De când caut o viluță de închiriat, am reușit să mă enervez mai mult cu progrmatorii din spatele siturilor de imobiliare decât cu proprietarii.
Ce o fi atât de greu să faci un search să funcționeze, să le ordonezi în funcție de cerere, să dai niște opțiuni de căutare altele decât dacaă are aragaz, nu știu.

În rest, proprietari care închiriază vilă în pipera, dar de fapt e în voluntari, în otopeni central, dar e în tunari, în ghencea, dar de fapt e la ieșirea din domnești, pe partea cealaltă a satului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

59 comentarii Adaugă comentariu

  1. 1. nu ai de ales decât să folosești siteul lor.
    2. dacă găsești repede ce cauți, ei cum mai fac bani?

  2. #2

    Ce o fi atât de greu să faci un search să funcționeze, să le ordonezi în funcție de cerere, să dai niște opțiuni de căutare altele decât dacaă are aragaz, nu știu.

    In majoritatea cazurilor programatorii fac aplicatii / site-uri care sa respecte cerintele clientului, serifule. Prin urmare, eu zic ca ar trebui sa suspectezi mai degraba ca ideile stralucite au fost ale proprietarilor acelor site-uri.

    • #3

      Eu nu cred ca cerintele proprietarilor de site-uri reprezinta problema.
      Mai degraba dorinta lor de a nu da prea multi bani. Asa ca angajeaza un programator incepator, care nu este in stare sa seteze cateva filtre de bun simt.

  3. #4

    pipera este de fapt voluntari, mai pe margine asa, ii mai scapa un piciorus, dar este voluntari

    • #5

      da serif, dar voluntari nu e pipera:)))) adica `inchiriez casa pipera, si e in mortii ei in camp, la dracu

    • #6

      the land of the free, free de canalizare, gaze, electricitate etc
      are un prieten casa pe acolo, “pipera”. bai sunt asa aiurea construite, inghesuite, strada ingramadita, jdemii de feluri de modele de case, mici, mari, foarte mari, nici milimetru de reglementare pe acolo. dar pipera.

  4. #7

    In primul rand, bancul ala cu sotia catre programator, mergi pana la piata si ia niste rosii, daca au oua ia 6 si programatorul s-a intors cu 6 rosii ca aveau oua, cred ca e inspirat din fapte reale.

    Daca analistul, clientul nu cere, programatorul nu gandeste. Imi pare rau sa o spun, dar foarte, foarte putini programatori din cateva zeci cu care am interactionat, misca ceva in plus sau imbunatatesc cerinta. Doamne feri sa iti scape un aspect ca analist de business ca programatorul va ridica din umeri. Nu scria boss ca tb sa fac si aia. Pai nu ai vazut ca dupa ce a facut x se intampla y. Da, dar nu scria, nu am facut, nu stiu eu sa iau decizii.
    Daca lumea ar fi plina de programatori inteligenti, analistii de business ar muri de foame 🙂

    • #8

      Programatorii sunt inteligenți. Sa nu exageram. Ca nu au experienta acolo unde e treaba altuia sa ia decizia și sa facă brief, e partea a doua.

    • #9

      Nu sunt programator, nu aruncati cu pietre inca, dar analistul traduce pe limba pr9gramatorului ce doreste clientul. De multe ori este vorba de aspecte functionale, ce poate tin de fluxuri de business, evident ca nu face pr9gramatorul cum il taie capul ca asa i s-a parut lui ca e mai bine. Recunosc insa ca in exemplul dat, cu site-ul de imobiliare, e cam de porc sa nu ii spui clientului, chiar programator fiind, ca filtrele alea sunt inutile.

    • #10

      Nu scria boss ca tb sa fac si aia. Pai nu ai vazut ca dupa ce a facut x se intampla y. Da, dar nu scria, nu am facut, nu stiu eu sa iau decizii. Daca lumea ar fi plina de programatori inteligenti, analistii de business ar muri de foame.

      Iar treaba asta e de fapt tot business. Odata ce clientul a transmis un document oficial cu o lista de cerinte unei firme de IT si au semnat ambele parinti un acord ca se lucreaza pe acel document, compania IT poate sa primeasca bani in plus daca intre timp clientul doreste sa faca niste modificari pe cerinte. Se estimeaza efortul in plus al programatorilor, iar clientul trebuie sa plateasca firma sa implementeze modificarile dorite.

