Poate ați văzut ieri cum a măturat pe jos Cioloș cu infractorul condamnat numit Dragnea, soțul Bombonicii. După tot spectacolul acesta, îmi doresc foarte mult ca, la alegerile pentru președinție, să candideze Cioloș.

Știu că din postura de președinte, dacă nu te numești Băsescu, nu deții partidul de guvernământ și un masiv aparat de șantaj, nu prea poți face mare lucru, fizic, în guvernarea țării.

Dar mi-aș dor să nu mor până când pot și eu, măcar o dată în viață, să votez pe cineva cu inima deschisă și să pot spune din tot sufletul că Da, pe el am dorit să îl aleg.

declaratie-ciolos

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

58 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Sunt curios pana unde se poate merge…adica pana acum un infractor codamnat este seful unui partid si reprezinta o mare parte a populatiei…oare unul codamant pentru omor sau un pedofil ar avea sanse sa ne reprezinte?

  2. #2

    Momentan sa isi retina postul de premier, asta este important… oare se incumeta lumea sa voteze diferit de PSD si de aceasta data ? fgm Iohannis ai distrus multa incredere in tine si in politica de dreapta, or sa fie multi care or sa zica ” daca l-am votat pe asta mai cuminte si tacut, ce a facut ? ” , si – puteti sa ma-njurati cum vreti – nu ii condamn. Dezamagitor presedinte, ideea Ciolos a fost singura ” lui ” actiune buna .

    • #3

      Nu cred că “ideaa Cioloş” a fost a lui… evă’.

    • #4

      Corporatiile care jefuiesc Romania si sclavagesc poporul sunt dreapta.Oamenii sunt stanga.Ce trebuie sa ai in cap ca sa iti urle foamea-n mate,dar sa … fii de dreapta,tu … 🙂 Sindrom Stokholm ?

  3. Îți revii în toamnă asta din eroticele vise, PSD o să fie în toate după alegeri

    • #6

      Da, asa o sa fie daca o sa stam acasa si o sa ne spunem” Nu ies la vot, da-i dracu’, tot ei ies”. In loc sa ne tragem pe cur in duminica in care vor fi alegerile, nu mai bine iesim din casa si punem stampila pe oricine altcineva in afara de hotii astia?
      Ca sa fiu mai clar, hotii astia sunt toti cei care au “condus” tara in ultimii 50 de ani”: PSD, PNL, PMP, UDMR, PRU etc.
      Au aparut o gramada de partide mici, zonale si regionale, in care sunt o multime de oameni care nu au fost implicati in politica pana acum. Sa le dam si lor o sansa, zic.

  4. #7

    nush, parca prea modest..

  5. #8

    Eu tot nu inteleg doua lucruri: de ce toata lumea isi pune sperante in presedinte in conditile in care Romania este republica PARLAMENTARA nu PREZIDENTIALA. Doi: de ce, in conditiile in care Romania este, dupa cum ziceam, republica PARLAMENTARA, alegerile parlamentare au cea mai mica prezenta la vot si nasc cele mai putine pasiuni. Ce e in neregula aici? Vrem republica prezidentiala? Pai haideti sa schimbam constitutia? Altfel, stam, ne ofticam ca omu nostru nu candideaza, sau sustinem cu frenezie un candidat apoi ne plangem ca nu face nimic. Pai nu face pentru ca nu e rolul lui sa faca, pentru ca suntem republica PARLAMENTARA. Da, parlamentari sunt aia care sunt alesi mereu de maxim 30% din populatie…pai si..nu suntem noi oleaca masochisti? Suntem.

    • #9

      Asta pentru ca noi – cei care pretindem ca avem mai mult de 2 neuroni si mai stim pe ce lume traim – ne ofuscam putin pe net si gata – ne-am facut datoria.
      Nici la alegerile presidentiale nu s-ar fi dus multi daca boii de la PSD n-ar fi enervat pe toata lumea cu fazele din diaspora. Fix 30% ar fi fost prezenta si atunci.

      In alta ordine de idei – Dragnea devine din ce in ce mai antipatic dupa faza de ieri din parlamanet. Scos din retorica lui demagocica e un kkt cu ochi. Din pacate are turma lui de asistati sociali care voteaza indiferent de data, de vreme de orice.

    • #10

      Ar avea sens ce zici tu, dacă întregul comentariu nu ar fi construit pe o ipoteză falsă. (interesant şi cum toată lumea este de acord cu tine) 🙂
      România NU este o republică parlamentară. Suntem republică semi-prezidenţială, la fel ca Franţa (de la francezi am copiat şi Constituţia în ’91). Atât la noi, cât şi la francezi, preşedintele este ALES în mod direct de popor, nu este NUMIT de Parlament. Diferenţa este foarte mare, legitimitatea unui preşedinte ales de popor nu se compară cu a unuia simbolic, numit de Parlament.
      Într-o republică semi-prezidenţială, preşedintele nu trebuie să băltească în pasivitate. Atât el cât şi prim-ministrul au responsabilităţi şi atribuţii care îi obligă să participe în administraţia statului.

    • #11

      Ai dreptate Dani, am gresit, dar dupa putina cercetare am ajuns la concluzia ca si tu ai gresit :)))). Asta ca sa vezi de unde ni se trage haosul in care ne zbatem, pana si forma de organizare a statului este o ciorba. Se pare ca suntem Republica semiprezidentiala cu valente parlamentare, adicatelea am preluat noi de la francezi forma dar am modificat-o romaneste, astfel incat spre deosebire de ei Presedintele nostru nu poate dizolva parlamentul cand ii vin lui nervii.

      Uite discutau niste neni pe un forum si asta fu concluzia:

      “Constituția României nu spune că România este republica parlamentara, prezidentiala sau semi-prezidentiala, ajungem la concluzia că este o republica semi-prezidentiala cu valente parlamentare pentru ca cunoastem definitia celor 3.

      Deci, să începem:
      Condițiile pentru o republică semi-prezidențială:

      Art 81(1) Președintele României este ales prin vot universal (…)
      Art 85(1) Președintele României (…) numește Guvernul (…)
      Art 109(1) Guvernul răspunde politic numai în fața Parlamentului pentru întreaga sa activitate.

      Condițiile pentru o republică parlamentară:

      Prim-ministrul este șeful guvernului, autoritatea executivă în stat – DA
      Președinte are doar funcții simbolice – NU (de ce? Pt. că semnează tratatele, prezideaza CSAT, promulga legile, reprezintă România, etc.)
      Președintele este ales de parlament – NU

      Condiții pentru o republică prezidențială:

      Președintele este atât șeful statului cât și șeful guvernului – NU (ex. SUA, Cipru)
      Președintele este ales de popor – DA

      Concluzia estă că, deși în Constituție nu se afirmă explicit, România este o republică semi-prezidențială cu valente parlamentare.

      De ce valente parlamentare? Pentru că în modelul de republica semi-prezidentiala pe care noi l-am preluat, adica cel francez, președintele are puterea de a demite guvernul oricând vrea, la fel poate să facă și cu Adunarea Națională (aka Parlamentul). La noi președintele nu poate demite guvernul când vrea el și poate dizolva parlamentul doar în conditii extrem de explicite și greu de îndeplinit.

      Multumesc ca m-ai trezit din eroare, uitasem ca suntem struto-camila, cum altfel….Faza de retinut este ca, totusi, ar trebui ca oamenii sa fie informati mult mai bine cu privire la cine ce poate face ce in tara asta, care alegeri il afecteaza cu ce…asa pe limba fiecaruia. De exemplu, prietene, la alegerile locale daca nu te duci, o sa ai crese si gradinite din parti, o sa dai o tona de bani la bona ca nu ai unde duce copilul, o sa ai locuri de parcare din pix si borduri roz. Acu, la parlamentare cand te duci, aia sunt aia de voteaza bugetul si trec legile alea de ii permit sotiei tale sa stea in concediu de maternitate 1 an sau 2 saptamani cu 3 lei sau cu 85% din salariu. Si tot asa…e clar ca statul nu are nici un interes sa educe oamenii in acest sens, dar orice initiativa care isi doreste sa trezeasca bestia aia adormita de atata blazare, deprimare si frustare, ar trebui sa inceapa aici. Hai sa iti explic cum te afecteaza pe tine direct alegerile de tipul asta. My two cents.

    • #12

      Evident că varianta fericită ar fi aia în care românii participă masiv la vot atât la prezidenţiale cât şi la locale, parlamentare 🙂
      Doar că noi vom avea întotdeauna o prezenţă mai bună la prezidenţiale. Este mai uşor pentru cetăţeanul de rând să-şi construiască simpatie sau ură în jurul unui singur individ. Individul poate deveni un simbol (al decenţei – Iohannis ori al nesimţirii – Ponta). În cazul partidelor este complicat – prea multe informaţii şi nuanţe.

      În cazul republicii semi-prezidenţiale (cu sau fără valenţe), preşedintele propune prim-ministrul. Iar ăsta din urmă îşi formează guvernul. Întregul executiv porneşte din propunerea preşedintelui. Iar un preşedinte puternic – care nu-şi erodează încrederea populaţiei în 2 ani – poate propune după bunul plac. Cum am ajuns să avem guvern tehnocrat?
      Iohannis se bucura de susţinerea populaţiei, iar Parlamentul avea legitimitatea unor rahaţi în ploaie (ştim contextul). Iohannis l-a propus pe Cioloş şi Parlamentul a fost obligat să înghită. Totul se rezumă la susţinerea pe care ţi-o acordă populaţia în acel moment.
      Avem şi cazul invers: Parlament puternic şi preşedinte cu legitimitatea rahatului în ploaie – Aşa a ajuns Băsescu să-l propună pe Ponta prim-ministru. Băsescu era hulit de majoritatea cetăţenilor, iar USL-ul avea vreo 70% din voturi.

      De-asta zic. Într-o republică semi-prezidenţială, unde pe lângă alte atribuţii, preşedintele propune prim-ministrul, este important ca preşedintele să fie cât mai activ. Să îşi păstreze popularitatea sau s-o îmbunătăţească. Nu merge să fie o Elisabetă care salută mulţimea de 1 Decembrie, în rest tace şi meditează.

    • #13

      Stai putin, cum presedintele numeste primul ministru? Nu, eu stiu ca dupa alegerile parlamentare formatiunea politica cu majoritate in parlament formeaza guvernul si implicit numeste primul ministru. A, ca Iohannis a ajuns sa il numeasca pe Ciolos, asta a fost dupa demisia guvernului tii minte, dupa Colectiv. Propunerea lui Ciolos a fost tot de parlament facuta. Corecteaza-ma daca gresesc.

    • #14

      formatiunea propune doar, presedintele numește

    • #15

      Asa e, dar, din cate tin minte eu de la circurile base vs imperiul raului, presedintele poate refuza doar de doua ori. Nu poate refuza la infinit pana vine si propunerea dorita de el. Nu? Deci puterea e tot in mana parlamentului.

    • #16

      daca refuza de 2 ori, parlamentul cade si se fac anticipate

    • #17

      Da, pardon, numeşte. Sau refuză, până primeşte o propunere pe plac, depinde cât îi permite plapuma să se întindă 🙂

    • #18

      Am inteles. Refuza pana primeste ce vrea, ca doar parlamentarii nu or fi prosti sa forteze anticipate, dupa care parlamentul va fi in fapt in opozitie cu guvernul, urmeaza motiuni de cenzura, haos, guvernul Tariceanu, guvernul MRU…siiii e 2016 si plangem dupa Ciolos. Nea caisa ala de ne-a lasat constitutia asta pe cap a fost un deosebit….

    • #19

      Exact, asta încercam eu să explic prin mijloacele mele flușturatice şi stângace :))
      Refuză, până primeşte. Doar dacă este cocoţat pe un munte de simpatie, iar Parlamentul îşi pierde legitimitatea în faţa alegătorilor. Nu este cazul în iarna asta. Parlamentul stă bine-merci, iar Iohannis a regresat în ochii electoratului.

  6. #20

    Din pacate decembrie e aproape…

  7. #23

    Se pare ca exista totusi o speranta. Sper totusi sa nu apara vreo problema subita de tipul “Draga Stolo”

  8. #24

    Pana la prezidentiale, votez un partid care il va propune pe Ciolos premier. Imi pare mai potrivit premier, nu dezvolt.
    Si apoi off: cine vrea sa faca o burta de ras, sa intre pe pagina FB lui Dragnea, pana nu sterge tot.
    Da Doamne sa nu intre la racoare, nici Ponta, nici Dragnea, ca sunt singurii care vor scoate romanii la vot, pe 11 Decembrie.

  9. #25

    O sa sune urat ce o sa zic eu acum, dar Ciolos din pacate nu reprezinta Romania reala, este un om mult prea integru pentru a avea reprezentativitate in tara asta. Ar putea sa ajunga presedinte, da. Dar nu ar schimba de unul singur nimic si ramai apoi cu o satisfactie amara. cu niste floricele nu faci primavara si pana la Dumnezeu te mananca sfintii. Nu am mai vazut demult o aparitie asa exotica in politica romaneasca.oricum, nu politicienii sunt problema, tentatia butoanelor e mare oriunde in lume.indivizii care compun tara si mentalitatea ca in viata trebuie sa fii descurcaret si smecher, sa stii sa invarti banu si sa ai vorbele la tine, sa ai grija sa iti scoti in fata familia si rudele, educatia si munca sa fie doar conjuncturale – cam asta e Romania reala. Si e mult mai mare decat 40%-ul al PSD-ului.. Bula noastra informationala e mica, mica…

    • #26

      le zice bine baiatul de la Holcim

    • #27

      ei pe naiba. asteapta-l pe Bigone sa va explice el cum de fapt eu doar copiez vorbe de pe diverse site-uri..

    • #28

      Vorbe goale prietene
      România reală se oglindește perfect in parlament.Suntem la fel de mincinoși, hoți,leneși,vicleni pe cat sunt si parlamentarii.Si in acekeai proporții
      De ce crezi ca urăște lumea parlamentul?pentru că o arata cum e in realitate

    • #29

      fix asta spun si eu. avem fix, dar fix Parlamentul pe care il meritam, reprezentativitatea e totala. Nu, nu sunt toti dintre ei hoti lenesi mincinosi inculti cocalari mizerabili. Sunt si oameni muncitori si integri, indiferent de partid ( vezi Aurelia Chitu care e PSD), doar ca ii numeri pe degete. Si cam asta este proportia si la nivelde tara. cativa oameni de bine intr-o mare de asistati sociali inculti lenesi si cu suflet mic.

  10. #30

    Personal, NU cred ca astea doua declaratii exista. Trebuie sa fie vorba de o eroare, pe undeva…

    Ponta: „Dacă nu se mai organizează vreun Colectiv, nu se mai pot întâmpla minuni ( n.r.: cu referire la victoria psd-ului ) până pe 11 decembrie.”

    Gabriel Oprea: “Poliţistul Bogdan Gigină ar fi putut scăpa cu viaţă dacă era un profesionist şi refuza misiunea”.

    • #31

      dece, aia cu Imi voi duce crucea, pentru ca un coleg a murit la datorie, ti se pare mai putin josnica?

    • #32

      nu i-a spus nimeni lui Oprea ca daca el era profesionist , nu ar fi avut nevoie de omul ala sa ii deschida coloana. daca el este atit de profesionist de ce nu i-a zpui acelui “neprofesionist” sa reduca viteza sau chiar sa faca altceva decit sa ii deschida lui coloana?

    • #33

      Oamenii ăștia desi sunt angajați ai statului se comportă ca niste vatafi
      Când era ministrul apărării ,Oprea s-a dus la o întrunire de partid cu elicopterul ,la Arad parca
      A luat foc presa,s-a inflamat internetul ,a ieșit lunea in stradă să-i ceară demisia?Bineînțeles ca nu ,că era de partea bună a forței pupandu-l in cur pe Basescu

  11. #34

    este in dictionar cuvantul asta.care-i baiul?

  12. #35

    Arhi, doar glumeam. Amar

  13. Păcat că, cel mai probabil, nimeni nu a învăţat nimic.

  14. #38

    dezinformezi, e fostul sot al Bombonicai

  15. #39

    Pana atunci ai putea sa votezi partidul care promite ca merge cu Ciolos pentru functia de Prim Ministru, loc in care omul e mult mai potrivit, cum ai spus si tu.

  16. Ciolos, noul Arafat. Been there, done that…

  17. #45

    Ciolos are aura asta pozitivă in calitate de tehnocrat
    Dacă-l legi de un partid politic s-a terminat si e terminat
    Înseamnă că e la fel ca ei .Nu-l văd pe Ciolos un prim-ministru care le dă peste labe pedeleilor
    Ori pleacă Ciolos si rămâne pedeleul,ori pleacă pedeleul si rămâne Ciolos ,adică exact ca acum
    Cum ar arăta un guvern Ciolos -premier,Igas-interne,Videanu-industrie ,Pierdoiu-justitie ,Berceanu transporturi ,etc,etc,etc

    • #46

      Pute putin a antena3. Bag-o si pe aia cu ciupitul, adormitul si tinerii frumosi si liberi ca n-ar fi prima oara.
      In rest, rasputin ce mai face? Mi-era putin dor de el.

    • #47

      el e rasputin

    • #48

      Are un stil aparte :))

    • #49

      recunosti psdistii oriunde. mai e si dudu, dar ala e taranete si ma distrez doar eu cu el, in spam

    • #50

      Eu n-am vazut nici un dudu comentand. Chiar este unul dudu care comenteaza constant si nu apare niciodata?
      Merita un premiu :))

    • #51

      yep, e de ala care injura tehnocratii si lauda ce bine ne face ponta:))))) e placerea mea perversa, cateodata scriu chestii de astea numai ca sa il vad pe Dudu cum explodeaza

    • #52

      Voi încă visați la Ciolos prim-ministru pă 10 ani ,eventual cu Shordan in spate
      Daca pana si președintele vostru Johanis- cel- bleg a recunoscut ca s-a terminat cu tehnocrația ….
      Visați băieți ,numai visati

    • #53

      vezi, a trebuit doar sa-l zgandar putin si zbang, a iesit la fix:)) multumesc, stiu, sunt bun:D

    • #54

      Fan Cati Andronescu pana la moarte :))
      Este si o continuare cu Cati. Au explicat de ce vor ei sa fie alegerile pentru directori de scoli mai incolo putin, 2017 spre 2023. Pe scurt, nu vor pentru ca sau prins ca Ciolos vrea sa-i debarce pe actualii si e de porc sa dai afara directori numiti politic si sa pui pe altii care au castigat un concurs.
      bit.do/rahat_pesedist

    • #55

      *s-au prins

  18. #56

    Mie îmi pare ciudat cum se pune atâta accent pe alegerea președintelui tarii, pe când alegerile parlamentare trec aproape neobservate.
    Oare sa fie Intenționat? Rolul președintelui este aproape neînsemnat în materie de putere decizionala, în schimb parlamentul leagă și dezleagă mai ceva ca mama Omida…

    Oameni buni, TREZIȚI-VA și mergeți la vot în iarna ca de nu…”red walkers” o sa vina peste noi și nu o sa mai avem un Dacian “Snow” Cioloș!

  19. #57

    Eu astept sa apara tariceanu sa spuna ca si el i-o mai zice din cand in cand lui dragnea.

  20. #58

    A fost superb cum a maturat domnul Ciolos cu ” dracnea fostul sot al bombonichii “.Mi-a placut cum s-a impuscat in picior psdistul ca el nu intelege limba tehnocrata.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam