Am intrat în pană de idei și, pur și simplu, nu mai știm ce să facem de mâncare.

Doamnelor, dumneavoastră ce gătiți pentru oamenii voștri?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

113 comentarii Adaugă comentariu

  1. Stai un pic, s-o sun pe soacră-mea

    • Socroșenia zice ”ciorbică de curcan + piure + piept pui gratar”.

      Problema e că dacă bag la ghiozdan, nu cobor sub 90.
      Dacă nu bag la ghiozdan, sunt CelRău, care nu apreciez efortul și, din socroșenie devine socrozaur.

    • Aloooo, Aria Giovanni…. Ce mai gătești soro?

  2. #4

    Ideile trebuie sa fie insotite de poze explicite..

  3. Azi meniul e ciorba de fasole cu ciolan si paprikas de pui cu mamaliguta. La dulce inca ma gandesc.

    • #6

      fasole + paprikas = family farting session

    • La fasole inteleg desi nu e cazul, da la paprikas? De unde pana unde?

    • #8

      Ce știți voi… Dacă mănânci paprikas cu gura deschisă…

    • #9

      @ Nea Ilie
      D-apăi cum Nea Ilie. Cum să nu mănânci cu gura dăşchisă?
      Că doară nu soluţie de apă cu săpun şi piramidon, s-o bagi pe din dos, prin efect gravitaţional !
      Oy-oy….
      :mrgreen:

  4. stai ca acu’ vin astia cu suflet de unicorn flambat…

  5. #11

    Dacă bărbatu’ nu-i cumimte… evident, omletă.

  6. #18

    Incearca niste naut cu scoici. Foarte bun si rapid

  7. Pui la cuptor, cu cartofi, rosii, ardei gras, caju, usturoi, ceapa in otet, sfecla rosie, mere, totul asezonat cu mustar, menta, busuioc, tarhon si oregano si stropit cu piper.
    Sau orez basmati cu fructe de mare – asta e un pic mai simplu de facut.

    • #20

      Mai distingi aromele de la atatea condimente aruncate acolo?

    • #21

      basmatic…doar ne uitam la MasterChef…Sau…cutit salmon “chief” …cum spunea Daminescu la Cireasa de dupa tort.

    • ăvai, … până termini de povestit ce și cât e prin farfurie, cre’ că deja am ter’nat de halit și de prin vecini.

    • #23

      Ceva mai simplu, fructe de mare… nu stiu de ce simt ca balotezi zilnic mamaliga, si ca la sarbatori te mai rasfeti cu o ciorba de perisoare maxim …

    • #24

      ai uitat de sovarf…

  8. #25

    Și ce comentariu Bun scrisesem.
    Păcat că s-a șters

  9. #27

    Poza 5 e prea NSFW… pana mea… imi aduce aminte de un film vazut recent…

  10. bai,mai terminati dreacu cartofii prajiti si mai mancati si voi o bucata de leguma

    • #30

      O radacina de varza ar fi buna?

    • #31

      Cica Vasile si Maria se casatoresc iar Maria ii impune lui Vasile sa aiba o viata sanatoasa. Mancare bio, sport, tot tacamul. Traiesc 90 de ani, cu bune si cu rele, ca nu e viata ca pe facebook. Cand vine vremea sa se duca ajung in rai. Acolo ii preia Sfantul Petru si le spune: voi ati fost oameni buni si ca urmare veti fi rasplatiti, tot ce vedeti aici e pentru voi.

      Se uita Vasile in jur: vila cu piscina, pajiste cu flori, mese incarcate cu bunatati, ceva de vis. Dupa care se uita la babuta de langa el, isi priveste mainile zbarcite si izbucneste: Fir-ai sa fii tu Marie cu dietele tale cu tot, ca de nu erau ne puteam si noi bucura de bunatatile astea cu vreo 30 de ani mai devreme.

    • #32

      Te pomenesti ca cartoful (pun intended) o fi vreun fruct de zici asta?

  11. #33

    Are niste frunze palamida aia din poza 11…Ce le-as mai unge si eu cu pen…sula

  12. #34

    Chiftele…

  13. Pomana porcului cu mamaliga si pepene murat.

    • O precizare: pomana porcului se face fara cabanos sau alte cacaturi cum o fac astia in crâșmele din București. Carne de porc, cu ceva grasime pe ea, facuta la ceaun, la foc mic, in suc propriu.

