Banuiesc ca multa lume isi pune problema asta. De ce nu si cu celelalte banci? Sunt clientii de la Raiffeisen mai prosti? E rata de succes mai mare? E sistemul mai usor pacalibil?

Eu sunt de parere ca cine a dezlantuit atacul asta furibund asupra lor e un client furios. Suparat de hotia pe fata si spate practicata de banca, a decis sa isi recupereze pierderile.

De ce cred asta? V-ati uitat vreodata pe pagina lor de dobanzi si comisioane?
Ia hai sa spicuim cateva:

Deschidere de cont :
– persoane fizice si corporatii FRANCO
– IMM cu / fara cifra de afaceri, PFA 50 Lei

Depuneri de numerar :
In Lei – persoane juridice 0,10%

Retrageri neanuntate de numerar in Lei sau valuta
(persoane juridice si fizice)

1% Flat aplicat la sume mai mari de 15.000 Lei sau
5.000 EUR (sau echivalent alte valute)

Lichidarea depozitelor in valuta inainte de scadenta primului termen
(persoane fizice si juridice)
1%

Si mai sunt. Daca va uitati pe pagina aia va ia durerea de cap.

Deci daca retrag NEANUNTAT bani de la ei, platesc 1% comision??? Adica la 100 000 de euro ridicat ar trebui sa platesc 1000? Suntem cumva in Insulele Cayman si invartim banii mafiei? Cum se poate sa existe asemenea scoruri nesimtite?

Si nu spuneti ca nu te obliga nimeni sa lucrezi cu ei. Sunt o gramada de salariati care sunt obligati sa isi faca card la Raiffeisen sa li se vireze banii si platesc comisioane de genul:

Taxa lunara de administrare cont
(indiferent de numarul de carduri atasate pe cont) 1 EUR

Taxa anuala de administrare card 20 USD

Taxa interogare sold prin ATM, EPOS 0,10 USD
Comision pentru operatiuni de eliberare – la ghiseele bancare Raiffeisen Bank S.A 0,50 %
min. 2 EUR
– la ATM-urile Raiffeisen Bank S.A. 0,50 %
min. 1 EUR

– la ghisee bancare si in retele ATM ale altor
banci romanesti acceptatoare de card 0,75 %
plus 1,50 EUR

Taxa de regenerare PIN 0,30 USD

Taxa initiere nejustificata de refuzuri la plata 10 USD 10 EUR

Gasiti aici si aici toate taxele si comisioanele. Ce am pus eu sunt cele mai mici posibile, de la cardurile de debit. Nu vreti sa stiti ce comisioane sunt la business class.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

39 comentarii Adaugă comentariu

  1. #:-S Păi acum, “pe criza asta” poţi negocia cu ei orice. Eu de exemplu, pentru a scăpa de …nu ştiu ce comision, am renunţat la plăţile online. Mai exact, pot să-mi văd banii din cont online dar nu pot să plătesc telefonu’ de pe net! 😀

  2. banca serioasa ba, pune comisioane doar in cifre rotunde. pai imi raceam eu gura degeaba cand injuram cooperativele astea de escroci?

  3. Sa-i fut, cand am vazut ca imi iau 0.3 lei pt INTEROGARE SOLD (wtf?) mi-am bagat mii de puli in cardul lor (de debit) si m-am mutat la ING. Nici aia nu e probabil cea mai buna alternativa, dar nu sunt in halul asta de nesimtiti.

  4. Cred ca te-ai uitat la alte taxe, pentru ca la cardurile de salariati (persoane fizice), pe langa faptul ca firma angajatoare poate a negociat conditii mai bune pentru tine, taxele sunt de 0.2-0.5% pentru retrageri de la ATM-uri sau ghisee, taxa anuala de administrare e de 5 lei, etc. Salariatii isi primesc banii si au carduri in lei, deci si toate comisioanele si taxele sunt in lei. Ce ai citat tu sunt pentru carduri in valuta sau taxe cand folosesti cardul in strainatate.

    Eu am Raiffeisen si sunt foarte multumit. ATM-uri sunt peste tot, Internet Bankingul merge excelent, nu au fost niciodata cazuti, nu mi-au facut niciodata probleme, spre deosebire de alte banci.

    Ca la deschideri de conturi persoane juridice si taxe persoane juridice sunt mai scumpi… asta e. Prost e cine da, nu cine cere. Similar cine ia teapa cu phishingul, desi banca scrie mare peste tot ca nu ti-ar cere niciodata astfel de detalii.

  5. #5

    comisioanele sunt exprimate in valuta si se transforma n lei. scrie pe site. gandirea cu prost nu e cine cere este extrem de paguboasa si caracteristica rromanilor

  6. pe sistemul “e prost cine da si nu cine cere” in romania n-ar trebui sa mai cumperi, sa mai vinzi sau sa mai inchiriezi nimic, n-ar trebui sa mai semnezi contracte sau sa lucrezi cu banci, cu statul, cu seful… in principiu, ar trebui sa stai la colt de strada cu mana intinsa… ca de… nu esti tu prost ca ceri… e prost cine iti da

  7. Pot sa zic ca Raiffeisen este o banca chiar exceptionala ..Doar ca trebuie sa manance si ei !

  8. Comparând cu Banca Transilvania, unde am eu, e jaf la drumul mare. Cum să dai 50 de lei deschidere de cont? E interesul lor să-mi fac cont la ei, căcaţii dracului.

  9. Pai, deja se stie: BCR, BRD si Raiffeisen sunt banci de sado-masochisti. Eu am BRD, BCR si ING. BRD-ul e pentru ca au acoperire mare si un sistem mai simplu de depunere numerar decat la ING (pentru cei care nu au card acolo) iar BCR-ul pentru taxele de la facultate. Anual vizitez agentia BCR de la Lucian Blaga sa-mi platesc taxa la facultate. De doua ori am fost pana acum, in 2 ani, de ambele dati nu le mergea sistemul. La BRD am un card ISIC, pentru studenti. Cand l-am facut era fara niciun fel de comisioane, ce sa mai, o bomboana. Apoi am vazut ca nu e asa: n-ai comision de interogare la ATM dar ai de retragere, sau viceversa, n-ai taxa de administrare card dar ai de administrare cont, sau viceversa etc.

    Le-am cerut la un moment dat sa-mi trimita si mie lista cu toate comisioanele pe care le platesc la cardul meu. Mi-au trimis lista cu toate comisioanele lor, un pdf de 70 de pagini. M-am enervat si m-am dus la o agentie, am cerut un extras de cont si i-am cerut angajatei sa-mi explice ce e cu fiecare leu pe care mi-l iau. S-a fasticit si ea.

    Sfatul meu e sa lucrati cu ING ca banca principala si, daca e musai necesar, si cu o banca de asta, mai populara.

  10. #10

    Sa nu uitam mizeriile de companii de asigurari si pensii private. Si ordinarii astia merita sa moara in chinuri.

  11. deci nu-m ideschid la ei, asta e clar

  12. Eu m-a saturat de mailuri din astea ! cel putin 3 pe zi, numai ca sunt chiar dobitoci, la un moment dat chiar le-am trimis un mail asa, de amuzament, sa le explic faptul ca numai prostii isi fac cont la RF.

    Am 1 singur card de debit la Transilvania si nu am avut probleme cu ei. L-am schimbat anul trecut prin toamna, am ramas surprins ! am mers cu cardul la unitatea de unde-l facusem.. tipa a luat cardul, l-a taiat in fata mea si apoi dintr-un sertar a scos unul nou.

  13. eu cea mai mare hotie si nesimtire am simtit`o la ing. la transilvania e ok, doar ca lucreaza ca in epoca de piatra. asta ca tot era vorba de banci, fiindca nu am lucrat cu raiffeisen ca sa imi dau cu parerea despre ei.

  14. Taxa anuala de administrare card 20 USD??? are you kiddin me? dar ce-i fac de banii astia? il spala, il parfumeaza si ii mai dau si un ghiont financiar cand raman fara bani?

    Sincer, pe baza caror servicii se percepe aceasta suma in conditiile in care se percepe alta taxa pentru administrare cont, plus comisioane pe orice operatiune desfasurata cu cardul??

  15. arhi, ti-o facut patronul hraparet cont la astia? 🙂
    Iar gandirea aia e foarte sanatoasa. Pana nu o sa inceapa lumea sa ii ia la puli belite nu vor invata nimic.
    Cat timp omu’ vrea credit ca sa isi ia ciorapi de firma fac si ei pe nebunii cat vor. Incet incet lumea o sa se trezeasca si atunci or sa o cam suga toti camatarii cunoscuti sub numele de banci. Nici tiriac / hvb / unicredit plm cum le-o mai zice acum nu-s mai breji. De bcr si brd am auzit numai “de bine”. Deocamdata eu sunt multumit de ING. Dar cine stie ce imi rezerva viitorul 😀

  16. #16

    Arhi nasol e cand te obliga angajatorul sa-ti faci card de salariu la nush ce banca. In rest e libertate, iti alegi ce vrei. Eu am avut de ales intre astia cu nume jmecher si Banca Transilvania. Am mers pe Banca Transilvania tot din cauza comisioanelor (practic inexistente la cardul pe care l-am ales).

  17. sunt mari gunoaie. si bcr-ul e la fel…din cate am auzit Banca Transilvania e cel mai oke..

  18. #18

    pfoai… pe site-ul astora zice sa le dam forward la mesajele de phishing si eu mi-am facut deja un obicei din asta… e ca tzigarea si cafeaua de dimineata… 😐

  19. intr-adevar, desi legea nu permite, foarte multi angajati sunt obligati (informal) sa isi faca aceste carduri de salarii la Raiffeisen

    ING a incercat o campanie de trezire a constiintelor (cum at fi ca seful tau sa decida ce chiloti sa porti?), dar nu stiu ce efect a avut

    succes 🙂

  20. mosule, nu-mi spune ca tu faci de fapt spamul ala cu reiffeisen

  21. #21

    as fi vrut sa nu afli. de ce mi-ai facut asta? stii ca tin la tine. acum va trebui sa te ucid….

  22. Cred ca e singura banca ce percepe comisioane la incasare, adica atunci cand mie imi intra bani de la cineva, ei imi opresc comision. Niste banditi!

  23. #23

    @ radu
    Vorbesti mult, prost si fara rost. Nu comenta daca nu stii.Intamplator lucrez intr-una din bancile pe care le hulesti si, desi ii injur si eu cu gura plina, in UNELE privinte stiu ca sunt cei mai tari.Citeste si informeaza-te in mai multe parti inainte de a arunca cu noroi.O informatie viabila este cea obtinuta/confirmata din/de mai multe surse.

  24. #24

    serios cum scap de spamul asta ? am primit pana acum peste 80 de mailuri 🙁 ma terorizeaza. si niciodata avut treaba cu banca asta .. ajutati’ma

  25. Comisioanele scrise de tine cred ca sunt pentru persoane juridice, dar tu le dai ca exemplu la persoane fizice (te refereai la salariati) care au conturi in lei. M-am uitat acum pe extrasul de cont, imi ia “0.2% minim 0,2 lei” la retragerea de la ATM-ul bancii, indiferent de suma, nu “0,5% minim 1 EUR” cum scrii tu, etc. Taxa anuala de administrare card e 5 lei (sau 20 lei pentru Mastercard), nu 20 de dolari cum spui tu. Sunt la nr. crt. 2 si 6.4 din primul link dat de tine.

  26. #26

    ana, nu ai ce face decat sa iti schimbi adresa de mail

  27. De fapt cred că celor de la Raiffeisen le convine că unii spamează în numele lor. Măcar îşi fac reclamă moca. Dar nu prea au la ce. 20 de dolari pe an pentru administrarea unui card. Să moară bibi ce ieftin ca aurul alb îi! :)) Eu colaborez cu BT şi tare mi-e să nu calce pe urmele ăstora, că au băgat comision de interogare a soldului de 0,3 RON. Şi dacă retragi sume mari de bani fără să anunţi în prealabil plăteşti nu ştiu cât… Puii mei, toţi sunt o apă…

  28. #28

    aspovi, dacă vrei cu tot dinadisnul să intrăm în teorii ale informării, atunci definim o bancă drept o sursă unică. Tot ce vine ca infromație de la acea bancă, indiferent că vine de la femeia de serviciu sau de pe site, tot dintr-o sursă unică vine. Așadar, degeaba ai căuta mai multe informații din mai multe surse din interiorul sursei, că nu te ajută la nimic. Spune-mi, lucrezi cumva la BCR, unde se cerea acum o lună comision de 5 lei pentru plata facturilor? In aceasta privinta, de exemplu, BCR era acum o lună cea mai tare…
    Pe de altă parte, cred că toate băncile sunt extrem de tari și pline de oameni pricepuți să investească banii, daca își permit atâtea sedii numai în București, cu chirii de 50 de Euro/ metru pătrat și salarii pentru sute de angajați care joacă Solitaire în rețea toată ziua. Asta cu comisioanele a inventat-o Arhi, pot să bag mâna în foc.

  29. #29

    PAH, si RBS cere comision de 5 lei cand platesti rata. De aia o platesc la posta:))))

  30. #30

    Și pe asta ai inventat-o…

  31. #31

    da, nevasta-mea era sa faca apoplexie cand a aflat asta. desigur, cand a fost sa plateasca prima rata, ca nimeni nu i-a spus asta. da stiu, e o fraiera, trebuia sa se intereseze daca nu cumva plateste comision cand da banii de rata:))))

  32. #32

    Vezi tu, Arhi? Din cauza unor oameni ca tine, inconștienți, care eludează cu bună știință meandrele concretului bancar și, în plus, mai au și nemărginitul tupeu de a posta pe blogurile lor personale infromații pe care băncile ele însele le scriu cu litere mici în josul paginii, așadar din cauza ta și numai a ta se duce naibii economia mondială. asta ca să știe lumea unde să vină și să-ți spargă ferestrele de la blog în caz că rămâne aspovi fără serviciu.

  33. #33

    da, prin urmare sa-mi suga pula mea noduroasa de tatar

  34. #34

    alogenii tot alogeni

  35. #35

    @PAH
    La scoala, cand voiai sa stii daca x+y=z este adevarat, mergeai la femeia de servici sa o intrebi? Doar era din aceeasi institutie…

  36. #36

    Nu conteaza la ce banca lucrez. Te asigur ca nu ai motive sa-i injuri mai tare ca mine.
    De fapt nu se mai joaca Solitaire in retea. Se citesc bloguri…si comentariile aferente.

  37. @ ana si tuturor celor care vor sa scape de spam:

    Cam orice client / serviciu online de mail decent permite configurarea de filtre pentru mesaje dupa anumite cuvinte cheie.

    Drept urmare, mesajele ce sosesc pe adresa mea de yahoo si contin in campul “From” cuvantul “raiffeisen” sunt redirectionate catre “Trash” 😀 (nu ma lasa sa le dau direct in spam asta).

    Cu alti clienti de mail (sau umbland in configurarile serverului, pentru cine are hosting/domeniu personal) se pot chiar “ignora” total.

  38. #38

    si eu m-am intrebat de ce doar banca respectiva e atat de iubita de spameri. cineva mi-a dat un raspuns ce cred eu ca e corect pentru ca lucreaza in domeniul cardurilor bancare. raiffeisen e singura banca romaneasca care nu foloseste un anumit cip (parca) pe cardul sau, ceea ce face ca, clonarea cardului sa fie mai usoara decat in cazul celorlalte banci.

  39. ce cred eu ca e corect e ca vorbesti prostii, mi-a spus cineva care lucreaza intr-un alt domeniu

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.