    • #11

      Pe vremea cand am facut scoala la job asa ii si spunea – analist programator. Adica analizai problema si o rezolvai cu ce stiai tu sa faci. Ah, si mai era si responsabilitatea ta sa te asiguri ca minunea iesita din mintiuta ta functiona corect si conform scopului. Acum ai nevoie de analist, programator, tester pentru orice site de comanda pizza (eufemism pentru “proiect mic, necomplex” la noi in firma).

    • #12

      Idioti cu licenta:
      – vreau poarta la mijlocul gardului.
      – gata boss, e la locul unde ai cerut

      – este poarta da nu are balamele, clante!
      – gata boss, am pus si de alea care nu erau in specificatii

      – unde e poarta?!?
      – aa scuze, a ajuns la capatul gardului, o mut acum.

      – baa!!! poarta e inutilizabila, da intr-un copac si nu se deschide!
      – pai ai spus sa o pun la mijlocul gardului si acolo e…

      – in mmmm ia si schimba sensul de deschidere a portii!
      – gata boss!

      – BAAAAA unde e clanta?!?
      ….

    • #13

      Si presupun ca orele alea muncite in plus le faci ca o favoare pentru un loc in rai. Adica daca vrea un client un proiect si e dispus sa plateasca cred eu ca poti face aproape orice pentru el. Sunt clienti care dupa ce incep sa faca bani dintr-un business vin inapoi si mai investesc si in site-ul de promovare, dar majoritatea romanilor stiu vorba aia din batrani “lasa ma ca merge si asa”. Toti vor ieftin. Cat despre bancul ala, sunt sigur ca daca il intelegeai ai fi ras si tu dar asa ……

    • #14

      Lasa ca am lucrat eu cu programatori care analizau si modificau dupa capul lor, ca li se parea ca arata mai bine sau are mai multa logica. Desi primeau frumos documentatia completa, ei schimbau si nu ziceau nimanui. Apoi ridicau din umeri “mie mi s-a parut ca e mai ok asa”, dupa ce 2-3 UX-eri isi spargeau capetele.

    • #15

      Asta tine mai mult de zgarcenia clientului. Ca firmele serioase care fac site-uri au si persoane care fac un set de cerinte UI/UX pentru site si teste dupa. Treaba programatorului nu are legatura cu user experience.

  5. #16

    deși urăsc orice site de imobiliare, efectiv toate sunt de praf din punct de vedere al căutării, la filtre nu pot să le bag de vină programatorilor, la fel cum aplicația de facebook e gândită să nu îți dea chiar tot ce vrei instant ci să te facă să mai stai un pic, la fel merg și siteurile astea, sau sunt eu prea optimist și e fix ce vrea clientul și nu ai cum băga mai mult

  6. #17

    webdevii sunt programatori la fel cum e voluntariul in pipera.

    • #18

      Ce dai, ma! Nu stii sa-njuri?

      Bravo! Ai cam lovit in “programatori”.

  7. #19

    ”Când ești foarte tânăr ai un orizont larg; cu timpul se îngustează până devine un punct. Acesta va fi punctul tău de vedere.”
    Asta este problema generală a specializării extreme. Pico della Mirandola ar fi șomer astăzi, când se presupune că dacă știi prea multe nu știi nimic suficient de bine. Cumva sper că direcția de dezvoltare se va schimba măcar o vreme și se va ajunge la specializări măcar duble sau triple. Ca să dau un exemplu care continuă discuția: nu ”programatori”, ci ”programatori de jocuri” sau ”programatori de magazine online”.

  8. #20

    Minciuna, inselatoria din enunt pleaca de la cine da anuntul, programmers ar putea gandi niste filtre/ red-flags ceva dar ar ramine fara content ( precum kilometrajul manarit la masini SH – omniprezent)

  9. #21

    Fiind programator, iti zic eu de ce:

    In RO se merge pe principiul “cat ma costa”. Cat mai ieftin, daca se poate gratis ca vorba aia, doar pui un buton, doar faci un formular, ce atata rocket science. E foarte greu sa iti faci clientul sa inteleaga ce presupune munca ta si ca trebuie sa fi platit pentru timpul tau. Plus ca 99% au doar o idee generala despre ce vor, isi imagineaza avioane in cap dar tie in specs iti baga doar o idee sumara cu presupunerea ca tu esti si un excelent “cititor in stele si ganduri” si de fapt sti ce vrea. Si ajungi sa faci proiectul si sa-i dai sugestii (sau sa vina el cu sugestii) si tu sa te uiti cum incet , incet iti depasesti bugetul agreat la inceput si n-ai alta solutie decat sa te limitezi la functionalitatile MVP ca sti sigur ca nu o sa mai faceti alta anexa la contract sa te plateasca extra.

    In Vest, sunt obsedatii de detalii. Ai de la inceputul proiectului schite de design, de UX, UML-uri, descrieri detaliate la toate componentele si functionalitatile si atunci iti poti estima mai bine munca si, pe langa asta, orice e extra, e de la sine inteles ca se plateste si atunci dupa ce treci de MVP, sti ca poti lucra la improvements fara frica ca ramai cu curul in balta.

    Ca sa dau o paralela. Daca ar trebui sa muncesti moca o saptamana din 4 pentru un client doar ca sa faci lucrurile mai bine, stiind ca oricum nu-i pasa nimanui de fapt, ai face asta?

    • #22

      am văzut la niste pretenari nemti. aia fac pe hartie intai. intelegi? decupaje pe hartie, ca sa vada daca e intuitiv…

    • #23

      Inainte de criza lucram cu niste clienti si multi alti parteneri de-ai lor la o platforma – toti fac platforme acum, a dracu daca mai face cineva o aplicatie web sau un site, toate-s platforme. De 6-8 luni suntem in discovery phase in care discutam, desenam, invartim – 10 analisti, it-sti, project sefi, ce vreti voi – 6 – 8 luni, 0 linii de cod. Proiectul a fost inghetat pe termen nelimitat cand a palit covid19.

    • #24

      Da ba Arhi dar nu programatorii decupeaza hartia :))

      Sunt cel putin alti 3 insi implicati care decid ce ajunge la programator.
      Client > Project Owner > Designer > Programator > Tester

      Ala de a mancat liliacu sigur era programator

    • #25

      @AdiS: Adica pe scurt:

      theoatmeal.com/comics/design_hell

  10. #26

    Problema e atunci cand tu ii spui clientului ca nu e user friendly, ca designul e gandit gresit, ca bla bla bla. Si ei o tin pe a lor ca asta e viziunea lor, ca asta le place.
    Caz concret: lucrez perioada asta la o aplicatie pt niste clienti. Toata echipa ne batem gura sa explicam clientului ca unele functionalitati o sa incurce userul, ca nu fac sens, bla bla bla. Clientul o tine pe a lui. Noi o sa implementam cum vrea, dupa aia (poate) isi da seama de greseala, o sa zica sa schimbam, noi o sa zicem ca il costa suplimentar si pana la urma o sa lanseze prost cum e…csf,ncsf

  11. #28

    O cunostinta de-a mea voia sa-si inchirieze vila de pe str. Mesteacanului in Otopeni. Daca te intereseaza, voi lua legatura cu el sa vad daca mai e valabil.

  12. #29

    Daca nu o vindeam, iti inchiriam eu. Frumos, viluta micuta, pe Matei Millo, la 2 case distanta de duamna primar… 😀

  13. #31

    Am vazut si eu anul trecut ceva asa: anchiriez vila p+1 in zona linistita, zona univ politehnica, metrou, acces facil, pret bun. Imi da bosul ala adresa, cand ce sa vezi, adresa defapt era in Rosu, pe o strada de piatra vai de mortii aia, 3 case rasfirate, inconjurate de ghetourile alea de prin zona aia. Hilar! Spuneti-mi si mie, de ce exista zona aia Rosu-Militari, si de ce ar cumpara cineva ceva acolo, indiferent de cat costa?

  14. Nu este numai vina programatorilor ci si a celor care posteaza anuntul. Daca tu ai o casa in Ilfov si iti alegi ca regiune Bucuresti/Sector 1, saracul programator nu prea are ce sa faca, nu?

    • #33

      Integrare cu google maps, nu accepti anunt fara adresa completa sau locatie in maps.

