Cei de la Hornbach au fost primii care au anunțat că vor renunța la lemnul de la Schweighofer. În decembrie 2016, compania își manifesta preocuparea pentru ca produsele din lemn pe care le comercializează să provină dintr-o silvicultură responsabilă.
La 4 luni de la comunicatul de presă al Hornbach, toate magazinele lor din România sunt încă pline cu produse de lemn de la Schweighofer. Din ce în ce mai mulți membri ai comunității de-clic ne-au semnalat acest lucru și ne-au trimis poze pe email, așa că am hotărât să investigăm acuzațiile. Am verificat fiecare din cele șase magazine Hornbach din țară.
Ne-am dat drept clienți care au nevoie de mult lemn, din toate sortimentele. Am pus la punct mai multe scenarii despre lambrisarea unor mansarde sau construcția de grajduri și birouri pentru un manej. Acestea ne permiteau să ne interesăm de toate produsele Schweighofer din oferta magazinului, atât sortimentele din categoria lemnului de construcție cât și a lemn rindeluit, la care spuneau că renunță. Am spus că nu avem unde să-l depozităm și că vrem să-l cumpărăm progresiv, de-a lungul unei perioade de timp.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Angajații Hornbach ne-au asigurat că se aprovizionează constant de la Schweighofer, inclusiv cu grinzi sau cherestea, produse care se încadrează la lemnul de construcție sau lemnul rindeluit – lemn cu care Hornbach a declarat că nu se mai aprovizionează.

Ia ziceți, tovarășii de la Hornbach, cum e cu nu ne asociem cu hoții și cei ce devastează la propriu pădurile româniei?

Avem si un drept la replica de la Hornbach.
170517_Raspuns_articol_DeClic_bpvGS_cln_FINAL_PRESA

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.