Am o mică nelămurire.
Anul acesta e ceva la ofertă, dacă recunoști că te-ai dopat, în ciclism? Pentru că, în ultima perioadă, apar dopeurii precum ciupercile după ploaie, nici una, nici două, pac, încă unul care a recunoscut că s-a dopat. Și nu cred că e întâmplător, doar că nu reușesc să pun degetul pe motiv.

Oare va deveni ciclismul un sport al purității, curățeniei și a luptei împotriva doppingului?
Ha-ha, ce-am mai râs…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Lance Armstrong a mai dat un interviu, pentru Cyclingnews (da-mi voie sa dau si link: www.biciclistul.ro/2013/01/31/inca-un-interviu-cu-lance-armstrong/) in care a spus, printre altele, ca ar trebui sa se formeze o comisie speciala, la care sa mearga toti ciclistii care s-au dopat si unde sa se faca marturisiri complete. Sportivii respectivi n-ar pati nimic daca ar iesi in fata si ar recunoaste.

    Ii zice Truth and Reconciliation Commission.

    Si mai zice Lance Armstrong ca nu exista nicio generatie de ciclisti in care sa nu fi existat dopajul.

    • #2

      Emilian…comisia aia nu e propusa de Armstrong. E propusa de USADA si a intrat deja in functiune. Orice ciclist care marturiseste, nu pateste nimic acum. Miza e sa ajunga la marturisiri despre dopajul lui Armstrong de dupa revenirea in ciclism (2008/11) pe care ciclistul nu a recunoscut-o. Daca ajung acolo, Lance face puscarie!

    • #3

      Alex, care e chestia, de ce-ar face puscarie pentru un dopaj din perioada aia? Care e, adica, diferenta fata de anii dinainte?
      La modul serios intreb.

    • #4

      @ Ingrid: celelalte s-au prescris. Cele din 2008/11 inca nu!

    • #5

      Priceput, mersi! 🙂

    • #6

      Las si un link aici apropo de comparatia tipurilor de controale doping care se fac in ciclism si in tenis, spre exemplu:

      www.istoriafotbalului.com/dopatii-se-roaga-sa-fie-descoperiti-dar-n-are-cine-sa-o-faca/

      @Arhi: e de pe site-ul meu, il poti sterge daca nu e potrivit!

  2. #7

    sa credem ca prostii intr-o solidaritate fata de Lance?

  3. #8

    stii cum e la fotbal : “adversarul si-a dorit mai mult victoria” , aici e “adversarul s-a dopat mai mult”

  4. #11

    Ciclismul are unul dintre cele mai stricte controale din sport, dar asta doar de cativa ani. Se vede si pe mediile orare ca se ia mai putin decat pe vremea lui Lance. Cam toti marii campioni recenti au fost prinsi dopati la un moment dat, ceea ce arata ca antidopajul merge oarecum.

    • #12

      De aia nenorocitul asta a reusit sa minta o lume intreaga.

  5. #13

    Ciclismul a fost si a ramas un sport al cobailor! Lucru care nu e neaparat rau avand in vedere ca imbina sportul cu stiinta :)) Eu le-as da si cate un premiu Nobel pentru contributii deosebite aduse stiintei farmaceutice.

  6. #14

    In secunda in care un sport a ajuns un potential business – s-a cam terminat cu sportivitatea…
    A castiga cu orice pret e noul motto… La fel ca in business 🙂

    Banii au stricat treaba… si nu numai in ciclism – in toate ramurile sportive in care se baga/se castiga bani.

  7. #15

    sa-i dopam pe toti si sa urmarim noul sport. zic eu. au si biologii/chimistii dreptul la un concurs al lor. tot concurs e

  8. #16

    Imi aduc aminte de Andreea Raducan,.. care pentru o pastila a patit cea patit, iar astea sunt ,, ingeri’’ daca recunosc…daca Armstrong era roman ne bagau inapoi vizele…

  9. #17

    Un idol trebuie urmat pana la moarte!

  10. #18

    Intreba cineva mai sus: “de ce-ar face puscarie pentru un dopaj din perioada aia?”. Raspunsul e simplu: in “perioada aia”, Lance A. facea parte din echipa US Postal, adica echipa postei americane, care e finantata din bani publici, prin urmare Lance si ceilalti din echipa s-au dopat pe banii contribuabililor americani, ceea ce in US e problema grava, nu ca la noi… In rest, toate bune si frumoase – cei care urmaresc fenomenul si practica sportul asta stiu ca asemenea performante nu se pot obtine fara dopaj, iar practica va continua in diferite forme. Ciclismul e un fenomen de masa (nu in romania), in unele tari are traditie, investitii si expunere comparabila cu fotbalul, prin urmare exista un interes in a scurma rahatul, desi toata lumea stie ca nu poti alerga 2500km in 3 saptamani de mare tur la acele cote de performanta. Nu apar dopajul, nu vreau sa moara si capra vecinului, dar poate ar fi interesant de sapat putin si pe la alte sporturi, cum ar fi fotbalul, atletismul sau inotul, daca tot vorbim despre sport curat…

  11. #19

    De la Gino Bartali si Fausto Coppi incoace toti “contenderii” erau dopati. Eddie Merckx avea ketchup in loc de sange. De Indurain nu zic nimic ca e idolul meu.
    Totusi, nu se poate nega talentul marilor ciclisti. Un exemplu perfect este Axel Marckx, fiul marelui “canibal”. Daca se putea face mare performanta doar din dopaj, Axel ar fi fost mai mare decat taica-su. Din pacate pentru el, nu a avut talentul tatalui sau.

    • #20

      Evident, toti marii campioni, dopati sau nu, sint mari talente, ajutati de fizic, psihic si mii de ore de munca inimaginabila pentru un om normal. Unii au impresia ca daca iei un gigel de pe strada, il dopezi si il urci pe biciclete, castiga tour de france din trei pedale. Ce vreau sa spun este ca intr-un univers paralel ideal, fara dopaj, tot indurain, coppi sau lance ar fi fost cei mai tari.

    • #21

      Intr-un univers paralel fara dopaj tot Indurain si Lance ar fi fost cei mai buni? Si atunci s-au dopat pentru ca…?

      Ei nu concurau toti gigeii de pe strada.

    • #22

      @msrp: un mare tur e o mare afacere. sponsori, timpi de transmisie in direct etc. De-a lungul vremii, pentru a maximiza timpul in care un sponsor apare pe ecran, prin bannere, tricourile personalizate ale ciclistilor sau pauze publicitare, etapele au inceput sa fie din ce in ce mai lungi si mai dificile, in timp ce corpul uman, chiar si foarte bine antrenat, nu mai facea fata. Solutia la care s-a apelat o cunoastem, tacerea ciclistilor si a medicilor a fost cumparata cu salarii si bonusuri de milioane platite de sponsorii in cautare de publicitate. Asa au aparut “eroi” care castigau tur dupa tur, cota lor crestea, sponorii se bateau pentru a avea o vedeta care sa traga toata echipa pe primele locuri in clasamente. Toata lumea era fericita: fanii isi adulau eroii, spectacolul televizat aducea zeci de milioane de consumatori de publicitate, ciclistii de top castigau mici averi. Masinaria asta complicata tuseste acum, dar va continua sa functioneze…

    • #23

      @Andrei Pasa: Aici te inseli. De-a lungul anilor numarul de kilometri parcursi in tur este mai mic. Acum este in jur de 3500 dar ani buni a fost peste 4000 de km, chiar 5000.

      Oricum nu gasesc raspunsul la intrebarea mea. Daca Indurain si Armstrong castigau si fara sa se dopeze de ce s-au mai dopat? Nu faceau fata turului ca era prea lung dupa cum zici? Inseamna ca nici macar nu ar fi terminat, ce sa mai castige. Riscau sa piarda pentru ca erau altii care se dopau si eu nu o faceau? Iti dai seama ca sunt mii de ciclisti in lumea asta care nu se dopeaza si traiesc in anonimat pentru ca sunt aia 10, 20 , 100, 1000 care se dopeaza si sunt mari “campioni”?

  12. #24

    Acum o sa fie dat in judecata de sponsori ca au bagat bani in curul lui si i-a facut de ras, dopajul lui era destul de bine facut din ce am inteles, intr-un interviu a fost intrebat cine merita locul 1 si a spus ca de la 23 in sus ar fi merita locul 1 :), deja erau pe felie toti, din ce am inteles dopajul era ceva cu globulele rosii si albe, nu am citit asa ca nu stiu exact dar aveau doctori pentru asa ceva :).

    • #25

      Nu ai citit, nu stii mai nimic despre caz, dar iti dai cu parerea. Haleluyah!

  13. #26

    Am vrut sa spun ca nu am citit totul dar am capturat cateva chestii, m-am exprimat gresit, cat despre Blood Doping am avut dreptate, ceva de genul la EPO a folosit el care se considera tot doping. Si daca vrei sa-i aflu si pe ceilalti prieteni de doping pot face si asta, nu era singurul care o ardea asa, o sa-ti pun si interviul daca doresti.

  14. #27

    “Reconciliation” cu cine/ce mai exact?

  15. #28

    Tot de la dopaje mor si fotbalistii aia de 20 de ani, cand pica pe teren si fac infarct, desi erau perfect sanatosi. In ultimii 10 ani, vezi cum apare cate un sportiv de nicaieri, care spulbera orice record si culmea-i ca nu e niciunul pe care sa-l vezi cum evolueaza de la 13-15 ani, ci devine bun, brusc, de pe la 25-30 de ani.

  16. #29

    Vreau sa-l vad in puscarie. Nu pentru doping ci pentru mizeriile care le-a facut tuturor care ii contestau rezultatele si il banuiau de doping.

  17. #30

    Toata lumea ataca ciclismul pentru ca e un sport murdar. Toti rad de acest sport dar nimeni nu constientizeaza ca acest sport incearca sa se curete.
    Nimeni nu se gandeste sa arunce o privire in ograda Barcelonei de exemplu, acolo unde Xavi Iniesta, Messi si restul joaca vreo 60-70 de partide in juma de an la intensitate maxima, nimeni nu priveste spre natatie acolo unde au inceput sa pice recordurile unu cate unu, nimeni nu priveste catre atletism sau alte sporturi. Toata lumea blameaza doar cilcismul

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam