Cămătarii de la iCredit nu îți taie un deget dacă nu plătești. Nu, în nici un caz. Cămătarii de la iCredit nici nu te bat sau nu îți violează familia, dacă nu plătești.

Cămătarii de la iCredit doar îți distrug bunul, lipind abțibilde de acelea care ies cu acid, pe ușile rău platnicilor. Pentru că odată ce ai împrumutat bani de sărbători de la cămătarii de la iCredit, ușa ta a intrat în posesia lor, iar ei au dreptul să ți-o distrugă.

Este lege.

Doar ai împrumutat de la prieteni, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

43 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Astia ar merita sa fie dati in judecata si sa-i faci sa-ti mai dea niste bani in afara de aia pe care i-ai imprumutat de la ei.

    • #2

      ei se bazeaza pe faptul ca un proces costa, iar aia care imprumuta bani de la camatari nu sunt chiar cei mai avuti oameni din cartier

    • o idee de afacere ar fi sa imprumuti niste bani pe care sa nu ii returnezi si sa ii folosesti ca sa ii dai in judecata pentru mai multi bani:))

    • #4

      Oricum, iti dai seama ca e firma de cacat, daca nu-s in stare nici sa trimita niste racheti profesionisti.

  2. Eu mi-as scoate la imprimanta niste afise de dimensiuni similare si le-as lipi cu prenadez pe usile iCredit. Nici pe usile unor angajati iCredit nu e o idee rea, intr-o plimbare linistita intr-o dupaamiaza dupa angajatul cu pricina poti afla unde locuieste.

    Textul dupa gust, de la un umil “am sa imi platesc datoria catre voi”, la un politicos “va multumesc ca existati si ca aveti rabdare cu datornicul de mine”.

  3. Dar pana la dat in judecata daca se duce omul frumos la politie si depune plangere oare ce se intampla?

    • #7

      Se intampla pe dracu’. ApaNova, Distrigaz si Enel sunt la fel de cretini cu anunturile lor de intrerupere furnizare servicii si la cata mue iau de la oameni pentru ca strica porti, garduri si usi ar putea sa traiasca cu carne pana ies toti la pensie, dar ei continua sa lipeasca cu un rahat de lipici…

  4. #8

    Eu nu inteleg pentru ce Dumnezeu sa imprumuti 1000-2000 lei sau cat e plafanoul maxim.As fi tare curios sa aud o explicatie.Adica ii pot intelege pe cei care au facut credit ipotecar sau pe cei care au facut un credit de nevoie personale pentru a-si lua ultimul model de televizor.
    Chiar nu pricep, banuiesc ca aceste imprumuturi se acorda celor care au un venit.Cat de sarac sa fii?nu ai priteni, rude?pana la urma 1000-2000 lei nu este o suma mare.

    1
    • #9

      o sa razi. masa de craciun. #cumsecuvine

    • #10

      Tot nu are logica, de Craciun se mai primesc prime, bonuri de masa, leafa.Ce Dumnezeu nu poti sa faci un credit sa mananci de Craciun, refuz sa cred asa ceva este de-a dreptul absurd.

    • #11

      eu cunosc vreo 10-12 oameni, toti dintr-un singur bloc, care au credit la provident, luat pentru cumparaturile de craciun

    • #12

      Ba n-ai sa razi chiar atat cat ti-ai imagina. Un neam mai indepartat al meu, ceva var de gradul coispe, a facut imprumut la provident de 2000 de lei. Mai avea nevoie de acesta suma ca sa isi termine de construit 3 solare pe legume. Pur si simplu nu a avut de unde sa ia acesti bani decat de la provident . Nu cred ca toti fac imprumut pt masade craciun sau telefon.
      Vecina din bloc de la mine, a facut imprumut pt a isi plati impozitul pe casa si masina dupa ce a murit sotul ei si a lasat-o plina de datorii. Cazuri si cazuri.

    • #13

      Bun si daca nu platesti impozitul 1-2-3 luni ce se intampla?Il platesti pe urma cand ai bani.Cu solariile poate mai intelg, cresc legumele le vinzi si platesti datoria.Repet vorbim de sume mici, unde nu exista riscul de penalitati mari, executari, sau alte minuni.

    • #14

      Mai mama, cu impozitul e naspa ca iti baga penalitati de nu te vezi. Femeia avea impozitul neplatit de 6 ani, parca. Numai dobanzile earu de 480 de lei. In plus ii venise instiintare ca ii vor poune poprire pe pensie.Or fi si idioti, nu zic nu, dar si multa lume amarata care apeleaza la ei.

    • #15

      blue: pai sa-i puna poprire pe pensie. poprirea nu poate depasi mai mult de 30% din venitul lunar, ceea ce banuiesc ca e tot pe acolo cu rata la provident dar fara dobanzi.

    • #16

      Majoritatea celor care imprumuta sunt dobitoci fara simtul masurii. Dar printre cei care iau bani de iCredit ori Provident sunt si oameni care nu au bani pt medicamente, pentru rechizitele copiilor. Sunt multi oameni amarati in tara asta, hai sa depasim faza aia in care sa ne miram ca 2000 de lei e o suma. Este. Pt prea multi oameni.

    • #17

      din toti cei pe care ii cunosc eu, unul singur a luat ca sa achite un alt credit sau ceva impozit la casa, unde daca nu platea, ii aducea statul executorul judecatoresc acasa. restul, masa de craciun si cadouri. si cunosc cativa…

    • #18

      iar eu caut de 4 luni apart de 2, 3 camere pe la mine prin bloc sau in zona, zona plian debabe si mosi carenu au dupa ce bea apa si nu vinde nimeni. Sau daca vinde cere un pret de iti faci o casa jumate iar apartamentul nu e mai fost renovat decat odata dupa razboi ca sa sarbatoareasca victoria…
      A si e plin pe usa de la intrare de reclame la provident… Or sti ei ce stiu…

  5. #19

    Vai, dar va rog sa observati cat de finuti au fost: i-au lasat omului numarul de la usa, sa se vada…
    Era totusi mai util daca lasau si un numar de telefon, ceva, pe etichetele alea. Ar fi fost misto.

  6. #21

    Baietii destepti cu datorii la d-al si de astia, isi pun autocolant 2vnege” sau “cires” pe “use” si il schimba dupa vizita baietilor.
    Sau ar putea sta geana pe vizor si cand ala lipeste abtibildul, fute o tigaie in usa pe principiul acelui mit urban cu hotul. Face si de o emisiune cu mythbuster pe tema asta 🙂

  7. #22

    Dar mai bine ar fi ca aia care au împrumutat bani sa ii dea înapoi. Ca asa e intelegerea. Ca altfel nu e tocmai cinstit sa fie asa scrupuloși.

    • #23

      sigur. iar daca nu ii platesc, sa apeleze la caile legale?

  8. #24

    Eu, daca as avea de recuperat bani, as face d-astea urâte. Sa apeleze la căile legale datornicul. Sa mă dea el in judecata ca nu ii convine ca mie nu-mi convine ca nu mi-a dat banii.

    • #25

      pai…tu, SRL, comiti o infractiune ca sa rezolvi o chestie civila? sau cumva cand te-ai apucat de afacerea asta, camataria, nu te-ai asteptat ca o sa ai un procent de nerecuperari?

    • #26

      Coane, tu ai dreptate, nu zic nu. Numai ca atunci când ala e bulangiu si nu plateste, sunt si eu bulangiu si ii fac nasoale. Chestia cu justitia e paralela, ca daca functiona nu mai era nevoie de nasoale. Dar sa stau 2 ani in procese după care sa n-am ce sa execut….

    • #27

      absolut corect. doar ca de aia zic, ai inceput o afacere pe temei legal, intr-o tara cu legi, se presupune ca stii ce se poate intampla, ai provizioane constituite pentru asa ceva, plus abonament la avocati. daca nu, inseamna c anu esti cu nimic mai presus de sile camataru.

    • #28

      Plus ca toata lumea îl plânge pe datornic, de parca ala nu el cu mana lui a luat banii, nesilit de nimeni. Adică si cu pula-n cur si cu sufletu-n rai. Pai e frumos?

    • #29

      ah, si pe datornic…i-as da cu oua-n gura, de la etaj:))

    • #30

      Va rog frumos, Sile Camataru e un om serios, el nu lipeste hartiute pe usile oamenilor, da?

    • #31

      el lipeste oamenii pe usi :))

  9. #32

    Inteleg ca in Romania activitatea firmelor de recuperari este nereglementata. Nasol moment.

    • #33

      Ia zi-ne tu coa’ cum e in alte tari?
      Hint:
      www.cbc.ca/news/canada/4-things-to-know-if-you-re-harassed-by-debt-collectors-1.1153120
      Ce intelegi din asta? Legi sunt si colo si colo. La fel si haituire si colo si colo.
      Sterge-te la gura acum.

    • #34

      Este reglementat modul in care se poate face colectarea de creante.. Exista AMCC, Asociatia de Management a Creantelor Comerciale, iar acolo sunt reprezentanti ai fiecarei firme de colctare de creante, si imreuna hotarasc ce e legal si ce nu. TOTUL, de la ce poti sau nu sa spui intr-un apel telefonic, ce formulari ai voie sau nu sa folosesti intr-o scrisoare, ce poze si layout, ce culori si plicuri, etc.

  10. Ar fi epic sa greseasca usa :d

  11. #36

    P.S. Am citit anuntul si mi se pare stupid.
    La punctul 1 spune ca vor preda creditul unei societati de recuperare ca apoi sa spuna la punctul 2 ca vor face totul sa recupereze suma. Cele doua afirmatii se contrazic. Ori predau creditul unei alte societati ori demareaz procedurile legale.

  12. #37

    Salutare! Oamenii astia de la iCredit nu sunt singurii care lipesc astfel de afise pe usile debitorilor, insa EOS-KSi, altii care procedeaza la fel, pun doar UN afis.
    Legal vorbin, trebuie sa ne legam de doua aspecte:
    1. distrugerea bunului debitorului – cat se poate de grav si ar putea foarte simplu sa depuna o plangere la politie.
    2. nerespectarea legii 677/2001 – se refera la protectia datelor cu caracter confidential. Legal vorbind, este interzis sa impartasesti informatii cu caracter confidential/personal, iar aici intra orice credite, sume restante, nume, date de contact, CNP, chiar si semnalmente, etc. iCredit a incalcat aceasta lege, iar printr-o plangere la AMCC – Asociatia de Management a Creantelor Comerciale, isi pot pierde dreptul de a prelucra date cu caracter confidential. Inseamna ca ei nu vor mai avea dreptul sa aiba, in baza de date nume, adrese, CNP-uri ale clientilor lor. Ceea ce ei au faut relativ corect, a fost ca nu au scris numele clientului cu pricina, in schimb, au facut cat se poate de public caracterul de debitor al cel putin unei persoane care locuieste la adresa. As face plangere la AMCC, pentru ca apoi, la un mediator, pas necesar, mai nou, pot renunta la plangere, atata timp cat ei renunta la colectarea creantei si imi dau o adeveritna de lichidare.
    Daca vrei/vreti mai multe detalii, intrebati-ma.

  13. #39

    Salutare! Oamenii astia de la iCredit nu sunt singurii care lipesc astfel de afise pe usile debitorilor, insa EOS-KSi, altii care procedeaza la fel, pun doar UN afis.
    Legal vorbin, trebuie sa ne legam de doua aspecte:
    1. distrugerea bunului debitorului – cat se poate de grav si ar putea foarte simplu sa depuna o plangere la politie.
    2. nerespectarea legii 677/2001 – se refera la protectia datelor cu caracter confidential. Legal vorbind, este interzis sa impartasesti informatii cu caracter confidential/personal, iar aici intra orice credite, sume restante, nume, date de contact, CNP, chiar si semnalmente, etc. iCredit a incalcat aceasta lege, iar printr-o plangere la AMCC – Asociatia de Management a Creantelor Comerciale, isi pot pierde dreptul de a prelucra date cu caracter confidential. Inseamna ca ei nu vor mai avea dreptul sa aiba, in baza de date nume, adrese, CNP-uri ale clientilor lor. Ceea ce ei au faut relativ corect, a fost ca nu au scris numele clientului cu pricina, in schimb, au facut cat se poate de public caracterul de debitor al cel putin unei persoane care locuieste la adresa. As face plangere la AMCC, pentru ca apoi, la un mediator, pas necesar, mai nou, pot renunta la plangere, atata timp cat ei renunta la colectarea creantei si imi dau o adeveritna de lichidare.
    Daca vrei/vreti mai multe detalii, intrebati-ma.

    Cat despre afis in sine, stiu sigur ca cele ale EOS ies daca se lasa o carpa fierbinte/prospo ud cu apa fierbinte, pe el cam 2-3 minute, apoi dai de 2-3 ori cu carpa/prosopul/buretele de bucatarie, etc. si gata… despre astea de iCredit nu stiu ce sa zic

    • #40

      Cam toti adezivii ies prin metoda asta, m-ar mira ca astia sa fie cu ceva special.

  14. They made it look like an accident…

    • #42

      da da, ala injunghiat in spate de 40 de ori: asa accident grav nu am vazut in viata mea, va zic