abdomene corecte

Articol scris de Tudor Galoș

Spuneam despre performanțele la care am ajuns făcând antrenament cu Luiza, antrenoarea mea și on-my-own. De la 30 de abdomene după care muream am ajuns să pot să fac două mii de abdomene într-o ședință. Desigur vă întrebați: ce fumez de pot să le fac, dacă număr din cinci în cinci, dacă le număr cu hipervizorul (da, a fost un tard care m-a întrebat și acest aspect), sau vă întrebați totuși cum pot să le fac. Nu este niciun secret, nu există niciun medicament sau praf pe care să îl iau, este vorba doar despre concentrare, consecvență și dedicare. Oricare dintre noi poate să le facă. Totuși sunt câteva condiții importante.

Abdomene corecte

Este incredibil câți oameni fac abdomene incorect. Este incredibil cât de mulți antrenori recomandă aceste abdomene incorecte. Abdomenul, ca exercițiu, presupune lucrul mușchilor abdominali, care sunt de mai multe categorii și ele, și nu lucrul coloanei. Din păcate percepția când spunem „abdomen” este acel exercițiu când stai pe spate, cu picioarele întinse prinse sub o bară sau ținute de cineva, în care te ridic 90 de grade. Acest exercițiu violează efectiv coloana.

Cel mai corect și mai simplu exercițiu de abdomen este când stai pe spate, cu tălpile pe sol, mâinile sub cap sau pe burtă, și ridici pieptul, având grijă să nu îți desprinzi trunchiul de sol. Este cel mai simplu, și mai eficient.

Exerciții multiple

Sfatul principal este să faci mai multe tipuri de exerciții, nu unul singur. Dacă faci unul singur vei reuși să atingi o singură categorie de mușchi abdominali, și o vei extenua oricum.

Serii de abdomene

O serie de abdomene poate avea 20, 30, 40, 50 sau X repetări – nu știu dacă există o regulă conform căreia ai voie max X per serie. Eu le prefer pe cele de 30 și 40 de repetări. Adică 30 de repetări din exercițiul 1, 40 din exercițiul 2, 30 din exercițiul 3.

Creștere progresivă

Nu începe de mâine cu ideea că vei face imediat două mii de abdomene, dacă nu ești pregătit. Începe azi să zicem cu 100, mâine cu 150, poimâine cu 200 etc. Progres ușor. Dar asigură-te că le faci corect, că nu ridici trunchiul ci doar pieptul, că vrem să lucrăm abdomenul, n’est ce pas?

Divizarea și subdivizarea numărului de repetări

Tot aici găsiți un mod în care să divizați numărul de repetări în serii și subserii. De exemplu, cum fac eu 1200 de abdomene? Împart 1200 în patru grupe mari de câte 300 de repetări. Fiecare grupă de 300 de repetări o împart în trei serii mari de 100 de repetări. Fiecare serie mare de 100 de repetări o împart în trei exerciții: unul de 40 de repetări și două de 30 de repetări. Pe care apoi le repet de trei ori. Punctual, să vă explic cum fac cele primele 300 de repetări, sau prima grupă mare. Cum spuneam, împart grupa în trei serii mari de 100 de repetări. Fiecare serie arată la fel:

· Abdomen superior 40 de repetări.

· Oblici abdominali (cotul stâng – picior drept) 30 de repetări.

· Oblici abdominali (cot drept – picior stâng) 30 de repetări.

Deci avem o grupă de 300 de repetări. Similar, mai am alte trei grupe de 300 de repetări care acoperă abdomen superior, inferior și oblici. Momentan mă concentrez pe exerciții dificile de inferiori, că „burta” a coborât și trebuie să o „omor”.

Și totuși, 2000 de repetări? Da, este posibil. Eu am reușit să fac 2000 de repetări aplicând algoritmul precedent pentru primele 1200 de repetări, jumătate de algoritm pentru a atinge încă 600 de repetări, și două serii de 100 de repetări cu exerciții dificile, pe care le-am poreclit „bomboana de pe colivă”. Un alt algoritm la care m-am gândit este 50 de serii de 40 de repetări. Problema este să alegi mai întâi exercițiile pentru a te asigura că acoperi toate grupele de mușchi abdominali.

