Operatorii 112 se confruntă şi cu numeroase apeluri repetitive. Astfel, în primele 10 luni din 2018, o persoană din Bucureşti a apelat 112 de 21.567 de ori. O persoană din Iaşi, în aceeaşi perioadă, a sunat la 112 de 18.525 de ori, una din Neamţ de 18.390 de ori, una din Gorj de 15.703 ori, iar una din Buzău de 8.847 de ori

21 000 de apeluri sunt cam 60 de apeluri pe zi. Inseamna blocarea, cu buna stiinta si rea vointa a sistemului national de urgente. Iar pedeapsa e o amenda de 500 de lei.

Pai, in banii astia, setez un serviciu voip cu apelare automata de pe diverse numere si inchid 112 pe orasul pe care ma supar si aia e. Le mai dau eu 500 de lei peste, sa aiba de tigari si niste guma de mestecat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Moldoveni prosti ce sa la ceri, ma refer la dobitocul din Bucuresti si cel din Buzau.

    • #2

      Băi nene, nu știu dacă ești troll au ba, dar astea cu “moldoveni prosti” nu mai au absolut nici un farmec. S au zis atât de multe despre moldoveni, olteni, ardeleni, mitici, etc încât ești luat direct “stupid dunce” dacă le mai folosești și tu.

    • #3

      Nu vreau sa par lipsit de respect dar Buzau nu e tot in Moldova?

    • #4

      Inteleg si pot sa accept ca asta e un loc in care .. sa zicem ca unii isi varsa ocazional frustrarile si amarul pe altii din varii motive, asta ca sa nu folosesc cuvinte vulgare ca nu imi sta in fire.

      Ai impresia ca tu esti bucurestean get-beget doar pentru ca te-ai nascut in capitala acum x ani? Da bunicii tai de unde sunt? Dar bunicii lor de unde erau? Aaaaaa…. asa ziceam si eu.

      Revenind la discutie. Oamenii astia care suna aiurea cred ca ar trebui sa le schimbe cineva medicatia, e evident ca nu mai face fata. Ce naiba pot spune la 112 in cele sa zicem in medie 50 apeluri pe zi?!

    • #5

      Înțeleg și pot să accept că ăsta e un loc în care unii își varsă ocazional frustrările și amarul pe alții din varii motive, asta ca să nu folosesc cuvinte vulgare că nu îmi stă în fire, dar tu ai impresia că ești bucureștean get-beget doar pentru că te-ai născut în capitală acum x ani? Da bunicii tăi de unde sunt? Dar bunicii lor? Aaaaaa…. așa ziceam și eu.

      Din articol: “În Bucureşti, 45,1% dintre apelurile la 112 au fost non-urgente.” deci, ce spuneai?

      Revenind la discuție. Oamenii ăștia care sună aiurea cred că ar trebui să le schimbe cineva medicația, e evident că nu mai face față. Ce naiba pot spune la 112 în cele sa zicem în medie 50 apeluri pe zi?! Întreabă cum e vremea? Cât e ceasul? Nu își mai aduc aminte o rețetă de-a bunicii?

    • #6

      vezi c-ai facut pleonasm :))

    • #7

      @Psionics: doar de la McDonalds incolo. Pina la McDonalds nu.

    • #8

      Vad ca exista urme de moldoveni in multi oameni

    • #9

      Ender, vezi rău 🙂

    • #10

      @anthony: nu e doar rau. Sunt si parti bune

  2. #11

    Da’ toate institutiile astea nu pot instala un sistem de blocaj automat pentru numerele care apeleaza de, sa zicem, 10 ori fara motiv? Ai apelat a 11-a oara, gata, block, next, cumpara alta cartela daca vrei sa ma freci la melodie. 21000 : 10= f’o 2100 de cartele. Ori 5 € sau cat o fi un sim card, il calmeaza nitel pe nebun.

    • #12

      Teoretic doar, practic e nevoie de tot felul de adeverinte si dosar cu sina

    • #13

      Nu poti, nu ai voie si este ilegal si imoral sa faci asa ceva.Se aplica exact acelasi principiu ca in justitie in care chiar daca tu sa zicem ai omorat 100 de oameni exista prezumtia de nevinovatie.Adica chiar daca dobitocul a sunat de 20.000 de ori se poate ca atunci cand suna de 20.001 chiar sa aiba nevoie de un serviciu de urgenta.Ce poti face este sa il amendezi de fiecare data cand suna fara motiv si pe urma daca nu plateste il dai in judecata si ii scoti lucrurile la licitatie.Este un drum lung dar pentru unii chiar merita sa mergi pana la capat.

    • Și dacă a 11 oară chiar are probleme? Nu, soluția e să îl amendeze de 10 ori.

    • #15

      ar putea face multe, dar tu crezi că le pasă? Îmi spunea cineva azi că ei practic nu au ce face, că nu poate să le refuze dreptul de a suna. Pe dracu, să zicem de 10 ori nu, dar la 100 de apeluri bagi poliția pe fir. De ce vine poliția când copiii sau maturii fac amenințări cu bombă? care e diferența? produc aceleași pagube, sabotează un serviciu public.

    • #16

      Când banii vin și dacă faci, și dacă nu faci nimic… românul alege să nu facă nimic.

    • #17

      Ce bine daca totul s-ar simplifica asa tare… din pacate nr. de telefon reintra in circulatie si parca nu ai vrea sa te trezesti ca X nu poate sa sune in urma accidentului tau de masina. Plm…

      In plus, 112 merge pe ideea de “Juramantul lui Hippocrate”: ajuti pe oricine, fara discriminare sau alte nazuri.

    • #18

      nu prea poti sa blochezi accesul la 112/servicii de urgenta.

      In cazul in care omul ala chiar are o problema, desi a sunat de 21567 ori aiurea, daca nu poate suna la 112 si moare, e cam naspa de cel care i-a blocat numarul.

    • #19

      Am lucrat în sistem și confirm la virgulă ce a zis RobertD.

    • #20

      @Lupu: cu tot cu greselile de scriere?

  3. #21

    Rau am ajuns daca suntem atat de disperati dupa atentie incat sa sunam la salvare la fiecare 20 minute…

  4. #22

    Dar ce ai domne cu Sinaia de te-a suparat asa rau?

  5. #23

    Damn, deja ai corectat “sinaia”.

  6. #24

    Cum in mm sa suni de 21 mii de ori? E imposibil fizic. Nu ai cum. Nu ai nici timp!
    Astia merită un târnăcop in mana si sapat la canalul Dunăre – Făgăraș.

  7. #25

    Și crezi că numai la noi se confrunta serviciul special cu astfel de situații ?? N-aș crede că suntem singura țară din lume “cu handicap” Ia caută pe net și vezi cate apeluri false sunt pe americani, de exemplu. Conform unor statistici din 2017 (n-am găsit mai recente) numai 10% au fost situații reale, restul false, pentru tot felul de căcaturi ( a rămas blocat in baie, o urmărește un negru, a întârziat metroul, iese fum de la motorul mașinii, i s-a spart o țeavă in casa etc )
    Dar noi avem ochelari de cal și vedem numai ce se întâmplă la noi. CSF, n-ai CSF.

  8. #26

    dereglatii aia care suna repetitiv sunt folositi ca alibi pentru a justifica functionarea in stil bugetar a serviciilor oferite prin 112.

  9. #28

    Eu i-as trimite acasa o somatie pt. amenzi restante in valoare de 21.567 x 500 = 10.783.500 lei.
    Apoi, executare silita sau internare la psihiatrie.

    • #29

      +Trepanație+Castrare chimică+Afurisenie

    • #30

      daca ar fi posibila alternativa ”executare silita sau internare la psihiatrie”, ar fi omor la internari!

  10. #31

    Numai știri negative! Ceva bun nu dați…Uite, de pildă, adineaori s-a urcat în 21 un domn violonist care a băgat scurt niște Vivaldi, acum e deja la Für Elise. Maestrul Sava ar fi fost încântat.

  11. #33

    Sunt oameni care doar vor sa vorbeasca cu cineva. Poate sunt singuri.

  12. #34

    ”s-a urcat in 21” este un mesaj codat?!

    • #35

      Nu, Daddy. Ca om simplu din popor ce sunt, merg des cu tramvaiul 21, care este un ecosistem pe roți aparte. Am fost limpede, Daddy? Mână, birjar! 🙂
      #daddy #daddy #daddy

  13. 21567 de ori in 10 luni mi se pare exagerat de mult (aproape imposibil tehnic). Ori e o eroare de raportare (o virgula mutata aiurea sau clasica greseala cu virgula luata ca despartitor de mii cand ea e granita dintre intregi si zecimale), ori e o configuratie gresita in vreo retea telefonica care ruteaza un cartier intreg printr-un singur numar.

    21567/10 = 2156,7 ori pe luna
    2156,7 / 30 = 71,89 ori pe zi
    (presupunand ca dormi 8 ore pe zi):
    71,89/16 = 4,49 ori pe ora
    Cu alte cuvinte, un apel la fiecare 20 de minute, 16 ore pe zi in continuu.
    Pare plauzibil doar pentru o saptamana sau doua, dar nu 10 luni in continuu

    • #37

      ție, care ai cea mai mare parte a țiglelor pe casă (poate chiar pe toate) nu ți se pare plauzibil 10 luni încontinuu…. dar alți oameni au destul de multe țigle lipsă. 🙂

  14. #38

    Da chiar nu au ocupatie…sunt atatea borduri de pus 🙁

  15. #39

    RobertD: nu toti moldovenii sunt prosti. Unii iti scriu de la 12 mii de metri de deasupra atlanticului si, aici scuza-mi lipsa de modestie, cred ca nu datorita prostiei.

    In plus … daca ai avea dreptate si daca esti nascut dupa 1950 ai, genetic vorbind, o doza genetica de prostie.

    Stiu… suntem speciali. Toti. As completa ca cel mult cu nevoi speciale de educare.

  16. #40

    RobertD: nu toti moldovenii sunt prosti asa cum nu toti cei cu nickname ul Robert sunt prosti.

    Unii iti scriu de la 12 mii de metri de deasupra atlanticului si, aici scuza-mi lipsa de modestie, cred ca nu datorita prostiei.

    In plus … daca ai avea dreptate si daca esti nascut dupa 1950 ai, genetic vorbind, o doza de prostie mostenita si dovedibila prin metodele geneticii moderne.

    Stiu… suntem speciali. Toti. As completa – cel mult cu nevoi speciale de educare.

  17. #42

    dacă Buzău e în Moldova, cam pe unde ar începe Moldova, pe la Urziceni?

  18. #44

    dacă Buzău e în Moldova, cam pe unde ar începe Moldova, pe la Urziceni?

  19. #46

    De vreo 4 ani eu ma ocup cu reteaua de 911 si pe aici treaba sta asa: la un treshold de 5 apeluri repetate de la un singur numar, intra un “throttle”, care zice “apeluri repetate au fost primite de la acest numar. Apasati X pentru a va conecta la serviciul de urgenta” (X e o cifra random, ca sa nu automatizeze atacul). Acum apelul nu se mai duce la cel mai apropiat centru de raspuns (PSAP), ci la un serviciu special (ECRC), iar apelul asta va costa operatorul de telefonie de la care vine $75 daca nu e o urgenta reala.
    Am avut si atacuri distribuite, da’ nici unu’ n-a ajuns sa blocheze serviciul pana acum, sunt suficiente metode pentru a combate abuzurile. Nu stiu cum e implementat 112, da’ sigur poate fi imbunatatit. Doar zic.