    • #37

      Si cu ceva ficat. Tot de porc. Cel putin asa o fac si mama si bunica paterna. ( zone diferite ale tarii). 🙂

    • #38

      Subscriu la ficat

  14. #39

    salata boeuf, friptură porc + carnați, prăjituri și multe promisiuni de continuat fizioterapia.

  15. #40

    Ar merge niste fese pane

  16. #43

    Spanac 🙂

  17. #45

    Ciorba de perisoare si varza cu ciolan cu mult marar si cimbru.

  18. #46

    Tortillas
    lasagna
    Spanac ardelenesc cu usturoi
    Supa de galuste

  19. #47

    Covrigi si pateuri. Excelent!

  20. Ciorba de conopida cu ”1 metru” de carnat afumat 🙂 Abia astept sa ajung acasa :).

  21. #49

    LASAGNA
    Spanac ardelenesc cu usturoi
    Tortillas
    Supa de galuste

  22. am trecut pe legume la dry cooker ca nu mai tine 🙂 saptamana asta s-ar putea sa ma risc la o caracatita sau niste calamari la gratar, mi-e tare pofta.

  23. #52

    Snitzel de porc, orez si salata verde:).

    @Baxt : Ma primesti si pe mine,te rog, in your Feline Club:) ?

  24. si eu care credeam ca in ardeal cea mai buna leguma e porcul…….

  25. #62

    Acu’ la 3 merg spre metrou si au aia niste covrigi atat de buni… si pentru seara au mai ramas niste crochete de pui de aseara. Viata de extremist!

  26. Unul la mana, astia care intrebati de cocktailul de condimente – fix de aia sunt facute – sa le pui in mancare, in anumite proportii, si sa iasa ceva bun. Si iese, daca te pricepi un picut la bucatarit.
    In al doilea rand, astia care presupuneti ca altcineva mananca mamaliga si ciorba nu stiu de care – ar fi frumos sa nu va dati cu presupusul, dar e boala generala la noi, asa ca e ok. Pe principiul “ma-ta-i proasta ca asa zic eu”.
    Mamaliga ca mamaliga, e buna si ea, dar nu sunt obligata prin lege sa mananc mancare romaneasca. Nu-mi plac sarmalele, nu-mi place ciorba, nu-mi plac chiftelele si alte prostii. Asa ca aleg sa-mi fac de cap cand intru in bucatarie.
    Arhi a cerut pareri si impresii – eu am raspuns la cererea lui.
    Faptul ca voi alegeti sa fiti mai basinosi ca mine spune mai multe despre voi decat credeti. 🙂

    • #64

      Andreea #amin 🙂

    • #65

      hateri…
      on topic – ficat de vita

    • #66

      Uuu, presupun ca tu nu ai nevoie de argaz, doar te uiti urat la oala si gata..

    • #67

      Mamaliga, sarmale, ciorba, chiftelute…daca mai ziceai si de ceafa cu cartofi prajiti cred ca ti se cerea oficial sa renunti la pasaportul romanesc.
      Anumite condimente amplifica gustul unei mancari/carrnuri/legume anume (excita niste papile daca sunt combinate in anumite feluri) de aceea ti s-a spus ca ai amestecat prea multe.
      Asta ti-o zice unul care mananca de placere, nu ca sa traiasca.

      Dar … gusturile nu se discuta. Este clar ca preferi pizza americana celei italienesti.

      Intr-o alta ordine de idei, piper negru sau combinat?

    • #68

      Sarmale, chiftele mâncare românească. Lol.

    • #69

      Andreea, cel putin omul cu condimentele te-a intrebat ceva pertinent, nu trebuie sa sari de fund in sus. Omului i s-a parut ca faci un amestec de condimente acolo si nu mai poti identifica din gustul fiecaruia.

      Pe principul tau si lamaia, zaharul, scortisoarea, sarea si varza murata sunt facute sa le mananci dar daca le combini nu prea o sa iti placa.

    • #70

      Florine, pariu ca 90% din romani iti spun ca sarmalele cu mamaliga este mancare pur Romaneasca? 🙂

    • sarmalele si chiftelele sunt mancare tranditiionala romaneasca. Nu sunt originale din Romania, dar asta nu inseamna ca nu-s traditionale.
      Si, oricum, sarmaua de Romania are alt gust fata de sarmaua de turcia.
      Chifteaua de Romania si chifteaua de suedia, seamana pentru ca au carne tocata

    • #72

      Sarmaua e aperitiv?

    • sarmaua cu mamaliga s-ar putea sa fie pur romaneasca. Nu stiu daca turcaletii o halesc cu mamaliga 😛

    • #74

      Nici o mancare nu e atat de originala cum le pretind unii bietelor sarmale sa fie
      Rog puristii sa ne indice si noua unde se mananca sarmale de porc (de mentionat pentru ceinascuti romanii fac zeci de variante) cu mamaliga

    • #75

      andreea: daca voiai sa imi dai peste nas si sa imi arati ca te pricepi la bucatareala imi spuneai de ce ai folosit si oregano si busuioc(arome oarecum asemanatoare) ce aduce in plus tarhonul etc. Asa, oricine poate sa arunce 5 condimente intr-o mancare si spune ca stie sa gateasca. Puteai sa alegi 3 din astea 5 si iesea mancarea mai buna, asa nu le poti identifica…e ca si cum ai fi pus niste mix de gratar(fara glutamat)

    • #76

      @animaloo mamaliga din porumb? Parca ii vad pe contemporanii lui Burebista ca aveau lamuri de porumb cât vezi cu ochii. Oh wait … Si e originare , originali sunt tenesii adibas.

    • #77

      stii ca bucegii sunt centrul energetic al pamantului. probabil cultivam si porumb

    • in plm Florine, fututi camila favorita sa ti-o iubesc
      “pur” nu inseamna de acum 2000 de ani. “pur” inseamna ca se face numa aici. nu am fo in destule locuri de prin jur incat sa stiu daca si restul de facatori de sarmale (in diversele lor feluri) le halesc cu mamaliga.

      Mamaliga se facea si pe vremea lu dacu nestiutor de porumb, dar crescator de mei. Plm, ce surpriza: o cereala macinata si fiarta. ce idee neobisnuita, trebuia musai sa vina de la mayasi ca astia au avut contacte cu extraferestrii

  27. #79

    Supa crema de legume cu crutoane, paste cu ton, baclava cu visine

  28. #80

    Ciorba de perisoare si felul doi fasole batuta

  29. #81

    spanac cu iepure fiert in lapte apoi bagat la cuptor cu branza deasupra + frunzaraie. asta sa avem la munca.
    deseara ? am ciuperci, ceva sunca, ceva cartofi… cartofi umpluti cu ciuperci si sunca si sa gasesc un sos ceva de pus langa.

  30. #82

    Fasole verde cu pui sau ca sa fiu in ton cu expertii “fagiolini verdi con pollo”

    • #83

      Hai du-te ma! Acum dupa ce ai ars-o prin Italia vi si ne iei cu “fagiolini cacarioni macarioni”?

  31. #84

    Eu fac o chinezească. Nu sînt mare fan, dar nevesti-mii şi copiilor le place. Ai nevoie de:
    1 piept de pui sau juma’ de kil de pulpe dezosate
    1 varză pe la un kil
    2 morcovi pe la vreo 50-60g fiecare
    2 cepe măricele (pe la suta de grame)
    1 ţelină mică
    1 păstîrnac
    500g ciuperci
    2-3 capia sau gogoşar (ardeiul gras nu merge, e amărui)
    1 punguţă orez (125 grame, Scotti basmatic, sînt patru punguţe)
    1/4 pungă de tăiţei de orez
    2 linguri de sos de soia
    1 linguriţă de ulei de susan
    2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, ulei de dovleac sau 1/2 pachet de unt

    Pentru sos:
    1 linguriţă de ulei de susan
    1 lingură de făină
    4-5 căţei de usturoi
    2 linguri de oţet balsamic

    Pui un litru de apă la fiert într-o oală, tai toate legumele subţire, cam cît un băţ de chibrit, ceapa peştişori, ciupercile feliuţe. Într-un wok sau într-o tigaie mai mare pui o linguriţă de ulei de susan şi două de ulei de floarea soarelui sau juma’ de pachet de unt, dai focul la blană şi arunci morcovii, păstîrnacul, ţelina şi ardeiul. Desfaci o bere. Amesteci în timp ce se călesc, iar cînd încep să se înmoaie, stingi cu două linguri de sos de soia, apoi bagi şi ceapa şi varza. Dai focul la mediu şi pui la fiert o oală cu un litru de apă. Mai dai pe gît nişte bere.

    Pînă una-alta, pe al treilea ochi faci sosul. Zdrobeşti căţeii de usturoi cu lama cuţitului şi îi toci mărunt. Poţi să-i dai şi prin presă, dacă ai. Pui o linguriţă de ulei de susan, îl încingi bine şi arunci căţeii tocaţi. Mesteci să nu se prindă, pînă devin aurii. Stingi cu o ceaşcă de apă în care ai pus o lingură de oţet balsamic şi mai mesteci cîteva secunde. Iei un gît de bere, pui juma’ de litru de apă peste usturoiul din cratiţă, amesteci cu făina şi laşi să scadă la foc mediu.

    Revii la wok şi mai amesteci din cînd în cînd, dacă nu vrei să se lipească. Între timp îţi fierba apa din oală. Pui punguţa de orez şi o laşi 11-12 minute sau mai mult, în funcţie de cît de tare îţi place să fie orezul. Iei un grill sau o cratiţă cu curu’ mai gros şi o pui pe al patrulea ochi de la aragaz. Termini berea. Te uiţi la wok şi pui ciupercile. Cînd se înmoaie şi ăstea opreşti focul, pui un capac şi dai wokul la o parte.

    Tai puiul feliuţe cam de 1cm grosime şi le pui pe grill la fript. Mai mult de un minut pe o parte nu e nevoie, se face foarte repede. Nu mai ai nici bere şi nici timp de ea. Caşti ochii la ceas şi scoţi orezul. Opreşti focul de la orez, arunci tăiţeii în apa care a fiert şi-i laşi fix 3 minute. Îi scoţi de acolo şi îi laşi la scurs.

    Revii la sos, care acum ar fi trebuit să scadă destul de bine şi să fie de consistenţa unui sirop. Opreşti focul, iei carnea de pe grill, tăiţeii din strecurătoare, orezul din pungă, le arunci în wok, torni sosul peste şi amesteci tot.

    Dacă te mişti bine, totul durează undeva la vreo 40-45 de minute, cu tăiat legume. Ajunge lejer pentru patru inşi.

    • tz-ai batut pula de mancarea chinezeasca. Ti-a iesit o tocanita cu sos de soia

    • #86

      Se prea poate, da’ ăştia se bat pe ea. Tocană sigur nu iese, că legumele sînt aproape crude, iar sosul e undeva la 100ml pentru tot animalu’ ăla de wok.

    • Luand asa ingredientele la ochi… eu zic ca ai gatit pentru vreo zece insi, nu?

    • da. Prea multe elemente, prea mult timp pe foc.
      Astia gatesc totul rapid, legumele raman tari.

    • #89

      Păi şi eu fac la fel, wokul stă maxim 5 minute pe foc, pe urmă acoperit. În plus, nu toată lumea are gusturi şi abilităţi de masterchef. Cît timp familiei mele îi place ce gătesc şi mănîncă cu poftă, mă doare fix în pulă de reţeta originală şi de părerile de pe net 🙂

    • #90

      Hogea s-apucă odată ca să-și facă un cuptor,
      Pe nevasta sa-mprejuru-i având-o de ajutor;
      După ce-l isprăvi însă, după cum lui i-a plăcut,
      Veni un vecin și-i zise că nu e bine făcut,
      Pentru că l-a-ntors cu gura către vântul de apus,
      Ci era să fie bine spre miazăzi să-l fi pus;
      Altul viind zise iară: – Hogea, ce bine făceai
      Cătră răsărit cu gura cuptorul de-l întorceai;
      Altul iar îi zise: – Hogea, eu în locu-ți de eram,
      Cuptorul spre miazănoapte cu gura lui îl puneam.
      Văzând Hogea că la nimeni lucrul lui nu i-a plăcut,
      Îl strică ș-apucând iarăși, pe rotile l-a făcut;
      Dup-aceea din prieteni în vreun fel de îi zicea,
      El se apuca îndată ș-într-acolo-l întorcea.
      Și așa Nastratin Hogea cu cuptorul învârtit,
      Al fiecăruia gustul și plăcerea i-a-mplinit
      Zicând: – Câtă osteneală pentr-un cuptor avui eu,
      Ca să-l fac pe gustul lumii, iar nu după placul meu.

    • asta este cea mai mare prostie pe care o tot vad. “daca alora le place de ce sa ma chinui sa schimb, chit ca imi iese mai bun”
      Jmecherezu la chinezesti tocmai asta e: timpu scurt pe foc si imediat halit.

      Nu zic sa folosesti zeama de la orez, dar merge si aia. Dar, in timp ce pui puiul (acoperit cu nitel amidon) la prajit tai legumele. Cand puiul e gata prajit, pui si legumele repede, lasi 2-3 minute cat se coloreaza, dai cu sos de soia si nitica apa de la orez cu amidon, mai lasi un minut, arunci scarba d-aia de coriandru peste si scoti repede pe orez si manci…
      In loc de 40 minute, faci acelasi lucru in 20.

    • #92

      @animal00 Corect si mai conteaza si cum le tai legumele. Sa nu le tai nici prea groase dar nici foarte subtiri. Morcovii de exemplu merg razuiti ca niste taietei cand asezi in farfurie. Si de preferat la foc mare, eu acasa nu am suficient de mare ca nu am pe gaz ci electric.

    • mie imi plac toate astea tari (ardei, morcovi, gulie) taiate subtiri. Astea mai moi (salata, ceapa verde) merg mari

      neplacut la electric 🙂

    • #94

      Respecte, Masterchefe! Sper sa fi băgat și Ratza la cap.

    • #95

      Aton, tată, pricepi că eu fac mîncare pentru gusturile mele, nu pentru ale tale? Pricepi și că nu-mi stă în caracter să-i ling în cur pe alții, care știu ce-mi place mai bine decît mine?

  32. Doamna din mine a gatit o supa minestrone (pentru ca nu te pui cu nevasta gravida) si niste pastrav prajit.

  33. #97

    Sarmale dezghetate de la revelion e bine?

    • #98

      Doar dacă sînt de la revelion 2014, am auzit că cele din 2015 nu au prea ieşit. 😛

  34. #99

    Ciulama de pui. Porcul versiunea 2014 a lasat sechele crunte.

  35. #100

    Salata de ceafa de porc.

  36. #101

    Pilaf 🙂
    Prajesti niste carnita(orice fel) intr-o tigaie, o scoti, adaugi acolo niste morcov dat prin razatoare, cand se prajesti, pui si o ceapa. Dupa ce se rumeneste si ceapa, adaugi orezul (1 cana e deajuns si mai ramane pt 2 adulti). Amesteci continuu vreun minut si lasi orezul sa se acopere cu ulei si sa se prajeasca un pic. Pui carnea la loc, adaugi apa sau bulion clocotit (masura cea mai buna e 1 cana de orez-2 cani apa plus maxim jum de cana). Pui un strop de sare, acoperi totul si lasi la joc mediu. Ridici capacul peste 10 minute sa vezi ce se imtampla, condimentezi si amesteci. In maxim 30 de minute, masa e gata.
    Pofta buna 🙂

  37. Ochiuri de oaua.

  38. #103

    Ciorba de perisoare. Pui cu sos barbeque Jack Daniel’s, ceva snitele, salata si cuscus cu legume. Yamiii…:)

  39. #104

    un pahar de vin si noapte buna 🙂

  40. De ce n-o face Arhi un arhipapa.ro pe care sa ne masuram toti oole la mancare nu stiu…

  41. #106

    Clasica ciorba de perisoare si costite de vita in sos de vin la cuptor.

  42. #107

    mancare de praz, masline si cartofi
    rasol gaina domestica

  43. #108

    A scos jumatatea desteapta o musaka din cuptor de salivez asteptand sa se raceasca !!!

  44. #109

    Noi am avut la cina aripioare de pui la ceaun (adica prajite), cu cartofi wedges picanti, tot prajiti, dar la cuptor, salata de castravete proaspat si niste sosuri de la lidl (curry si usturoi).
    In meniul de saptamana asta urmeaza sushi facut in casa, o ciorba de burta, o supa crema de linte si niste tortelini cu fistic (lidl).

  45. Cina din seara asta, adica ce gatesc, ca nu stiu daca apuc sa gust:
    pipote si inimi de pui date la cuptor cu bere neagra.

  46. Gatita din… INIMA!