Aș fi interesat să îmi montez un filtru de osmoză, pentru că m-am săturat să car apă plată în casă până la loc comanda.
Ideea e următoarea. În pantelimon, apa este, efectiv, gunoi. Nici măcar la spălat fructe nu se recomandă. E plină de mizerii și de chestii de astea de agricultură, gen nitriți, nitrați și alți ați.

Filtrul ăsta filtrează așa ceva? Că înțeleg că particulele care mi-ar face mie pietre la rinichi le filtrează.
Dacă da și v-ați montat așa ceva, linkurile relevante sunt extrem de utile și la obiect.
Tks.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Salut,am lucrat intr-un restaurant cu filtru de osmoza. www.waterexpert.ro/ oamenii de aici ar trebui sa te ajute

  2. #2

    Am luat di USA un sistem de filtrare cu filtru ceramic, Aqua Cera. Filtreaza și ce vrei tu, pentru maxim de eficiență se pot monta două filtre în paralel.

    Evident, trebuia să duci apa la analize – before și after, ca să fii sigur.

    • #3

      Poate in serie vrei să zici, nu in paralel.

    • #4

      Depinde de debitul necesar/numar de consumatori. Daca ai de exemplu teava de apa de treisfert de tol si filtrul e de jumatate de tol, pui obligatoriu doua filtre in paralel . Si mai ai avantajul ca nu inchizi de tot apa cind faci mentenanta. Inchizi robinetii unui filtru, il schimbi, iar intre timp consumatorul e alimentat din celalalt filtru, care e inca in serviciu. De ce ai trece apa filtrata deja prin inca un filtru?

  3. #5

    Tratarea apei presupune mai mulți pași, iar în fiecare etapă este adresată o altă problemă, cu alt echipament, prin alte metode (chimice, mecanice, lumină). De aceea unele stații de tratare ajung să fie cât un SUV de mari, iar cele pentru comunități cât un container. Nu există o soluție magică all-in-one. După ce strângi feedbackuri de pe comentatori îți recomand să vorbești cu niște oameni care lucrează în domeniu și au o reputație în piață.

  4. #6

    Salut
    Noi a trebuit sa construim o ministatie de epurare a apei pt ca, în zona unde locuiește maică-mea, apa, pur și simplu, nu este potabilă.
    Pt siguranță sporita am adăugat în bucatarie și un sistem de filtrare prin osmoza pe care și mei îl folosesc cu succes de 2 ani. Am cumpărat totul de la www.akro.ro/ și pina acum sunt mulțumit de ei.

  5. #7

    eu avand pietre la rinichi de 27 de ani si mergand la multi medici de gen, pot sa iti spun ca e clar dovedita. mineralele din apa provoaca calculi renali. nu e o discutie, e un fapt.

    • #8

      @Arhi eu acum câțiva ani aveam ceva pietre și nisip la rinichi. Întâmplarea a făcut că 6 luni sa beau apa distilată iar când am ajuns acasă și am fost la doctor pe eco rinichii erau curați. Despre osmoză (inversă) filtrele rețin și bacterii și săruri minerale și diverși alți compuși chimici lasă să treacă în teorie doar molecula de apa. In practică e posibil sa mai scape care ceva. Ce producem la navă pentru consum mai rămân mici urme de săruri minerale pt că oricum apa urmează să fie remineralizată . Pentru echipamente avem nevoie de apa distilată așa că apa mai este trecută printr-o membrană de unde iese apa pură.
      Câteva mențiuni valabile și pentru echipamentele casnice: randamentul este influențat de presiunea apei și temperatură, viața membranelor este afectată de clor.
      In general echipamentele casnice au remineralizată inclusă și oricum a bea apa fara minerale pe termen lung nu e bine pentru organism. Eu acasă nu am că nu mai am loc unde sa îl montez dar pe viitor poate o sa incerc să găsesc o soluție. Văzusem niste variante la Romstal caută să vezi cat costa filtrele de rezervă ( vezi că au filtre genetice și la Dedeman o idee e sa începi de acolo căutare ce aparate merg cu filtrele respective. Pe termen lung e posibil sa fie mai avantajos).

    • #9

      Totusi una este distilarea si alta ozmoza (inversa, in cazul asta) pentru care iti trebuie pe linga membrane osmotice si o pompa de 35-60 bari, plus un filtru preliminar ca altfel distrugi pompa. Altfel osmoza (naturala) se produce dinspre apa mai putin sarata (mineralizata) catre cea mai sarata.

    • #10

      Salut. Dupa ce am carat vreo 5 tiruri de apa plata pentru baut, eram atat de stresat de situatie incat daca mergeam in Auchan sa-mi iau sosete, bagam si 4 baxuri de apa in portbagaj sa fie. La un moment ne-a facut soacra cadou un filtru Aquarion, am inteles ca a facut rate ca e membru in nu stiu ce MLM pentru vreo 6000 de lei. E scump dar de 3 ani bem apa filtrata sau alcalina. Are un filtru care se schimba cam o data la 1 an. Am verificat-o la laborator si mi-au confirmat ca e mai buna decat cele mai bune ape de piata. Se monteaza relativ simplu la reteaua de apa din bucatarie.

  6. #11

    Noi am montat momentan filtru de particule mici (BigBLue), dedurizator pe baza de sare si un filtru UV ce omoara toate bacteriile. Asta pentru apa ce merge in toata casa. Urmeaza sa instalam si la bucatarie un filtru de osmoza, dar tot incerc sa fac analizele sa vad unde stam acum dupa primele filtre.

  7. #12

    Eu am din 2011 o stație de dedurizare a apei de la H2O International. In urma analizei apei am un filtru sedimente care elimina nisip , nămol, rugină etc. Este pentru un debit de 3-4 metri cub pe ora .
    Din cauza ca apa este foarte calcaroasa am si statie stație de dedurizare cu 70 litri răsina. Are si o lampa cu ultraviolete care elimina bacterii , alge etc .
    Apă vine din Fantana si trece prin aceasta stație. La bucătărie am si o stație cu osmoză inversă cu un debut debit de 10 litri pe ora . Aceasta o folosim la băut si mâncare.
    Consumabile – Cost de 1.000 lei pe an . Mult dar nu am ce face .

    • #13

      nu e deloc mult, eu dau mai mult de 1000 de lei pe apa anual.

    • #14

      Pentru eventuale comparatii am trimis pe adresa de contact 2 emailuri cu costurile mele cu Instalația folosita dar si referitor la consumabile.

    • #15

      multumesc frumos, am primit, foarte util

  8. #16

    Să trollez un pic.
    Recomand filtrele de apă Kangen, un minunat MLM. Mi s-a propus unica ofertă de a plăti 3000 de euro pe o jucărie d-aia. Cu 1500 de lei îți iei filtru de la Nasa.
    Râdem, glumim, dar discuția cu un specialist în domeniu e cea mai bună.
    Eu trăind în Mioveni, consătean cu pretenu tău Baxt, avem una din cele mai moderne stații de epurare. Beau apă de la chiuvetă d-o viață și nu am nimic. La analize sunt mai beton ca unu de 20 de ani, deși am băut, fumat verzituri, țigări de parcă nu există ziua de mâine.
    Apa de la chiuvetă e potabilă p-aci. Sunt așa prost, că eu nu am încredere să iau apă de la izvor.
    Un meseriaș, care să-mi devieze niște țevi de cupru, fără să-mi ia pielea de pe scrot, pe aproape p-aci, unde găsesc și eu? Adică Pitești/Mioveni.

    • #17

      Filtru Kangen avem la birou dar nu reduce mineralele din apă. Un coleg a măsurat TDS (total dissolved solids) si era la fel înainte și după filtru. Plus că dacă dau pe apă alcalină fac pipi încontinuu.

  9. #18

    1. Osmoza nu scoate nitratii din apa, pt asta e nevoie de un cartus cu rasina schimbatoare de ioni.

    2. Apa de osmoza nu e buna de baut pt ca e pura si nu are minerale, trebuie un filtru de remineralizare dupa membrana de osmoza.

    3. Ce vrei tu se poate face, dar trebuie consultat un specialist si va costa destul de mult. In plus, trebuie testata periodic apa, pt ca nimeni nu iti poate spune cat timp tin filtrele, ca depinde de parametrii apei de intrare, care se pot modifica si ei in timp.

