Am vazut astazi Ermitajul. Bine, o parte din cladirea principala, nu ai cum sa vezi ermitajul in intregime. Pur si simplu e PREA URIAS, are prea multe exponate. legat de exponate, azi, in timp ce ma holbam cu Subiectiv la niste tablouri de Gauguin, am ajuns la concluzia ca da, omul a pictat in Tahiti la greu, dupa care si-a luat tablourilesi le-a adus la Ermitaj, pentru ca stie oricine, in mainile rusilor se pastreaza cel mai bine totul. La fel si Picasso, Matisse si altii.
Revenind. Palatul in sine e incredibil. ENORM. Totul e enorm. Scarile, candelabrele, stucaturile aurite, AURITE, nu date cu galben, camerele, holurile. Pe holurile acelea lungi aproape ca auzi pasii vreunei ducese rusoaice, atunci cand e liniste. Care ducese rusoaice, dupa ce am vazut eu in tablourile epocii, cam toate aveau mustata. Sincer, nu m-as fi riscat sa dezbrac pe una.
Nu am mai vazut niciodata un tablou de picasso de aproape. Nici de Gauguin, de altfel. E un fior special, sa stiti, greu de definit. Bine, vorbes de Picasso, Gauguin nu m-a dat pe spate niciodata. Matisse imi place mult, are o capacitate extraordinara de a armoniza culori din cele mai variate game, adevarate strigate pe canvas, transformate in soapte si alinturi. Imi venea sa iau unul si sa fug :). Desigur, pana in piata, unde trupele OMON inca pazeau multimea de oameni care se calca in picioare sa faca poza cu trofeul UCL. Sunt sigur ca nu as fi luat bataie…
E frumos la ermitaj. Daca veti veni in Rusia, o sa va placa.
NOU
cu un gram de aur se pot sufla (auri) 100 de metri patrati. (stiu, si pe mine m-a uimit chestia asta)
NOU
Da dom’le, dar rusii sint vestiti tocmai pentru ca fac chestii solide… un gram la suta de metri patrati? In China, poate. Catedrala Sf. Isaac are 50 kile de aur pe cupola, se zice ca mii oameni au murit dizolvind aurul cu mercur…
NOU
Electroliza?
NOU
Ai mai strecurat si niste buci pe ici pe colo 😀
NOU
Eu acum mi-am dat seama ca m-am uitat doar la pozele cu arme si cu femei.
NOU
Am vazut Picasso, Matisse etc. la MOMA acum o luna. Sincer, nu m-au dat chiar pe spate decat pe ideea ca is atat de scumpe. La orice ora pic in freza la o pictura ‘flamanda’, macar acolo s-a lucrat in draci, pana arata de parca e poza. Dar oricum nu is culta pe chestii din astea, deci e doar o opinie personala.
Mi-ar placea sa ma preumblu insa prin Ermitaj, ca iubi il tot lauda. Dar e atat de scumpa o vizita in Mother Russia, ca pe banii aia mai stau 2 luni in America.
Distractie placuta si la cat mai multe poze 😉
NOU
Unde!? in Rusia scump :)) … mai scump ca in state ? =)) am trait s- aud si pasta de la austrrunguraica d’astea :)) …
что это за?
NOU
TIM » la magazin, o sticla de cola la 0,5 e 5 lei. da, e enorm de scump
NOU
Poi cine te pune sa iei de la magazin, ia de la depozit an detail… Da ciko nu au, ori tecola 🙂 ?
NOU
@ TM – Moscova e cea mai scumpă capitală din lume, so …
NOU
Gata prietene, daca Moscova e cea mai scumpa capitala… m-ai umplut de respect, dar ce are sfatul popular cu primaria d’a face!? Hm, zicea marinelu ceva de google, ca cica s-ai dai cautare, da’ matale nici nu stii despre ce e vorba in posturile noastre sau ca noi vorbim de orasul Sankt Petersburg !
NOU
Toate națiile pe unde si-a pus amprenta mama Rusia au clădiri, sedii, edificii, chiar si casele de locui la unii sunt mari, enormitatea exagerata iți sare în ochi de prima data ca ceva ce nu-și are rostul 🙂
NOU
@toader – pe bune? Hai sa fim seriosi, la Ermitage aurul e aplicat ca si orice alta vopsea, cu pensula… deci nu 1g / 100m2.
NOU
frumoase poze, si piciorusele cucoanelor:>:))
NOU
Bai, poi tu ori esti acolo cu trofeu’, ori esti in cautare de “trofee”?Nu ti-e de ajuns ca ne-am bagat unghia in gat cu tot cu desht ca ai plecat acolo, acu’ mai pui si sare pe rana sa ne arati cu ce te delectezi?
Esti…. imposibil!!! :)))))
NOU
frumos pe acolo, e pe lista de calatorii, mersi de poze.
aurul se aplica de obicei sub forma de foite f subtiri, nu cu pensula. vopseaua aurie nu e facuta din aur 🙂
NOU
Nu neaparat, si nu la Ermitage. Ma indoiesc ca aplicau aia foite acum 200 de ani.
NOU
nu te-ai putut abtine sa nu mai bagi si niste gagici printre…anyway e monstruos de mare..imi pare rau acum ca nu m-am dus cu pionierii cind puteam…
NOU
vrei sa zici ” daca veti merge ”
sau te-ai mutat acolo ?
NOU
Bun, ar de impresinisti acei oameni care au readus pictura cu piciorele bine infipt in pamant: de fapt in plain aire…
De Pissaro, Monet, Degas nimic nu ai? Oricum, lasa ca o tirez eu in Rusia ca si-as mi s-a luat de rrmanasii astia transilvaneni ce ne conduc… ca pe unelte vorbitoare…
до свидания!
NOU
Wow, te lasa sa fotografiezi! Nu ca in RO unde s-ar interzice sa faci poze si in exterior, daca s-ar stradui astia un pic mai mult 😐
Enjoy.
NOU
raluxa » e taxa 200 ruble
NOU
Aha, deci platesc in plus sa fotografiez? sa le fie de bine atunci.
NOU
Bine prietena, i-a sa mergi tu sa faci poze la albastru de Voronet sa vezi batalie ce iti iei de la toata conducerea unitati de imbuteliat rugaciuni si facere de bine pe o raza de un km3, poti sa il intrebi pe spagasinul lucratrror la antene 1*3=x ttuto:X la a doua., aka Mirciulica fara frici de maici si duhori haine! Amen!
NOU
Si se mira atunci ca nu avem turisti. Pai cum soarele meu, daca nu lasi omul sa pozeze. Lasa-l sa faca poze, ca se lauda boul dupa aia si poate mai vin si alti boi sa-ti vaza obiectivul turistic. Dar mai e mult pana departe …
NOU
@Dojo, @all
In primul rand o pictura aflata in stare de conservare trebuie sa indeplineasca serie intreaga de conditii: fizice, chimice, de securitate si o serie intreaga de alte conditii pentru ca generatiile urmatare sa se pata bucura inca mii de ani de acum incolo de minunatiile create de m si natura. 1. Conditii fizicie: in primul si primul rand lumina solara ce are un efect extrem de abraziv si daunator asupra exponatului deoarece lumina fiind radiatie a unei stele( lumina alba, naturala) in masa careia se produc procese chimice, fizice si aproape orice poate deslusi imaginatia umanitatii, in combinatie cu lumina bliturilor ce produc o lumina intensa, are loc un proces de incalzire a suprafetei obiectului muzeal, producandu-se astfel modificari de tip dilatare- contractie tandem ce in timp aduce cu siguranta comprmiterea partiala ori totala… 2. Chimice, la contactul protonilor, neutronilor ori elctronilor rezultati in urma proceselor repetate din interiorul corpului cerersc, in speta =stea[ ex de stea, cel mai l-a indemna si vizibil cu ochiul liber: Soarele in jurul caruia orbiteaza Terra si restul planetelor sistemului nostru solar], procese de fisiune si fuziune dintre hidrogen si heliu… bombardamentul continuu ori iregulat al acestor particule de materie face ca picturile in desen, acuarela etc… sa fie ”decolarate” asa mai pe intelesul corporatistelor si bloggerite de wannabe sau cu norma redusa la juma’- nevermind 😀 …
3. Securitate… Sa zicem ca avem in posesia patrimonului unui complex muzeal un document vital pentru destinul unor natii nu tocmai prietene, ba chiar dimptoriva, Diploma cavalerilor ioaniti… Noi, cu expertii nostrii munteni ori ai nostrii prieteni din ,sa zicem, complexul muzeal Ermitaj pe baza analizelor chimice, fizice, C14 si a altr minunatii am putea lesne vedea ca e vorba de un fals grosolan. Zic astea pentru ca oricine putea adauga ,,hartia” sau pergamnetul pe care au fost scrise, cica, neste fapte ce puteau fi scrise la o data mult mai tarzie… Asadar falsurile pt fi dovedite usor cu tehnlogia zilelor noastre… asadar e bine sa ai la loc sigur asa zisele materiale muzeale… nu?
