O poveste mișto cu asigurări Eureko și despre cât de important e să ai încedere în asiguratorul tău și în agenții săi autorizați. De băgat la cap, ca lecție de viață, despre ce înseamnă asigurările și cui folosesc. Știți povestea aia cu firma de asigurări care a refuzat să despăgubească asiguratul, pentru că au calculat ei că la momentul încheierii poliței, deja avea cancer și ar fi trebuit să știe asta? Nu e poveste.

Ca idee, în afară de asigurările de sănătate și cele pentru locuință, nu înțeleg sub nici o formă necesitatea unei asigurări, de nici un fel.
Pensie? Plătesc 40 de ani o sumă lunară de 200 de lei ca, la finalul vieții, să beneficiez câțiva ani de o pensie de 200 de euro? Ce te împiedică să îți depui banii ăștia într-un cont? Sau să cumperi aur și diamante, monede ce nu își pierd valoarea intrinsecă niciodată, indiferent de devalorizările de moment?

Asigurare de viață? Pe bune? După ce mor, ai mei vor primi nuștiuce? Sau vor primi dreptul de a se judeca cu firma de asigurări, pentru a-și recupera o parte din banii care li s-ar fi cuvenit de drept lor, iar eu i-am dat ac un imbecil de-a lungul vieții, unor străini?

De ce ai îmbogăți un sistem de căpușe, ale căror singur țel este să devină cât mai bogați și să respingă cât mai multe polițe?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

37 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai ar mai fi o duda – daca cucoana respectiva primea chitante false, nu mergea depusa o reclamatie si la ANAF?

  2. “Sau să cumperi aur și diamante, monede ce nu își pierd valoarea intrinsecă niciodată, indiferent de devalorizările de moment”

    spune asta tiganilor 🙂

  3. #3

    Yep, exact asa.

  4. Problema e ca aia de pensie e obligatorie, nu ai cum sa nu o faci din ce stiu

    • #5

      Tind sa cred ca Arhi facea referire la cele private. Daca ma insel, imi pare rau.

    • #6

      nu te inseli

    • Mihai, ai dreptate 🙂 Atunci 100% de acord

    • #8

      @SC: Invata si tu sa te exprimi. Mereu lasi impresia ca te chinuie limba romana si ca faci un efort extraordinar sa alaturi cateva cuvinte.

    • V, multumesc de observatie

    • #10

      Cu foarte mare placere. Ai fi o bomboana de fata daca ai tine cont de ea.

  5. #11

    Asigurarea facultativa de pensie e cea mai mare teapa posibila.
    Firmele de asigurari iti iau banii, din acestia isi acopera cheltuielile, pun deoparte un profit frumos si din ce ramane, in general ii baga fie in depozite bancare pe termen lung, fie in obligatiuni de stat.
    Toata afacerea se bazeaza pe faptul ca marea majoritate nu sunt capabili psihic sa puna lunar o suma deoparte, chiar daca au posibilitatea sa o faca, iar rata la asigurari o platesc ca pe orice factura lunara de utilitati.

    • Pai sa vedem: tu pui lunar o suma deoparte jurandu-te pe rosu sa nu umbli la ei pana la 65 de ani?

    • #13

      eu pun

    • You’re better than us.
      Bani sau cocosei de aur?

    • #15

      euri si dolari

    • Eu fac asta pentru economii pe care sa le am in caz de zile negre. Pentru pensie am externalizat serviciul.

    • @ jollyca
      Unde ai externalizat si ce anume presupune?

    • @arhi – ai tupeu sa pui deoparte pt batraneturi curency. In eur nu as tine banii nici mort. E mult prea volatil, tinand cont ca e o moneda comuna.

  6. Ai dreptate cu asigurarile de viata. Caz real: accident de masina din vina altuia, ramas paralizat de la brau in jos, avea asigurare de viata care acoperea si “incapacitate de munca” => dar, domule, dvs puteti munci; nu aveti dreptul la nici un ban
    Si tind sa cred ca nici asigurarile de sanatate sau locuinta nu sunt mare branza daca esti pielea lupii si nu cunosti pe cine trebuie

    • Ai mei au beneficiat de o suma consistenta dupa ce le-a luat foc apartamentul.
      In contractul de asigurare este definita “incapacitatea de munca”, ba chiar au o grila cu procentaj de despagubiri in caz de diverse accidente gen amputari, paralizii etc.

  7. #21

    Mi-am incheiat si eu conturile cu ING. Randamentul f modest, mai bine tineam banii in banca si ieseam mai castigat. Cand am renuntat la pensie dupa 7 ani mi-au bagat si un comision de retragere de m-au curatat bine.

    • Mi-am inchis si eu un cont la ING pensii (ca sa deschid altul), dar nu mi-au luat niciun comision de retragere.

    • #23

      Cred ca vorbim de lucruri diferite! In cazul meu pentru desfintare inainte de termen mi-au oprit in jur de 2000 ron. Tragand linie dupa 7 ani daca bagam banii la saltea eram mai castigat. Nici inflatie nu mi-au acoperit-o si cand m-au jupuit si cu acel comision mai bine imi trageam si vreo doua in oo.

  8. #24

    asa e si pe dincolo cu asigurarile, nu numai in ro. diferenta e ca acolo daca ii dai in judecata castigi si ca acolo nu-ti fute contractul cu virgule si alte smecherii

  9. #25

    sa ne spui cand te contacteaza eureko sa scoti articolul ca ii defaimezi, sub amenintarea cu trasul pe roata. sa fie distractia completa.

  10. #26

    Oarecum cu legatura, de asigurarile de calatorie ce-mi puteti spune? Experiente placute/neplacute? Multumesc.

    • #27

      Singura experienta placuta pe care o poti avea cu o asigurare de calatorie, e sa nu ai nevoie de ea

    • #28

      Cuminte om ala de da minus la intrebarea mea! Vreau sa stiu ce-mi puteti spune, ca ma gandesc sa inchei una pentru tot familionul pe cat suntem plecati la castraveciki. Pana acum am vazut la Generali si la Eximtur (Coris parca).

    • #29

      Ambele sunt ok

  11. #30

    Nu as paria pe diamante. Piata controlata puternic + se pot fabrica artifical.

    • #31

      Nu as paria pe nimic pentru peste 35 de ani. Au fost si sunt atatea dovezi ca absolut orice se poate aprecia sau devaloriza in doar cateva luni/cativa ani inghitindu-ti astfel economiile de o viata.

    • #32

      Ar fi misto sa se faca vreo descoperire in alchimie si sa inceapa sa produca toata lumea aur chiar in baia proprie…

  12. nu exista nimic sigur. NIMIC.
    aur-pamant-diamante: vine un regim nou care interzice detinerea de aur-diamante. Scade pretul la terenuri. Vine inflatie serioasa.
    sa zici ca educatia ar fi investitie. Faci un accident, te lovesti la cap, pa educatie.

    era vorba aia, daca vrei sa il faci pe Dumnezeu sa rada, spune-i ce planuri ai

    • #34

      fii serios, pe vremea lui ceasca era interzis sa detii aur, diamante si valuta. ca sa vezi, toti aveau

    • da. si te puteai pisa pe ele. Bine, aveai posibilitatea sa te bucuri nitel de ele, atata timp cat nu deranjai mai sus.
      Deranjai: te futeau

      Nu zic ca nu e bine sa economisesti. Nu zic ca nu e bine sa investesti. Evident, daca traiesti mereu cu teama ca banii economisiti/investitiile se vor deprecia mai bine nu faci nimic si te sinucizi.
      Doar ziceam ca nimic nu e 100% sigur.

  13. #37

    mi-e imi plac alea cu asigurarea pe ipoteca si asigurarea pe datoriile pe care le faci. nu stiu daca exista in romania, dar m-as mira sa nu existe, la cat de manos este terenul…
    teoretic, ei se lauda ca daca tu intri in incapacitate de plata – sa zicem ca ti-ai pierdut slujba – iti platesc ei 2-3 rate sau datoriile pana la un plafon de, sa zicem, $2000.
    chiar si daca asta fac, tot e subreda treaba, fiindca iti dau acel fals sentiment de siguranta ce te indeamna sa te intinzi dincolo de plapuma.