    • #19

      2… huh? apa pura e toxica? intreb ca stim despre ce vorbim…

    • #20

      Asta am vrut și eu să zic, apa de la osmoza nu mai are saruri deloc, am gustat de la colegul meu, e amară. Ca idee, măsurat cu un aparat tot la muncă, apa de la osmoza are TDS (total dissolved solids) 10, apa de la muncă ( puț mare adâncime) 130, apa din Brașov 160, apa de la țară (izvoare munte captate și tratate) 130, Aqua Carpatica ( scrie pe sticlă) 220.
      OMS da un maxim la TDS de 500.
      @Cetin, ca să nu mai faci pietre, trebuie sa bei peste 2 litrii de apă pe zi. Eu am eliminat 3 pietre până acum, anul ăsta mi-am ratat concediul din cauza unei alte pietre. Nu doresc nimănui așa dureri. Cred că o să merg sa le sparg cu litotritie extracorporală și după aceea beau apă sa nu se mai formeze. Mai am 2 pietre de 5 mm de eliminat 🙂
      Mai bine iei filtru care oprește rugina și alte chestii din apa sau testează apa din osmoza de la cineva care are.

    • Nu e toxic nimic în apa pură (deh, puritatea asta e discutabilă) dar există păreri împărțite cu privire la apa fără săruri minerale.
      Acuma, în armată m-am dus fără nici o carie și am venit cu dinții praf. Părerea stomatologului a fost că am reușit performanța prin consumul de apă exclusiv din zăpadă topită timp de aproape un an. (Sursa de apă potabila a unității fiind înghețată, era nasol de tot cu apa acolo) Beam apă în prostie și aveam senzație de sete continuu. O fi și asta o explicație.
      Compensam (insuficient probabil) cu hellas (si acuma pot sa beau asa ceva fără să ma stramb) și niște pastile cumva prafoase… era ceva calciu de când era ceaușescu tânăr pe care ni le dadeau odata la cateva zile.

    • Simpla curiozitate. Unde ai facut armata, de ati stat langa apa inghetata un an de zile?

    • #23

      toate aparatele de osmoza au filtru de remineralizare inclus in sistem

    • 01315T, Dichiu. Găoaza universului. 8 luni de iarnă, cu zăpadă groasă. La sfârșitul lui mai, jos în oraș gagicile umblau în mini cu tricou subțire și eu lopatam zăpadă de 1 metru 20 în vanturis ca să poată trece camionul. A fost iarna lui 94. De kkt.
      Ce e amuzant e că tot așa la sfârșitul lui mai, venea un tip cu blugi tăiați, pe la vanturis in sus. Mergea la Bolboci, kkrea planetei. Era vânat tot da’ el mergea…mergea.

    • #25

      @costi, daca apa aia “purificata” era amara, inseamna ca nu era exact purificata. h2o fara nimic altceva dizolvat in ea este incolora, inodora si insipida. si nu are absolut nici un efect asupra organismului uman (care este undeva in jur de 60% apa) sau a oricarui alt organism.

      @raider… faptul ca nu facea nimic bun nu inseamna ca facea ceva rau :).

    • Zapada galbena are minerale din ce-am auzit :))
      Acu imi aduc aminte ca de cat ori mergeam la bunica-mea si beam apa de la fantana niciodata nu ma saturam. O fi fost de la lipsa de minerale
      @thebblack, se pare ca nu e buna

      Consumul apei cu valori apropiate apei distilate provoaca schimbari in circuitul apei in organism ducand la deshidratare sau chiar intoxicatie cu apa, plumb sau alte metale grele. Nefiind suficient mineralizata, apa nu contine nici mineralele esentiale care se absorb prin consumul zilnic de apa.

      Auzi, plumb, care apare direct din uraniu cum am invatat azi la scoala :)))

    • Multumesc. 98-99, granita. Dar aveam apa 🙂

    • #28

      Asta cu “Apa de osmoza nu e buna de baut pt ca e pura si nu are minerale” e bullshit. Toate articolele non hippie zic ca mineralele se iau din mancare si in procent nesemnificativ din apa. Remineralizatorul ala e bogus ptr a scoate un ban in plus si a sublinia eficienta osmozei – gen ti-o facem atat de pura ca trebuie sa cumperi asta-. E singurul filtru care nu il schmb.

