Sistemul se autosustine si intretine. Important e sa furi suficient de mult, ca sa iti poti tine in solda politicieni si judecatori.

Ca fapt divers, verificati pe net, ca sa aveti si voi surpriza de a vedea ca toate deciziile astea de tip mafiot sunt luate de catre judecatori femei. Asta dupa ce aceiasi judecatori femei elibereaza violatorii fara probleme.

Cred ca e timpul ca experimentul Femei in justiție sa inceteze. Nu e benefic nimanui.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Toate deciziile in justiție, și bune și rele, sunt luate de femei pentru că examenul de admitere in magistratura este ingrozitor de greu și putini bărbați sunt in stare să îl ia!

    47
    • #2

      daca se merge pe toceala, rezultatul selectiei e previzibil.

      66
    • #3

      Știm că dumneavoastră sunteți în stare si o luați ușor, domna Savonea! Iar noi v-o dam…

      58
    • #4

      E doar o coincidență de nume, la câți bani are aia, as vrea eu!

      17
    • #5

      ahahahahahahaha buna de tot:)))) siigur nu e vorba de cota de femei obligatorie, e vorba ca nu sunt barbatii in stare:)))))))))))

    • #6

      Nu, chiar nu e, da un search pe google! Nu sunt locuri pentru femei si locuri pentru bărbați, e un examen pentru toată lumea (da, de toceala, cum zicea cineva) si il iau mai ales femeile, ca sunt mai serioase si mai dispuse sa toceasca, asta e tot, nu e chiar nicio conspirație!

      39
    • #7

      e in regula, exista cota de femei in magistratura, e impusa de UE. Faptul ca nu stii de ea nu e mare lucru.

    • #8

      Si cum anume funcționează această cotă in condițiile unui examen grilă, anonimizat si corectat de un calculator? I se pare ca cineva a colorat mai feminin cerculețele alea si ii punctează si răspunsurile greșite sau cum? E posibil oare ca această așa zisă cotă să existe doar in teorie si să previna criterii gen “tre sa ai 1.90 înălțime ca sa intri in sistem?

      30
    • #9

      nu mai bine iti aplici tu sfatul si cauti pe google despre cotele de gen din magistratura, aplicabile in UE, decat sa ai o discutie in contradictoriu cu necunoscuti pe internet?

    • #10

      @arhi: am tot cautat și nu găsesc nimic cu privire la cotele de gen, link?

      22
    • #11

      Dar ce cote ne-au pus ăștia, nene, că în România marea majoritate sunt femei; nu au primit câteva lozuri câștigătoare, cum primesc țiganii la facultăți. Și zic “marea majoritate” pentru că, din cei cunoscuți de mine, am un bărbat la cinci femei. 1 la 5! Nu știu dacă se aplică national, dar așa arată eșantionul meu. Păi să mai bage UE cote din astea de 80% femei și la restul meseriilor, noi mergem la bere și la păcănele :))

      28
    • #12

      e ~80% cota de femei pe.ro

    • #13

      Sigur, examenul se trece în special cu plata în natură. N-aș vedea vreun examinator să prefere un cur păros în schimbul unei păsărici delicate, cu tot wokismul de acum…

      27
    • #14

      “ Si cum anume funcționează această cotă in condițiile unui examen grilă, anonimizat si corectat de un calculator? I se pare ca cineva a colorat mai feminin cerculețele alea si ii punctează si răspunsurile greșite sau cum? E posibil oare ca această așa zisă cotă să existe doar in teorie si să previna criterii gen “tre sa ai 1.90 înălțime ca sa intri in sistem?”. Dupa ce ai luat examenul este obligatoriu interviul. Acolo se pot face foarte usor departajarile fara sa conteze cu cat ai luat examenul. Examenul luat in magistratura nu iti garanteaza postul, singurul avantaj este ca poti trece in avocatura fara sa mai dai examen de admitere pentru barou.

      21
    • #15

      asta, de departe, e comentariul anului. :)))))))))))) stiu, tot barbat si io si tot incapabil :)))

      8
    • #16

      Nu e niciun experiment, UE incurajeaza egalitatea de gen dar nu prea impune nimic. Fiecare tara face ce doreste, iar singura cota de care stiu adopata la nivel de UE e aia cu 40% din posturile administrative din firme trebuiesc ocupate de genul sub-reprezentat din 2026. La modul general, politicile de mixitate vizeaza un nivel de reprezentare de 40% pentru genul minoritar, indiferent care e ala.

      Din cate stiu romania nu are asa ceva nici pentru justitie, nici pentru parlament (era un proiect la un moment dat in care se vorbea despre impunerea unei cote de reprezentare minima de 33% pentru fiecare gen). Totusi, posibil sa ma insel, daca e cazul atunci imi poate oferi cineva o sursa de informare oficiala pentru ca eu nu am gasit nimic.

      O mica paranteza feminista, atunci cand o meserie este dominata de femei si apar probleme, se ajunge rapid la concluzia ca femeile sunt de vina. In schimb, cand barbatii domina un domeniu si apar probleme rareori se pune sub semnul intrebarii capacitatea lor de a exersa acea profesie.

      Parlamentul e majoritar dominat de barbati, ar trebui sa ajung la concluzia ca barbatii nu ar trebui pusi in functii de conducere/reprezentative? Nu, este absurd un rationament de genul. Sunt niste sisteme corupte, iar majoritar cei care se afla in functii de conducere sunt acolo din alte motive decat competenta lor profesionala. Incompetenta din functiile publice inalte n-are legatura cu genul si potica UE, este rezultatulul coruptiei si al unui sistem putred.

      42
    • #17

      @Lia Inceputul era promitator, dar s-a ales praful. Barbatii sunt la fel de capabili sa ia un examen, indiferent de ce examen e vorba. Diferentele de gen nu determina abilitatile intelectuale. Statistic, reprezentarea in profesie ar trebui sa fie apropiata de distributia populatiei. Cand nu e cazul, inseamna ca pe undeva e o problema.

      11
    • #18

      @Patrat daca e asa de ce atunci fabricile de confectii sunt pline de femei? Acolo nu se scandalizeaza nimeni ca se fac angajari DEI.

      9
    • #19

      @Maud Meseriile de confectionare textile sunt dominate de femei asa cum domeniul mecanic e dominat de barbati. Aceasta separare se bazeaza doar pe stereotipuri adanc inradacinate, croitoria e vazuta drept munca de femei, iar mecanica de barbati. Dar nu exista niciun motiv obiectiv care sa justifice situatia asta. Sunt doar constructii sociale artificiale perpetuate de prejudecatile noastre ca societate.

      Probabil acelasi lucru e si la magistratura, cum e domeniu de uman e considerat mai adaptat pentru femei desi nu exista niciun motiv real pentru asocierea asta.

      10
    • #20

      La bărbați nu e problema de putut ci de vrut. La ce să trudeşti atâția ani ca să debutezi cu 1500 euro, repartizat la dracu-n praznic, departe de familie şi prieteni, într-un sistem plin de pile şi de kkturi? Mai bine faci un curs de 3 săptămâni şi montezi AC-uri. Pe canicula asta se uită lumea la tine ca la dumnezeu, nu te înjură pe stradă.

      10
  2. #21

    Sistemul democratic din Romania are o vulnerabilitate. Asa ca in Inelul Nibelungilor cand eroul Siegfried ucide dragonul si se imbaiaza cu sangele lui special, sange ce-i face pielea imposibil de strapuns de arme. In timpul dusului o frunza cade pe spate si lasa o parte de piele unde nu ajunge sangele, ramanand o parte vulnerabila.

    youtu.be/M4ySPC42y28?t=1411

    Asa si sistemul. Baietii buni au acceptat o democratie impusa de o armata pacatoasa.

    2
  3. ‘Cred ca e timpul ca experimentul Femei in justiție sa inceteze. Nu e benefic nimanui’-domn profesor te-ar contrazice. La fel si Vlad Pascu

    18
  4. #23

    Bă, băieți, prejudiciu ca prejudiciu, dar fiți atenți aci: doctorițele de la Pantelimon au fost eliberate. Care sunteți din București, fiți cu ochii în 4 și nicidecum să nu sunați la 112.

    24
    • #24

      acum urmeaza o excursie in Italia, unde trebuie sa isi trateze depresia, alaturi de Mario Iorgulescu si de romania printul paul

    • Cetin, te citesc de mult timp si nu cred ca poti sa ma suspectezi de rea intentie cand iti spun asta. Inteleg ca e posibil avem opinii diferite si ti le accept, dar nu pot sa stau deoparte cand pur si simplu dezinformezi. Fraza asta: “Acum urmeaza o excursie in Italia, unde trebuie sa isi trateze depresia, alaturi de Mario Iorgulescu si de romania printul paul” e suta la suta o minciuna si trebuie taxata. Printul Paul e in Malta.

      85
    • #26

      Și după doar 12 zile de arest e doar o anxietate moderată. Trebuie tratată și dânsa oricum

      15
  5. #27

    Nimic nu este etern, spuse hotararea definitiva si irevocabila…

    16
  6. #28

    Eu zic ca il bate la viata Iliescu si pe varan.

    14
  7. #29

    Oare în cazul unor astfel de dosare decizia e data doar de cei/cele care apar că judecători/e…eu mă cam îndoiesc . Mai de grabă sunt “cântărite” undeva mai sus cu mai mulți implicați și cei/cele care apar cu nume și prenume probabil doar se semnează și scriu niste explicații care sa se “pupe” cu legile…

    8
    • #30

      Mai degrabă s-au gândit doamnele că ajung și ele sau rudele pe mâna doctorilor, mai repede sau mai târziu.

      6
  8. #31

    Asta cu furatul suficient e ca gluma aia: daca faci o fapta rea, ajungi in iad direct in cazanul de smoala, daca faci 1.000, ajungi team leader peste cei responsabili cu tortura.

    22
  9. Cine stie care sunt cotele de gen la mff, am un rebus de rezolvat!

    5
  10. #33

    Si in lagarele de exterminare cele mai crude si nemiloase erau femeile care lucrau ca si gardieni.

    5
    • #34

      din cur ai scos-o p’asta. ai citit tu pe undeva un comentariu, a mai zis unchiu’ titel ceva si pac concluzia.

      8
    • #35

      de ce “ca si gardieni”? de ce e “si” ala acolo? chiar sunt curios. ce e in neregula cu “ca gardieni”?

      12
    • #36

      gramaticul cenzor al blogului nu s-a sesizat asupra odioasei formulari ”ca si”, recte pare in congruenta cu ea.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam