A mai remarcat cineva ca, la Ikea, cutitele au devenit mult mai proaste? Credeam că mi se pare, ca idee, nevastă-mea avea obiceiul de a-mi rupe vârfurile la cuțite, deschizand capace de borcan. Acum nu le mai rupe, ca se indoaie tabla aia din care sunt făcute. Și mai si scrie Made in China.

Nu știu, intreb si eu, ca neofitul.
Daca tot ne fură lemnul (fura e un termen poetic, nu săriți ca rața-n muci) si fac mobila din rumeguș in ateliere românești, nu ar putea sa ne fure si fierul si sa faca cuțitele, pentru alea 2 magazine împuțite din romania, pe teritoriul național? Eventual le însoțești cu o poveste, cum au ajuns ei, vikingii, aici, in Dacia Moesis si nu au putut sa ii invinga pe predecesorii taximetriștilor si badantelor de azi, asa ca le-au lasat mostenire mestesugul facerii cutitelor scandinave de chef, dupa care au plecat.

Sincer, e si mai credibil decat povestea cu vikingii si chinezu Lah Mou Xie, care le-a aratat cum se fac cutite bune din tabla de tomberon…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Via OSINT RO
Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    eu am invatat de pe tiktok cum sa desfac orice capac :)). impreuni mainile cu tot cu degete, pui mainile deasupra capacului si strangi (il presezi din ambele parti ) capacul pana fac poc dupa care se deschide cu 2 degete super usor

    6
    • #2

      bine ca nu ai invatat cum sa votezi: impreuni degetele pe stampila, cauti unde scrie semiom si dai tare sa faca poc.

      11
    • #3

      Si daca aluneca un pic, se cumpara alt borcan si se mai trage un loz.

      5
    • #4

      @Boris
      nu stiu care e problema ta. n am scris corect impreuni, sau ce ??!!
      daca esti curios o sa votez cu nicusor
      pup-o

      4
    • #5

      bebe, nu ma, faceam misto de ce invata lumea in general pe tiktok, nu de tine.

      2
    • #6

      @Boris
      scuze….

      2
    • #7

      RE: “eu am invatat de pe tiktok”
      Mă mir că mai ai degete….

      2
  2. #8

    Depinde de rezultatul alegerilor. Poate nu mai au nevoie de povestioare din astea apusene și pot băga ceva neaoș gen „Hai, cuțit, cuțit, cuțit, de trei ori te-am ascuțit”

    6
  3. #9

    Sunt mai sustenabile

    2
  4. #10

    Pui problema gresit.
    Acum aproape 20 de ani ne-a vizitat un tip de la Ikea. Cauta furnizori pentru magazinele lor.
    A vazut fabrica, a zis ca suntem baieti simpatici, dar suntem prea mici pentru productia lor.
    La Baia Mare exista o fabrica de saltele care produce pentru ei. Au 2 fabrici pe zeci de hectare. Cred ca este cea mai mare firma din Ro cu capital 100% romanesc.
    Ei nu discuta de 1000 buc. cutite pentru piata interna…

    3
    • #11

      da, ptr piata interna ar fi ideea

    • #12

      Dacă ești dispus sa plătești de câteva ori mai mult pe produs, n-ar fi problema…

      1
  5. #13

    Asa e, recomand trecerea la Victorinox. La 85 de Euro gasesti Classic Kitchen Set de 5 bucati cu care faci orice si tin o jumatate de viata, la 250 de Euro gasesti Grand Maître Chef’s Set forjate care tin o viata.

    • #14

      link? de amazon, preferabil? ca asa victorjnox am si eu briceag…

    • #15

      Te tin o laie.
      Am dat vreo 500 euro pe niste cutite Solingen (6 buc).
      Evident ca alea sunt cele mai bune pentru taiat friptura in farfurie, nu cele zimtate de masa.
      Iar despre ala cu varful rupt (in primul an) nu stie nimeni nimic.

      1
    • #16

      #amras dar mi a curs si o lacrima…

    • #17

      Lama din otel dur nu are nevoie de ascutit, dar se sparge/rupe relativ usor: Duritatea aia vine la pachet cu dezavantajul lipsei de flexibilitate. Indoi putin varful, se rupe.

      In schimb o lama din otel mai moale are nevoie sa fie ascutita relativ des si se mai si indoaie relativ usor. Avantajul: Varful se rupe si in cazul otelului moale, dar dupa mult mai multe indoiri decat in cazul varfului lamei din otel foarte dur.

  6. #18

    offtopic una dintre primele atestari documentare ale valahilor la nord de dunare este dintr-o saga nordica, cand se face referire la un nene care s-a dus la o combinatie pe sfantul teritoriu national roman si aia i-au cam facut felul si i-au luat banii…

    Mai precis, prima dintre aceste atestări este semnalată pe o piatră comemorativă de pe insula Gotland, din localitatea Sjonhem. Pe această piatră din secolul al XI-lea, adică încă în perioada de glorie a epocii vikinge în estul Europei, se pomeneşte că varegul Rodfos, probabil o căpetenie vikingă, a fost omorât de ”blakumen în timpul călătoriei în străinătate”.

    “Rodvisl și Rodalv au ridicat trei pietre după cei trei fii ai lor. Piatra aceasta este pentru Rodfos. Pe el l-au ucis vlahii negri, în timpul unei călătorii. Dumnezeu să ajute sufletul lui Rodfos. Dumnezeu să îi părăsească pe cei care au fost necredincioși față de el”.

    Probabil era negustor si i-a angajat pe colegi sa il treaca pana la Constantinopole sau a fost atacat pe drum.

    2
  7. #20

    Nu am cumparat cutite de la Ikea niciodata, mi s-au parut urate si relativ scumpe. Au o problema cu designul tacamurilor, cutitelor, nu le iese absolut nimic decent. Iar eu am fobie de tacamuri urate. Sheldon Cooper e mic copil la cate mofturi fac eu la o furculita.

    Eu imi doresc ori cutite prea scumpe (imi trece repede) ori prostii de 30-40 de lei pe care le ascuti pe o chestie din aia cu role si taie brici 2-3 zile. Am si piatra de ascutit dar nu am scos-o din cutie.

    1
    • #21

      eu as da 100E pe un cutit decent, la care sa nu ma tina ascutisul 72 de ore cel mult

    • #22

      Am eu un cutit din ala de care zici dar nu il mai folosesc. Nu ma indur sa-l ascut ca pe pocnitorile alea ieftine dar nici nu am chef sa stau ca un japonez si sa frec piatra cu el. Asa ca am ajuns tot la cutite ieftine la care nu tine prea mult taisul. Dar se ascut repede, de zece ori harsht-harsht pe ascutitoare si mai merge o saptamana. Din cat te “cunosc” eu pe tine nu pari genul caruia ii place sa frece un cutit pana capiaza.
      Partea proasta la cutitele ieftine este ca unele sunt asa de proaste ca nu merita folosite. Arunci cateva pana gasesti unul care se ascute usor si tine cateva zile.

    • #23

      Partea proasta la cutitele ieftine este ca unele sunt asa de proaste ca nu merita folosite. Arunci cateva pana gasesti unul care se ascute usor si tine cateva zile.

      fix. am unele din nush ce otel andaluz. ieftinaciuni.la 2 tine taisul cateva zile, poate o săptămână, daca le frec pe piatra(sâc, am piatra si o folosesc:))). unul din ele in schimb efectiv se toceste daca tai carne cu el. si e cutit de ala de filetat. leave it in sangue

  8. #24

    Musashi Hamono Bunka din otel Aogami-Super.
    Da tre sa-l speli si sa-l stergi dupa fiecare folosire, da a fost scumput, da iti reteaza un deget ca si cum n-ar fi nimic.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.