagă?:)))))))

  8. #17

    Măsura asta a Uniunii Europene face parte dintr-o strategie mai mare de reducere a consumului inutil de energie și de tranziție spre energii regenerabile și nepoluante.

    Măsuri în același sens au fost și cele de etichetare (cu clase de energie; B, A, A+, etc.) a frigiderelor și televizoarelor. Ca rezultat, în 2 ani de la implementarea măsurilor de etichetare, 70% din televizoare erau în cea mai înaltă clasă energetică. Același lucru s-a întâmplat și cu frigidere și aparate de aer condiționat. Serios, cine își cumpără frigider clasa B?

    O astfel de măsură de etichetare nu ar avea rezultat în cazul aspiratoarelor pentru că oamenii au impresia că putere mare = absorbție mare, ceea ce nu e deloc adevărat. Ca dovadă, majoritatea producătorilor de aspiratoare susțin măsura asta, pentru că în felul ăsta nu mai sunt nevoiți să concureze ca proștii cine face cel mai mare motor, ci pe chestii care sunt cu adevărat utile (zgomot puțin, putere de absorbție mare).

    Știu că nu pare cea mai serioasă măsură și că sunt mulți care se gândesc dacă ăștia din Parlamentul European chiar nu au nimic mai bun de făcut, dar măsura chiar o să scadă foarte mult consumul de electricitate.

    UE estimează că până în 2020, folosirea de aspiratoare mai eficiente va duce la economii de energie la nivelul întregii uniuni în jur de 19TWh pe an. Ca să îți faci o idee cât înseamnă asta, în 2010 România (toată țara) a consumat 52TWh.

    • #18

      Adica vom plati mai mult pe un aspirator? Tehnologiile alea noi de reducere a zgomotului, de crestere a puterii de absorbtie, cercetarea, testele, trebuie sa se reflecte cumva si in pretul produsului, nu?

    • #19

      Inițial, da, vom plăti mai mult pe un aspirator, timp de câțiva ani, până își face datoria mecanismul concurențial.

      E de notat, totuși, faptul că tehnologiile respective există deja într-o oarecare măsură, doar că nu au adopție pe piața largă, în parte datorită viziunii greșite putere = absorbție (nu poți să ai motor de 2000W silențios) și în parte fiindcă încă sunt foarte scumpe (pentru că piața concurează pe puterea motorului, nu pe tehnologiile astea).

      Deși inițial vom plăti mai mult pe aspiratoare, pe măsură ce trece timpul și producătorii încep să inoveze și să concureze pe tehnologiile respective, prețul va scădea.

      Să nu-ți imaginezi că o să crească prețul cu 200%. Interzicerea treptată (>1600W acum, >900W în 2017) vine tocmai ca să prevină o creștere subită a prețului.

    • #20

      Asta-i din acelasi puț de gândire cu plata gazului nu la metri cubi ci la echivalent energetic, plata pe langa energie electrica de taxe de cogenerare si energie eoliana, etc. Se pare ca sunt multi indivizi zis specialisti care se ocupa mai mult cu disimularea hotiei. 🙁

    • #21

      @Dan Andrei: Da, sunt multi indivizi zis specialisti, iar tu esti unul dintre ei. Numai ca ocupatia ta e nedisimularea prostiei ;).

    • #22

      Subscriu la cele spuse și mai adaug câte ceva:

      Dragii modulului, aici e vorba de o strategie pe termen lung și de viziune. Întâi, se încearcă o “curatare” a pieței, făcând toate chinezismele cu mulți wați cam inutile, asa cum sunt ele defapt. Evident ca vor fi avantajați producătorii europeni, cei care chiar dispun de tehnologie de vârf și mai și investesc în asta. În al 2-lea rand, vor să aducă înapoi producția. Și vor reuși în câteva zeci de ani.

      Da, în UE există și viziune și cap, dar trebuie gândit pe termen lung, asa cum lulwut a sugerat. Și parcă asa se plângea lumea și de motoarele mici, dar vad ca e plin de ecoboost sau tce de un litru sau mai puțin. Și nu a murit nimeni.

    • #23

      Cum a facut UE estimarea?
      Diferenta de la 2000+W la 1600W ar fi de 500W (in medie).
      19 TWh pe an inseamna
      19 000 000 000 000 / 500 =
      38.000.000.000 ore/an
      104.100.000 ore/zi
      Dar nu dai la aspirator o ora pe zi, nu? Sa spunem ca aspiri jumatate de ora, ok?
      cele 104 MILIOANE de ore pe luna x 2 =
      200 de milioane de “unitati” de dat cu aspiratorul.
      Populatia UE e de 500 de milioane.

      Asta inseamna ca unul din 3 oameni din UE aspira jumatate de ora IN FIECARE ZI, zi de zi.

      Ti se pare ok calculul UE? Ca mie nu prea… 🙂

    • #24

      E bine sa facem economie, imi place orice tine de energii regenerabile & shit, dar nu cred ca in consumul aspiratoarelor tinea poluarea in lume. 🙂 Sau, ma rog, nu atat pe cat estimeaza UE.
      Ce-ati spune sa mergeti mai putin cu masina, sa folositi mai mult transportul in comun, sa nu va mai schimbati telefonul anual, sa cumparati mai putine haine…
      Cam aici sunt factorii majori de poluare.
      ———————-
      La faza cu becurile economice, mi-a ramas in cap o faza interesanta: becul clasic e facut din sticla si filament. E perfect reciclabil, cu minima invazie asupra mediului.
      Becul economic are in el un montaj electronic (foarte greu de reciclat), plastic, si mercur. In plus, consumul de energie pentru a-l produce e mai mare.
      Reflectati la asta.

    • #25

      @cristi: mare dreptate ai in ce zici cu becul clasic. e compus din sticla, filament, inca niste tabla si ceva staniu. Plus niste izolatori. Si altele (in canitati mici).

      Pe de alta parte, becul economic (care e deja istorie la randu-i), are in el ce spui tu acolosha. Acum prevaleaza ledurile pe piata, dar nu asta era ideea.

      Te intreb si eu, ca la aritmetica de clasa a patra: cum ai dedus tu ca daca unul e mai usor de reciclat, automat e si mai “confortabil” din punct de vedere al consumului de energie (citeste emisie de noxe din constructie versus utilizare) decat celelalte?

    • Numa’ cu romanii sa nu te certi pe teme dinastea. Oricand becul lor de 100 de W, inventat acum mai bine de 100 de ani, bec ce trasnforma mai mult de 95% din energie in caldura e mai bun decat un bec economic de 60 de W. Pentru ca din moment ce 100 > 60, in viziunea romanului ala de 100 e mai bun. Degeaba-i vorbesti de eficienta, el stie ca 100 > 60. Si, ca sa-si sustina ideea cu ceva pseudo argument, iti tranteste un “lumina de la becul economic e de cacat”. Cand il intrebi cum defineste lumina de cacat, tace ca mortu’n papusoi, nici nu trebuie sa ajungi sa-i arati ca spectrul luminii unui bec economic cu led e asemanator cu spectrul luminii naturale.

      Asa si cu aspiratoarele. Toti se plang ca vai, nu mai pot cumpara aspirator de 2000 de W, sa-mi consume curentu’ aiurea. Nimeni nu se gandeste ca masura asta va impulsiona producatorii sa produca aspiratoare mai eficiente. Nu coane, 2000 > 1000, deci un aspirator de 2000 de W trebuie sa fie mai bun decat unul de 1000 W.

    • #27

      @cristi:

      Calculul tău e corect, cu mențiunea că economia de energie vehiculată e calculată la nivelul anului 2020, când puterea maximă a unui aspirator va fi de 900W. În prezent, puterea media e undeva în jur de 1800W.

      Dacă considerăm că în 2020, media va fi de 800W, avem o diferență de 1000W. Un calcul simplu (după exact aceeași metodă ca a ta) ne spune că în medie, fiecare cetățean european va aspira 6 minute pe zi. (www.wolframalpha.com/input/?i=19TWh%2F1000W%2F500million%2F365)

      Asta ar da 42 minute pe săptămână pentru fiecare cetățean european, ceea e evident aberant. Nu am găsit studiile UE, dar eu cred că discrepanța dintre rezultatul ăsta și realitate e explicată de folosirea industrială a aspiratoarelor (servicii de curățare, clădiri de birouri, spălătorii auto).

      Bonus, am găsit o poză cu etichetele propuse pentru aspiratoare: i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/08/21/1408611451405_Image_galleryImage_spt_vacuum_label_PNG.JPG

      Din câte îmi dau eu seama, arată consumul de energie per an în KWh, zgomot în decibeli, cât praf scot, putere de aspirare pe covoare, putere de aspirare pe suprafețe plate (gresie, parchet). Mie mi se par super utile.

    • #28

      @Sabotor, eu am becuri economice in casa, asa ca nu sunt “din aia”.
      Pe mine m-a prins 2008 in UK, unde un bec economic era 1 pence. UN PENCE = 0,5 lei. Ca romanu’ Mi-am luat o sacosa de becuri. Am venit acasa si am schimbat toate duliile din apartament, pe sistem UK. De peste 5 ani folosesc becuri economice, inclusiv in camara.
      Dar DUPA ce mi-am umplut casa de becuri economice, am citit faza si am inceput sa analizez problema. 🙂

    • #29

      @lulwut, ai detaliat cazul, si sunt de acord cu tine, in noile conditii. 🙂
      Nu stiam ca estimarea era facuta comparand cu 2020.
      Oricum, eu acum traiesc in Italia, si aici nu e nevoie de aspirator, pentru ca e gresie pe jos, peste tot in casa – folosim mopul.
      Din 2005 ma tot plimb prin Italia (hosteluri, prieteni), rar am vazut covoare. 🙂

    • #30

      Am mentionat faza cu Italia pentru ca ma intreb serios cati aspira in mod serios, incat consumul cumulat sa dea cat crede UE.
      Dar din linkurile tale, se pare ca ei au mai multe date decat un simplu calcul aritmetic.
      Sper sa nu fie, totusi, ca in cazul legumelor deformate, cand au interzis bananele curbate altfel decat au desenat baietii lor. 🙂

    • #31

      Prin ce mecansim va reduce consumul?

      1. Am cumparat un aspirator cu puterea MAXIMA de 2.000 sau 5.000 W. Nu sunt obligat sa il folosesc pe mazi, ca nu sunt bou / tampit / batut in cap / etc sa il dau la maximum daca nu este nevoie! De aceea exista variator de turatie.
      2. Daca folsoesc una spirator de 400E, cuma veau cele de la Electro-Arges de dinainte de 1989, in locul unuia de 1600 W sau mai mult, puterea de aspiratie mica insemna ca o sa temin de curata camera in jumatate de ora, in loc de 5 minute.
      Iar acest timp prelungit se reflacta si in consum: echipamentul a consumat 400 W timp de juam de ora, in loc de 1600 W pe o durata mai scurta!
      Cum se reduce amprenta de carbon?!

  9. Mai sunt 5 zile până pe 1 septembrie. Magazinele care le au pe stoc ce fac? Rămân cu marfa, au posibilitatea să facă retur sau bagă o super ofertă?

    • #33

      sunt oferte la greu

    • #34

      Bai arhi, ma puse naiba sa-ti citesc harticolu si dadui un click pe un aspirator , deh, de rezerva, sa fie acolo.
      Vezi ce efect subliminal ai ajuns sa ai ?
      Vezi ca daca n-o sa placa la mine poate ti-l trimit plocon. De pastile ateilor. :))

    • #35

      sa-ti fie de bine si sa il folosesti cu placere

  10. #36

    Saptamina trecuta am vazut la Selgros becuri clasice cu incandescenta de 100W. Facute in Polonia…

    • #37

      Cu incandescenta sau cu halogen?

    • #38

      incandescenta

    • #39

      da, si eu le-am vazut. mi-a fost jena sa intreb si oricum nu aveam pe cine:)

    • #40

      @Eugen: desi halogen rimeaza cu Eugen, nu, nu de halogene e vorba. Bec clasic, Lampa lui Lenin frate!

    • #41

      🙂 Rimeaza dar nu se potriveste. Eu am de-alea care rimeaza si recomand sa nu isi ia cineva. Se incalzesc ca dracu, eu noaptea simt ca fac plaja daca stau cu alea aprinse. Plus ca nu-s asa de fiabile precum garanteaza producatorul (n-am luat no name, ci Philips parca), in 3-4 luni au inceput sa dea ortul popii, cate unul pe zi. Unul ieri, unul azi.

    • Becurile cu incandescenta mai sunt utilizate in niste domenii, pentru care sunt mult mai potrivite – primul exemplu ce-mi vine in minte sunt incubatoarele, pentru ca becul cu incandescenta transforma peste 95% din energie in caldura.

      In plus, unii producatori ocolesc legea oferindu-le drept “mini heaters” sau becuri rezistente la soc, pentru uz industrial (desi becul incandescent nu rezista la soc).

    • #43

      da, se ma gasesc de 100w clasice, exista multi nostalgici peste tot.
      www.bltdirect.com/cart.php

      la fel cum exista si pntru caloriferele clasice (aici ma numar si eu) dar sunt scumpe ca tot ce e retro 😀 www.aquabliss.co.uk/cheswick-cast-iron-radiator-760mm-x-420mm.html?gclid=CJmDqrags8ACFdLKtAodEiAAwA#.U_21TWt5mSM

  11. #44

    Deci iar se va scumpi curentul…

  12. Azi ma trezii cu inc-o mana de-a lui Ponta in buzunar:

    “Cum platesc toti romanii accizele pe carburanti, energie electrica sau cafea la un curs fictiv leu-euro de 4,74 lei. Inventia Guvernului pentru a obtine mai multi bani din accize “

    • #46

      Mai bine sa calculeze acciza cu 10 lei/euro, sa nu se mai chinuie cu calculele (plus ca fac economie de energie la calculatorul de buzunar)

  13. #47

    esti tu carcotas … 🙂 dar nah!

    in primul rand, asta e rolul statului: sa anticipeze probleme si sa creeze cadrul legislativ ca sa le evite. avem posibile probleme:
    1. poluarea. e veche deja, toata lumea o stie;
    2. gazul mai scump de la rusi;

    posibile solutii:
    1. scumpim gazul – asa cum face statul roman de ceva timp in lipsa de alte solutii;
    2. punem batul pe producatori sa faca chestii mai eficiente. cum a fost si in cazul etichetarii frigiderelor, catalizatoarelor de la masini, noxelor, samd.

    nu poate fi totul perfect, dar trebuie inceput de undeva si nu poate ferici pe toata lumea.

    • #48

      pai da, interzicem aspiratoarele pentru ca s-a scumpit gazul la rusi. noi avand momentan excedent de energie electrica pe care nu avem cui sa o vinde,

    • #49

      ma’ frend … EU e formata din Germania si altii. Tocma’ ce-au renuntat la toate centralele atomice si au ramas doar la curentul generat in mod clasic. Hidrocentrale nu prea au. Eoliene, pe ici pe colo … la panouri solare parca stau mai bine ( de parc’ar fi Grecia 😉 pun intended! ) … si asta e doar un exemplu care-mi vine acu, repede, in cap. iar romania, prin bravii nostri reprezentanti la bruxelles … nu conteaza cu al ei excedent de curent. apropos, ai votat la europarlamentare? 🙂

      pana la urma, mie mi se pare o treaba buna asta cu aspiratoarele. si in general, cu reglementarea si standardizarea. chiar si cu morcovii aia de care razi tu. nu spune nimeni ca nu au voie sa mai vanda morcovi strambi in supermarket. ci doar ca nu pot sa ii mai eticheteze drept “calitatea I”. si care supermarket isi mai permite sa puna in raft morcovi pe care sa scrie “calitatea III”? asa, producatorii i-au filtrat/sortat, iar pe cei mai putin aratosi i-au vandut fabricilor de conserve/suc. deci unde e problema?

      la fel si cu becurile economice. toata lumea se smiorcaia ca au lumina rece, ca nu se aprind repede, ca “a”, ca “b”. poftim de na! azi, un bec de 20W lumineaza cam ca alea de 100W cu lumina de care vrei tu … da, probabil ca au mercur in ele. nu stiam despre asta si mi-e lene sa caut acum pe wikipedia … se va schimba.

    • #50

      sigur ca se va schimba, vor pune mercur de ala bun, sanatos

    • Citii mai ieri ca Germania isi ia 50% din energie din Soare.
      Cred ca astia vor sa scape de dependenta fata de Rusia.

    • #52

      Pe langa bani, acum le mai iau grecilor si soarele! 😉

    • @manatwork
      au mercur CFT-urile, care-s de fapt tuburi fluorescente, dar miniaturizate (ca si o paranteza, unul se plangea ca nu-i place lumina de la CFT fata de lumina unui bec incandescent si zicea ca i-ar fi placut becurile economice daca ar fi dat aceeasi lumina ca si un neon). Dar e o cantitate infima – zic unii ca pericolul mai mare e reprezentat de sticla sparta.

      Dar exista becuri economice cu LED. N-au mercur, sunt absolut sigure si au cel mai mare randament.

  14. Stati calmi si beti palinca! Sigur or sa apara baietii care iti tuneaza aspiratorul, de ti-l fac din 1600W de cel putin 2000W, cu cip. Iti mai trag doua dungi pe el, ca sa fie sport.

    • #55

      da, o sa putem face spagatul intre doua aspiratoare mai ceva ca udrea intre doua tipuri de mancare traditionala romaneasca :))

  15. #56

    Intrebare: Care este legatura intre salamul Victoria si mancare la Elena Udrea. Raspuns: niciuna. Dansa il foloseste in alt scop.

  16. #58

    e exagerata un pic treaba asta, dar daca ne gandim ca alternativa ar fi ca in SUA unde corporatiile conduc absolut tot prin politicienii pe care ii sponsorizeaza, parca e mai bine in UE si regulile astea paranoice.

  17. #59

    Dețin aspiratorul; foarte bun!

  18. #61

    Masura seamana cu RoHS (substante periculoase), probabil are ca si scop sa le faca viata grea producatorilor din afara UE ( China in principal ) , companiilor europene sigur li s-au vandut ponturi cu viitoarele schimbari, pentru a avea pierderi minime ( de aia sunt si de acord).
    Argumentele lui @lulwut sunt de asemenea valide, evident nu ii pot faulta pe chinezi prea pe fata.
    In 2010 a mai fost o faza din asta , in care sistemele de aer conditionat pe noile masini trebuiau sa aiba alti refrigeranti, intamplarea a fost ca eram la un interviu pentru un job si firma respectiva deja implementa schimbarile , cu toate ca ele inca nu devenisera direciva oficiala 🙂 , deci se stia ce o sa fie….
    @Eugen: atat timp cat testarea, cercetarea , dezvoltarea noilor tehnologii si producerea noilor produse este facuta in UE, totul e de bine, oamenii vor avea de lucru, taxe se vor colecta….

    • #62

      Cositorul ala fara plumb dictat de RoHS scade durata de viata a electronicelor. Planned obsolescence and stuff. Ghici cine produce electronicele?
      Si eu mi-am luat acelasi aspirator zilele astea. Merge bine si se curata usor 😀

    • #63

      @ Iuli: Oare viata oamenilor care intra in contact cu acel cositor pe baza de plumb la lipire chiar nu are nici o importanta? Sau planned obsolescence la oameni e ok, doar la electrocasnice sa nu fie… Credeti-ma pe cuvant, unele componente se mai lipesc si manual, nu doar in baie de cositor.

  19. #64

    Nu are legatura cu aspiratoarele, dar voiams a mentionez ca ma pis, nu pe el de vot, ci pe masinile noi de spalat , care consuma 5 litri pe tura.
    Dupa ce am pus de capul meu apa in ea (dupa ce trage apa, mai poti adauga tu, prin sertarul pentru detergent), prosoapele au iesit mult mai curate!
    Economisim, dar sa nu fim tampiti, zic.

  20. Eu cred ca faci doar profit share , da’ hai sa te cred. Oricum , like pentru stirea cu impozitu’ pe centrala . Eram sigur ca vor impozita consumul de C02 la nivel casnic candva 🙂 . Zambetu’ nu e ca ma bucur pentru asta. E un rictus asa, ca al lu’ Cristos pe cruce.

    • #67

      e o regula pe care probabil nu o stii. cel ce comenteaza acuzandu-ma ca scriu articole pentru profitshare, e banat definitiv. multumesc.

    • #68

      daca dont care that much, iti urez o zi buna si succes in toate intreprinderile pe care le faci

    • #69

      chiar, tu sigur faci ca zoso si te lauzi ca iei lucruri pe care de fapt nu le cumperi, ci doar pui cod de profitshare. pana nu vad poza cu tine si cu aspiratorul (eventual zoso si bormasina in backgroud) eu nu te cred! iti bati joc de cititori!

    • Chiar, Cetin, să te vedem :

    • #71

      am rezolvat. mi se pare decent si de bun simt ca, atata timp cat imi dispretuiesti munca si afirmi clar ca nu iti pasa de regulile mele, drumurile noastre sa se desparta. s-au despartit

    • Ah, dammit, nu face embed cum trebuie în comentarii :

      www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ

  21. 1….regula care demonstreaza clar ca nu faci asta
    2. Nu te acuz, ca nu e nimic de acuzat. Doar spun ce observ
    3. Don’t care that much

  22. #75

    Coincidenta sau nu, si eu am mai luat azi unul, tot de 2000. Sa fie. De fapt, chiar mai credeti in coincidente?!

  23. #78

    Avantajul de a locui la 50 km de granita UE: pot cind vrea nervul meu optic sa dau o fuga la titoistii aia de sirbi si sa-mi iau tot ce e interzis in UE. Pe linga becuri de 150W, benzina fara taxa lu’ Muieponta, pleskavita proaspata de la Papp, ba chiar si crema model 1947 Originalna Pavloviceva Mast pentru fundul bebelusului, acum o sa adaug si aspiratorul dac-oi avea nevoie de inca unul.
    Saptamina trecuta era oferta la Eurocrem: galeata de 2,5kile cu 10 euro…

  24. #81

    Daca o sa interzica si maturile, cum o sa mai jucam vâș-haț?

  25. #82

    Cum adica 299,99 ? acum s-a ieftinit: bit.ly/1fikM8x

    Am si eu un aspirator asemanator, e un chin sa cureti recipientul unde se aduna praful, ma asteptam sa pot pune apa in recipient pentru o golire facila, dar nu, recipientul are gauri ..

  26. #83

    Pentru tot anul 2014, cursul de schimb pentru accize este de 4,738 lei/euro, conform unei Ordonante a Guvernului. Astfel, preturile la tot ce inseamna produs accizabil (carburanti, energie electrica, alcool, tutun, cafea, produse de lux) sunt formate dupa un curs cu 6,4% mai mare decat cel real, platitorii fiind toti consumatorii. via hotnews.ro

  27. #84

    In câţiva ani or să vină să-ţi confiște lada frigorifică.

  28. #86

    Sanatate! Samsungul asta are filtru HEPA?
    Pe Altex zice ca da, prin alte parti zice ca nu.

    Mersi.

  29. Au fost niste reduceri foarte tari la aspiratoarele in cauza.Inca un motiv pentru cumparaturi 😀