Cum te simți după 2000 de repetări? Foarte bine. Nu glumesc, te simți extraordinar. Eu am început să mă gândesc la 3000 de repetări. Are un impact serios asupra abdomenului dacă faci 3000 de repetări? Nu atât de mult precum credeți. Atingerea unui astfel de target este mai curând o problemă de orgoliu personal, de creștere a ego-ului și a respectului de sine. Ce contează este rezultatul: vrei să ai pătrățele pe abdomen, vrei să slăbești, vrei să te menții în formă. Eu ca să îmi ating scopul de a slăbi fac minim 600 de repetări pe mușchii abdominali inferiori, că acolo e acum burta, și 600 de repetări pe mușchii abdominali superiori, pentru a îi întreține și crește. Deci 1200 de abdomene. După 1200 de abdomene mă simt fresh, mai pot face alte exerciții, mai pot alerga și mai pot și lucra.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

78 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    folosesc ceva aplicatie (abs de la P4P Apps) care mi le si numara -in sensul in care imi impune un ritm. am serii de 30 sau 40 mai sus nu ma simt eu bine. si da cele la bara nu au avut rezultatul asteptat la mine.

  2. #2

    Poze cu abdomenul tau daca se poate….

    • #3

      tudor a slabit 40 de kilograme astfel.e ok, nu are nevoie de poze

  3. #4

    pentru motivatia altora, inainte si dupa…

  4. #6

    Cand faci atat de multe repetari se cheama supraantrenament. Un om normal, care vrea sa-si exerseze muschii abdominali, nu are nevoie de mai mult de 2-400 de abdomene si alea facute din 3 in 3 zile, nu zilnic sau in cel mai rau caz o zi abdomene, una repaus, daca ai un organism ce se reface mai rapid. In plus, abdomenul proeminent nu se face de la abdomene, ci prin faptul ca-ti scade procentajul de grasime corporala. Asa ca daca ai undeva sub 15% grasime corporala, ai sanse destul de mari ca sa ti se vada si patratele, iar daca ai sub 10% ti se vad cu siguranta. Grasimea corporala se inmagazineaza intai in jurul abdomenului si esti si ultimul loc de unde dispare. Daca vrei sa ajungi sa ai un abdoment bine scupltat, nu trebuie sa-ti lucrezi doar abdomenul si sa-ti scazi procentajul de grasime corporala, ci trebuie sa-ti lucrezi si muschii oblici, care chiar fac diferenta intre un abdomen bine definit si un abdomen foarte bine definit.

    • #7

      o sa vorbesc cu toti kinetoterapeutii si nutritionistii cu care m-am consultat si o sa le spun ca sunt niste prosti, le-a zis Andrei/vlad de pe arhiblog

    • #8

      Arhi care este parerea ta? Ce spun nutritionistii cu care ai vorbit ?Articolul este scris de Tudor.

    • #9

      parerea mea e buna

    • #10

      spune`le, ca are dreptate andrei.

    • #11

      Atunci de ce sunt prosti kinoterapeutii si nutritionistii ?

    • #12

      Nu prosti, ci mincinosi sau neinformati.
      Daca esti un sarlatan bun, atunci cand vrei sa-i spui cuiva ca pentru a-si atinge telul, trebuie sa faca ceva ceea ce e aproape imposibil de facut, cum ar fi sa-i spui unuia de 100 de kg ca trebuie sa faca 2000 abdomene sau 1000 de flotari sau alte prostii. Iar daca el nu o sa obtina rezultatele pe care si le doreste, “profesionistul” care l-a sfatuit, o sa-i spuna ca nu a reusit sa obtina rezultate pentru ca nu a putut sa faca exercitiile respective. Faptul ca s-a umplut tara de nutritionisti nu-ti da de banuit ca exista si oameni care sa puna botul la tot felul de solutii minune? Adevarul e ca pentru a obtine rezultate nu trebuie sa muncesti neaparat intens, ci sa mentii stilul de viata respectiv timp indelungat. Singurul lucru cu care sunt in totalitate de acord din text e ca abdomenele pe care le fac majoritatea sportivilor, iti influenteaza coloana vertebrala mai mult decat abdomenul. Daca intre corpul tau si suprafata plana pe care te afli, formezi un unghi de 15-20 de grade, iti lucrezi abdomenul mult mai intens.

    • #13

      asa e, niste sarlatani. ce conteaza ca sunt medici de medicina sportiva si alte cacaturi, internetul e la putere, in frunte cu reprezentantul sau de zeama.

    • #14

      e inutil sa faci atatea repetari, nu am auzit pe nimeni si stiu cativa cu abdomen lucrat, daca poti sa faci multe repetari nu mai faci de pe spate, faci la spalier, la aparat, ba mai iei si greutati pe piept. Poti slabi facand orice tip de efort daca e prelungit.

    • #15

      Cetine, tu faci ce vrei tu, ca nici n-am pretentia sa asculti de mine, un oarecare, care nici macar nu are interesul sa te faca la portofel. Am si eu prieteni medici, nutritionisti si campioni nationali la culturism, carora daca le-as spune ceea ce am citit azi, cred ca s-ar prapadi de ras si ar spune, lasa-i asa, nu te mai baga tu.