  10. #29

    Eu stau la casa lângă București si apa e cam ca la tine de “curata”. Am optat pentru o stație de dedurizare cu rășină , lampa UV de 1″. In casa am un purificator( sau cum ii zice )https://romkor.ro/dozator-apa-cu-sistem-de-filtrare-hwj-110-s-swarovski-jewelry-design-by-hyundai-waco/19.htm. am testat apa după ( de la purificator) si este bun de consum.
    Costuri anuale : 400 ron lampa UV, 400 ron sarea pentru dedurizator, 300 ron filtre pentru purificator

  11. Pus filtru, 811 ron. Baterie 3 cai, 400. Schimbat filtre, cam la 5 luni, vreo 80 de lei. Demontat șandramaua când mi-a venit nenea de la centrala termică și mi a curățat cu ceva acid smecleul de pe ceva plăci la centrală. Deh, apă calcaroasă, morți și răniți. Montat pe principal filtru standard de particule și gata. Schimb cartusul la 6 luni-1 an când îmi aduc aminte.
    Osmoza minunată are rezervor de 12 litri și nicicum nu-mi placea bateria cu 3 căi. Când vrei apa de baut, dreapta in spate. Cand vrei standard, dreapta în fața. Cand vrei calda, stânga în față. Mwe baterie cu 3 căi.
    Acuma, tu dacă ai andezit bazaltic în rinichi, poate o să fii încântat de faptul c o sa vezi toți carcalacii reținuți de filtre. Dar vad acelasi produs într-un filtru de 40 de leuti din Dedeman.
    Eu personal beau apă și din urmă de vacă, când mi-e sete. La dracu, am baut apă de la robinet din București și exceptând urechea crescută pe cur, n am nici un simptom. Avantaj chiar, stralucesc noaptea.
    Produsul : apă chioară. Trilulilu cu bacterii retinute și omorâte … nu sh ce să zic. Nevasta-mea bea doar apă cu nush ce ph mai mare ca media mea de la bac, eu beau tot ce mi pică sub ochi, pentru noi n a fost un avantaj. Un experiment ratat.
    Soacră mea, la care e montată acuma șmecheria, bea de la ceva izvor, cred ca bateria aia s a dus pwlii de când n a mai fost folosită.
    Pune ți un filtru serios pe intrare și da i pace.

    Ceva site cu vital sau biovital zice nevasta-mea, la search am gasit biovita.ro (nevasta-mea e cu șopingu pe site uri de gen bio și vital și green și eco)

  12. #31

    Nu iti trebuie osmoza, e cam moft. Are sor-mea, osmoza, remineralizare, incalzeste/raceste apa. Daca nu ai ce face cu banii. Apa nu e cu nimic diferita de ce am eu.

    www.emag.ro/sistem-domestic-de-filtrare-a-apei-in-3-etape-barrier-expert-standard-501-st-501-st-1018/pd/DVCX6BBBM/

    Daca vrei neaparat pui in fata lui si un filtru mecanic simplu. Ceva gen:
    www.emag.ro/filtru-apa-cartus-bumbac-10-toli-1-ewf-f11-10/pd/DT37RJBBM/?ref=

  13. #32

    .. de altfel, asta zice și legea 458/2002 privind calitatea apei potabile: duritatea apei trebuie sa fie minim 5 grade germane.
    NU exista o valoare maxim admisă.

  14. O vrem pe Maddame să ne zică de osmoză.

  15. Vezi, daca n-ai vrut sa te muti in Amsterdam

    • #35

      dupa perioada UK, gandul de a ma muta la frig si umezeala nu ma…umezeste deloc:)))

  16. #36

    e nasoala treaba cu pietrele la rinichi din cauza apei. stiu pe cineva care locuia intr-o zona cu apa care iti umplea rinichii de pietre si a trebuit sa aleaga intre unde statea el sau sa se mute cu sotia la ea in cartier. a ales sa se mute, de la el la ea, si a scapat. bine, aici alta belea. a scapat de pietre si acum problema zonei este depersonalizarea. de cate ori ajunge acasa, de la masina pana la usa blocului isi ia vreo 2-3 flegme in cap, cateodata unii ii dau si la gioale si nu mai zic ce. zona are vocatie pt asa ceva, deci nimic nou, dar nu se astepta sa fie chiar ei tinta. acum. dar stii cum e, nu poti sa le ai le toate.

