tuse

Aseară, la farmacie, unde încercam să prind ultimul lot de Voseptol, împotriva tusei groaznice cu care ne-am căptușit toți, farmacista m-a informat că sigur e ceva în aer, că toți oamenii tușesc.

Mi se pare normal, suntem în țara lucrului bine făcut, ori tușim nemțește, până la capăt, ori deloc.
Tușiți? E epidemie de măgărească?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

84 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Stai sa întreb consoarta

  2. #7

    eu tusesc de vreo luna…. de cateva zile bag in mine acc efervescent, parca e putin mai bine… dar tot trezesc toata casa noaptea cand ma apuca …

    • #8

      tuse mai ales noaptea si sa tina asa mult – vezi sa nu fie tuse convulsiva, adica naspa, e necesar un exudat

  3. Eu nu tusesc, fata mea, care e cea mai sensibila dintre noi, n-a mai tusit de cateva luni…. o fi ceva in aer, dar n-a ajuns pana in sudul Bucurestiului.

    • #10

      Normal, are si tusea mandria ei! 🙂

      Iarta-ma, dar nu m-am putut abtine.

  4. #11

    Nu e doar epidemie de tuse e vorba de modul de viata.

    1. Cate grade ai in casa?
    2. Care e umiditatea in casa?

    Pe scurt, ziua 22-23 de grade MAX in casa, daca poti mai jos e bine.
    Umiditatea 40-60%.

    La noi merg caloriferele non-stop, romanu sta cu 24-26 de grade in casa (in chiloti), aerul devine ff uscat, nu aerisim!
    Aerul uscat irita caile respiratorii si de aici tusea, gura/nas uscat.

    Cand iesi afara de la 25-26 de grade la temperaturi negative, racesti instant!

    P.S. Pe umiditate recomand midificatoare Venta; le-am icnercat pe toate, doar astea au mers.

    Bafta!

    • #12

      Spui ca doar Venta a functionat. Cum ti-ai dat seama ? Intreb serios. Eu am Philips nano cloud si nu simt absolut nici o diferenta acum cu el, fata de inainte, fara el. L-am pus sa mentita umiditatea la 50% si senzorul lui arata inainte de sa-l tin pornit o umiditate de 45 la o temperarura in camera de 19 ° (noaptea), 22 ° ziua. Eu nu simt nici o diferenta. Ce anume ar trebui sa simt ?

    • #13

      Deduc ca e mai sanatos sa traiesti saracut intr-un apartament de bloc din prefabricate. N-ai nici o problema cu aerul uscat. Din contra: curge condensul pe pereti…

    • #14

      Mircea tu ai condens pe pereti?

    • #15

      Nu caloriferele usca aerul ci aerul rece ce se infiltreaza in casa e prea uscat. Aerisesti mai des, ai mai mult aer rece si mai uscat.
      Umidificatoarele bune sint cele care pot sa mentina nivelul selectat si ajusteaza nivelul in functie de temperatura exterioara. Prea mare umiditatea cind e prea frig afara si apare condensul.

    • #16

      @Mihai 007 afara a nins, inainte de asta a ploat. Tot anul. A fost unul din cei mai ploiosi ani cred ca din ultimii zece, cel puțin. Nu înțeleg de unde uscaciunea.

    • #17

      +un “u” pe undeva, pe acolo

  5. Tuica de pruna face minuni si nici nu exista riscul sa te imbolnavesti de altceva..

    Cat despre tusea magareasca eu am observat o chestie. Daca faci in asa fel incat sa scuipi flegma aia care iti sta in gat, scapi imediat de tuse. Pe bune. Haraiti la greu si flegmati . Asa am facut eu la un moment dat, cand incepuse sa ma doara cumva, asa… si partea dinspre inima. De cand mi-am dat seama de chestia asta, tusele magaresti treceau in maxim 2 zile.
    Ar trebui sa fie un doftor pe aic, care sa ne explice care e legatura dintre flegma si tusea asta…

    • Daca pui la fiert macar un litru jumate din tuica aia,vin eu cu putin piper.

    • Bre, era vorba de tuse magareasca.
      Ce ziceti voi e tratament pentru tusea cu subinteles.

    • #21

      Moromete, inseamna ca nu ai avut niciodata tuse seaca. Zi mersi. Totusi sa-i spui unui copil sa tuseasca pana ii sar plamanii de la loc … Da, stiu, tu vorbeai de adulti.
      Totusi vreo 5-6 lingurite de miere cu hrean/zi.

    • Nu, nu e vorba de tusit fortat.
      E vorba ca atunci cand tusesti, parca ti se urca ceva in gat si ai reflexul de a inghiti acel ceva dupa ce termini de tusit… Ei, in acel moment, in loc sa inghit, fac in asa fel incat sa il trag in cavitatea bucala si apoi sa il scuip. E o chestie mucoasa, galbuie. Daca te cureti de chestia aia, scapi si de tuse.
      Eu am facut asa ceva din disperare, ca incepuse sa ma doara asa, in partea stanga, cand tuseam si simteam ca trebuie sa fie vreo legatura intre mucoasa aia si tuse. Si am scapat rapid de ea, dupa vreo doua saptamani de tuse magareasca.

    • Daca e iritatie in gat care provoaca tuse seaca, merita incercat gargara cu apa si lamaie. In jumate de pahar de apa, stoarsa jumate de lamaie si facut gargara de cateva ori pana se termina tot ce in pahar. Repetat 2, 3 seri la rand. Functioneaza doar daca iritatia e acolo in gat de o zi, maxim 2, pana sa devina infectie sau inflamatie severa. O stiu si eu de la un doctor, la mine a avut efect. Tusea cu mucozitati trece mai greu, sunt destule siropuri la farmacii pentru asta.

  6. #24

    Da. Eu am luat de la nevastă-mea, care la rândul ei a luat-o de la șef-sa. Behăi de vreo săptămână încoace, dar e drept însă că în afară de câteva decasept-uri nu m-am tratat.

    • #25

      True, și la noi în casa zici ca avem toți boala limbii albastre de la ala 🙂

    • #26

      O fi luat si Arhi tusea de la nevasta-ta…

    • #27

      Spiritul Crăciunului Mircea, e bine să împarţi cu alţii ceea ce ai. O gripă, o datorie la bancă, niște vecini nașpa… Tu doar grăiește, că vorbesc eu cu Moșu să îţi aducă.

  7. #28

    ai incalzire in pardoseala ?

  8. #29

    Da’ ai photoshopat poza din articol? Nu de-alta, da’ parca-i lipseste ceva din mana. Flaconu’ de Ambroxol sau asa ceva…

  9. Sunt foarte multe pneumonii, la toate varstele, cu tuse persistenta mult timp dupa. Multi pacienti cu bronchoconstrictie, care nu se amelioreaza fara aerosoli sau inhalatoare. Cred ca incepem sa platim pretul antibioticelor luate si prescrise anapoda.

    Este foarte important sa iei tratamentul potrivit tipului de tuse pe care o ai (la tuse uscata antitusiv si dropsuri pt. gat, la tuse cu haraiala expectorante), de cate ori trebuie, cat timp trebuie.

    • #35

      nush ce sa zic. ai mei nu mi-au dat niciodata antibiotice aiurea, de fapt, nici nu prea am fost bolnav, iar eu copiilor, iti dai seama ca nu le dau. cred ca o sa folosesc inhalatorul:)

    • #36

      pai nu trebuiau sa-ti dea tie, neaparat.
      au luat altii antibiotice aiurea si au ajutat in felul asta infectia sa produca mutatii rezistente la tratament(e). oricum, mai devreme sau mai tarziu, tot acolo se ajungea…

    • #37

      1.Vezi ca ai gresit linkul, atentie pe viitor.

      2. In completarea “razbunarii antibioticelor”: www.bbc.com/news/health-25654112

  10. Frate,nu stiu ce aveti voi, da eu ragai
    …cred ca de la carnati

    • #39

      Boei, p’aci când vii și te vaiti ca râgâi măcar spune că râgâi de la prea mult sex, suntem o comunitate de uameni decenți, ce dracu

  11. #40

    mama tuseste rau de vreo luna. am ous-o pe ACC azi si dupa revelion daca persista se va duce la spitalul de plamani de la Stejaris din Bv unde este o doctorita super -truper pe partea de plamani.
    De pe 25 am stat cu ea la masa, dar nu pare sa fie ceva f. contagios, din 5 pe langa ea nu ne-a apucat inca pe nici unul. E drept ca mai e timp, in functie de perioada de incubatie.
    La tuse d-asta de nu te mai lasa e buna codeina, doar ca acum stiu ca se da doar cu prescriptie ca e posibil sa iti dea dependenta.

  12. si noi tusim de o luna si ceva, la mine a ajuns mai greu dar ma incapatanez si nu iau nimic (pastile). dreg cu ceapa, usturoi si tuica. s-a mai ameliorat dar nu am scapat definitiv. astia dau in aer substante (cum fac rusii cu vremea) apoi baga la greu reclame pe tv si radio la pastilele minune.

  13. #42

    Incearca Baracka 450, este exceptional si natural pe deasupra.

    • #43

      @Crisia: vezi ca ai concurenta de la dr. Google.

      @Dorin: si clisma cu extract de ghimbir.

    • #44

      Total pe langa si flame. Baracka e testat pe propria mea piele si si-a dovedit eficienta avand in vedere ca am si o bronsita astmatiforma. Substanta activa e chimenul negru folosit de mii de ani. Ce-mi place cand sare cate-un nea caisa repede cu ura…Paulica vrei sa rivalizezi Spanacu’ in antipatie?

    • #45

      @Dorin: substanta activa presupusa a avea efectele respective este de fapt un amestec de compusi aromatici (nu insist pe denumirile lor) reunit sub genericul “ulei de chimen negru”. – atentie ca nu-i aceeasi mancare de peste cu uleiul esential de chimen negru.
      Este (potrivit profetului Mohammed) panaceu universal pentru orice boala mai putin moarte.

      Este util in “tusea magareasca” datorita proprietatilor antiinflamatorii si usor antihistaminice.

      Si aici (TE) intreb: ce faci daca tusea este simptom pentru altceva decat proces inflamator???
      Dai vina pe ‘al de sus?
      Te gandesti la vanzatorii de la tejghele (cookies in acceptiunea lui @va) si la intrebarile lor enervante?

    • #46

      Nu mai induce lumea in eroare aiurea….
      “O capsula Baraka 450 mg contine: Ulei din seminte de chimen negru (Nigella Sativa) 450 mg Excipienti: gelatina, glicerol, apa si lecitina de soia”

  14. #47

    Ceai de scai vanat – o lingurita la o cana; pus in apa clocotita si lasat nu mai mult de 4-5 minute, astfel incat sa fir auriu. Se poate indulci pentru cei mici cu putina miere. Testat.

  15. #48

    Ceai de scai vanat – o lingurita la o cana; pus in apa clocotita si lasat nu mai mult de 4-5 minute, astfel incat sa fie auriu. Se poate indulci pentru cei mici cu putina miere. Testat.

  16. Repet, sistemul nostru medical este cea mai mare rețea de afiliere. Iar facultatea de farmacie nu scoate decât vânzători la tejghea care nu sunt altceva decât cookies-urile marilor giganți pharma. Am rănit pe careva? Asta e!

  17. iar la subiect, ceapă coaptă cu miere. garantat 100%

  18. numai tuse? la mine e tot tacâmul, puţină febră – n-a fost decât o zi, ziua de Crăciun, nu mai zis nasul, zici că-i robinet, iar tusea … şi o senzaţie de-aia – fie că ai băut, fie că ai luat bătaie, nu e osişor să nu mă doară.

    • #52

      Simptomele sunt de viroza respiratorie.
      Stat la caldura, lichide (ceiauri), antitermice pentru febra (doar la nevoie) …

  19. #53

    Noi tratam tusea asa: ceapa taiata noaptea lângă pat; ceai de ceapa, nuca și tei ca sa spargă bine tusea apoi aerosoli cu prospan picături și ser fiziologic ca sa expectoreze. Și ceva acc (revigrip). Ar mai fi: ceai de lemn dulce, ceai de soc, o cârpa umeda pe calorifer și pui câteva picături de ulei esențial de pin, brad, menta sau eucalipt.

  20. #54

    La fiu-miu in clasă au fost câteva cazuri de tuse măgăreasca….vad ca pâna acum a fentat-o… îi dau zilnic cate o pastila de garlic de la Forever…după o luna schimb cu laptişor de matca de la aceeiaşi firma, şi tot aşa…

  21. #56

    La Iasi, doctorita mea obosita a zis cu un fel de lehamite ” E pneumonia asta comunitara” cand mie mi se parea doar o laringita. Am tusit o zi jumate de am facut febra musculara. Acu zic sarumana prospanului, tusesc mai omeneste, macar reusesc sa dorm si sa termin doua fraze fara sa ma innec.