    • Nu ai compilat bine ce am scris, nu? Ti-a dat cu overflow.

  15. #35

    In State exista zillow.com. Bre, e o bijuterie de site, poti sa vizitezi/visezi la o cafea un vinulet ceva orice loc vor muschii matale de pe continental USA + Hawai own/rental nu conteaza. In Canada nu merge. In principal pt ca-s o gramada de organizatii de real estate. Si fiecare tine cu dintii la listingurile lor, nu dau din casa etc. Dupa kktul asta de pandemie ar trebui ca vizitatul virtual de case sa fie ceva normal. Ar fi super de misto ca zillow sa se extinda peste tot (zillow.ca, zillow.eu/zillow.ro) 🙂 Dar n-o sa fie pt ca legislatiile europene/canadiene/romanesti is prea restrictive. Iar in R mai e si eternul “tre sa manance si gura mea ceva”.

    • #36

      O sa se schimbe si Canada in curand ca la cum se tin acum open house e mai mare chinul….si inca o sa mai dureze. Canadienii sunt mai pasnici si nu se grabesc la niste chestii…sunt ca viteza netului la ei. Zici ca-s ardeleni. Montezi netul si iti vine netu dupa 2 saptmani in cocoloase. Acum cu pandemia vietii mele de n-am urlat la telefon la f….g viteza melcului care o aveau de era saracul omuletul ala stresat…mai avea putin sa-mi bage net ca la locomotiva carbunii. O sa trebuiasca sa mai schimbe din monopolul ala si sa lase din pretentii

    • Alt concept misto de imobiliare, este si www.spotahome.com/ Anunturile sunt verificate, vine un gigel de la ei si face poze, filme, prezentare. Se ocupa si de partea de payment, cred.

      La Zillow imi place ca au si informatii adiacente proprietatii: rate crime, rating scoli/gradinite etc.

    • #38

      @Bancosul : dar stii ca ratingurile alea de spui tu tin de income-ul zonei ? Cu chestia asta mi-am luat si eu teapa cu scoala care avea rating bun, profesori tampiti dar ratingul venea de la faptul ca scoala e in zona considerata bogata ….doar 2 milionari care au fost ajutati sa se sinucida prin zona si asa …. cica nu e rate crime. In rest faci ceva pe ratingul ala. Cel de face poze nu are legatura cu agentul imobiliar…doar face poze, posibil si ca cel care face staging sa nu fie acelasi cu agentul imobiliar dar in ultima perioada agentii se orientasera si pe staging-ul lor, au angajati care se ocupa de depozitarea mobile, depozite, mover-i, ….in staging iti creste valoarea la casa cu cateva procente care ajuta la 15% din plata catre agentul imobiliar.

  16. #39

    ”dezvoltatorii” nu scot inca la inchiriat?!
    asteapta 2021, poate apar oportunitati pe ”austeritate”!

  17. #40

    Deja te-ai enervat? Numai pentru atat?! Eu, in 2017, am cautat sa-mi cumpar casa. A durat 7 luni, a costat, dincolo de pretul in bani, cateva sute de crize de nervi, ganduri de renuntare, dorinte de a ucide si de sinucidere. Cand am apelat la agenti imobiliari, mi-am zis sa nu pierd vremea. Am discutat cu fiecare la o cafea/bere, le-am explicat exact ce vreau, ba chiar le-am dat cate o lista, cu liniute de la capat: zonele, suprafata teren si casa, numar de camere, utilitati, pretul maxim pe care il pot oferi etc., etc. Si ma sunau: “Am gasit ceva pentru dumneavoastra!” La 10 minute de reperul X din oras, insemna, de fapt, la mama dracului, in camp. “Bine, mai omule, dar unde vezi ca are … (din cele punctate pe lista)?!! “A, pai n-are, dar uitati ce panorama aveti …” sau “Da, dar e langa lac” si alte vrajeli dintr-astea. Si explica-i boului, de 10 ori la rand, ca nu ti-ai propus sa-ti petreci viata admirand panorama, care poate fi oricand anulata de blocurile vreunui smecher, si ca, din experienta unor vacante la tara, stii ca lacul e frumos doar in poezia lui Eminescu; in realitate, inseamna roiuri de tantari si alte insecte, valuri de duhoare de mâl, broaste si, uneori, chiar serpi. A 11-a oara, tot aiurea te ducea! De ce? Simplu! Pentru ca unii dezvoltatori ofera comisioane mai mari, ca sa scape de rebuturi. Si atunci, jigodia de agent, incearca sa ti le bage pe gat, poate merge! Deci, daca tii neaparat sa fii client al pietei imobiliare din Romania, inarmeaza-te cu multa rabdare si cateva camioane de calmante. Sau fa-ti rost de o rangă si impaca-te cu perspectiva unei pedepse pentru omor, ca agentii imobiliari e cica oameni si ei!

    • Calmeaza-ti sanisorii, bre. E numai greseala ta ca te-ai inhaitat cu imobiliarii. Auzi tu, sa ai tendinte de ucidere/sinucidere, din cauza unui flausat d-ala, pe care il faci din doua vorbe.

      De obicei, dupa ce interactionam cu un ajent imobiliar, sigur nu ma mai cauta ala. Si sunt perseverent si foarte rezistent la astia. Ti-a luat 7 luni sa iti iei casa? Eu am cautat vreo 9 ani, din 2008, cand a cazut piata. In 2017 am gasit ceva care sa ma coafeze, cat de cat.

      Si, ca un facut, in ziua cand trebuia sa semnez precontractul la notar, au dat muistii OUG13. Am stat cu nevasta 2h pe telefon, incercand sa ne convingem unul pe altul daca o mai luam sau nu. Pana la urma am luat-o. Un coleg, a venit la munca in dimineata aia, ne-am intalnit la cafea si atat a zis: “Imi bag pula, plec”. Pana in Octombrie, a plecat in America. Eu am ramas aici, sa mor cu ei de gat, fmm.

  18. #42

    Spune-mi mie ce vrei si ce buget ai. Te pot ajuta cu o idee doua sau cu un agent pentru zona pipera (aia adevarata, iancu nicolae si scoala americana). Stau in zona si am si proprietati in zona si te pot ajuta.

    • #43

      cetin, sa nu cazi in capcana asta, ca asta nu ti-o cere pe Luna *

  19. Bossule, care esti de boss, ti-am gasit o viloanca pe masura ta de galactic. Nu e la saracii aia din Ghencea, e in Otopeni. Alt aer. Bulibasa ar vrea sa o vanda, dar poate te intelegi cu el si ti-o inchiriaza.

    www.galaxyimob.ro/vanzare-case-vile-5-camere-odai-otopeni-glx112046-278825.html

    • #45

      ce nu inteleg eu este ce căuta chestia aia cu pieptene si perie langa bideu

    • All natural, boss, all natural. Mai trebuie tesalat, din cand in cand, ca se face funie.

    • #47

      @Bancosul: Ai di plamea, ce gusturi pe “romanet”! 🙂
      Culori si modele de tapet absolut dubioase. Probabil unui serial killer la pensie i-ar placea.
      Pe alocuri un fel de new-age (coloane, ceva pereti) exagerat, combinat cu kklarism de tot kktul.
      Ce-i cu urnele alea funerare pe jos in bucatarie? Bazinul: forma+amplasare aiurea.
      Si mizeria asta e “unicat lux” si 700K ?!? 🙂

    • Dănuț, nu cred ca înțelegi matale luxul și bunul gust.

  20. #49

    Pentru cerintele proiectului, in mod normal exista testare de acceptanta. Se iau specificatiile si se verifica de catre client rand cu rand. Acceptanta aia se poate intinde pe mai multe zone depinde cat de multe vrei sa verifici (specificatii functionale, testari pe tipuri de browsere, deviceuri, numar de utilizatori care intra simultan, etc). Testele alea ar trebui cerute si verificate de client ca el semneaza daca accepta proiectul. Proiectul nu e lansat pana nu trec alea si pana nu e semnata acceptanta de catre client. Chiar si cand face plata clientul, daca e fixed price, in mod normal se face dupa semnarea acceptantei. In bugetul proiectului se include si testarea asta pe care vrei sa te intinzi. In mod normal…. insa nu toti clientii urmaresc asta, mai ales astia mici, mai ales cand sunt stransi de buget, mai ales cand modifica specificatiile cum vor ei in timpul proiectului, mai ales cand nu se documenteaza modificarile cerute, etc. Multi clienti zic “mai taie in plm de buget, lasa, nu avem noi nevoie de alte cacaturi, testarea facem la noi acasa, nu incercati sa ne umflati la pret”. Bun, asta e procesul normal, binenteles ca astia mici pot fi aburiti cu “hai, semneaza, lasa ca merge si asa”

    Referitor la Pipera/Voluntari ar putea integra cu un plugin de maps, cand scrii anuntul, bagi adresa, aia nu e disponibila, si sa-ti afiseze pe o raza de 500m zona unde e blocul.

  21. #50

    Stii cum e in Londra? Vrei sa inchizieri o singura camera dintr-un apartament. Vezi anunt/poza pe internet in ziua respectiva, dai telefon si te duci la fata locului sa vizitezi.

    Ajuns acolo, descoperi ca de fapt ai ajuns intr-un loc ce nu are nicio legatura cu poza, iar dusul il faci intr-un lighean, sa nu curga apa prin alta parte.

    Il intreb pe nea Gigel, uite pozele la care ma asteptam, la care el raspunde “Ahh!! Asta s-a dat imediat dupa ce am pus anuntul pe internet acum cateva ore.”

    De atunci nu ma mai surprinde tupeul lor. Acum cu coronavirusul ma sunau daca nu cumva vreau sa prelungesc contractul ca imi dau discount, asta dupa ce anul trecut mi-au marit chiria cu 12% year over year.

    Acum stau singur, am evoluat.

    • #51

      in liverpool am fost surprins de cat de mici sunt livingurile lor.

  22. #52

    Lasati astea cu banii ca nu prea merge, nu cred ca site-urile mari de imobiliare se fac pe 2k euro. Problema e la agentii, unde se invart in jurul batului pana cand iese un kkt stropit cu moet. Brief-ul e unul, dupa vine designeru si face chestii fara sa vada functionalitatile, dupa vine careva si verifica functionalitatile si mai taie din design, dupa vine developeru si trage oleaca cat sa multumeasca pe toata lumea. Lumea vede ca sunt lacune, dar nimeni nu ciripeste nimic, ca nu vrei sa ii superi pe ceilalti colegi sau sefi. Ah, sunt bugs? Lasa ca refacem in versiunea urmatoare, dai drumul asa ca nu verifica astia tot! Si uite asa iese un design ish, cu functionalitati ish, la pret de top, iar clientul final se uite crucis. Designeru ramane cu gust amar, programatoru la fel, ambii cu gand de plecare, dar product managerii vad un mare succes.

  23. #53

    Am pierdut 2 ore la o firma de ochelari (de curand) sa imi spuna la un moment dat ca ar vrea sa facem si un joc doua pe site ca poate sta omu mai mult.

    (Ei aveau buget sub 2k EUR dupa aia am aflat). Si ei vroiau magazin gen lensa, preview pe fata, jocuri interactive. Companie cu fabrica de lentile etc (am vazut cu ochii mei laboratoru/fabrica etc) deci producatori nu magazin din piata rahova.

  24. #54

    Cetin, in eventualitatea in care gasesti ceva convenabil cum vei proceda ca sa te muti? Pe declaratia aia nu ai nici o rubrica in care sa fie prevazuta mutarea.

  25. #56

    “În rest, proprietari care închiriază vilă în pipera, dar de fapt e în voluntari, în otopeni central, dar e în tunari, în ghencea, dar de fapt e la ieșirea din domnești, pe partea cealaltă a satului.”

    uelcum tu biucarezt :))

    nu s-a schimbat nimic; imi aduc aminte in 2014 cand vedeam anunturi cu apartamente de vanzarea in baneasa si erau in damaroaia, kiseleff care era de fapt ion mihalache :))

  26. #57

    Am cautat recent pe emag urmatoarele:
    “cablu hdmi dvi” – a nimerit-o pe pozitia 7
    “mate 10 pro” – tot pozitia 7
    E greu cu search-ul!

  27. #58

    Cetin, iti trimisesem un mail cu o casa de inchiriat in zona Pache Protopopescu, str. Lirei.
    L-ai primit?