#YouTooTrump?

Odată cu valul de acuzații de hărțuiri sexuale jurnaliștii și-au amintit că Trump a fost acuzat de 11 femei că le-ar fi hărțuit sexual în timpul campaniei electorale. Nimeni nu pune la îndoială faptul că poate unele dintre ele au vrut atenție și bani, cum nimeni nu pune la îndoială faptul că Trump nu pare chiar un mascul elegant și manierat (pentru alte impresii recomand privirea expresiilor faciale ale nevestei când e alături de el). Poziția oficială a Casei Albe? Toate femeile mint. Președintele e președinte și are dreptate.

Mâine o să te trezești mai devreme

La noapte se dă ceasul înapoi. Deși mulți se bucură și spun “yes, dorm mai mult cu o oră!”, de fapt majoritatea o să se culce mai târziu, o să-și umple ora aia cu altceva (ceea ce n-ar fi rău dacă ar însemna recuperarea sexului pentru care nu s-a găsit timp în ultima vreme) sau se va trezi înjurând pentru că, din obișnuință, organismul îi va trezi la aceeași oră ca în oricare altă zi. Cred că cei care aveți copii mici sunteți fericiți.

#colectiv

Mai știe cineva câți ani au trecut de la colectiv? S-a schimbat ceva în sistemul de acționare în caz de urgență, în spitale? N-ați mai văzut jerbe la nunți și baruri în locații greu accesibile sau greu de evacuat?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    În cazul colectiv ora s-a dat cu 3 secole înapoi. La ce declarații au fost, ce acțiuni au urmat şi cum s-a stins totul…m-aş putea simți în Evul mediu. “We have the technology” but sã moarã mama dacã va zic cum”

  2. #2

    Am citit articolul fetei de la colectiv, publicat pe hotnews. Ceva de vis. Oamenii aia de la spital sunt in continuare relaxati si fac pe medicii. Sunt curios cum reuseste sa se abtina parintele fetei sa nu se duca sa le rupa creierii recitind calvarul prin care a trecut copilul propriu. Nu mai zic de cei care nu mai au copiii.

    • #3

      Am citit si eu articolul fetei de la Colectiv.
      Citeam si mi se facea rau. Ma mai opream din citit, din cand in cand, sa injur si sa iau cate o gura de aer. Ma enervam.
      Citeam amintirile fetei de acum 2 ani, adica din vremurile noastre, dar parca citeam intamplari din anii ‘90. Nimic nu s-a schimbat. Absolut nimic. Pe langa incompetenta ministrilor si a managerilor de spitale, te lovesti si de lehamitea si lipsa de empatie a majoritatii cadrelor medicale.

    • ba s-au schimbat. am avut zeci de clienti care au investit zeci de mii de euro in modernizarea corespunzatoare a cladirilor pe care le administreaza. au facut-o de frica, dar au facut-o. problema e ca de obicei la stat, nu la privati. iar in sistemul medical treaba nu merge nu numai din cauza politicienilor romani, ci si din cauza europenilor, de exemplu austriecii, care au blocat spitalele regionale ca nu le-au convenit lor ca nu-si luau ei banii. acum 2 ani a fost o intentie foarte serioasa in a demara 3 spitale regionale care ar fi fost cele mai moderne din tara. pana acum ar fi inceput executia. ati auzit ceva de ele?

    • #5

      >cauza europenilor, de exemplu austriecii, care au blocat spitalele regionale ca nu le-au convenit lor ca nu-si luau ei banii

      Du-te ba. Cum plm au blocat austriecii construirea de spitale in Romania?
      Clar aia care s-ar fi dus la AKH sau cum plm ii zice se duceau la spitalul regional din Rosiori, daca exista.

    • pai eu eram fix acolo cand s-a intamplat. stiu ca pentru cei mai slabi mobilati mental europa este taramul magic al ingerilor care doresc binele romaniei, dar noi nu ii lasam, doar ca in realitate lor li se rupe de noi.

    • alea 3 spitale regionale erau cluj craiova si iasi, nu la rosiori. si da, ar fi avut sectie de arsi. daca imi aduc minte erau programate pt 2020, 50% bani europeni, care au ramas la ei.

    • #8

      Deci sunt de vina austricii ca n-au dat bani romanilor sa-si faca spitale regionale, de parca aveau vreo datorie la voi.

    • radu: n-ai inteles. romanii aveau banii de proiectare si pentru intocmirea documentatiei pentru obtinerea fondurilor europene. deja se lucra la intocmirea temei si la identificarea nevoilor de servicii medicale si numarului de paturi pentru fiecare zona. craiova si iasul deja pusesera la dispozitie terenurile pentru constructie, pe care le-am si vizitat personal si am dat acordul. nu banii erau problema in faza asta. doar ca la un moment dat inainte de demararea contractarii, a intervenit o firma de consultanta apropiata a guvernului ciolos care a zis: “voi romanii nu stiti sa faceti documentatia ca sa obtineti fondurile deci o vom face noi pentru o suma de vreo 30 de ori mai mare.” ministerul sanatatii a aprobat, acordul cu institutia romana care ar fi trebuit sa se ocupe de asta a fost anulat si nu s-a mai facut nimic.

    • #10

      Pt. PCH

      Si atunci romanii n-au mai facut nimic asteptand sa apara cele 3 spitale regionale? Doar asta era solutia?

    • #11

      nu stiu, am iesit din proiect. intreaba-i pe vlad voiculescu sau pe ciolos.

    • #12

      Asta cu preturi de 30 de ori mai mari e bagata de la tine cel mai probabil. Ma indoiesc ca in stadiul ala se discuta despre pretul lor.
      Pe de alta parte cand Voiculescu a spus ca nu suntem pregatiti de transplanturi de plamani au sarit toti antenistii cu spume la gura ca e tradator de neam. Ghici ce? A avut dreptate. Nu face nimeni transplant nici acum. Cand au spus ca barocamera de 3 milioane de la Floreasca nu are nicio treaba cu arsii, ghici ce?
      A avut dreptate. Acum a inceput o urmarire penala.
      Acum ministrul zice ca e in orar cu spitalele, chiar pe repede inainte. Austriecii fac acum consultanta?
      www.dcnews.ro/spitale-regionale-florian-bodog-ne-mi-cam-foarte-repede_555886.html

    • #13

      eu vorbesc doar de ce am vazut si auzit eu. si suma e pe bune pentru ca la stadiul ala stiam cat va costa proiectarea riomaneasca si austriecii au spus cat estimeaza ei ca va costa serviciul lor. deci nu e de la mine, e de la ei.

    • #14

      Las-o, bai, jos ca macane.
      Poi nu stiu cum e in alte parti, dar la Iasi smenul cu terenul ala era mai mare decat ce rahat mananci tu acolo. Cea mai buna idee, amplaseaza un spital care deserveste toata regiunea intr-o zona in care ca sa ajungi, indiferent de unde vii, trebuie sa traversezi tot orasul (cu traficul de rigoare) si sa te bagi cu ambulantele pe niste stradute cu o banda dus, una intors, care sunt in permanenta blocate de masini bara la bara. Dap! N-au vrut austriecii.

  3. toata chestia asta cu schimbatul orei e un mare chix. Stresul de acomodare bate toate castigurile.

    Benjamin Franklin a avut prea mult timp liber.

    • Of, ce greu o sa ma acomodez luni dimineata sa ma trezesc cu o ora mai tirziu!

    • #17

      Aam citit ca schimbatul orei a aparut in America in primul razboi mondial, ca sa mai faca economii la curent. Ma gandesc ca de atunci s-o mai fi schimbat situatia. Poate ar trebui sa mai examinam avantaje/costuri si sa luam o alta decizie

    • #18

      Daca si asta e stres, ce naiba o sa faci cand o sa vina rusii peste noi?

    • #19

      @Mircea, nu știu cum funcționezi tu, dar eu resimt schimbarea orei vreo săptămână.

  4. #20

    bp in ora lor de iarna, in afara de bugetari, cine dracu mai lucreaza 8-16? la 16 e intuneric, termini la 18, cplm faci 2 ore de intuneric? te chinui, aia faci!

    • #21

      ora de iarna e ca sa tii boii in jug nu ca sa faci oamenii eficienti si fericiti.

    • #22

      de fapt ora “de iarna” este ora reala. aia “de vara” e decalata.

  5. #23

    #colectiv. n-am cunoscut pe nimeni dintre cei care au fost acolo, au ars acolo si au murit acolo insa zilele alea au ramas cu mine de parca ar fi fost ieri.
    m-am simtit atat de parte dintre acei oameni incat am simtit nevoia pur si simplu sa merg ulterior acolo cand nebunia momentului s-a stins doar sa vad, atat si nimic mai mult, sa vad locul, sa vad piata aia Bucur, trotuarele alea pe care copii, ca mine si ca voi, s-au asezat asteptand ambulantele in timp ce pielea se scurgea de pe ei.

    am vazut atunci nu doar o tragedie a unor sute de oameni ci o tragedie a tarii, a sufletelor inocente, victime ale nepasarii si indolentei romanesti.

    cred ca atunci mi-am pierdut cu totul increderea in romania sau mai degraba a fost ca o trezire din ignoranta cotidiana si confortabila a zilei serviciu-acasa.
    am vazut pentru prima oara realitatea cruda in care traim. nu e ca si cum pana atunci nu constientizam starea societatii dar atunci am vazut-o si am simtit-o.

    ce-a urmat, uitarea…si batjocura teribila, musamalizarea si implantarea lui “lasabahcamergeasa” pentru ca jegurile umane, vinovate de toata tragedia, sa scape si sa prospere, m-a facut sa-mi doresc sa evadez din tara pe care o alesesem la paritate cu Canada in urma cu ceva ani buni.

    ulterior mi-am concentrat toate fortele pentru a pleca din tara si imediat dupa protestele din iarna lui 2017 am plecat.
    am plecat si am jurat ca nu ma mai intorc in romania, nici daca va fi sa nu am ce manca aici, sa dorm sub poduri, sa agonizez de dorul rudelor ramase acolo.

    pentru ca nu am pierdut pe nimeni la #colectiv dar am pierdut cu adevarat speranta in romania si stiu sigur ca si un pod de autostrada, incalzindu-ma la focul butoaielor voi avea, inca, o speranta.

    #colectiv? da, ne amintim de colectiv si-mi voi aminti etern la fel cum imi voi aminti ca in 2016, vreo 80% din populatia tarii s-a pisat pe mormintele si pe ranile inca dureroase ale celor din #colectiv si stiu ca maine, n-ar ezita sa se pise si pe mormantul meu.

    • Sincer, mi-au dat lacrimile citind ce ai scris. Dar nu putem sa plecam toti, trebuie sa luptam, noi de aici si voi de-acolo, sa luptam impreuna!

    • #25

      La 23 de ani cand am ales romania in defavoarea canadei credeam ca pot sa fac(em) asta, credeam ca e suficient potential in societatea romaneasca si in cercul meu de prieteni incat sa infaptuim noi schimbarea pe care vrem s-o vedem in tara.
      Cum spunea o carte…”tanar fiind, visam sa dau totul peste cap, am realizat ca acum sunt eu cel dat peste cap”.

      da, toti prietenii mei plecasera unul cate unul iar eu inca ma ambitionam sa fiu observator pe la vot, sa indemn lumea sa voteze, sa tractez un sofer ramas in pana in mijlocul intersectiei sau sa adun hartiile de pe munte.
      insa pe masura ce trecem de 30 si ne indreptam spre 40 ne dam seama ca am mai pierdut din forta si din entuziasm, ca sunt si altele care conteaza si ca distractia din centrul vechi si caterinca nu ne vor da de mancare si nu ne vor proteja atunci cand poate vom nimeri cu motocicleta intr-un canal lasat deschis pentru ca nimanui nu i-a pasat.
      mai presus de toate, incepi sa te gandesti si la ce lasi in urma pentru copiii tai si-atunci te gandesti de doua ori sau poate ca uneori pur si simplu ai nevoie de un #colectiv care sa-ti dea o palma si sa te trezeasca.

      chiar zilele trecute ma uitam cum trunchiul copacilor a fost protejat cu o folie izolatoare si apoi un sarcofag de lemn pentru ca scoarta copacilor sa nu fie afectata in urma unor lucrari minore care se faceau in jurul lor. gradul de grija pe care o societate il arata copacilor si animalelor se va reflecta invariabil in gradul de grija pentru cetatean al unei societati iar in romania acesta este 0 de la copac la cetatean.

      anyway, long story short, cred ca fiecare are momentul lui de trezire, trebuie doar sa existe declicul necesar.

    • Am 37 de ani si eu inca adun hartiile de pe munte, strada si peturile din apa…sincer, si eu as pleca maine dar nu vrea sotia…si cum viata ei e a mea si viata mea e a ei, astept sa se convinga si ea.
      Multumesc de timpul acordat si explicatii.

    • #27

      Urasc cu spume adunatul gunoaielor din natura. Inteleg si aprob sa plantezi niste copaci, s ajuti un om, dar sa strangi dupa toti mitocanii si manelistii? Asta e prostie pura si pretioasa. Ar trebui aplicata legea, date amenzi, statul sa se asigure ca le colecteaza si sa vezi cum s-ar micsora cantitatea de gunoaie din natura de la an la an

    • Ce kkt sa mai zic?! 🙁

    • #30

      Exact si povestea mea, inclusiv datele, exprimat mult mai bine decat as fi putut-o face eu. Am amanat prea mult plecarea pentru idealuri ce mi se par acum spre idioate.Mi-e foarte dor de cunoscutii care inca mai sunt acolo, de familie si prieteni, de locurile natale, dar daca faci un pas inapoi si privesti lucrurile per ansamblu nu stii daca sa izbucnesti in plans sau sa te duci sa omori pe careva cand citesti ce se mai intampla acolo.
      Cred ca povestea fetei care a trecut prin drama Colectiv in spitalele romanesti merita mult mai multa atentie decat share pe Facebook, in afara de chinurile la care a fost supusa ea, nici nu pot sa incep sa inteleg prin ce au trecut parintii si cei apropiati, nu stiu cum atatia parinti au avut puterea sa se abtina de la violenta pentru chinurile la care au fost supusi copiii lor.

  6. #31

    2 ani de la Colectiv in care lucrurile merg mai prost.

  7. Ora se schimba, viata trece, quantizez al doilea comentariu pe acest sait. Sa curga minusurile daca nu ma distrez eu la o nunta plina de tovarasi porniti la drum din prea-iubitul Dheli

  8. #34

    Iubito, uite, am facut sex 63 de minute.
    Tampitule! S-a dat ceasul inapoi cu o ora!

  9. #35

    Cica in teorie dormim mai mult.
    In practica, ne-a trezit copilul la 6.40, ca vrea clatite.

  10. #38

    ‘ai sa-mi bag pula

    le-am rezolvat pe toate in rromanica si e cazul sa-i dam lectii lui trump
    noi astia pielea pulii, natia care-si bate femeile mai des decat le fute

    despre colectiv numai bine, s-au luat masuri zdravene : avem exercitii de evacuare odata la 6 luni si ….atat

  11. #39

    grupul parintilor cu copii mici iti ureaza un calduros si sincer hai sictir!
    *treziti la 5.15 fara sa avem habar ca s-a schimbat ora :))

  12. #41

    1. legat de trump. e un marlete, da tot parca-i mai bine ca a iesit asta si nu clinton.
    2. nope, ma trezesc exact la fel. (ps, sa mor ca acu aveam impresia ca-i 4-5 dupa amiaza)
    3. 🙁

    • #42

      re 1. E clar mai bine. O gramada keep yelling ca-i marlan, ca-i prost etc. BS, “concursul” nu a fost cine-i cel mai fin/destept/frumos. Votul a fost intre Hillary si Trump. Iar Donald asa carnat cum e el, e mult mai bun pt America decat Clinton.

  13. #43

    Vad ca scriu toti despre colectiv. Nu stiu cum e in alte locuri, dar eu m-am pregatit mai bine acasa – incerc sa fiu pregatit macar sa ies in siguranta din casa in flacari, curat mai des cosul de fum, am instalat detectoare de monoxid si de foc. Despre spatiile comune din hoteluri si restaurante iarasi pot spune ca par sa investeasca mai multi bani in sisteme de evacuare, usi de iesire, detectoare si senzori: de exemplu eu frecventez un hotel in Bucuresti care pt prima data anul asta are senzori inteligenti de fum pe holuri, genul ala de senzori tip smart.
    Lucrez de asemenea intr-un domeniu unde construiesc ferme. Daca pana la colectiv regulile ISU erau optionale desi obligatorii, toate fermele noi de dupa colectiv trebuie sa aiba bazine de incendiu si alte sisteme de siguranta.
    Avem enorm de mult pana departe, in special pe partea de spitale si politicieni, totusi cred ca singurii care-si iau meseria mai in serios sunt cei de la urgente. Si vorbesc in cunostinta de cauza, unchiul meu e voluntar la un sistem de urgenta din Italia, iar la ei SMURD-ul din Romania e privit ca un exemplu de urmat…

  14. #44

    #grabherbythepussy

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.