În cei 40+ de anișori de viață, nu am considerat niciodată utilă ideea unei friteuze. Fiind român cu păreri bine definite și specializări multiple, știam cu siguranță că nu e bună, că nu sunt bune, că uleiul e mult, că temperatură, că e cancerigen la temperaturi înalte și tot felul de lucruri inteligente.

Din fericire pentru mine, odată cu sarcina Lunei, au apărut și dorințele ciudate, gen supă cu castraveți murați, ketchup băut direct din sticlă sau cartofi prăjiți în cantități industriale, cu brânză rasă deasupra și, eventual, cu ouă ochiuri. Am vaga impresie că încearcă să se scoată pentru că a stat toată viața la 50+ de kilograme la 1.78, ceea ce nu a fost rău, ce să zic.

Problema la cartofii prăjiți este că, deși sunt un bucătar foarte bun, pentru casă, iar proiectul meu cu #tatigătește e pe vine, nu reușesc să fac cartofi prăjiți buni. Niciodată, orice aș face, nu îmi ies cum trebuie. Iar Luna este mofturoasăăăăă.

Așa că am luat, cu strângere de inimă, cea mai ieftină friteuză pe care am găsit-o pe emag. Am zis că na, aia e, nu e bună, o arunc și gata, nu plâng după ea.

Vă spun, am rămas bușbee CÂT DE MIȘTO ESTE! Deci scoate niște cartofi prăjiți ABSOLUT PERFECȚI, fix în timpul în care spune că se fac. Am prăjit niște cârnați țărănești de la Harald, aoleu, nebunie curată, incredibil de buni. Cașcaval pane a ieșit minunat, plus niște pui de ăla invenție proprie, tăvălit prin cipsuri. Nu îmi venea să cred cât de bune sunt. Plus, ulei?? Păi nici nu se compară cu tigaia, scoți sita cu produsul, o lași la scurs, iese tot din el.

Ca idee, dacă vă trece prin cap să vă luați, un sfat și un contrasfat. Luați-vă ulei de palmier, pentru că are temperatura de ardere mai mare decât cel de floarea soarelui sau rapiță și nu produce acel fum cancerigen. Contrasfatul este că, la rafturile magazinelor, sunt 2 tipuri de ulei, ambele produse în Malaezia. Unul este Olina, în recipient alb și unul este portocaliu, mai ieftin. Nu luați chestia aia ieftină, miroase ca naiba și o să o aruncați. Nu vă speriați că uleiul de palmier se încheagă, așa face dacă este păstrat la sub 23 de grade.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.