Azi la service la emag era un tip care venise cu un HDD Lacie, cu back-up. Bine, el voia să i-l repare, să îi salveze datele și să nu îi piardă nimic. În fine, s-a uitat în el cineva și i-a zis Da, e cu backup, aveți înăuntru 2 HDD-uri Samsung.

Moment în care tipul a rămas blocat. Cum adică Samsung, că eu am cumpărat Lacie, eu urăsc samsungurile, nu vreau samsung.
În fine, nu l-am mai ascultat, că aveam eu suficiente pe cap, dar mi-a rămas ideea.

Cum adică, dacă iau un HDD extern Western Digital, am șanse să găsesc înăuntru un hard disk samsung? La HDD-uri externe e vorba doar de marcă, înăuntru pun ce vor ei?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pai cati producatori de hdd-uri crezi ca sunt fata de cati producatori de echipamente care folosesc hdd?

    Evident ca unii nu isi produc hdd-urile ci le cumpara in cantitati mari de la un producator specializat si le asambleaza intr-o carcasa pe care-si pun numele.

    Dar asta nu inseamna ca nu iei un produs de calitate. Faptul ca are marca/numele companiei poate sa iti dea garantia ca piesele componente sunt bine alese si ca s-au facut teste astfel incat sa se “pupe” cu restul hardware-ului.

  2. şi ipadul tău e făcut cu piese de la samsung. samsung fabrica nu e tot aia cu samsung telefonul sau samsung televizorul.

  3. E ca la masini. Si acolo ai sanse sa-ti iei un Opel cu un motor diesel facut de Fiat.
    LaCie lucreaza cu Samsung si sunt renumiti pentru carcasele din aluminiu, design si restul partii electronice.

  4. La WD nu ai sanse sa gasesti Samsung inauntru – exceptand poate cazul in care ti-a dat careva teapa. WD produse hdd-uri.
    LaCie nu produce HDD-uri, deci…
    PS: As recomanda un hdd extern WD cu mirror – un prieten webdesigner isi salveaza lucrarile pe o asemenea jucarie de peste 1 an.

  5. Ha, ha, el probabil credea ca inauntru sunt HDD-uri LaCie. :))) De cind produce LaCie hard-diskuri? Ei doar le “ambaleaza” in produse solide, elegante… Cine vede LaCie stie ca e un produs high-end. Atit.

  6. LaCie este fiţa corespondentă iPhone/Pad/iX. Sau cum vrei tu. Sau fiţa corespondentă Sony Vaio sau Toshiba Portege 🙂 Sau tot aşa.

    • Nu chiar…
      LaCie e un produs relativ bun la un pret relativ mic. Sunt altele mai scumpe / mai fitzoase…

  7. Arhi, spre exemplu HDD-urile externe Verbatim folosesc chipset Toshiba, ceea ce din punctul meu de vedere este foarte ok, si chiar si HDD-urile sunt foarte ok. Eu am testat un Verbatim Store’n’GO cu chipset Toshiba si a fost excelent. Eu nu vad nimic rau in asta.

  8. #9

    doar nu-ti inchipui ca componentele din ipad-ul tau sunt apple, nu?

    • #10

      Apple nu produce decat softul, chinezii se ocupa de partea “grea” =)

  9. e grav de tot..aud pentru prima oara de lacie asta 😐
    dar absolut pentru prima oara, nu am citit ever numele asta undeva..
    la omul sarac, nici brandurile high-end nu trag 😐

    • Chiar că e grav 🙂
      De fiţe, man, de fiţe 🙂

    • #13

      BogDan » nu stiu mane, nu ma pricep:))

    • @Arhi – Nu trebuie. De aia întrebi. 4 ani de help-desk, sunt sătul. Mi se cerea LaCie, na, că sunt cele mai tari. Nu am găsit înăuntru altceva decât hdd-uri Samsung :)) Râdeam cu lacrimi. Toate astea costau firma milioane în plus :))

  10. So , eMAG şi serviciile sale

  11. Sunt 5 companii mari si late care manufactureaza hard diskuri. Ele sunt (in ordinea cotei de piata) Western Digital, Seagate, Hitachi, Toshiba, Samsung. Ele acopera peste 99.9% din productia de hard diskuri, iar Hitachi se vinde catre Western Digital iar Samsung catre Seagate in curand (daca nu s-or fi si). Restul sunt companii care fac specialitati. Tot ce vezi in comert harduri externe contin harduri facute de astia 5 (in curand 3). In lacie, verbatim, etc, sunt de-astea. N-o sa vezi in seagate western sau invers.

    • #17

      Asta pentru ca discurile SSD vin tare iar preturile sint in scadere.

  12. #18

    LaCie-ul meu avea hdd Seagate… nu e obligatoriu sa fie Samsung.

  13. #19

    Sa o luam pe rand. Exista producatorii de hard-disk-uri:
    Seagate, Western Digital, Hitachi, Samsung, Toshiba.

    Daca iei un hard extern de la ei, e al lor suta-n suta. In schimb, daca iei hard extern marca: A-Data, LG, Verbatim, Kingmax, Lacie, Verbatim, etc. inauntru vei gasi unul din producatorii de mai sus. Simplu 🙂

    Ce ma mira pe mine, cum de habar nu au oamenii ca firme care NU produc hard-disk-uri deloc, gen Verbatim sau Lacie sa produca asa brusc harduri externe. Nu inseamna ca sunt proaste hard-disk-urile dinauntrul lor. Pentru ca si marii producatori au garla probleme. 🙂

  14. #20

    Dar ce fel de hard ai tu in MacBook? Toshiba sau apple?

  15. #21

    Marci multe, producatori putini. Sid zice tot acolo sus, no more comments.
    Si asteapta-te la acelasi lucru si la mai multe componente de computer/laptop etc. Studiaza sursele de exemplu, sunt vreo 3 producatori si 100 de marci.

    • #22

      Uneori producătorii nu vând produsul sub marca proprie, aşa că te trezeşti cu români întrebând cine-s ăştia Foxconn care s-au apucat tocmai acum să facă plăci de bază. Ce dacă le fac de zeci de ani pentru alţii şi jumătate din PC-ul tău, de la şurub la conector, a trecut prin fabricile lor?

    • #23

      rabbit, foxconn face placi de baza de foarte mult timp.

    • #24

      semeketh » cred ca asta vrea sa spuna si el…

    • VIA, Realtek, C-Media, ALI – alte marci de genul. Acesti producatori produc produse OEM (wow, aliteratie!) destinate integratorilor.
      Ba un chip de retea, ba un chip audio, tot apare ceva de genu’ in fiecare PC. Da, chiar si in Mac…

  16. La nivelul tehnologic de acum sunt mici diferentele intre producatori,
    asa ca ne intereseaza mai mult pretul … cateva caracteristici si de foarte multe ori primeaza aspectul 🙂

  17. #27

    Am 2 HDD-uri externe de la LaCie: unul cu Toshiba si unul cu Hitachi.
    HDD-ul Hitachi era de 3.5″, mi-a murit lent si astfel am avut timp sa-mi salvez datele.
    Un coleg de munca mi-a zis: daca nu este stocat pe un DVD si 2 HDD-uri, nu-ti pasa de pozele respective.

  18. #28

    Daca romanii nu au auzit de o firma, e clar ca e proasta. Daca ei folosesc de 10 ani HDD-uri Gigel, atunci nu conteaza ca HDD-urile Ionel sunt mai rezistente, au viteza mai buna si pret mai mic, ca tot alea Gigel sunt cele mai bune. Sincer sa fiu, nici eu nu prea am incredere in Samsung. Am observat la mai multi oameni ca toate electronicele facute de ei se strica destul de repede, desi pot exista si exceptii.

  19. #29

    sunt doar cativa producatori de HDD’uri. care vand, la alte firme, care le impacheteaza in carcasa lor. cu brandul lor. toata luma e fericita ca face bani, nu ? 🙂