Aşa arată un iaurt danone care expiră pe 6 martie. Ce se vede în poză este mucegaiul lui Flemming, din care omul făcu penicilina.
Şi da, pentru danonieni, am şi poze mai detaliate, inclusiv film. Lăsaţi ameninţările, că mi se fâlfâie.
Nu, nu mă duc la OPC, că maxim ce le poate face e să le dea 3000 de lei amendă, iar eu să pierd timpul aiurea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

63 comentarii Adaugă comentariu

  1. Dupa succesul iaurtului pro-biotic Danone lanseaza iaurtul anti-biotic?

  2. #3

    O colega imi spunea: “pe vremea lu mama, care lucra la cooperativa, nu existau iaurturi care sa expire dupa o saptamana – toate iaurturile aveau termen de o singura zi”. Din punctul ei de vedere, e ceva tare in neregula cu produsele moderne …

  3. Cine stie in ce conditii a fost transportat si depozitat pana sa ajunga la tine. Termenul ala de valabilitate e valabil pentru produsul care este manipulat ca la carte respectand toate conditiile.
    Si mai e chestia ca iaurtul are o groaza de bacterii( good ones) in el si ca mucegaieste mai greu… Nu sunt expert in chestii d’astea, e doar o parere.

  4. #5

    Intrebare, era bine sigilat, sau ai incercat sa trisezi si l-ai desfacut sa degusti ? 🙂 Nu ca as lua apararea, nici in degetel nu ma doare, dar eh … batman nu a mancat iaurt, si uite catai superman-ul a ajuns … nici hulk nu-l poate intrece pe spider woman ! 😉

  5. Parerea mea ca este o greseala daca nu ii reclami dar totusi am o presimtire ca daca vor ajunge sa citeasca si sa vada poza, vor incerca sa te MITUIASCA

    P.S merci pentru raspuns, fara modestie pot sa zic ca este o onoare

  6. #8

    Si eu am patit cu un iaurt Milli parca. Numai ca eu mi-am dat seama de problema mai altfel :). Era seara ma uitam la TV, iau iaurtul (cumparat de prietena mea cu 15 minute inainte) si am lins capacul, lucru ce mi-a lasat un gust “superb” in gura. Am aprins lumina si am vazut minunea. Ce arati tu acolo e o nimica toata. La mine era un strat sanatos verde/albastru. M-am imbracat si am mers la magazin unde proprietarul s-a uitat la termenul de valabilitate si si-a cerut scuze dand vina pe transport(era vara, cald etc..). Mi-a oferit posibilitatea sa imi returneze banii sau sa imi dea altceva in schimb. Am riscat si am luat alt iaurt care spre norocul meu a fost ok.

  7. Poate iaurtul tău avea capacul puțin dezlipit sau era înțepat. Dacă intră aer normal că dezvoltă mucegai.
    Dacă este ținut în căldură, normal că iar poate dezvolta mucegai.

    Nu cred că este o problemă la Danone. 🙂

  8. Produs specific Romaniei, n-ai ce sa-i ceri mai mult. 🙂

  9. Nu Danone si-au mai luat acu` vreo 2 ani amenda grasa pe chestiuni similare…? Hmmm…Tot laptele de la tara e cel mai bun! Straight from the source! 😀

  10. #12

    Poate .. Poate ! Frate…astia sunt Danone. Eu nu mai mananc iaurt de la ei de mai bine de 2 ani. Pe langa faptul ca vine pe sfert golit, la ei 10 % in plus se refera doar la material nu si la continut. Au scos 5000 de sortimente , toate sunt la fel de cancerigene. Este mai sanatos , mai bun si mai ieftin un campina, un tnuva , un napolact sau zuzu.

  11. Bine ca nu mananc asa ceva..nu aveau cum sa scoata ceva sanatos.Arata si miroase ca naiba cand e bun…da nici al tau nu e mai prejos..mai bine fructe :))

  12. nu mi se pare un lucru atat de grav si e greu de demonstrat ca e vina producatorului pentru ca nu stii in ce conditii a fost transportat si depozitat. asa am luat si eu iaurt de la kaufland, din neatentie nu am observat ca era umflat bine, deci acru.
    ca sa elimin aceste inconveniente cumpar iaurt produs la mine in judet, de la curtici sau pecica pentru ca nu tot una e sa trasnsporti iaurtul 50 de km sau 500 de la dracu` din praznic.

  13. Eu nu mai cumpar nici un fel de produs de la Danone pentru ca sunt niste mizerii, sunt pline de E-uri, adaosuri, si alte chimicale. De ce nu cumparati lactate, branzeturi din piata, de la tarani, sunt cele mai bune si cele mai sanatoase!

  14. Mi-ai dat de gandit.. Oare ce mai fac iaurturile mele? Deja ma sperii, mai avem ceva sanatos de mancat pe lumea asta? 🙁

  15. Sa te inveti minte altadata! Iaurtul trebuie agitat bine inainte de deschidere!
    Daca-l agitai nu mai era nici o problema. Pentru cei de la Danone, normal…

  16. He he… au uitat să pună conservantul… 😀

  17. ups… danone dit it again 😀

  18. #20

    uite ce ziceai acum vreo doua luni:
    “Am testat lactate pentru Tnuva. 1 lună am mâncat iaurt şi lapte de îmi ieşise şi pe urechi. Dar trebuie să recunosc, bun iaurt şi bun lapte.”

    ce iti place sa mananci cahat cu gura plina…
    acum cateva luni cand erai tester la tnuva ai bagat in tine o luna intreaga iaurturi, deh era gratis si mai luai si ceva ban pt asta…
    tnuva era ok, danone iti pute…

    • #21

      sky, esti prost sau te prefaci? ce legatura e intre alea de la tnuva, foarte bune dealtfel, si mucegaiul din iaurtul danone? reiterez intrebarea, esti prost?

  19. lasa ca e mai sanatos asa 😀 (makes me puke)

  20. #23

    Un intamplare legata de Danone, pe care mi-a spus-o o colega (tot cea de la comentariul 2): femeia a gasit un produs Danone cu probleme la sigiliu.

    I-a sunat. Au fost foarte politicosi, au vrut sa afle lotul din care facea parte produsul (cica scrie pe cutie). In final i-au oferit un set de produse (bax cu iaurt, probabil).

    Mi se pare rezonabil.

    In ultima perioada eu consum mai mult Napolact (chefir).

  21. Nu sunt “danonian”, ci dimpotriva, am alte gusturi, dar e o problema de gust.

    Insa cred ca e important, cum zicea mai sus cineva, si cum e depozitat, si daca e bine pastrat sau nu, si daca a fost ambalajul stricat.

    Cred ca puteai sa il schimbi lejer la magazinul de unde l-ai cumparat, si mai degraba ei trebuiau atentionati decat Danone.

  22. #25

    “criticu, era pentru sotie, la spital, eu nu mananc iaurturi.” cred ca asta e legatura

  23. Esti un snob. 😀

    Putin mucegai n-a omorat pe nimeni. Decat daca e alergic si da in soc anafilactic.

    Sper ca nu esti si contra gandacilor din fast-food, a cozilor de soarece din paine, a gâzelor din faina. Care ai curaj sa stai o noapte intr-un fast-food, restaurant, orice? Te gasim mort, cu gandacul atarnat de jugulara.
    Pentru cine n-a inteles: in RRomania se manaca acasa, si numai ce stii sigur ca e bine.

  24. #27

    Ma mir sa vad mucegai…la porcariile astea de le numesc iaurt. Proabil au uitat sa bage doza de conservanti si amelioratori…e mai natural decat crezi, doar ala face mucegai asa rpd 😀 . Cat despre smantani si brazeturi sunt norocos ca am piata langa mine si cumpar smantana varsata de-acolo de la o babuta foarte simpatica din Maramu’ (are magazinas amenajat dupa normele EU 😀 )

  25. #28

    Aaa si inca ceva …de obicei mucegaiul apare cand in procesul de preparare s-a lucrat cu ceva contaminat, adica spalatul, curatarea utilajelor, a cutiei in care a fost ambalata dar si a foliei ce acopera a fost facut superficial sau defectuos. Asta sunt valabile doar daca ambalajul original nu a fost deteriorat, intepat pe parcursul distributiei.

  26. lasa, ba, ca merge si asa. eu zic sa-l bagi la mat si apoi ii dai in judecata. :))

  27. de curiozitate: de unde a fost cumparat? poate ca nu a fost tinut in conditii optime la comerciant… zic si eu, oricum, poate avea si ala un dram de vina

    merci 🙂

  28. Iaurtul de criză: “cu un iaurt de la noi, scutiţi un drum la farmacie.”

  29. #32

    @Maddy:you go girl.iaurtul de la mine din Pecica e cel mai bun ever.mai ales cand il iei la pret de “sub mana”de la niste tanti care lucreaza acolo.vorbesc de baxuri de iaurt deci:)

  30. deci INCA n-ai fost mituit de Danone ? Sau nu te-au sunat ? sau ceva asemenator ? inseamna ca pasaricile de la PR au plecat de ja in wikend, asteapta si tu pana luni. 😀

  31. #34

    mucegai bun! – yam-yam – trimite-mi si mie pe mail putin!

  32. @ Huh – zi-mi si mie locatia, ca ma intereseaza 😀

  33. #36

    Tin sa precizez ca iaurturile de pe la spitale, magazinele din jurul spitalelor, (dealtfel toate produsele) au un gust aparte (spre stricat), lumea cumpara, da nu prea … daca intelegeti de vreau sa zic.

    Si acum mai este si chestia in caz ca nu l-ai cumparat de la spital, si l-ai cumparat de la alte magazine, si n-a fost pastrat corespunzator (intr-un frigider rece, si nu unul reglat sa consume mai putin) atunci asa patesc toate iaurturile, nu cred ca a plecat cu mucegai pe poarta Danone, cat despre alte iaurturi (Tnuva laptele costa 5 lei / 1 l, normal ca-i bun 🙂 ).

    Cat despre articolului tau, deduce faptul ca tu ai ales Danone, datorita faptului ca raportul calitate / pret da mai bine. Daca ti-ar fi placut Tnuva, sigur ai fii cumparat ala (si ar fi fost si mai ieftin). Deci, tu fie aveai impresia ca Danone este un iaurt bun (care merita sa-i cumperi nevestei dupa nastere), fie faci anti-reclama :).

    Doar zic.

  34. #37

    De ce ai luat iaurt Danone și nu Tnuva?

  35. Ba mi-ai facut o anti-pofta(greata :D)!

  36. tnuva e cel mai bun, chiar daca danone e ditamai brandul

  37. 1. Nu e neapărat furnizorul de vină.
    2. Nu e neapărat magazinul de unde l-ai cumpărat de vină.

    E posibil ca șoferul care livrează iartul să nu fi păstrat temperatura optimă în mijlocul de transport. Lucrez într-un hypermarket și îți pot spune că șoferii refuză să intre la Recepție pe motiv că mănâncă sau fumează o țigară, etc. când motivul real e: NU E DESTUL DE MICĂ TEMPERATURA DIN CAMION.

    Un alt motiv ar fi depozitarea iartului în magazin. Sunt multe magazine de colț care pe timp de noapte (unele și în timpul zilei) întrerup alimentarea frigiderelor.

    Să nu dăm neapărat vina pe DANONE. Același lucru ți se poate întâmpla și la TNUVA!

    Bine că nu ai agitat înainte de deschidere!!!!!!!! 🙂

  38. #41

    dude, nu ai idee cat ma bucur ca nu. pentru ca il manca nevasta-mea, care alapteaza…

  39. Priviti partea buna,sunteti scutit de un drum pana la farmacie!
    Lasand gluma la o parte,acest “fenomen” este strigator la cer!

  40. Danone, Tnuva, Friesland, Albalact, Delaco, Napolact, Hochland, Ladorna – unii fac iaurt cu mucegai, altii fara dar nu conteaza.! Cel mai important este ca toate sunt disponibile la aproape orice magazin de oriunde din tara si toate sunt mai proaste decat iaurtul facut de ciobani. Oare cum se face ca ciobanii sunt mai priceputi decat echipele de chimisti ai marilor procesatori?

  41. Mai Arhi, acum daca-ti e rau de la bere, faci fite la iaurt?
    Glumesc! Bine ca l-ati vazut. Mie mi se intampla des la paine treaba cu asta cu mucegaiul inainte de termen.

  42. #45

    pai daca branza are mucegai, de ce n-ar avea si iaurtul? poate ai cumparat tu un fel mai special de iaurt, cu mucegai din nu stiu ce pestera. dar pentru ca nu esti un conosseur ai crezut ca-i de rau…

  43. Au dreptate in reclamele lor: bacteriile intra prin gura.

  44. Ai dreptate, cu OPC-ul nu rezolvi nimic. Li se rupe lor de reclamatia ta. Trebuie sa te speli putin pe picioare cu imaginea lor. Bine lucrat!

  45. Priveste partea buna a lucrurilor: daca i-l duceai sotiei maine in loc de azi ar fi trebuit sa-l fugareasca, sireaca.

  46. #49

    Arhi, unde e facuta poza?

  47. #50

    La spital

  48. Industria alimentara moderna este destul de automatizata iar economiile de scara se obtin prin utilizarea a tot felul de ingrediente “ajutatoare” – de exemplu, produse lactate cu termene de 7-10 zile.

    Este foarte greu de dovedit culpa Danone, Tnuva sau Vacolact Berceni atata timp cat nu exista in mai multe zone ale Bucurestilor, de exemplu, iaurt cu aceleasi “features” si din acelasi lot.

    Asa cum s-a mai spus, este foarte probabil o culpa a transportatorului, angrosistului sau detailistului.

    Citeste eticheta, retine informatiile de pastrare (conditiile de microclimat), ia un termometru performant si viziteaza orice loc unde se vand astfel de produse. O sa ai surprize mari.

    Nu vreau sa apar Danone sau industria in general, insa cand apar astfel de chestii, ele nu apar izolat.

    In rest, sanatate sotiei.

  49. Dincolo de discutia in jurul subiectului, merita dus inapoi la magazinul de unde l-ai luat si puteai lua altul lejer, de aia exista bonurile, pentru situatii ca asta. Sau, in cel mai bun caz, mai scriai unul in care ii reclamai ca nu ti l-au schimbat :))

    Ce vreau sa zic e ca uneori solutia nu e sa faci scandal ci sa rezolvi mai intai problema. Uneori scandalul nu rezolva nimic.

  50. #53

    @ Camil – Piata Minis. Sunt 2 magazinase unu este al babutei de care vorbeam si al 2-lea al unor fete din sibiu. Unu este in fata tarabelor de la exteriorul pietei, iar altul imediat dupa colt vis a vis de niste macelarii.

  51. bun. multam de info

  52. #55

    @Arhi: nu cumva era iaurt camembert, cu mucegai nobil?

  53. #56

    mi s-a intamplat de 2 ori cu iaurturi Tnuva. si inca nu expirasera.

  54. #57

    buna, am citit comentariile despre iauturile cu mucegai eu am patit cu iautul Tnuva, astept sa vad reactia lor ca i-am sunat. Am gasit intr-o cutie de 6+2, 3 cutiute cu iaurt mucegaite, hey poti sa-mi dai mai mlte amanunte,deoarece eu nu vreau sa las asa povestea, am cumparat o marfa doresc sa o pot folosi. Tu ce ai facut?

  55. #58

    Hey e vorba de lot, data de expirare, magazinul de unde l-ai cumparat, eu am cumparat din Real Vitan

  56. #59

    Madalina, nu pot sa iti dau toate informatiile pt ca s-a intamplat cam acum 1 an si nu am facut nimic, m-am uitat la data de expirare (stiu sigur ca nu era expirat), si l-am aruncat. Avea o pata verde deasupra, destul de mica, dar oricum dubios. L-am cumparat de la un magazin de la colt de strada, zona Baneasa. Iaurt cu cereale. Magazinul e ok, nu vand lucruri expirate, am mai luat de la ei. A 2-a oara am luat Yoplait cu mere si era foarte acru. Tot asa, l-am aruncat. De atunci nu mai cumpar nici un fel de iaurt cu fructe si nici un fel de Tnuva.

  57. #60

    probabil va vor folosi informatiile urmatoare, sper sa imi aprobati comentariul si sa citeasca mai multa lume…:

    1. Danone fabrica niste porcarii pe care le numeste BIO pentru ca “le-a sunat lor mai poetic, ca in greceste inseamna viata”, NU pentru ca ar fi naturale. De fapt, se bazeaza pe trendul “bio” ca sa isi vanda prostilor produsele care numa naturale nu sunt (www.mindfully.org/Food/Danone-Tests-Czech-Law.htm)

    2. Daca ii intreaba cineva de sanatatea despre care vorbesc in reclame si despre efectele acestor sfinte bacterii la fel de naturale ca tenia, se inteleg in afara tribunalului, pentru ca reclamele lor sunt mincinoase: Danone a ajuns la intelegere in afara tribunalului pe tema reclamelor mincinoase, fiind de acord sa dea banii inapoi consumatorilor care au avut probleme din cauza ca au mancat tampeniile lor. La dannonsettlement.com gasiti detaliile. (Dannon e numele din SUA al Danone)

    (despre procesele si minciunile Danone: www.ausfoodnews.com.au/2009/09/22/danone-subsidiary-settles-lawsuit-with-35-million-payout.html

    www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20080124/danone_080124/20080124?hub=Health,

    www.cbc.ca/health/story/2009/09/18/yogurt-lawsuit-dannon.html)

  58. #61

    am cumparat si eu iaurt “tnuva” cu mucegai negru la fund.dar m-am linistit cand am vazut ca apare o femeie fatala care e “lector” (la spiru haret?) spunand ca “tnuva” e miezul din fanta.asta dupa ce am evitat multi ani produsele “danone” facute din… ei stiu din ce.we are idiots and we deserve our faith when we buy commercials.rromanii lupta din greu pentru globalizare prin ignoranta si felul lor de a fi… obosit si lipsit de bun gust elementar combinat cu o educatie minima.

  59. #62

    Intr-un raport secret al directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, inaintat Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile “probiotice” constituie o amenintare la adresa consumatorilor.
    Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 Apr 2010…

    Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi “probiotice” de când capitalismul salbatic ni le-a adus în magazine, crezând ca-si fac un bine sanatatii. În plus copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale evident!
    Iata însa ca în vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca $35,000,000 pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta ma supara în sine, ci faptul ca ni se vinde în continuare asa ceva:
    Putina lume stie ce manânca. si mai putina lume citeste ambalajul la ce manânca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.
    Iaurturile probiotice “ inventia concernelor americane “ spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodata în alimentatie.
    Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei în flora vaginala, în rect, si în tractul uro-genital, în excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodata în intestinele subtiri, în stomac sau în gura, în afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.
    Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, în special din cel subtire.
    Concernele nu numai ca ni le-au introdus în iaurturi, însa le-au si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne.
    Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subtire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este înlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala în intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate, atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung!
    Cunoscutul specialist în technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist în domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt în una din cartile sale. Însa cui îi pasa, putini stiu înca.
    La televizor el însa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câstiga cu reclama la iaurturile “probiotice” de catre posturile de televiziune. Cum sa-si alungi clientii ?

    Bacteriile profane de iaurt însa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt în stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea aceste bacteri (probiotice) se întroduc amesteca pe alta cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer) Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi “indiferent ca este probiotic sau nu “ sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ asa ca este greu de gasit înca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau înainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.
    În Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mâncam rahat fara sa stim, fiindca îi credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.
    Asta e.

    În Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceaste bacterie mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.
    De exemplu o firma vinde un product cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si în iarurturile probiotice de la Danone & Co. În general se stie sau cel putin stia ca flora vaginala si cea din intestine este complet diferita. Însa în ziua de azi cine mai gândeste ? Toata lumea crede. Cam orbeste.
    Daca cineva foloseste aceleasi bacterii pt. stomac si pt. vagin, ceva trebuie sa fie gresit, nu crede?i ? Eu va spun direct si negru pe alb ca aceasta politica a marilor concerne alimentare care au aderat la “Codex Alimentarius” este dusa in scopul imbolnavirii populatiei prin otravirea cu bacterii vaginale si fecale, pentru ducerea la bun sfarsit la Planului de reducere drastica a populatiei mondiale, iar Romania, care din anul 2010 a aderat la acest “Codex”, datorita guvernului criminal care o conduce, face astazi tot posibilul pentru a-si “termina” cetatenii!
    Consumati in continuare aceste produse ce contin bacerii fecale si vaginale si in cativa ani veti face cancer de colon, intre alte afectiuni grave!
    Romani, treziti-va!
    Col (dr) Dionisie Cornilescu.

  60. #63

    Cel mai bun iaurt e de la LACTATE INTERAGRO~ 100% NATURAL