    • #16

      Susțin tot ce a scris Andrei, cu unele mici adăugări.
      1. Orice mușchi, pentru a fi evidențiat, trebuie sa ai cât mai puțină grăsime corporala. La majoritatea oamenilor cel mai mult se depune pe burta, la alții, cum sunt eu, se depune proporțional pe tot corpul și arata ca niște pufoși. Cine te sfătuiește sa faci 2000 de abdomene pentru a da burta jos nu are nici cea mai mica idee despre cum funcționează corpul uman, și mai ales dacă vine din partea unui instructor de fitness, merita o reclamație pe loc și concediat, ca e prost de pute. Sunt multe persoane slabe la care se observa mușchii abdominali chiar dacă nu sunt antrenați la sala, doar pentru ca sunt slabi.
      2. Tudor a slăbit, dar nu pentru ca a făcut 2000 de abdomene, ci pentru ca și-a lucrat corpul la modul general și pentru ca a urmat un regim subcaloric. Desigur exista și posibilitatea sa fi pierdut atât grăsime cât și foarte multa masa musculara, dacă nu lăsa mușchii sa își revină și nu ii alimenta cu ce trebuie, măcar să-i mențină.
      3. Mulți nu înțeleg ca transformarea corpului se realizează în afara sălii de antrenament. Când lucrezi cu greutăți se produc fisuri la nivelul țesuturilor musculare , care mai apoi se repara în asa fel încât mușchiul sa fie pregătit pentru asemenea greutăți data viitoare. Practic, mușchiul se dezvolta când îl lași sa se odihnească, nu când te duci la sala și rupi fiarele. De aceea e recomandat sa antrenezi o grupa de mușchi doar o data pe săptămână. Dar cele mai importante roluri le joaca nutriția și odihna. Nutriția contează cel puțin 70% în construcția masei musculare. CEL PUȚIN. După cum am spus, lucratul cu greutăți este doar un impuls dat mușchilor sa se dezvolte, dar contează enorm cu ce ii alimentezi. N-o sa ma apuc sa intru în detalii pentru ca ar trebui sa scriu prea mult și fac asta de pe telefon. Ideal ar fi sa consulți un antrenor personal, cu niște cunoștințe cât de cât în domeniu. În principiu, degeaba te duci și stai câte 3 ore la aparate dacă mănânci numai fructe și legume ca sa slăbești, îți trebuie proteine și aminoacizi. Și când am spus despre odihna, ma refer la somnul de seara. Minim 8 ore pe noapte, cum probabil ai mai auzit. Degeaba dormi 5 ore noaptea și apoi mai recuperezi câteva ore la amiaza, nu. Este nevoie de un somn îndelungat pentru a secreta cel mai mult hormon de creștere și testosteron.
      4. Un mușchi pentru a se dezvolta cât mai mult trebuie să-l forțezi constant la greutăți cât mai mari, ideal este sa ajungi la o greutate cu care poți face 6, cel mult 8 repetări, după ce ai făcut încălzirea cu greutăți mai mici. Probabil ai văzut mulți care fac repetări multe cu greutăți mici, pentru “a li se tonifia muschii”. Asta e o mare labareala, și un mit tâmpit. Este valabil același lucru și pentru doamne, creșterea constanta a greutăților de la antrenament la antrenament. Sa nu se sperie, ca nu ajung ca hulk. Fundurile acelea frumos sculptate care le vedeți la vedete sunt lucrate cu greutăți, nu cu 1kg și o mie de repetări.

      În general, dacă vreți sa aflați cât mai multe despre un antrenament corect, va sugerez
      play.google.com/store/books/details?id=NaogCpiP4XkC
      Este o carte gratuita care este scrisă de un om sincer, care nu încearcă sa va vândă tot felul de suplimente sau sa promoveze diete tâmpite. Citiți și veți înțelege de ce 2000 de abdomene sunt o aberație.

  5. #17

    Cat timp dureaza antrenamentul ?

    • #18

      pana esti multumit de tine

    • #19

      Nu m-am exprimat corect. Tudor in cate ore faci 2000 de abdomene? Eu fac 240 in 12 minute; include si pauzele de 30 secunde la fiecare 60 de abdomene. Cred ca pe la 1000 pauzele devin mai des

    • #20

      kinetoterapeutul mi-a indicat sa ajung la 2000 de abdomene constant. aici nu vorbim de supraantrenare, cand noi avem ditamai colacul de grasime, care apasa pe organe si suprasolicita spatele, nu definim patratele. momentan sunt la 750 de abdomene, facute cam in 30 de minute. se vede ca le fac, a inceput grasimea de pe burta sa …se sparga, nu stiu cum sa spun

    • #21

      Multumesc

  6. #22

    daca tot e vb de miscare, uite ceva frumos: www.youtube.com/watch?v=018o8hDGQYU

  7. Așteptam cu interes articolul. În schimb pe mine m-ar fi interesat mai exact exercițiile (scheme, stuff).

    Acu’ mulți ani când n-aveam burtă învățasem de la un nene destul de priceput să fac abdomenele stând pe o bancă de abdomene dreaptă (nu din aia înclinată) și să ridic picioarele spre piept, nu invers, piept/trunchi.
    Funcționa foarte bine.

    • #24

      articolul initial avea si poze, si linkuri. din pacate, fiind vechi de 5 ani, nici un link nu mai era viabil

    • Păi mă gândesc că tot nu face nimeni nimic util pe la Microsoft, poate pune măcar link-urile și pozele la loc 😀

    • #26

      ahahahahaha:))))))))

  8. #27

    Interesant. Poti pune un video cu abdomenele facute corect?

  9. #28

    oare inainte de Handroid is Aifon cum plm facea lumea abdomenele?! un mister…

  10. #29

    E o prostie sa faci 2000 de abdomene si ma indoiesc ca le face corect. Pe principiul asta de ce nu face 2000 de repetari si pentru celelalte grupe de musch? Muschii abdominali se antreneaza ca oricare grupa, de ce ai ai avea nevoie de 2000 de repetari? 20-30 de repetari sunt suficiente. Scapi de grasime prin dieta, antrenament si cardio.

    • #30

      problema pe care nu o vedeti voi, plin de expertaciune, este ca omul care a scris acest articol, l-a scris acum 5 ani si a slabit enorm, si a scapat de burta. cu ce scrie aici, antrenor si medic dupa el. intelegi? practic, opiniile oricaruia de aici sunt vax, cat timp lucrurile astea au fost demonstrate pe viu. restul e doar discutie goala

    • #31

      Arhi, eu inteleg ce zici si nu sunt nutritionist, deci nu stiu cine are dreptate. Mie mi s-au intamplat chestii nasoale de la supraantrenament, dar nu stiu daca 2000 de abdomene ar fi considerate prea mult, mie mi se pare doar plictisitor ca naiba, dar nu imi plac mie antrenamentele repetitive.

      Totusi, principiul pe care il aplici in argumentatie e cel putin ciudat. Faptul ca o persoana a slabit si nu a avut probleme medicale in urma celor 2000 de abdomene pe zi nu este un argument, este un exemplu singular. Nu stim nimic despre stilul de viata al persoanei respective,( ce manca inainte de a se apuca de slabit, ce manca dupa, cat de mult exercitiu fizic facea inainte, cat dormea, ce istorie medicala are etc.) Ce a functionat la el poate nu ar functiona la mine. Pentru oamenii cu probleme cu spatele sau risc de hernie poate asta ar fi supraantrenament. Deci singura concluzie pe care eu as putea sa o extrag din post e ca e mai bine sa ma apuc de munca daca am un medic si un trainer bun langa mine. Dincolo de asta, cazul prietenului tau, pe care il felicit pentru reusita, nu mi se pare statistic reprezentativ ca sa imi pun in minte sa ajung la 2000 de abdomene pe zi in 4 luni.

    • #32

      ok, si in articol se spune ceva despre statistica? omul isi spune experienta lui si ce a aflat de la altii.

    • #33

      Era un rapsuns la comentariul tau, mai exact la asta “practic, opiniile oricaruia de aici sunt vax, cat timp lucrurile astea au fost demonstrate pe viu. restul e doar discutie goala”

    • #34

      ah lolici, eu doar ii trolez pe specialisti:)

    • #35

      Si eu stiu pe cineva care nu lucreaza abdomenul deloc la sala si are patratele doar antrenand celelalte grupe si cu dieta. Daca Tudor a reusit cu 2000 de repetari asta nu inseamna ca a gasit reteta slabirii, asta a mers in cazul lui. Nu poti sa ai aceleasi rezultate cu acelasi program de slabit la oameni diferiti. Ai spus ca articolul a fost scris acum 5 ani, ce inseamna ca a scapat de burta? Daca a continuat sa faca cate 2000 de abdomene tot timpul asta, ar trebui sa aiba six-pack acum nu?

  11. #36

    Cel mai corect și mai simplu exercițiu de abdomen este când stai pe spate, cu tălpile pe sol, mâinile sub cap sau pe burtă, și ridici pieptul, având grijă să nu îți desprinzi trunchiul de sol.

    Tocmai ai descris crunchurile. Un cu totul alt exercițiu decât abdomenele.

    Încă ceva, și aici mă refer la unele comentarii, slăbitul localizat nu există. Doar abdomenele nu sunt de ajuns pentru a obține pătrățele…

  12. #37

    recomand urmatorul program de antrenament. eu am avut rezultate foarte bune cu el, in special la antebrate si bicepsi. www.facebook.com/photo.php?v=660296020699739&set=vb.167340396661973&type=2&theater

  13. #38

    Alea ce spune el acolo cu “pieptul si nu trunchiul” sunt CRUNCH-uri, nu abdomene. Eu de-alea fac doar la incalzire.

    E adevarat ca abdomenele la 90 de grade iti forteaza coloana dar ALEA sunt abdomene asa cum se accepta la testele fizice oficiale la politie, in armata, etc.

  14. #39

    Ba , ia dă tu sa faca 2000 de abdomene la unu care are grăsime pe brate, fund , piept, spate , CEAFA etc si vezi daca o sa isi faca un “6 pack” de invidiat in timp ce o sa ramana cu slănina
    peste tot . are sens? nu .
    la fel cum ziceau si altii in comentariile anterioare depozitele de grăsime de pe abdomen se ard ultimele si se depun primele.
    abdomenul se antrenează la fel ca orice alta grupa musculara, cu greutati odata pe saptamana.
    grăsimea o reglezi din dieta.

  15. #40

    Salutare

    E primul coment la tine, desi te citesc de ani de zile. Cam in aceiasi situatie ca tine sant si eu, am 118 kg, la 190 cm ( ce inaltime ai ? ), vreau sa dau jos in jur de 20 kg, cum ai dat si tu ! Nu poti sa faci un video cu exercitiile tale ? Cred ca ar fi foarte util, mai ales ca noi nu avem silueta si puterea de munca / exercitiu a celor care fac de obicei aceste clipuri !!

    Multumesc anticipat si era sa zic la mai mare, la mai mic in cazul tau ( nostru ) 🙂

    • #41

      vali, situatia la mine e mai complicata, iar eu am slabit pana acum exclusiv prin dieta. exercitiile mele nu ar ajuta cu nimic. pur si simplu renunta la dulciuri, paine, orez, paste, pizza, adica ce contine carbohidrati si complet fara alcool. ah, si portii de mancare normale, nu pentru grasi. si nimic in gura dupa ora 7, pentru inceput. dupa ce te obisnuiesti, scazi la ora 6 ultima masa

  16. #42

    testing one

  17. #44

    Maaaaaare branza, Tudor poate sa faca 2000 de abdomene. Iti dai seama ?! :))

    Fac abdomene cu 2 discuri de 5 kilograme pe abdomen, ridicare pana la 45 de grade, talpile pe sol, cand spatele a ajuns aproape de sol, ma ridic iar, astfel abdomenul e strict in tensiune. Fara relaxare !
    Dupa ce le-am terminat pe astea, fac abdomene cu cele 2 discuri in mana, pentru oblici si intercostali, adica talie. Ma ridic in partea dreapta si in partea stanga, cu discurile in mana in aceeasi directie cu pieptul.
    Fac abdomene cu discurile pe burta si ridicarea picioarelor odata cu ridicarea pieptului.
    Fac abdomene pe 2 timpi , tot cu discurile pe burta, tot la 45 de grade.
    Dupa care, ca sa inchei totul frumos, ridic picioarele si pieptul si stau cat pot in pozitia asta, picioarele la 45 de grade.
    Incheierea este o armonie extraordinara, pe burta, cu palmele pe langa corp, picioarele sustinute de varfuri, miscare du-te vino , cu discurile de 10 kile pe spate si fortarea abdomenului.
    Apoi, cu coatele pe saltea, varfurile sustin picioarele, misc bazinul stanga/ dreapta, atingand solul cu coapsa stanga/dreapta.

    Felicitari pentru ambitie, felicitari pentru reusita , dar trebuie sa avansezi, 2000 de abdomene nu-s mare lucru pentru un barbat. Din alea lejere de care faci tu, si banuiesc ca te si relaxezi o secunda cat stai cu spatele lipit de sol, iti fac 5000 cu 2 cani de cafea. 🙂

    • #45

      banuiesc ca esti noua Sabina !

    • #46

      se simte, nu? 🙂

    • #47

      Acu zii sincer de cate ori ti-ai batut barbatu???

    • #48

      Pot sa fiu ce vrei tu, credeam ca ai inteles din ce-am scris ca sunt foarte flexibila. :))))))

    • #49

      Romeo, am incercat o data, m-a tinut cu capul in jos de picioare vreo 3 minute :)))))))

    • #50

      Baii eu n-am intrebat de cate ori ati incercat Kamasutra….:P

  18. #51

    Sincer Arhi cred ca ar trebui sa te angajezi la Antena 3, dupa modul cum sustii in prostie o idee. Sa faci 2000 de abdomene ca sa slabesti este cea mai mare tampenie din univers, si doctorii si nutritionistii tai sunt niste imbecili si inculti daca ei sustin asa ceva ca adevar medical. Iar faptul ca prietenul tau a slabit totusi asa, este pana la urma normal la fel si daca te pun sa muti un ghivechi prin casa de colo colo, de 2000 de ori, de 5 ori pe saptamana o sa slabesti. Ideea e ca se poate slabi mult mai eficient, cu rezultate multe mai bune si fara traume majore aduse articulatiilor si coloanei cu 45min/1 ora de antrenament de forta si 30 de min de cardio/HIIT + un regim sanatos de alimentatie.

  19. Are dreptate Andrei mai sus.. lucratul muschilor abdominali nu este cea mai buna solutie ca sa scapi de burta, e doar un supraantrenament. Eu sunt sincer mirat ca mai exista “specialisti” care recomanda asa ceva..
    Cea mai buna metoda de slabit si de facut patratele e o sesiune de cardio HIT dimineata pe stomacul gol + antrenament cu greutati dupamasa/seara.
    @Arhi: kinetoterapeutul care ti-a recomandat 2000 de abdomene ca sa scapi de grasimea de pe burta e un idiot pur si simplu, n-am cum sa zic altfel… e ca si cum ai incerca sa muti o gramada de nisip cu o lingura in loc sa dai la lopata. O sa reusesti pana la urma dar nu e solutia optima. Lopata = in alea 30 de minute baga de exemplu sprint sau urcat de scari rapid + plimbare/fuga usoara in succesiuni de aprox. 30 de sec si 1 min. Sau genoflexiuni fara greutati + ridicat genunchii la piept sau boxat cu umbra, merge si o bicicleta statica la care sa alternezi mers lejer cu uphill, variante sunt destule. Fa chestiile astea dimineata pe stomacul gol in fiecare zi timp de 2-3 saptamani si o sa vezi rezultate. Nu o sa fii model de lenjerie dupa perioada asta dar e destul cat sa te convingi. Si daca te tii de treaba asta pana la sfarsitul anului + sala + dieta o sa fii alta persoana. Cu patratele.

    P.S. sper ca kineto ala nu iti da si sfaturi de dieta

    • #53

      dude, poate s-a inteles gresit, 2000 de abdomene nu sunt sfat pentru modelare corporala. kinetoterapeutul se ocupa cu altele.

  20. #54

    Alo, pentru toti sedentarii de mai sus, de ce e o prostie sa faca 2000 de abdomene ? Daca stii sa iti sustii ceafa si sa ai grija ca spatele sa fie drept, coloana va fi mult mai fericita in modul asta, decat carand scai de cartofi inutili dupa ea.
    Antrenati-va serios zi de zi, cardio si exercitii cu greutati pentru tonifiere si o sa intelegeti ca astea 2000 de abdomene, facute progresiv, nu inseamna ca omul ala isi suprasolicita ceva.
    Organismul vostru poate mult mai mult decat credeti voi, e doar lipsit de antrenament. Mersul pe jos 30 de minute si sa urci pana la 2 nu inseamna viata activa, si daca aveti arderi accelerate doar pentru ca asa v-ati nascut,nu inseamna ca traiti sanatos cu piure,snitel si bere si mersul de la masina pana la scara blocului.

    Pentru cei care vor sfaturi pentru slabit , mancati putin si des, luati vitamine si minerale, procesul de slabire e oricum obositor pentru organism, nu mai mancati seara, carbohidratii pot sa fie 0 in dieta, folositi in cantitati moderate grasimi sanatoase: peste, fructe ca avocado. Ursul e gras si mananca doar somon, deci totul cu mare grija.
    Retineti ca fructele sunt 0 ca si vitamine, in general sunt apa cu zahar, legumele verzi au cele mai putine calorii,diversitatea e cheia, mancati ocazional ce poftiti, dar cantitatea este importanta. PUTIN ! Nutritionistii recomanda inclusiv sa mananci ciocolata neagrea in fiecare zi, dar un patratel sau doua !
    Daca sunteti foarte plinuti, incepeti cu mersul. Musculatura de sustinere arde calorii multe daca e folosita cum trebuie. Mers alert dimineata si seara, macar 3 ore cumulate. Sarituri, kangoo la 120 de kilograme, alergat pe banda… Mai bine nu. Slabiti mai repede, dar articulatiile voastre nu o sa mai fie niciodata aceleasi.
    Apa multa cu lamaie si nu renuntati la viata voastra sociala pentru ca tineti dieta. Spuneti-le apropiatilor, amicilor cum sta treaba si o sa aveti parte de sustinere.

    Prietena mea Doriana a slabit 20 de kilograme cu sfaturile mele si mai are de dat 15, pe care le va da incet, lent, in modul frustrant pentru ca important, organismul are memorie, daca vrei sa ramai la 65 de 95, e important sa ai rabdare si sa ii dai timp de acomodare.
    Retineti, in majoritatea cazurilor, organismul este mai inteligent decat noi 🙂

  21. #55

    SIgur, e un efort de vointa extraordinar, si de apreciat. Dar…

    1.Slabirea localizata e un mit.. poti sa faci cate abdomene vrei, ca burta tot acolo ramane. Pana nu pierzi grasimea din tot corpul, nu dispare nici burta. Grasimea se metabolizeaza in ficat.. deci de ce ar trebui ca atunci cand lucrezi un muschi da se consume grasimea din apropierea lui? Am citit o comparatie interesanta intr-un articol… degaba ajungi cu masina langa o sonda de petrol, ca nu ai sa poti alimenta. Transformarea grasimii in energie e un proces complex.

    2. Un abdomen plat se obtine 80% in bucatarie, si 20% in sala de sport. Atat…

    3. SIt-up-urile si crunch-urile iti solicita coloana intr-un mod incorect si periculos. Pe de alta parte, exista exercitii pentru abdomen mult mai eficiente, care lucreaza abdomenul intr-un mod mai apropiat de functionarea lui normala.

    Cu toate astea.. felicitari.. e o performanta.

    • #56

      si totusi, omul a slabit, localizat, exact asa cum spune. deci unde e mitul? ah, nu se aplica la toti. am inteles.

    • #57

      Ce înseamnă că a slăbit localizat? I-a rămas grăsimea pe brațe, man boobs, picioare etc.? Dacă nu, atunci el a slăbit de peste tot, nu localizat…

    • #58

      da, m-am exprimat gresit, a slabit facand acel grup localizat de exercitii

    • #59

      Eh, asta e altceva 😀

      E normal că a slăbit, având o dietă OK, făcând ceva exerciții fizice și având asta ca principal obiectiv. Și 2000 abdomene sau crunch-uri ce făcea el acolo sunt multe oricum ai da-o.

      Totuși, oamenii care spuneau mai sus că există variante mai eficiente au dreptate. Strict din punct de vedere al lucrării diverselor grupe musculare, nu vei putea niciodată să compari energia folosită pentru abdomene cu cea folosită în genoflexiuni, exerciții de spate, îndreptări… Și asta fără să discutăm despre cardio (fie HIIT sau low intensity), că deja se schimbă treburile dacă vorbim de slăbire.

  22. Nu înțeleg. Dacă am un abdomen, de ce aș vrea să fac încă 1999?

    Ahhh, exerciții pentru abdomen, exerciții abdominale…. despre asta e vorba.

  23. Nu am facut niciodata 2000 de abdomene. Cu 200 sau 300 fac febra si e perfect.
    Am facut intr-o zi 1000 de flotari adunate, in serii de cate 40 si am avut a doua zi probleme la umeri, dureri mari. Pentru mine nebunia cu mii de repetari nu imi face bine.

    Important e sa facem miscare.

  24. Vine și vinovatu…

    Disclaimer: am publicat acest articol acum 5 ani pe blogul vechi. Practic modalitatea de a face abdomene a fost făcută împreună cu un antrenor, și am mai adaptat-o pentru a ajunge la numărul mai sus amintit. Am slăbit 35kg cu abdomene, bandă și exerciții. Dintr-un motiv dubios m-am îndrăgostit eu de abdomene.

    Acum: nu sunt un personal trainer și nu sunt certificat pe așa ceva. Articolul l-am scris acum 5 ani din entuziasm pentru ce făceam. Asta nu înseamnă că este neapărat bine pentru fiecare să facă 2000 abdomene. Acest articol nu este articolul unui expert – pentru experți vă recomand sălile de sport cu traineri, gen Worldclass, Pescariu, etc.

    Fără un PT nu ai cum să îți dai seama că faci abdomenul corect sau nu, chiar dacă te uiți la un filmuleț. Rolul antrenorului este să îți corecteze mișcarea și să te facă să tragi mai mult.

    Când Cetin m-a întrebat dacă să publice acest articol i-am zis că o să apară mulți „experți” care vor comenta – lucru care s-a întâmplat. Însă aș putea să pun mâna în foc că până acum nu a comentat niciun personal trainer certificat.

    Articolul prezintă experiența mea și câteva sugestii. Dar repet, a fost scris acum 5 ani pe baza unei experiențe care m-a ajutat să slăbesc atunci enorm. Acum m-am mai îngrășat, dar dacă este să ajung din nou să slăbesc enorm știu că am nevoie de un PT.

    • #65

      habar nu ai de nimic. mori!

    • #66

      In proportie de 70-90% ai slabit datorita alergatului pe banda. Faptul ca faceai abdomene nu a contribuit foarte mult la scaderea in greutate, dar stiu cum e sa-ti placa in mod special sa lucrezi o anume grupa musculara, ca si mie imi placeau zilele cand trebuia sa lucrez spatele, iar exercitiile pentru spate imi placeau in mod deosebit, desi aproape toti le urau intr-un mare fel. Atat timp cat reusesti sa te mulezi pe un program sportiv ce-ti prieste si care te ajuta sa obtii rezultatele dorite, e perfect si merita sa continui programul respectiv.

    • #67

      @andrei l-au ajutat și abdomenele, orice exercițiu în sine consuma calorii. Cum a spus cineva mai sus, și un ghiveci dacă îl muti dintr-un loc în altul de 2000 de ori pe zi, tot slăbești. Dar sa faci 2000 de abdomene e o mare tâmpenie, mai ales la ordinul zilei.

  25. #68

    Practic omul in loc sa faca jogging, facea abdomene. Discutabil, dar nu stim situatia lui fizica si cat de apt e pentru exercitii pentru oameni mari. Efectul asupra corpului, dupa un anumit timp, este minim – ne spune chiar el:

    După 1200 de abdomene mă simt fresh

  26. #69

    si mai corect e sa micsoram ego-ul, nu sa-l marim :))

  27. #70

    Cred ca sunt persoane care fac urmatoarea confuzie: pt a scapa de burta trebuie sa faci abdominale. Pt a scapa de burta trebuie sa arzi cat mai multe calorii folosind un excertitiu moderat la cat mai multe grupe de muschi si foarte important: de lunga durata (30-60 min daca e posibil fara oprire). Cand iti epuizezi energia inmagazinata in grupa de musci la care faci exercitii nu e obligatoriu ca energia sa si-o ia din grasimea aflata in imediata vecinatate. Nu mai tin minte denumirea (si nici nu ma chef sa caut denumirea), dar hormonul secretat pt a declansa “topirea” grasimii circula in tot sistemul sangvin si activeaza toate celulele lipidice cu care intra in contact…si anume in zona caliparelor.

  28. #71

    Pt depunere muscula trebuie sa simti ca iti pocnesc muscii iar pt definire (subtierea pielii/grasimii) se face exercicii in zona cardio (120-140 bataii/minut) Cand Muhammad Ali a fost intrebat cate abdominale face a raspuns “Eu nu numar abdominalele. Incep numaratoarea atunci cand incepe durerea”

  29. #72

    tre sa futi si tu mai des!

  30. Eu zic sa faci si vreo suta de abdomene “incorect facute”….

  31. #74

    Mai exista o mica modificare la abdomene care te ajuta sa mentii o forma corecta. Picioare le tii pe varfuri; in modul asta partea lombara sta lipita de podea si contractia se intensifica pe muschii abdominali.

  32. Am citit comentariile. Sunt putini care vin cu detalii in parerile lor, de ce CRED EI, ca nu-i bine sa faci asa multe abdomene, dar majoritatea isi dau doar cu presupusul. Nu mai merge nimeni pe increderea de a citi eticheta pe care scrie slabesti 20 de kg in 10 zile, iar daca ar fi, ne mai gandim si la organismul nostru. Degeaba bag in gura medicamente timp de 3 ani sa-mi tratez ulcerul, daca nici nu cred ca o sa vina vindecarea dupa 2 litri de … leacuri babesti.
    Mai nou nu punem botul la pastilele minune si ii foarte bine. Mai nou ne informam despre oameni care au urmat un program si au avut rezultate. Cautam tot mai multa incredere in oamenii care au fost multumiti de ceea ce au incercat.

  33. #76

    Are dreptate Andrei. Si Tony Horton are dreptate.

  34. #77

    Badea e un om foarte foarte singur la ora asta. Nu prea il mai haleste nici unul dintre fostii lui prieteni si nu prea mai are cine sa-l perie, sa-i spuna cat de frumos si destept este. Nici macar distrusa aia de Mihaela Radulescu nu mai scoate capul sa-i faca felatie in public…Va dati seama ce trist trebuie sa fie?

    De-aia isi varsa si el oful pe cine apuca.

    E trist, e foarte trist ate forma poate sa ia dementa…

  35. #78

    A facut ala 2000 de abdomene cand is io popa.Si chiar nu sunt.2000????despre ce numere vorbim aici?Serii de 40 apoi 30 cu 30.Ce inseamna pt un burtos sa se ridice de la sol de 40 de ori????Jesus.Sa fim seriosi.Apoi asta de inca 20 adica se citeste douazeci(!!!) de ori.What?100 abdomene de 20 de ori?Adica frate o zi are 24 de ore total sa zicem ca 8 doarme ii raman 16.numa o serie de asta de 100 sa faci in FIECARE ORA nu ajunge la 2000.Ce mincinos

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam