Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calității serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiți să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, prețurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, prețurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive.

De fiecare dată când citesc așa ceva, și e doar începutuL, mă gândesc la oamenii care, după ce a apărut ordonanța lui Orlando, aplaudau ca niște pinguini, da da, foarte bine, să intre în ei, ne-au distrus economia!

Se pare că, în românia anilor 2019, există oameni care încă mai cred că taxele impuse de stat sunt plătite de firmele respective și că ele nu se vor regăsi în factura finală către consumator. Ceea ce e, pur și simplu, delicios de naiv și denotă o încremenire în comunism de-a dreptul fantastică.

Nicio companie, niciun SRL, niciun PFA nu lucrează pentru tine, stimate tovarășe cetățean. Toate chestiile astea există pentru că niște băieți cu bani, în cazul corporațiilor, sau niște băieți naivi, în cazul SRL-urilor românești, au luat decizia de a încerca să facă bani din ceea ce știu mai bine. De asta există orice companie din lume. Pentru ca deținătorul ei să facă bani altfel decât lucrând pentru altul.

Digi e doar începutul. Noile taxe puse de PSD ca să aibă de unde să plătească pensiile se răsfrâng asupra tuturor companiilor, nu doar telecom. Băncile nu vor anunța, din cauza secretului bancar și din cauză că sunt șacali, dar toate serviciile bancare vor crește. Vor apărea mici comisioane de 50 de bani, de 1 leu, unul colo, altul dincolo. La milioane de clienți, banii ies rapid. Toate serviciile vor crește, fiecare cu puțin, dar suma totală, la final de lună, mmm… Și toate aceste taxe se vor duce la Dragnea, ca să poată să o simtă pe interior pe domnișoara ce îl iubește aprig zilele astea.

În altă ordine de idei, nu pot decât să râd, văzând cu gigabitul costă 40 de lei în românia. În UK, 30 de lire internet ADSL de 20 mbps, download de vreo 2.5 MBps. Nici nu credeam că mai există internet pe linia telefonică. Se vinde inclusiv internet limitat, gen 200GB, pentru nevoi puține.
Și toată lumea e mulțumită, are impresia că așa e normal, ăla e prețul internetului.

Asta înseamnă piața de oligopol. Câteva companii mari au acaparat totul și țin prețurile sus, fără să mai facă niciun fel de dezvoltare. Pentru că e nerentabil să o facă, cât timp câștigă extrem de mulți bani vânzând internet scump și prost, cu investiții zero. După ce Teszari va reuși să vândă Digi către vodafone, așa cum dorește de câțiva ani, vin vremuri foarte nasoale pentru internetul românesc. Veți vedea cum brusc, prețurile de acum vor deveni o amintire scumpă.

Foarte scumpă.

Later edit: A inceput.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

60 comentarii Adaugă comentariu

  1. in ultimul timp doar stirile de la ora 5 aici.numai de naspa,scumpiri,psd,romani prosti etc,horoscop,o sa vedeti voi,fraierii de ati votat psd si sunteti in ro.

    • #2

      Am observat si eu acelasi trend, din pacate cred ca vanitatea il cam domina zilele astea pe stimabil

    • #3

      si tu vii aici pentru gifuri, nu?

    • Cetin, vezi că a venit weekendul and people need their fix.

    • #5

      Arhi baga repede poze cu tzatze ca realitatea deprima si nu e fain sa sperii omu pe ciment ca se lasa cu cucuie.

  2. #6

    Scumpirea internetului e cea mai mică problemă a ordonanței tâmpiților ăștia. Să vezi ce mișto va fi când se vor scumpi energia electrică și gazele naturale.

    • #7

      Se apropie. Maxim februarie o sa se majorează tarifele,
      Pretul energiei in sine a crescut cu cel putin 30 % in ultimul an. Plus taxa pe cifra de afaceri care va fi aplicată de cel putin 2ori (producator si furnizor) si iata încă 4% siguri… si dupa cum stii prețul energiei e în toate produsele.

      In orice caz aproape ii plâng pe aia de la autoritate care trebuie sa dea contracte reglementate. Astăzi erau albi la fața: dacă dau pret mic la casnic ii dau producătorii în judecată, dacă dau mare ii ia partidul la ****

  3. Stiu ca internetul e de cacat peste tot mai putin la noi, dar stai sa inteleg. Alea 30 lire pentru ADSL e de exemplu nu? Ca daca aia este mainstream netflix & comp cred ca merg ca la tv-urile vechi. Cat e un net decent pentru streaming, macar 1080p?

    • #9

      nu e exemplu, e maximum disponibil in majoritatea locatiilor. merge streaming, e ok

  4. #10

    Stai stai stai putin. Vrei sa zici ca toate companiile astea sunt interesate doar de facut profit si nu sunt de fapt o adunare de multi oameni cu acelasi hobby???
    Ne dai lumea mirceabadiana peste cap…

  5. #11

    Da, si mi imi dau lacrimile cand vad preturi de genul 40 lei la fibra… Aici, pe la mine, ma chinui cu un 25Mb pentru numa ~65 lei ( sau sa scriu 14 E ca sa e moda in romania)

  6. #17

    Simt un aer editorial à la SOV

  7. #18

    deci imi creste abonamentul la net cu 50 de bani… interesant…

  8. #20

    daca la urmatoarele alegeri castiga USR + Ciolos + PNL cu un usr-ist sau ciolos premier si da OUG care anuleaza masurile lu teodorovici ce se intampla ? scad preturile la loc ?

    • #21

      Nu, raman la fel. Si viata ta tot grea o sa ramana. Ce o sa se schimbe: ar fura pesedistii din banii publici mai putin si mai greu.

    • #22

      Corect. Ar fura mai putin si mai greu ptr c-ar avea intaietate la ciordit ailalti. Ca doar nu stau saracii pe bara gandindu-se cum o sa faca bine tarisoarei. Stau cu geana pa visterie cum sta vulpea cu geana pa gaina.

    • #23

      Jenel: sa stabilim niste stări de fapt. Daca tu ești un ciorditor care “sta ca vulpea cu geana pe găina sa stii că majoritatea nu-i asa.(si nu-i nici găina). Sau poți să argumentezi că nu, tu nu ești ciorditor, ești doar psd-ist (că-i vrei pe ăștia mai departe). Asta înseamnă totuși că ești ciorditor

    • #24

      Nu mai scad.

      Pana una alta, civilizatia e aia cum o vedem: viteza internet mediocra/submediocra, preturi mari.

      Daca asa ne civilizam, asta e. Nu internetul iti tine de foame, acoperis deasupra capului si alte utilitati. Nu pentru internet au plecat milioanele de oameni din Romania pentru un trai mai bun fiindca internetul nu intra la categoria de trai.

  9. #25

    Eu le-as arata tarifele astea de la digi (convertite in lire) ‘uite ba ce net avem in EU aia din care vreti voi sa iesiti’ doar ca sa faci misto de ei, poate se razgandesc.
    Eu ma ingrozesc la cate scenarii si incertitudini sunt discutate la mine la job legate de relatia comerciala cu UK, de la ‘nu se schimba nimic’ la ‘suntem fututi’. Noi, nu ei ca ma doare in fund de ei, la noi toate articolele in presa sunt de genul vai ce va pati englezu’ daca iese din EU fara acord dar nici unul cum afecteaza firmele din RO (normal, ca sunt traduse de la ei si pe ei ii doare de ei nu de altii).

  10. #26

    Dar ce ar fi sa nu mai cumpere romanii produse Nestle o perioada? Se poate trai si fara napolitane Joe si Nespresso.

    • #27

      de ce? ca se pun la adapost de jaful PSD?

    • #28

      Acest comentariu este exact esența revoltei românului față de orice i se întâmplă: “Nu vrei să-mi dai? Lasă, bă, că oricum nu-mi trebuie.”
      @Nema, partea cu ăia 300 și ceva de angajați care vor îngroșa rândurile asistaților sociali ai sărit-o? Sau crezi că afacerile gen firme de transport și curierat, curățenie, furnizori de materie primă etc. care aveau contracte cu fabrica respectivă nu vor avea de suferit?
      Îi doare pe Nestle undeva că nu mai mănâncă căteva mii de troglodiți napolitanele și cerealele lor.

    • #29

      Sunt șanse de peste 50% să fie o decizie internă ce are a absolut 0 legătură cu dragnea și politicile PSD. Întreabă niște prieteni corporatiști în poziții de director sau vp la companii cu fabrici, dacă ai :), vei fi uimit de cum se iau deciziile astea.

      PS mue dragnea, se știe…

    • #30

      Pentru ca nu au responsabilitate sociala. Ia un pic de boicot, ca D&G in China sa vezi ce se schimba treaba.

    • #31

      Dacă nu “pedepsesc” romanii care fug de binele din România, de ce sa pedepsesc o firma care vrea sa facă profit, a calculat, a văzut mediul stabil din România (ahahahah) și a văzut ca iese pe minus dacă rămâne?

  11. #32

    Nu zic că e ok să plece corporațiile, dar de Nestle chiar ne putem lipsi:

    www.zmescience.com/science/nestle-company-pollution-children/

    • #33

      Cine zice că ne putem lipsi? Se închide fabrica, nu dispar produsele lor din rafturi.
      Băi, unii dintre voi parcă nu sunteți reali!!

    • #34

      Citește articolul și numai vorbi prostii.

  12. #35

    Maestre, despre apa calda inexistenta in comuna bucuresti nicio vorba? pute naiba pana in Franta de la bucurestenii nespalati care pe 5 iunie 2016 au fost la mall si mare pentru ca votul lor oricum nu conteaza.
    Ahahahahaha, nu vorbeam serios, doar vroiam sa rad un pic ! :))

  13. #37

    Era clar ca asa o sa se intample… Dar am o nelămurire, nimeni, tv, ziare, net, nu lămurește un aspect : cum au reglementat țările cu apa caldă diferenta destul de mica intre dobanzi la banci? Nu cred ca băncile din Franța, Belgia (zi si tu 2 tari) nu ar dori sa ofere imprumuturi cu 12 si la depozite doar 1….

  14. #38

    @animaloo: de-ar fi in Romania toate celelalte lucruri ale Australiei si internetul de 3 ori mai prost si mai scump decat la ei… mare lucru ar fi!

  15. #41

    mi-ar placea sa se scumpeasca doar pt oligofrenii aia care au stat ca idiotii, in perioada asta, 8 ore in coloana pe drumul spre munte dar nu au avut timp 20 de minute sa voteze!

  16. #42

    fie vorba intre noi pretul internetului de la rds a fost frumos mult timp (sau ati uitat preturile de inainte de 2016 ?… www.capital.ro/rcs-rds-taie-preturile-la-internet.html = chiar daca a fost marketing stunt pentru noi clienti, 3 ani a fost bine-venita “reducerea”)

    fiecare furnizor de servicii mareste preturile anual sau la fiecare 2 ani… pentru ca inflatie si “nevoi de dezvoltare infrastructura”… asa ca #6 “stop bitching”

  17. Scumpiri, salarii mai mici cu aproape 7% pt IT-isti (compania iti garanteaza salariul brut), etc.
    Văzând de la cât de mulți dau muie la PSD acum, ce poate fi mai clar că românii nu încep sexul cu o muie, ci se lasă direct futuți, că apoi mai vad ei, din păcate.

  18. Pe digi storage nu-ti poti modifica adresa de mail. “Dezactivati contul si creati altul nou!” :/

    • #50

      digi storage ala nu chiar cea mai inteligenta fasole din pastaie. nu stiu cum sau pe ce suport e facut, dar urla a anii 2000

  19. #51

    Eu am 80 de megabiti cu 37 lire pe luna in Manchester, pret decent, oscileaza inspre 100mb uneori si nu am probleme nici cu streamul 4k pe netflix. O problema o am cu reteaua de cacat pentru ca trebuie sa platesc line rental la openreach pt. ca in loc sa investeasca in modernizare prefera sa plateasca daune si amenzi la ofcom de £450 mil lire. De banii aia puneau retea de fibra catre proprietate la minim 10 orase mici-medii ca marime.

  20. #53

    Va dati seama ca fara avantajul asta de a avea netul rapid si accesibil pentru toti( accesul la informatie defapt), noi nu am fi progresat atat in domeniul IT?! Si sa lovesti in corporatii si in telecomunicatii, cand tu nici infrastructura nu ai… Pai aia era singura cale de progres, acolo in mediul virtual, ca in asta real, pe strazi, pe langa, prin orase, pe la sate vai de capul nostru la ce nivel josnic suntem.

  21. #54

    Ma amuza cum toata lumea sare de cur in sus ca pleaca Nestle. Auzi ca “a inceput”, lol. A inceput din 2016 de cand compania a decis sa-si mute activitate in Ungaria. Din 2016 pana in 2018 numarul angajatiilor a scazut de la 900 la 368. Nu zic ca ce se intampla e bine, e doar comica manipularea ce se intampla.

  22. #55

    Nestle a plecat pt ca nu vor sa ofere salarii decente PUNCT. Forța de muncă s-a reorientat prin alte părți /meleaguri.

    • #56

      da, fix de aia. s-au mutat in ungaria, unde sunt aia plătiți mai prost.

    • #57

      Pai tocmai aici e cheia: in Ungaria sunt platiti mai bine si exista forta de munca.

    • #58

      intelegi ca nu e nicio logica in ce spui? au plecat de aici ca sa dea salarii mai mari in ungaria, care are de 3 ori mai putina populatie? ba, v-a spalat antena 3 creierele ca la maimuțe

  23. #59

    @animaloo – te uiti prea mult la Discovery Channel 🙂 e mai periculos traficul rutier in Australia! animalele alea salbatice pe care le vezi tu la Discovery Channel nu vin sa se “intalneasca” cu tine…
    In plus, chiar traficul rutier din Romania este mai periculos decat acei serpi veninosi, crocodili etc. 🙂 As da la schimb traficul din Romania pe “salbaticia” din Australia 🙂

    @arhi: n-am prins 55 C. Erau doar ~46 C la Uluru. In Sydney insa era un confortabil +28:+33 C, cer senin…

  24. #60

    am semnat gigabit cu digi pe 2 ani. ca se scumpeste cu 2 lei e o veste buna pt mine. daca imi aplica scumpirea (desi scrie clar in contract ca nu modifica pe perioada contractuala) atunci sunt liber sa renunt la ei