To be continued…
NOU
Nu te invidiez ca ai vazut cupa aia cat te invidie pentru ca ai vazut tablouri de Gaugain si Matisse “for real”!!!!
PS nimic de amicul sau Van Gogh?
NOU
statuia cu capul de dac ai vazut-o? era intr-una din aripile muzeului, nu in cladirea principala…
NOU
Primul lucru cand revii in tara ar trebui sa fie un curs de fotografie. Plm o gramada de poze miscate si defocalizate.
NOU
Zi-ne ca pozele astea sunt puse la vrajeala!
Sunt sigur ca pentru fiecare dintre bulanoasele astea de le-ai pozat vedeai cate 5 femei grase cat autobuzul, imbracate cu colanti negri pe cur!
NOU
Poza DSC_0513 e cumva “Umbra lui Mircea la Cozia”?
NOU
Tot aurul din tezaurul prostilor, adica al romanilor, a fost topit si suflat pe diverse obiecte din Rusia. Am o intrebare, cate grade erau in Rusia in zilele astea? Nu de alta, dar vad o gramada de dudui in fuste carora se pare ca le e cald.
NOU
pentru când ajungi acasă:
imdb.com/title/tt0318034/
filmat dintr-o suflare
NOU
As merge la Sankt Petersburg macar pentru o zi si o noapte: pentru Ermitaj si pentru o rusoaica! 🙂
NOU
Superrrrrrr pozele.
NOU
unde gasesc si eu un live stream pentru Rapid – dinamo ?
caut tot netu, si numai articole pe bloguri sau siteuri sportive gasesc… frumos din partea lor sa includa in titlu live sau live stream 😐
NOU
Live stream Rapid ‘nam0 =6 6 p0arta in kasa 🙂 multumit? Thatguy? why so serious?
NOU
“Imi venea sa iau unul si sa fug”
nu te-as fi admonestat…orice roman ce face pe romanu’ in rusia de fapt nu face pe romanu ci se zice ca-si ia partea lui din tezaur… :))))
NOU
Multumim pentru poze! Ma bucur ca ai renuntat sa le faci cu panarama aia de telefon. 🙂
NOU
Prea mare, adevărat totuşi şi, culmea, nu se vaită că n-ar avea bani să-l întreţină. Presupun că nu îţi fac figura, ca la Peleş ca, după plata celor 50 lei pentru intrare (atât era acum ceva timp!) să te trezeşti că mai mult de jumătate din palat este închis din motive doar de ei ştiute.
NOU
Iguana » nu, totul este deschis si costa 40 de lei:))) si ermitajul se pisa pe peles cam de pe luna, asa
NOU
Sa stii ca Ermitajul este cel mai bogat muzeu din lume, nu Louvre-ul cum se spune, pentru ca toate operele de acolo apartin muzeului, pe cand la Louvre multe apartin unor colectionari care le lasa spre a fi vazute de toata lumea.
NOU
In aceasta vara am fost intr-un stagiu de practica la Ermitaj, si va pot spune ca muzeul este pur si simplu magnific, o frumusete rar intilnita, mai ales ca eu l-am vazut din alt punct de vedere, nu ca simplu vizitator.
Nu trebuie de uitat ca Ermitajul nu e doar arta ci si istorie, are niste colectii minunate de istorie, arheologie, in special cele egiptene.
Daca aveti ocazia vizitati-l, caci nu o sa regretati.