  17. #37

    Intrebare: daca tot ai fost nevoit sa interactionezi cu doctori pe tema asta, despre bautul berii pt pietre ce stii? are efect?

    • #38

      Iti raspund io ce mi-a zis un polier neamt. La Munchen, de la apa de la robinet se infunda filtrul de cafea din biroul inginerilor cam o data la 3 zile. Si il intreb pe neamt: ba ce plm de apa dura aveti voi aici, de ce n-o dedurizati direct din uzina de apa, ca va umpleti de pietre la rinichi? Aiurea, zice neamtul, apa o beau femeile, de aia noi avem cel mai mic procent de babe cu osteoporeza. Barbatii beau bere,,,

  18. #40

    Eu am la casa osmoza de aproape 3 ani. Vreo 2 fara remineralizare. Apa nu are niciun gust, asa cum ar trebui sa si fie. Filtrearza cam tot ce se poate filtra, dar nu nitrati/nitriti si nu chiar toate bacteriile. Am favut si teste, la laborator, si acasa, totul e ok. Parerea mea e ca daca apa nu e curata, merita sa investesti in ea. Povestile cu “apa moarta, vai, nu are minerale” sunt povesti. Apa trebuoe pentru hidratare. Minerale, vitamine, etc, le luam din alimente. Atentie, osmoza produce doar apa de baut, cam 10l/h, ajunge pt o familie de 4+1

  19. #41

    Ce nu am inteles daca este apa de la retea sau de la put. Teoretic apa de la retea este cat de cat in parametri. Eu pt apa de retea am luat un dozator cu filtrare care si raceste sau incalzaste apa si sunt multumit de rezultat. Am scapat de impuritati si gustul de color. Ai varianta cu 3 sau 4 cartuse. Personal am optat pt 3 cartuse pt a nu demineraliza apa f tare.

    xmasoft.ro/produs/dozator-apa-cu-legare-la-retea-si-filtrare/

    Pt apa de put este obligatorie o analiza sa stii ce ai de tratat.
    Se poate face la Apa Nova sau alte laboratoare si costa in jur de 200 lei.

  20. #42

    Vezi pe azura.ro , eu am un filtru fara osmoza, dar sunt multumit de el ( azura.ro/produs/filtru-apa-ultrazura-line-8uf-azura-filters/ ), il folosesc de 2 ani.

  21. #43

    “Aș fi interesat să îmi montez un filtru de osmoză, pentru că m-am săturat să car apă plată în casă până la loc comanda.”

    Poti face comanda online la Cora si iti aduce curierul baxurile de apa pana in casa (15 RON). Eu iau cam 6 baxuri la o comanda si pot sa spun ca pe mine m-a salvat de carat apa sau de pus filtre.

    • #44

      nu mai aduce in pantelimon decat contra unei taxe de 25 de lei pe langa cei 15 transport. de 40 de lei mai iau 3 baxuri de apa.

    • #45

      Am inteles, nu stiam.

  22. #46

    Am un prieten care si-a luat la apartamentul nou:
    www.zepter.ro/category/water-purifier/products/wt-100-aqueenapro
    Deocamdata nu a ajuns si nu e montat, dar are varianta mai veche de vreo 10 ani la parintii lui si zicea ca e super multumit.
    Ma bate si pe mine gandul sa iau unul, dar va trebui sa cercetez putin sa vad daca nu sunt si altele mai bune 🙂

  23. poti sa iti iei unul de asta: www.romstal.ro/sistem-aquapur-filtrare-stocare-pompare-300-l-p19385.html Se mai monteaza pe la cladiri rezidentiale, dar merge si acasa daca ai loc! Gasesti mai multe detalii pe site, de fapt el este fabricat si vandut de VALROM

  24. #51

    Eu am de gand sa iau acest filtru. Brand cunoscut, simplu de montat si schimbat filtrul si rezonabil ca pret. Din review-uri, lumea pare multumita.

    www.emag.ro/filtru-apa-potabila-3m-aqua-pure-complete-4000-litri-capacitate-carbune-activ-carbon-block-bacteriostatic-3m-001/pd/DS7FBDBBM/

    Socrii mei au un filtru cu osmoza inversa dar nu-mi place gustul apei – e metalic.

  25. #52

    poate te ajuta experienta mea, eu nu am mai facut pietre la rinichi de cand am tratat lipsa vitaminei D cu seriozitate … si chiar asa a spus si medicul, ca dupa tratament nu voi mai face pietre la rinichi

  26. #53

    pentru pietre la rinichi recomand berea 😉

  27. Daca va intereseaza1 filtru bun va recomand ce folosesc eu din 2006 are filtru de carton presat cat 10terenuri de fotbal,o lampa ultraviolet care omoara 99.99% toate microorganismele lasand toate mineralele sa treaca si se schimba la 5000 de litri sau 1an. Eu sunt din giurgiu avand o apa foarte dura nu am avut probleme cu rinichii

  28. #56

    Cam târziu comentariul dar astea sunt condițiile. Au montat ăștia la vapor filtru de osmoza inversă pentru apa de uz casnic în ideea de a face economii. Rezultatele sunt :măreață abundentă după primul duș și pielea uscată în zona călcâielor și coatelor. Adică efectiv ai calcar în crăpăturile pielii. Poate că la cea potabilă se folosesc alt gen de filtre.

    • #57

      calcarul nu ar trebui sa treaca prin filtrul de osmoza, ala nu lasa sa treaca, EFECTIV, nimic

  29. #58

    Deci, ce-ai facut, ce-ai luat? M-am uitat pe softpedia, te doare capul. Avem scoruri de la 200 RON la 2-3k euro :))

    • #59

      nu am luat nimic, pentru ca nu stiu sigur nimic, iar internetul e util ca mamaliga vartoasa la cancer. pana nu dau de un om care sa imi arate fizic ca are asa ceva, cum functioneaza si ce gust are apa, nu iau:))

    • #60

      Mi-am luat eu intre timp diverse cacaturi de masurat ce se poate masura prin apa. Teste din alea de acvaristica 6 in 1, TDS metru, PH metru. Eu am un aparat din ala de osmoza din Dedeman. Dar conform TDS metru-ului face o frectie, cred ca nu-i face osmoza pentru ca n-am presiunea suficienta sau este deja infundat ala de osmoza. Uite aici niste discutii decente, inclusiv cu o verificare a apei in Bucuresti. In principiu apa nu este foarte rea si niste filtre basic alea la 300-400 RON sunt suficiente (nu este apa dura spre deosebire de Constanta). Pana la urma, momentan iti recomand cana testata de mine astazi:
      www.emag.ro/starter-pack-brita-marella-xl-cana-filtrare-apa-3-5-l-3-filtre-maxtra-br1026453/pd/DXKS09BBM/?X-Search-Id=ec56f4c0887f4c0d7f12&X-Product-Id=4220863&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

      TDS la robinet – 140, in cana 108. Duritatea scade cu 5 grade. Deci panarama aia de filtru face ceva. Este la fel de baubila ca apa produsa de asta: www.dedeman.ro/ro/echipament-osmoza-5-etape-montare-sub-chiuveta-ro-100/p/2014308
      Daca vrei sa cheltui o suma mare pt. asta, cred ca este obligatoriu sa mergi cu apa la un laborator certificat sa Before, apoi te duci la expert, apoi te duci iar la laborator sa-ti confirme ca iese ce-a spus “expertul”. Altfel te poti juca cu prostiile astea chinezesti:
      TDS metru, Ph metru, Test de duritate (din ala picaturi), JBL teste de acvaristica – in principiu confirmi ca sunt calibrate ok pe apa distilata. Nu e mare kkt, dar una e sa vezi cu ochii tai alta e sa asculti povesti. La ce tepe si MLM-uri vad pe zona asta, increderea mea este fix ZERO. Am vazut gen un TDS metru de l-am luat azi cu 25 RON cu 200 RON la experti din astia purificatori :))

  30. #61

    Baga si filtru cu lampa UV optional sa moara tot ce-i viu pe acolo.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam