Poza este luată de pe reddit, dar putea fi orice altceva. Hai, să zicem că la IKEA e de înțeles, au cheltuieli cu susținerea războiului rusesc, alături de Bonduelle și na, când ai cheltuieli, ai cheltuieli, le scoți de la clienți. Deși, dacă stai să te gândești câte păduri au pus la pământ ca să facă Grunnarpuri și Mula, parcă te-ai întreba de ce ar trebui să le vândă atât de scump.

Dar toate prețurile au luat-o razna masiv de tot zici că e o competiție care scumpește mai mult. Și poate nu realizați, dar deja românia, cu nivelul ei economic de genunchiul broaștei, are prețuri mai mari sau apropiate de cele din europa. Nu mă credeți? Well, mușchiulet de porc în Spania, mușchiuleț de porc în UK, mușchiulet de porc în românia. Și gândiți-vă că UK sunt în găleată rău, dpdv economic, în momentul ăsta, adică acum prețurile sunt sky high. Puteți face singuri o cercetare de piață, ca să vă distrați, educați și să mai și descoperiți miracolele economiei româniei.

Dacă mai aveți exemple de creșteri absurde de prețuri, sunteți invitații mei.

LE: Avem și primul exemplu, de care uitasem. Nu de alta, dar KFC și Mac fuseseră sancționate săptămâna trecută fix pentru că furau la gramaj.

www.tiktok.com/@gabrielfeederfish/video/7188533534250847494

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Explicația nu e foarte greu de intuit. Au crescut costurile cu aproape tot. Da, proporțional cu minim 50%

    2019 mc de material lemnos 650 de lei
    2023 1500 lei

    2019 1L benzina pt drujba 4 lei
    2023 6 lei

    2019 salariul minim 850 de lei sau cât o fi fost
    2023 1650 lei

    2019 kw curent pt prelucrat lemnul (gater atelier)
    2023 x 5 fata de 2019

    • #2

      1260 salariul minim in 2019

    • #3

      Pai și în Spania sau UK nu au crescut costurile? Care e cheltuiala mai mare pe care o are un lanț de magazine in Romania, comparativ cu Europa, să poată explica prețurile mai mari: salarii, taxe, utilități, combustibil,etc?

  2. #4

    unu este bej si altul e gri

    evident cheltuielile nu sunt aceleași

    3
  3. #5

    “hai, să zicem că la IKEA e de înțeles, au cheltuieli cu susținerea războiului rusesc, alături de Bonduelle și na, când ai cheltuieli, ai cheltuieli, le scoți de la clienți”
    Mda….ahtiati dupa bani…
    Nu sunt singurii din pacate…se intampla si la noi…

    On topic: cresterea preturilor nu are nici o noima. Oricum de principiu va ma urma o crestere masiva acum in ianuarie-februarie fiindca a crescut si salariul minim deci sunt cheltuieli mai mari pentru marii exploatatori de sclavi….

  4. #6

    cat timp lumea plateste nu avem recesiune. Deci e bine, tigrii europei alea alea.

    Eu in continuare sunt fascinat de imobiliare… s-au eliberat vreo 50 de mii locuinte vechi cu ocazia pandemiei, s-au construit zeci de mii de apartamente… preturile sunt la cer… dar treaba merge, nimeni nu se plange, preturile cresc in continuare.

    ori exista o rezerva de cash la negru mult mai mare decat isi imagineaza oricine ori chiar suntem tigrii europei.

    Logica ne spune ca pe inflatia asta n-ai cum sa n-ai scaderi serioase de consum… imobiliarele sa rupa… si toate lucrurile sa fie cvasinormale.

    • #7

      as paria pe cashul negru, problema e ca asta ar insemna ca avem notari corupti, pentru ca, legal, nu poti plati cash pe un apartament. si chiar nu cred ca notarii romani sunt corupti. urmeaza sa zicem ca si judecatorii sunt corupti, las-o naibii…

    • #8

      Exact! Cand i-am luat fie-mii apartamentul in 2017, aia de la firma de imobiliare ne-au spus clar: nici un fel de plata cash. Totul prin virament bancar. Nu vad cum ar putea notarul sa accepte plati cash, cand la orice control se va vedea imediat ca nu exista transferul bancar. Cred mai degraba ca aia albesc cumva banii negri si apoi fac plata prin banca. Eventual fac un credit de ochii lumii si in 2-3 ani isi alimenteaza contul cu cash-ul din valize si apoi sting creditul. Daca nu pui foarte multi bani odata e greu de depistat.

