Așa cum îi spune și numele, am fost cu familia întregită, adică și cu doamna soacră, la vulcanii noroioși, într-o ieșeală de weekend în căutarea locurilor mișto din țară. Chiar voiam să vă întreb, chestii frumoase de văzut, la distanță cât de cât și accesibile cu mașina? Era cât pe ce să mergem la peștera Ialomicioara, după care a citit pe net că sunt vreo câteva zeci de kilometri de drum forestier. O fi volvo bun, dar parcă nu vreau să îl testez cu 2 copii mici după mine.
Cât despre vulcani…well…peisajul deșertic e simpatic. Alea câteva gropițe cu bulbuci, not that much. Te uiți la cel mare cum face buuuulbuc, buuuuulbuc, de câteva ori, dar cât să te uiți? Drumul până acolo, ca orice chestie din .ro, este relativ jalnic, faci ăia 40 de km de la șosea în vreo 60 de minute.
A, și nu te lasă cu câini.
NOU
Pentru ca tot ești obișnuit cu sfaturi pe care nu le apreciezi sau nu sunt pe subiect, îți recomand sa mergi in Apuseni. Mai exact la Cetățile Ponorului.
NOU
Rili, ajungi la Cetăţile Ponorului cu maşina? De cînd? :))
NOU
Confirm pt Cetatile Ponorului, am fost acum 2 ani si a fost superb! Am stat cu cortul in zona Padis (se poate ajunge cu masina, este zona de campat) si de aici am plecat in fiecare zi pe jos pe cate un traseu ..din zona pleaca radial cate un traseu catre un obiectiv ..in 4 zile ai ce vedea! in zona de campare exista un punct Salvamont, un ABC cu de toate (Cornel’s Mol se numeste) , iar pentru cei mai pretentiosi exista si o cabana cu restaurant si locuri de cazare. Locul este mirific, curat si linistit! Merita stat 4 zile in zona! Ai multe obiective de vizitat/vazut! Recomand!
NOU
Recomand si eu zona padis si stat la cort. Poti avea sansa unei vizite a unei cornute iesite la plimbare care sa se scarpine de cortul tau. De vis. Altfel e o nebunie peisajul si calutii semisalbatici care se plimba la liber prin munti.
NOU
detest statul la cort si cacatul in boscheti. mersi, dar nu-i de mine. si mi-e frica de cai. orice fel de cai, inclusiv mini-ponei
NOU
chiar si de caii de mare?
NOU
orice arata a cal
NOU
Asta îmi dă câteva idei.
NOU
@ratza – da, se poate urca pana sus. Acum cativa ani am facut aventura asta intr-un Logan care culmea, inca mai merge (are deja 10+ ani). Dar cam 30% din fun dispare.
NOU
Hm … aia 15 km de la sosea (DN10 – foarte ok) pe care ii faci in maxim 25 de minute …
Dar inteleg … anumite portiuni de drum iti pot da senzatia ca timpul trece muuuuuult prea incet. Dap, sunt Buzoian …
NOU
Se vede ca ai aparat nou…in rest s-a umplut tara de hoti domnle…fura si sireturile de la conversi…
NOU
Cand vad un post in care e vorba de soacra, noroi, vulcani si multe “bulBuci” ma abtin sa comentez ontopic ca mi-e ca incurc ordinea.
NOU
Care aia 40km? Sa înțeleg ca trb sa umbli prin desertul neasfaltat 40 de km? Ma, tu ești Moise?
NOU
Luasi si carnati de Plescoi de la magazinul Gabioti ?
NOU
luai
NOU
ce naiba sa vizitezi in Moldova ? . doar dealuri pline de noroi si vii care fac struguri. este unu pe aici , @floaredecoltz, care se lauda ca inafara de noroi, se mai face si rapita si porumb prin zona.
NOU
@sorici: In fiecare zi trebuie sa apara cate un prostovan… well, congrats.
NOU
Drum forestier ? Glumesti ?
www.youtube.com/watch?v=oStIPGBHJOI
Asta e drumul forestier. Ala de zic ei ca e forestier iese la Moroeni. Alta poveste.
Pestera este reamenajata cu scari si iluminat. Merita vazuta.
NOU
AI fost la ambele locatii? Exista Paclele Mari si Paclele Mici, la vreo 10 minute distanta intre ele. Pozele vad ca sunt dintr-un singur loc. La cealalta locatie se ajunge tot cu masina + un pic pe jos. Daca il intrebi pe nea paznicu, o sa iti zica sa nu iti lasi masina in parcarea semnalizata ci sa mai mergi cateva minute si sa o lasi in camp, ca sa nu platesti taxa de 5 lei. Dincolo “vulcanii” nu sunt asa inalti dar in schimb baltile sunt muuult mai mari , si bolborosesc mai des, mi se pare mai palpitant.
NOU
Cel mai important loc de vizitat din zona este E85
NOU
Poti sa faci traseul si pe jos de la Bolboci la Pestera, dureaza 2 ore si e dragut, 4 dus-intors (crucea albastra). E doar o portiune de 2-3 km pietruita dar e varza rau mai ales daca a plouat (nu stii care baltoaca e mai adanca), in rest e asfalt proaspat de la cheile Tatarului in sus pana la Padina. Posibil prin dreapta lacului Bolboci sa fie asfaltat bine (nu stiu, nu confirm) . Oricum de la Padina e inchis accesul auto si o iei la picior.
Alternativ mergi in Busteni, telecabina pana la Babele, telecabina pana la Pastera si aia e. Avantaj ca bifezi si babele/sfinxul. Dar ai grija sunt cozi mari in weekend la telecabina.
NOU
Eu ziceam de mers pe jos cu gandul la soacra, nu la aia mici. Si la Igor ca isi mai întâlnește frații pe drum…
NOU
e asfaltat bine pana aproape de ialomicioara. ai de mers pe jos aproximativ 10 minute.
la baraj la bolboci, pe partea opusa a lacului, este o cabana unde se mananca bine si au o tuica de te lingi pe degete.
In zona Buzaului, iar ai multe de facut. de la vulcanii noroiosi o iei spre valenii de munte. drumul este ft misto si poti opri la Magura. se haleste excelent si poti sa faci si un mic detour spre tabara de sculptura. Dupa ce treci de valeni spre ploiesti poti sa faci dreapta spre Salina Slanic. Mai faci si pe acolo o poza ceva. Daca vrei drum pitoresc si acum in sezon mure cacalau, de la slanic pui gipiesu sa te scoata in campina. Drumul este ft frumos si dupa mislea/bustenari, pe marginea drumului plin de tufe de mure.
have phun!
NOU
la Popasul Măgura am mâncat cea mai bună pastramă de oaie din viaţa mea.
‘zdamăsii, peste un an pe cea mai proastă tot acolo am mâncat-o 🙁
cum zice omul de mai sus, tabăra de sculptură, şi aş plusa cu mănăstirea Ciolanu de lângă – nu m-a trăsnit bărbosul inexistent că am intrat, şi locul chiar era mişto. (arhitectură, flori).
NOU
Bun, am inteles, nu te lasa cu caini, da’ nici macar cu vitei mai bine hraniti, asa?
NOU
Șefu’, te-au păcălit cu ăia zeci de km de drum forestier. Pe de altă parte bine au făcut că leșinam dacă dădeam de tine în peșteră.
NOU
Ciudat, acu ceva timp nu mi-a zis nimeni nimic de câine imgur.com/Sz2OwFT
NOU
nu am incercat, dar scria mare pe un afis.
NOU
Cu pisici e voie
NOU
Traiane, la nevoie ziceai ca-i de plus … Dar monstrul lui Arhi nu lasa loc de indoiala.
NOU
Data viitoare mergi și la Trovanții de la Ulmet. Să lași mașina jos, sunt doar 3km de urcat.
NOU
nu te lasa cu caine din grija pentru ei.
am fost acu vreo cativa ani cu un bison si dupa ce a mirosit 2-3 vulcani a trebuit sa il caram in brate ca se lasase pe o parte si mergea in cercuri. banui ca sunt ceva gaze periculoase.
NOU
nu am riscat pentru ca nu ne interesasem dinainte si nu voiam sa patim ca mariciu:)
NOU
Nu mirosea a sulf(oua clocite) pe acolo?
NOU
Am fost eu săptămâna trecută la Peștera Ialomicioara prin dreapta lacului, e asfaltat tot, nu e drum forestier. Atâta tot că, din cauză că nu au montat parapeții pe marginea drumului, vei găsi niște plăci pe care scrie ”accesul interzis auto”, în caz că te duci jos de pe drum să se spele pe mâini. Dacă conduci cu atenție și nu te stresezi din cauza ălora de fac trasee cu Pathfinderele și te aleargă lipiți de coasta ta, e totul ok.
NOU
Uita-te pe harta de pe geocaching .com, in Franta asa gaseam locuri faine dar mai putin turistice.
NOU
@cetin ai un mail pe contact@arhiblog.ro
NOU
no i dont
NOU
Check again, please :))
NOU
in poza 15 e soacra , nu? hmm..
NOU
Ati ramas peste noapte acolo?
NOU
nu
NOU
Valea Buzaului merita mult mai multa atentie din partea autoritatilor. E intotdeauna o alternativa binevenita la inghesuiala, cocalareala si claxoanele de le Valea Prahovei si al ei blestemat DN1!
NOU
O tura de stat La butoaie – puteti dormi in butoaie la Pietroasele
Vin bun, gazde placute si primitoare
De vizitat statiunea viticola