  22. #57

    O saptamina nu mai dau pe aici, sa nu ma molipsesc!

  23. Lipseste ceva din poza ,mai precis din mana .

  24. #59

    2 adulti, 3 verisoare, pustoaica mea, prietenii ei, aproape toti….tuseeeeeeee frate, da tuse…Deci da, e epidemie!!!

  25. #60

    eu am astm

  26. #61

    Era sa-i raspund si lui @va dar nu cred ca merita efortul.

    @crisia: ma asteptam la un raspuns mai complet nu doar la o referire la rezistenta la AB; desi cred ca-i doar o tentativa de a scoate farmacistul din barlog.

    1. Rezistenta la AB nu e de neglijat dar la momentul de fata si in contextul dat nu cred ca este factorul determinant.
    2. Temperatura si umiditatea relativa din incinta: astia pot fi determinanti in conditiile precizate de @Andrei Bogatu mai putin partea cu umidificatorul. In casele “termopanate” cu simt de raspundere cea mai la indemana solutie e aerisirea zilnica (30-45′) – nasol pentru cei cu sistem de incalzire dintr-o bucata si casa de 300-400 mp.
    3. Praf & alergeni: sa nu uitam ca este o perioada in care din varii motive (preponderent socuri termice si alimentatie deficitara in vitamine) sistemul imunitar sufera (nu doar la varstele extreme: copii si batrani) si orice repliere post soc se face mai greu.
    4. Fumat (tutun): de cele mai multe ori, pentru a-ti proteja familia, iei o haina pe tine si iesi afara / pe balcon. Aprinzi o tigara si inhalezi fumul cu nesat (chestie calda care intra in sistemul respirator, destul de agresiva cu tesuturile – chiar daca plamanii unui fumator sunt destul de cenusii). Apoi tragi aer in piept – o gura de aer curat & rece. Guess what? Tesutul pulmonar si caile respiratorii ar striga la tine “ba coae’, esti tembel?” da’ nu pot.

    No hai sa vedem ce ar recomanda un “cookie al unui gigant pharma”:
    – ai grija la temperatura, umiditate (fara a da in paranoia), aerisesti zilnic, aspiri macar saptamanal si o lasi mai moale cu alergeni / tutun
    – cauti sa adunci un aport decent de vitamine in alimentatia zilnica, de preferat din fructe / legume nu din produsele chimice frumos ambalate de industrie.

    Nu functioneaza?
    Apelezi la un specialist.

    Antibiotice DOAR la recomandarea specialistului si DOAR daca acesta respecta protocolul (nu stii care-i protocolul, suni un prieten; n-ai? ghinion.)

    Antitermice, antitusive, expectorante, fluidifiante, etc … doar cu recomandarea specialistului (fie el farmacist sau medic). Stiu ca-s OTC dar combinate pot fi mai periculoase decat cel mai al draq Rx.

    P.S. @arhi la mine tusea a trecut in cateva zile (viroza respiratorie) cu:
    – odihna
    – portocale, clementine, lamai, rodii
    – paracetamol (pentru febra) – plicuri cu pulbere
    – ACC (efervescente) – sunt un pacient dificil
    – ceaiuri (ce-am gasit prin casa, inclusiv matase de porumb, cozi de cirese, tei, sunatoare, etc)
    – Carmol (doar uz extern)
    – Glenfiddich (de-o seama cu subsemnatul) – doar uz intern

    La mine sursa a fost viroza; fct de sursa conduita terapeutica se poate modifica inclusiv in privinta aportului de alcool pentru uz intern.

    • #62

      O sauna pe saptamina timp citiva ani in copilarie si nu stii ce-i tusea. Si asta o zice unul care a fumat 26 ani in praful de pe santiere.

    • #63

      @mircea: legenda urbana. O radiografie pulmonara recenta si poate te cred.

    • #64

      ITN. M-am lasat de fumat de 6 ani+. Si e pe bune cu sauna: cind eram copil tin minte ca am avut nopti intregi de tuse. Apoi m-au dat ai mei la inot si 10 ani am facut regulat sauna, cu scufundare in apa la 14 grade, tavalit prin zapada. De atunci nu mai stiu ce-i tusea (si prin familie se tuseste zdravan cind e sezonul).

    • #65

      OTC, Rx, protocol si alte rahaturi… @Paul, cu totii stim sa citim un prospect, mai rari sunt aia care inteleg toti termenii din el (majoritatea trecem pe la farmacie sau facultatea Carol D. doar in vizita. Toata pledoaria asta pentru ca m-a intrigat PROTOCOLUL. Care este acela? Sau e ceva secret? Da si tu din casa!

    • #66

      @mircea: ma bucur sau aud. Nu vad legatura cauze-efect …
      @eu din EU: in forma simpla este vorba de 5 elemente care conduc la decizia de a administra AB:
      – febra (prezenta ei mai multe zile, imposibilitatea de control sub tratament cu antitermice)
      – durata starii de rau (mai multe zile)
      – culoarea sputei (galben, verde)
      – aspectul cailor aeriene superioare
      – antibiograma.

      Orice “specialist” care iti recomanda antibiotic fara sa fi parcurs toate cele cinci elemente de mai sus ar trebui inlocuit.

      Pentru specialisti exista protocoale clare de prescriere (chiar daca par a fi usor citibile si usor de pus in practica chiar si de un neantrenat crede-ma ca nu-i atat de simplu – in prima mea garda la UPU am avut un caz extrem de grav cu utilizare irationala de AB, iar un alt prieten din copilarie a decedat in urma cu cativa ani ca urmare a unei IFI extrem de agresive survenita pe fondul unor complicatii ale unei banale pneumonii).

    • #67

      Saru’ mana. E bine de știut

  27. #68

    Acum depinde de ce tuse ii ?
    Daca tusea ii cu dureri in gat ii dam cu tinctura de propolis si primele rezultate le avem dupa 24 de ore.
    Daca ii o tuse seaca ii dam miere cu hrean, sau daca are copilul sub 4 ani, ii dam sirop de ridiche neagra cu miere. Ii usor de facut, dar iti trebuie timp si rabdare.

  28. #69

    66.66% din familie a tusit. Eu timp de 7 zile inainte de Craciun, apoi tot eu din 23 decembrie pana n zilele noastre. O pneumonie tratata gresit urmata de o faringo amigdalita in curs de vindecare. Sper.
    Prea multi colegi de munca veniti cu muci la servici, imposibil de evitat si o imunitate de cacat a subsemnatului. Acu’ halesc propolis c si baraka chit ca trebuie sa le fur. ☺

  29. Re poza:falseaza sau se antreneaza?

  30. Mda, nevastă-mea a răcit cobză. Tușește de aproape o săptămână, iar abia aseară a apucat-o răceala.

  31. #72

    Mda, s-a bășit mireasa…

  32. #73

    vrei sa vina cmunistii, ha?! lasa ca stiu eu, mic cmunist ce esti de-l regreti pe ceausica!

    sa nu te increzi tu in puterea germaniei de a sclavagi o natiune? nu se poate…

  33. Vedetzi ce se intampla daca nu stati si la tara?
    *Eu astazi imi incepui ziua cu o tuiculitza fiarta, matze si ceva pecie fripta. Pe urma iesii afara si dedei lucerna la iepuri. Cand trageam de lucerna aia mi se pravali in cap toata zapada stransa pe folia din varful capitei.
    *Dupa iepuri am maruntit niste lemne sa fac focu, ca s-a luat al batran de mine de cum i-am intrat in casa, ca de ce le-am taiat asa mari, ca nu mai poate sa umple soba ca lumea cand este jar in ea.
    *Venit varu cu un miel alb in brate si l-a dat pe mana nepotilor sa-l mangaie si sa il pupe, timp in care noi am mangaiat si pupat niste pahare cu tuica si vin si am mai imbucat niste prajituri.
    *Plecat varu cu mielu asa ca m-am apucat sa cur 4 tarne cu porumbi in scop de huroaie pentru porci. Am dat si niste porumbi la iepuri, sa ma ajute cu curatatul pentru gaini.
    *Amintit ca s-a rupt placajul la sanie si necajit ca nu am cu ce-l inlocui, am mancat niste cornulete si baut niste vin. Atunci mi-am amintit ca am niste placi groase, ramase de cand am facut parchetul, pe undeva…. N-am facut nimic ca nu am gasit surupuri. Doar am trasat liniile de taiere si gaurire.
    * Asezat la masa pe la 11; intre timp venit neamuri in valuri… mancat, beut, vorbit politica, beut, vorbit agricultura, beut, vorbit meteo, beut, vorbit de munca in strainatate si cei de pe-acolo, amintiri, beut, si tot asa iar pe la 15 m-am dus la culcare foarte destept. ai batrani au ramas sa se lupte cu vinul mai departe
    *Sculat la ora doua dimineata, citit pe aici,,, iesit pe afara sa scutur trandafirul… vazut ca a inghetat apa si amintit de apa iepurilor, ca nu aveau prea multa si ca trebuie sa fi inghetat-asa era. Incalzit apa si turnat la iepuri-cica asa se procedeaza pe ger, sa le-o dai caldutza, sa aiba timp sa o bea.

    Acu nu mai pot dormi. Ma uitam pe pozele de pe FB si am bagat de seama ca unul dintre nepotii mei e leit Ponta 🙂
    scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10646671_10204937991348198_7528989943322670382_n.jpg?oh=7fd7b8492201bee36bc634a846e34cbe&oe=5535307D

  34. #80

    Dupa doua laxativa n-o sa mai indraznesti sa tusesti .

  35. #82

    Tusea din perioada asta e un fel de pistol cu apă pentru mine. Eu am tușit constant, cu episoade destul de astmatice, din iulie până în septembrie. Luat antibiotic, sprayuri, chestii trestii, se ameliora câteva zile și revenea la fel de perseverentă. A trecut de la sine după vreo 4 luni. Nu știu ce-a fost, dar a trecut.

    Sfatul ar fi să renunți la pastile, orice e mai mult decât paracetamol strică. Am băgat în mine o grămadă de pastile de mic copil, iar acum dacă ar trebui să mă tratez după cum spune doctorul, aș merge cu sacoșa de pastile după mine mereu. Ceai cu multă lămâie ftw. 🙂

  36. #83

    Si eu care credeam ca Spanacul e primul pe lista la antipatici… aparent mai avem un doctoras-wannabe sau rezident pe al sau nume Paulica, care simte nevoia acuta sa-si etaleze cunostintele medicale pe bloguri. Sa fie oare altruism sau mediocritate / nebagare de seama la locul de munca? Sau poate un simplu asistent care se viseaza doctor?

    • #84

      Tin intrucatva la o parte a comunitatii arhiblog-ului. Pe unii dintre ei ii cunosc via @arhi, pe altii din alte contexte (profesionale sau nu).
      Atunci cand vad toti neaveniti ca-si dau cu parerea pe un domeniu in care unii (nu doar din RO) zic ca-s “highly qualified” caut sa limitez potentialele pagube.

      Urmareste-ti expunerea:
      – produsul e “…exceptional si natural.” GRESIT
      – substanta activa ” … chimenul negru” GRESIT
      – argumentul terapeutic “e folosit de mii de ani”. NU E UN ARGUMENT STIINTIFIC PE BAZA CARUIA SA INITIEZI O CONDUITA TERAPEUTICA.

      Facts:
      – “O capsula Baraka 450 mg contine: Ulei din seminte de chimen negru (Nigella Sativa) 450 mg Excipienti: gelatina, glicerol, apa si lecitina de soia” (chiar tu ai dat copy-paste din prospect 😉 ) – si uite asa dispare mitul cu natural; daca esti confuz iti precizez ca e voba de excipienti.
      – faza cu substanta activa am mai spus-o: chimenul negru e planta, semintele sunt partea din planta supusa extractiei, uleiul obtinut poate sa aiba diverse compozitii in functie de procesul de extractie utilizat; in functie de compozitie, produsul finit poate sa aiba diverse intrebuintari.
      – argumentul terapeutic: tusea este doar un simptom; pe termen scurt poti sa alegi antitusive / expectorante (fct de tipul tusei) desi recomandarea ar fi de identificat cauza si utilizat o conduita terapeutica tintita asupra cauzelor nu doar asupra simptomelor.

      Last but not least: produsul la care face referire este un SUPLIMENT ALIMENTAR fabricat in Egipt.