      1
    • #9

      Cumperi X case / terenuri la tara, sub 10.000 euro bucata, sa le platesti cash. Le vinzi apoi. Ai bani sa-ti iei apartamentu’ cu bani din sursa la vedere, vanzarea unor imobile. Ca tu le-ai cumparat pe rand la sume mici cu plata cash….well…. 🙂

    • #10

      toti interlopii, proxenetii, traficantii de orice fel investesc in imobiliare ca sa isi albeasca banii

    • #11

      Notarii nu sunt neaparat corupti. Si eu am cumparat teren cu X lei si diferenta de 2X de care notarul nu stia am dat-o cash. Inainte de a merge la notar. Sau aveam posibilitatea sa stie si notarul, dar atunci pretul era 5X.

      Bine, nu e recomandat sa faci asta cu lucrurile importante, gen apartament sau casa, dar pentru interlopii care oricum spala bani, nu vad sa fie o problema valoarea de achizitie in acte a proprietatii.

    • #12

      Nu mai gasesc acum anuntul,dar va zic cum se face schema,la unii notari:se trece o suma in acte ,iar restul cash (notarul isi primeste dreptul).
      Caz concret teren langa Brasov,pret de vanzare 22000 euro;in acte se trecea 12000,restul cash.(50 de parcele de vanzare),sanpetru lempes
      I-am spus vanzatorului ca nu e legal,eu cumpar ,dar totul pe acte.
      La inceput a fost mieros,ca si asa statul ne fura ,ca risipesc banii,ca ce conteaza pentru mine,apoi cand l-am intrebat ce notar accepta asa ceva,mi-a replicat ca are el un anumit notar.Am continuat,spunandu-i ca nu as avea incredere intr-un notar ce e partas la ilegalitati,si ca vreau sa cumpar,dar toata suma in contract,la un notar ce il aleg eu.La un moment dat,incepuse cu semiamenintari,ca sa nu fac eu valuri ca nu e bine (clar schema e cunoscuta si poate mai cotizeaza ei pe undeva),ne-am despartit spunandu-i ca granita dintre bunastare si multe probleme e doar un flagrant.

    • #13

      @arhi, caz concret la un nou ansamblu de fite din Mamaia, vin oamenii (inclusiv interlopi, manelisti sau oameni de care dracu’ a auzit) cu geamantanele de bani si isi cumpara penthouse-uri de 500-600k eur. Stai si te gandesti ce lichiditati au astia totusi.

      Nu e pe auzite.

    • #14

      Prin notariat poti plati maxim 70.000 lei cash,restul prin virament bancar.Am vandut anul asta un apartament,mi-a dat 25000 lei avans cash.La semnarea actelor,putea sa mai dea 45000 lei cash,dar am preferat tot prin banca,sa nu umblu cu sacosa dupa mine.
      Banii se albesc direct la banca,nu mai trebuie sa umble cu tertipuri.De ce merge?Pentru ca cei care ar trebui sa verifice,nu o fac

    • #16

      a crescut pretul la piese

    • #17

      Solutia: ia un Garmin Fenix 6 x pro si bei apa ( poti arunca si cateva fructe in ea).

      Altfel, am remarcat scumpetea in Ro in ultimele vizite. Nu stiu daca e normal sa fie mancarea la nivel sau peste cel din vest.
      Ro ar trebui sa produca mancare la greu. Am avea resurse.

    • #18

      Cola la 2.5 in lidl era 8,9 lei sambata in LIDL. Doza de 330 3,5 lei.
      Vreau si eu la 6 lei.

    • #19

      Cola s-a scumpit cu 14% numa de la stat in ianuarie de cand e tva la carbogazoase 19%….

  5. ,,Mihai Traistariu
    Jan 8

    @mihaitraistariu
    Neața.
    M-am trezit cu pula-n sus, ca de obicei.
    Și dornic să fut ceva.
    Ce zici ? O băgăm puțin ?

    Mihai Traistariu
    Jan 6

    @mihaitraistariu
    Gaura curului.
    Coaiele.
    Pula cât casa, care atârnă.
    Ce poți să-ți dorești mai mult de la pula mea ?
    Ia și admiră !
    Sau suge-o !

    Mihai Traistariu
    Dec 21, 2022

    @mihaitraistariu
    Vin sărbătorile.
    Așa că … ce să faci pe frigul ăsta decât să-ți iei pula la frecat ?!?

    Uite-o labă sănătoasă !
    Un video cu capul pulii, așa cum îți doreai …

    Mihai Traistariu
    Dec 22, 2022

    @mihaitraistariu
    Se apropie Crăciunul.
    Să-mi bag pula în gura ta !
    Mă lași ?!!!

    Uite un video cu puletele meu de 21 cm.
    Ca să vedem dacă intră mai întâi.

    Mai sus avem niște citate elocvente de pe contul de onlyfans al lui Mihai Traistariu, fost reprezentant al Romaniei la Eurovision. Citatele se vad in mod public, cautati pe google ,,mihai traistariu onlyfans”. intrati si vedeti aceste texte, doar pentru poze tre sa platesti, 5 dolari lunari. Aviz celor care ma demoralizau ca din laba pe onlyfans nu se poate face bani. Iata ca se poate. Ah, si pt cei mai tineri dintre voi care nu stiu cine este Traistariu, cautati pe youtube, a reprezentat o data la Eurovision Romania, iar pe vremuri cand eram noi mai mici, canta intr o formatie Valahia – ,, Suzana mi-ai furat banana” , ,,la mare la soare fetitele sunt goale” , printre alte hituri

    • #21

      Se stie ca e gay, dar ce face de cativa ani este o rusine pentru el…,,mihai traistariu onlyfans” e doar apogeul exhibitiei sale sexuale de tip homo….in fine, cu asta defileaza, cu asta ramane !…

    • #22

      Ca de obicei, maestre A. Freigedank, sunt uimit(ă) de concizia exhaustivă a abordării temei în discuție:
      “Ce se întâmplă cu prețurile din România?”

      Din câte-s informat(ă) au revenit la modă (adică există cerere agregată, nu doar conjuncturală) micropenisurile…e șansa vieții tale sexual active să te lansezi în afaceri cu OnlyVans și Pornbuh.
      Mai bine niciodată decât prea târziu!

      Da, din labă (încă)se (mai) pot face bani! – nu mai ezita, arată-le-o, fă-ne mândri cu tine, te susțin(em) din umbră.

    • @AdrianT:

      Frate, e viata lui face ce vrea, nu da in cap nimanui, nu sparge case, e treaba lui. Uite si eu am de gand sa ma masturbez pe onlyfans pt bani , care-i problema? Fac ce vreau eu, fiti mai destupati la mi te. Oricum, Traistariu chiar are voce si a avut o voce deosebita, spre deosebire de bulangii care schelalaie in ziua de azi. El ar fi meritat sa castige atunci Eurovision. Si oricum in anii 90 a cantat bine, eram copil tin minte. Se facea muzica usoara atunci ca lumea , Andre, Valahia , Genius , 3sud est, bug mafia , parazitii si multe altele. Chiar muzica usoara de calitate nu miorlaile cretine din ziua de azi facute de afoni pe calculator. deci Traistariu chiar a avut voce, asta iti spun si in calitate de cunoscator, un tenor liric spinto este el la baza, mi se pare ca are si Conservatorul, lua inaltele alea mai ceva ca Michael Jackson, stie muzica ca lumea, dar s a bagat pe muzica comerciala ca sa castige bani multi. Asa si Costi Ionita ala, ala nu are voce dar are studii muzicale tot asa, e compozitor, canta la pian etc, insa a s a bagat in domeniul muzicii usoare si manele tot pt bani sa compuna. dar omu chiar stie muzica la baza. Melodii ca lumea erau atunci usoare de distractii, nu mizeriile de azi. Si era libertate, nu se compunea pe stil political corect, pai acum daca ar fi scos melodia banii si fetele be mananca zilele erau acuzati de misoginism. Sau aia cu la stanfa fenei la dreapta femei. Sau la mare la soare. Melodiile astea frumoase de acum 20 de ani daca apareau acum , ar fi fost cenzurati cei de la Valahia si altii. fiindca totul e pizdificat acum, efeminizat .N ai vazut si pe Dani Mocanu l au cenzurat cand a scos melodia aia ,, Curva” sau nu mai stiu cum ii zicea. Cenzura pe fata. Aresteaza babe cu marar in piata, dar n ai voie sa scoti o piesa in care plimbi o femeie in lesa. asta e viziunea lui artistica, care e problema? Dar daca ar fi plimbat o femeie un barbat in lesă nu se mai sesiza nimeni!!

      I-auzi cum vine, manca-ti-as gura ta, Banii si fetele , ne mananca zilele!

      youtu.be/b0ueTycwkaQ

  6. #24

    Ce sa se intample… cand nu ai o autoritate si niste legi care sa puna frana golanelii, asta se intampla, preturi mai mari ca in UK. Toate industriile au decalarat profit peste bugetari si peste maximul unui an recesionar anul trecut, banci, energie, hypermarche pentru ca au marit preturi/dobanzi/adaosuri, pentru ca se poate. Pot sa inteleg ca si pentru producatori si comercianti s au scumpit, energie, combustibili etc, dar nu ai cum sa bagi tot in pret, mai asuma ti si tu ca nu e un an din ala bun. la fel si bancile: Credit prima casa 42.000 eur ramasi, 8 ani de credit trecuti -> Ian 2022 rata 1112 lei (445 lei in credit, 667 dobanda). Dupa un n, Ian2023 – rata 1907 lei (195 lei in credit, 1712 in dobanda) Hai sa m F in formulele lor matematico- camataresti. Doar clientul isi asuma cresterile si recesiunea asta e concluzia.
    UNT Napolact 82% – 9.5 lei oct 2021 – 18.6 astazi
    Bucovina plata 2L – 2.65 lei oct 21 – 3.69 azi
    Aripi pui cocorico – 14.99 lei ian 22 – 19.99 azi
    De ulei nu mai zic, dublu intr-un an jumate.
    Daca folositi bringo, de exemplu, va puteti uita pe istoric.
    In decembrie am fost in Uk, fratele locuieste acolo in Northampton – peste 60% din produsele cosului zilnic sunt mai ieftine acolo, chiar si in Tesco care e mai rasarit decat ALDI, LIDL, ASDA. si acolo a crescut enrgia de 3-4 ori, combustibili la fel etc. Dar probabil au o autoritate de control care i mai trage de maneca.
    Funny fuct – au magazine poloneze care au si marfa romaneasca. Am cumparat gem capsuni raureni cu 1.65 pounds (9.5 lei), iar la noi este intre 13.65 si 16 lei (carrefour – MegaImage), so cu cat il cumpara polonezul de la Raureni ca sa l transporte 3000 de km si sa l vanda cu 9 lei, si cat adaos au ai nostri…

    • #25

      da, asta calculam, ca gemul ala mai merge si 3k km pana acolo si banuiesc ca nu cu avionul

  7. #26

    In Romania e haiducie la preturile la mancare de multi ani…! E pacaleala mare aici !…

    La fel si la imobiliare, toti zic ca avem preturile inca mici versus Occident, da, asa este, dar la calitatea vietii nu te uiti!!! Ce-ti ofera orasul ? Iti incanta ochiul ?
    Poti compara Bucurestiul cu orasele vestive dpdv al calitatii vietii?! …
    Aici avem RATB de rahat, nu exista infrastructura de biciclete, electrice, etc..praf, noxe de masini, poluare fonica dementiala…..se construiete inghesuit si urat (vezi periferiile cu noile ghetouri: Militari, Popesti Leordeni….aceste Brooklyn-uri dambovintene), senzorii de poluare sunt dati peste cap de poluare la 2-3 luni ref 2.5, 10 , etc…etc….
    Poate sa creasca Bucurestiul cat China, tot un oras mizerabil este (3/4 din el) !
    NIMANUI NU-I PASA!

  8. #27

    Ieri am fost in Ungaria. O sticlă de ulei venusz este 9 lei. Aceeași sticlă în Romania este 16.

    imgur.com/a/mNdPpzq

    imgur.com/a/kDKR5Xy

    Cel mai ieftin ulei de la Penny Romania este 8,50 lei. In Ungaria este 7,30.

    Pe lângă asta majoritatea electronicelor din magazinele Penny de la ei sunt Grundig sau made in Germany cel puțin, la prețuri sub ale noastre.

    imgur.com/a/J2DB8V0

    Căștile aste sunt la Penny în Ungaria cu 79 de lei. De fapt cred că sunt mai ok …aveau autonomie de 6 ore alea. ‘ nfine.

    Toate știrile arădene încep cu ungurii care vin la noi la cumpărături mai nou. Alea cu combustibilul e veche.

    Să facă ce? Au restricții într-adevăr în unele magazine la ulei dar Lidl Ungaria îți vinde câți poți duce. Mai puțin zahăr. Ăla nu-l găsești.

    • #28

      Grundig este marca a celor de Beko. Nu as baga mana in foc ca electronicele alea sunt “made in Germany” 😉

    • #29

      Sună foarte frumos (și nemțește) Grundig, Heinner, dar doar atît… De vreo 1-2 ani și Philips electrocasnice (inclusiv TV).
      Once upon a time…

    • #30

      @Sly: …de Grundig nu știam. Deci Grundig e egal Arctic acum. Damn. :))

    • #31

      Grundig e gama premium de la Beko. O fi turcalete, dar e quality. Mergeti fara griji pe ei

    • #32

      @punKreas: asta mă gândeam. Nu poți compara Heinner cu Grundig. Nu cred cel puțin. Până la urmă nici Volvo nu mai este suedez de mult dar chinezii mențin nivelul calității.

  9. #33

    Prețurile au crescut la nivel global. Aceași canapea pe IKEA.de: 649 EUR.
    În 2019 am cumpărat în Germania o canapea FRIHETEN cu 450 EUR. Acum e 579.

  10. Ca sa ma extrag din nebunia preturilor din Romania, am plecat o saptamana in Israel. Stiam cat de scumpa e viata acolo, dar echivalentul a 40 de lei dati pe un pachet de tigari care acasa e 25 m-a cam lovit. Sau o bere la halba + o focaccia simpla, cat o fafurioara – 100 de lei, bacsis inclus. Asta pe plaja Tel Aviv-ului, dar chiar si asa… Romania, ai legatura! Hai, ca se poate!

    • scump israelu. Aici, la un magazin mai acatari, o bere e cam 8-10e (nu vorbim de crafturi care pot sa fie oricat)

    • #36

      Tel aviv-ul stiu de dinainte de pandemie ca era f scump.
      Si in egipt daca mergi in zone turistice te lovesti de preturi enorme. Iar egiptenii au intre 100 si 250 euro pe luna. Cu 300 euro esti faraon la ei. Iar daca vrei sa bei o cafea in luxor lasi 5 euro pe o cafea cu betisor.
      Interesant cum in zone considerate sarace ai parte de socuri de astea, iar in locuri din europa unde te-ai astepta sa fie scump gasesti preturi ca la noi. Turism facut din topor.

    • #37

      @Robert: in locurile alea din Europa nu exista diferentele astea enorme intre venituri, probabil nu e bine vazut sa incerci sa te imbogatesti peste noapte din turism sau altceva, ca in zonele sarace (wink wink Romania).
      Parca si pe aici s-a mirat Arhi mai demult ce putin castiga cineva mutat in Belgia (putin, adica undeva sub 3k lunar net). Prea usor comparam job-urile bine sau foarte bine platite in RO cu salariul mediu de acolo si ni se pare ca aici e bine, pe cand aici si cineva cu 4 mii de euro pe luna tot prin noroaie isi parcheaza masina noua. Pe langa faptul ca e exceptie absoluta, raportat la veniturile medii – oricat ar vrea trompete de genul Caramitru sa ne convinga in social media ca nu e asa 🙂

  11. Luam aproape zilnic un corn 7 Days și un iaurt de băut Danone.
    Plăteam cam 3.5 – 4 lei pe iaurt și cam 2.5 lei pe corn. Asta până vara trecută.
    Astăzi cornul e 4 lei, iaurtul 5.5 lei. Asta nu e inflație 16%, e un 50% fără discuții. Și sincer mi se pare că toată lumea spune că multe s-au scumpit cu 50%.

    Și cum scriam și pe celălalt blog, prețul gazelor acum e la nivelul de dinainte de război, prețul combustibilului e cam tot pe acolo. E de neînțeles oarecum la electricitate – bate vântul mai puțin, s-a schimbat fizica nucleară?

    • #39

      S-a ”pensionat” Buzăianu și au venit alții care au buzunarele goale.

    • #40

      @Claudiu: ” E de neînțeles oarecum la electricitate – bate vântul mai puțin, s-a schimbat fizica nucleară?”

      Nu! E doar nesimțire și miserupism a celor care ar trebui să își facă treaba.

    • Legat de lactate, am lucrat in domeniu anul trecut.
      Pretul laptelui neprocesat – cu cisterna crud la poarta fermei – era acum un an 1,2-1,5 lei/litru.
      Acum pe final de an este 3-3,3lei/litru. E o criza serioasa pe pretul materiei prime, pur si simplu nu mai era rentabil sa cresti vaci si au ramas putine ferme. Acum e momentul lor, cerere de lapte e, dar oferta nu face fata si pretul a crescut. Stiti toti oamenii care fac bani in alte domenii IT, servicii, imobiliare, auto, etc…vor sa bea lapte si nimeni nu se inghesuie a creasca vaci sau sa lucreze acolo.

  12. #42

    Combina frigorifica HOTPOINT HA70BE cumparata in 2018 sau 2019 cu 1800 lei. Acum nu-l mai gasesti sub 3000 lei.
    Culmea e ca salariul meu a crescut doar cu 5% de atunci.

  13. Clasa mijlocie cand economia duduie “sa fie piata libera, statul sa nu intervina, cerere si oferta” si alte kkturi libertariene
    Clasa mijlocie cand preturile sunt crescute din burta pentru ca lacomie: “sa vina statul sa ii amendeze **** mumele de jepcari”.

    PS: @Arhi vezi ca nu mai sunt afisate nr de manute verzi sau rosii de la comentarii. Nu de alta, dar se vede urat. Scriu de pe PC

    2
  14. Se cheama tiparire de bani si sabotare a lanturilor de productie in pandemie, ceea ce a dus si la “cost of living crisis” existenta pe aproape toata planeta.
    Cine avea ochi sa vada a inceput sa ia masuri inca din martie 2020, a facut rapid cumparaturile mari inainte sa se scumpeasca mult chestiile gen gaz, curent, mancare si bautura. Asa ca acum ma preocupa doar astea, nu mai am de luat mobila si electrocasnice, nu mai am de zugravit sau de pus parchet.
    Ca economii, ma intereseaza sa pun deoparte minim 13% din economiile pe care le aveam la 31 decembrie 2022. Ca atat zic astia deocamdata ca o sa fie inflatia in dec.2023 fata de dec.2022. Restul e bonus sau bani dati pe vacante sau pe prostii.
    Bineinteles, in anii “grași” de pana in 2020 trebuia sa vedem toti cat de bine ne merge si sa punem cat mai mult deoparte pentru zile negre.

  15. #46

    Apropo de Carrefour, in perioada mondialului, m-am uitat de curiozitate ce preturi sunt in Qatar.
    Nu am stat cu orele sa analizez preturile, m-am uitat la chestii alimentare in special, la o prima vedere sunt in cel mai rau caz la acelasi nivel cu ce avem noi, sau chiar mai ieftine.

  16. #47

    Pana una alta preturile la “paul”din centru sunt acoperite de statul român pt orice cumpără frații ucraineeni DECI io zic ca stam bine.

    1
  17. #49

    Care e cheltuiala mai mare pe care o are un lanț de magazine in Romania, comparativ cu Europa, să poată explica prețurile mai mari: salarii, taxe, utilități, combustibil,etc?

    Cheltuiala mai mare e foamea de profit a capitalistilor din Romania. Numai tu ai criza, el nu are. El trebuie sa obtina profit maxim, cu orice pret si oricand.

    1

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.