Am urmărit, ca și voi, evenimentele din US, legate de plecarea măscăriciului portocaliu (încă nu cred că e gata, chiar cred că e capabil de orice mizeria aia de om) și am urmărit o chestie la care nu știu dacă v-ați gândit.

Clovnul a pregătit tot circul ăsta încă de acum 2 ani, de când a început mișculațiile cu poșta, ca să poată spune că voturile prin poștă nu sunt ok. Tot atunci a început să numească judecători favorabili sieși la Curtea Supremă, echivalentul curții constituționale românești. În ultimul moment, printr-un noroc chior, zic unii, printr-un asasinat, zic alții, a scăpat de Ruth Bader, judecătoarea care menținea jocul puterii egal și și-a numit o judecătoare de casă în loc. Ultimul redneck în materie de convingeri, avea tot, antiavort, anti negri anti orice, își tatuase alabama și texas pe câte o bucă.

DAAAAAAAAR!
În momentul când li s-a cerut să certifice o ilegalitate atât de grosolană precum cea împrăștiată de Trump, toți judecătorii au fost de partea legii și a democrației, toți au pus mai presus US decât voința de moment a unui criminal nebun și l-au trimis la plimbare.

Ei, acum puneți în balanță asta cu ce fac boierii noștri super plătiți de la curtea constituțională. Amintiți-vă de Augustin Zegrean sau de judoka ăla cu față de clovn, care declarau constituționale toate bășinile lui Băsescu, nu conta ce, important era că ei erau sclavii lui băsescu acolo și acționau așa cum trebuie.
Amintiți-vă de ce fac acum judecătorii CC, cu majoritate PSD, cei care au trimis la moarte oameni fără să clipească, declarând ilegale măsurile de prevenire a covid și au scos din spitale bolnavi pe care nu aveai cum să îi mai ții acolo. Asta așa, ca chestie gravă, nu mă mai refer la zecile de decizii luate la indicația lui Ciolacu.

Asta e diferența dintre niște judecători adevărați, oameni care și-au dedicat viața slujirii legii și panaramele pe care le avem acum în CC și tribunale.
Aici ne deosebim, de aici pornește totul. De la respectul față de noi, țară, libertate, democrație, lucrurile care ne deosebesc de sclavi.

Lucruri pe care nu le avem. Dacă vreodată UE se satură de circoteca asta și își ia mâna de pe noi, ne vom întoarce 150 de ani în timp.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    sunt conditii extreme. EXTREME.
    ce mai conteaza -tu-el-ei?
    cum era spus: de unde baaaaaai?
    ACU: mai stai sau pleci din mizeeeria aia de tara-teritoriu ingradit de toate si tot.
    ??
    eu as pleca si-n secunda de ieri.
    ce pula te certi si mori incet acxolo?
    of, ce bine c-am scapat.
    nici nu stiu de ce ma agit.fuck me, romanian!

  2. Ce misculatii cu posta? Intreb serios, am amici pro trump si daca ma duc la ei cu asa ceva imi rad in fata.

    • #7

      Asa pe scurt prima data a inceput sa urle ca votul prin posta e foarte susceptbil la frauda si ca nu e bine sa fie folosit, in timp ce el si familia lui votau prin posta.
      Apoi a numit un “director” la USPS (posta de stat care se ocupa de alegeri) care a facut tot ce i-a stat in putinta sa puna bete in roate postei, a scos din uz masini automate de sortat, a demis personal a busit tot.
      Daca dai un google rapid gasesti gramda de articole.

  3. bine, omiti sa spui si ca, de fapt, corpul magistratilor din romania, cel putin in partea de sus a piramidei, e la butonul serviciilor… whereas, in state, si in alte state cu apa calda, nu exista asa ceva…

  4. #11

    “Favorabil” cuiva sau pentru ceva cam anuleaza principiul de impartialitate necesar in profesia de judecator.
    Eu cred ca a fost vorba despre altceva – teama de consecinte neplacute: riscul pierderii salariului sau a pensiei de magistrat (deloc mici acolo), a periclitarii viitorului copiilor si nepotilor care nu ar mai fi beneficiat de avantajul scolilor private scumpe sau al statutului parintilor.
    In Romania nu exista raspundere si consecinte. Si daca 50 judecatori ar impinge tara in haos, a doua zi se muta cu familiile in Elvetia sau Chile unde ii asteapta niste conturi deloc mici. Aia, pe acolo, nu iau in calcul sa lase sua si sa devina niste oarecare prin indonezia. Statutul si influenta le aduc destui bani fara sa devina infractori asa cum inteleg sa faca unii magistrati romani.
    Democratia iti da ocazia sa faci sau macar sa incerci sa faci orice, dar si platesti pentru ce faci rau. Nu se intampla prea des in Romania.

    • #12

      judecatorii curtii supreme sunt numiti oe viata. NIMIC nu ii poate atinge.

    • #13

      Nu prea cred ca serviciile US ar lasa vreun agarici care face nebunii (si o sterge rusinos), sa traiasca linistit intr-o tara bananiera. Il extrag serviciile de acolo cu cana de cafea in mina si-n pijamale, il aduc in 16 ore in US de oriunde s-ar afla. Americanii platesc taxe federale oriunde s-ar afla pe glob, respectiv diferenta dintre cuantumul taxelor locale, daca sunt mai mici, si cele calculate conform fiscalitatii americane. Doar daca renunta la cetatenie scapa de taxe, dar de tradare si incalcarea legii nu scapa. Unde poti merge sa scapi de mina legii americane? Rusia, Coreea de Nord, China, iar lista se termina aici. Oriunde in alta parte nu exista vreo greata sa intre niste comando-uri sa indeplineasca misiunea. In oricare din astea trei tari nu prea cred ca si-ar dori un american sa traiasca.

    • #14

      In general americanul e foarte mandru de profesia lui, indiferent care este aceea si nu prea face rabat. Este o atitudine care se cultiva din scoala si in familie. Copiatul, trisatul, atitudinea “flexibila” sunt strict descurajate si pedepsite. Daca ai o profesie buna si educatie financiara (tot cu scoala incepe) la 45 de ani ai destule rezerve si investitii ca sa nu mai depinzi de un salariu. Se cheama profesionalism, in adevaratul sens al cuvantului.
      La judecatori si politisti, in general functionari de decizie e si mai bine impamantenit. Aici politistul poate decide in majoritatea cazurilor comune, in functie de circumstante. Pana ajungi judecator la curtea suprema esti deja aranjat, exista o intreaga traiectorie. Nu exista risc aici, intreaga cariera este analizata de catre armate de oameni inainte macar sa ajungi in comisii. E ca la jurati 🙂 fiecare parte ii elimina pe aia indezirabili si slabi, deci numele trebuie sa atarne foarte greu pe propunere.
      Justitia este cea care impiedica expansiunea coruptiei, nu alte vrajeli. Politicianul se duce cu saru’mana la judecator.
      Sau hai sa spun altfel, te uiti la tipa aia Amy, ce curicula are si mai tine si o tarla de copii. Cine ar putea sa-si imagineze ca e “flexibila” la sugestii?

    • #15

      trump

  5. #16

    Curtea Constitutionala este acolo pentru a se asigura ca nu este incalcata legea fundamentala a tarii si drepturile cetatenilor. Si asta face. Extrem de eficient as putea spune.

    • #17

      E o diferenta enorma intre ce ar trebui sa faca si ce face de fapt…

  6. #18

    La noi sunt numiti politic tot felul de sobolani care nu au cine stie ce cariera juridica in spate (sau nu in domeniul constitutional), in timp ce la ei, chiar daca portocaliul a numit judecatori conservatori, nu si-a permis sa numeasca acolo idioti, iar acestia au o cariera in spate si nu isi risca reputatia dand solutii total aiurea. Mai degraba cred ca el a tras nadejde ca aia chiar sunt la fel de dusi ca el, nu ca o sa dea solutii le pe care le cere el doar pentru ca el i./-a numit.

  7. #19

    Eu sunt mai realist. Dupa primul meci Democratie 1, Populism/Trumpism/Dictatura/Proud Boys 0.
    Daca mai joci 2-3 d-astea e imposibil sa nu castige si “nebunul” vreun meci, oricum s-ar numi nebunul.

  8. #20

    Am urmarit zvarcolelile “stangii” americane si nu numai legate de nominalizarea Amy Coney Barrett. Rauri de kkt s-au revarsat asupra ei doar pentru ca are curajul sa aibe pareri conservatoare in chestiuni care rar ajung la curtea suprema, pentru ca are curajul sa fie alba si catolica in ziua de azi. Desi a zis clar ca filosofia ei la locul de munca este respectarea literei constitutiei, nu interpretarea ei in functie de ce e la moda azi. N-a contat, n-a contat nici ca mentorul ei tot asa gandea.
    Ruth este considerata o eroina pentru ca si-a adus convingerile personale in curtea suprema, dar de, convingerile ei erau d-alea corecte.

    Si iata ca nu a facut nimic din ce au acuzat-o aia ca va face. Isi cere cineva scuze? Isi cere o pla.

    Si nu sunt de acord cu majoritatea ideilor conservatoare, dar e foarte important sa respectam oamenii care le au. Personal sunt ateu, pro choice si anti religie, dar din cauza acestor “progresisti” agresivi creste extrema dreapta peste tot.

    • #21

      da, complet de acord, femeia isi face treaba excelent si e un profesionist. ce face acasa nu ma intereseaza.

    • #22

      Am urmarit si audierea ei in congres sau senat sau unde era. A fost intrebata daca e white supremacist si daca a agresat sexual pe cineva vreodata. Nu de catre presa, sa fim bine intelesi, ci de catre alesi ai poporului. A raspuns decent si politicos, fara sa-si piarda controlul, nu a cazut in capcana mizerabililor alora.

    • #23

      La fel de important e să punem lucrurile în context. Nu știu de ce-i plânge Radu de milă. Mi-a plăcut aia cu „curajul de a fi albă și catolică”. Maica Domnului pe cruce, ce mai! Deocamdată madam Barrett n-a apucat să scrie nicio motivare consistentă, să vedeți atunci ce porumbei albi plini de pace și iubire catolică o să debiteze.

      www.foxnews.com/politics/democrat-amy-coney-barrett-sexually-assaulted-someone

    • #24

      Man, nu-i plang de mila, doar sunt scarbit de nivelul la care se coboara aia de la care cica asteptam progres. Chiar o admir pentru ca nu se coboara la nvelul astora si nu-si ascunde convingerile.

      >>să vedeți atunci ce porumbei albi plini de pace și iubire catolică o să debiteze
      Sa vedem atunci, hai sa nu anticipam, stiu ca sunt destui care chiar isi doresc sa se intample asa ceva ca sa-si valideze propriile idei preconcepute, dar momentan nu e cazul.

  9. #25

    e ca expresia aia “oameni de stat”. la noi exista doar politicieni

  10. #26

    1. Procesul Tandarei a fost mutat din Slobozia. Nu puteau sa judece.
    2. Mutat procesul in Targu-Mures?! In fine: 1 judecatoare, 1 procuroare si 27 de avocate au reusit inchiderea dosarului. Nici asumarea meritelor muncii altora n-au fost in stare si noi facem teoria dreptului?
    3. E o judecatoare conservatoare care i-a dat o palma lui Trump si pe rever pe democrati? Valeu.
    Mi se plangea o bunicuta(fan RTV) ca se inchide Sectia speciala si nu mai ancheteaza nimeni magistrati. I-am explicat: o sectie sau zece sectii tot aceiasi magistrati sunt. Atat de speciali de nu sunt in stare sa se stearga la fund corect, trebuie sa cheme colegi la buda(CCR 2018?!).

  11. #27

    Adevarul e ca se putea si mai rau la noi… CCR ar fi putut sa declare neconstitutionalitate din pix la OUG14/2017 care a abrogat celebra OUG13. In rest sunt de acord, in general declara legile constitutionale sau neconstitutionale in functie de interese: s-a vazut cel mai bine la legile justitiei promovate de Ciordache, la pensii speciale, infiintarea SS si la “conflictul juridic” DNA-SRI, prin care s-au anulat o gramada de probe din dosare ce erau pe rol.

    • #28

      Pe bune? Asta era supararea ? Ca s-au anulat probele binomului?? Dar de faptul ca ne-am facut de cacat la nivel mondial ca am facut politie politica, ca am implicat serviciile secrete in politica penala si administrarea justitiei ,,,asta NU E SUPARARE?? FMM, nu stiam ca traiesc in Congo!!
      Da, este politizata. Da, trebuie reformata. SCHIMBATI Constitutia…a, nu vrem??? Ca poate baga nasoale de ghei sau mai stiu eu ce superimunitati sau n alte asemenea bazaconii…e mai bine asa?? Ramane cum am stabilit atunci.
      PS sa va iasa din cap ca magistratii din Ro, cu putine exceptii notabile, au creier SI ceva bun simt SI empatie fata de societate si problemele reale ale vietii…multe/mai putini…justitia cu buze rosii,,,sunt niste roboti care nu vad/aud decat legea si ce imi iese mie si ce bine o duc in bula mea cu venituri fabuloase si topt felulde avantaje si o viata de lux…profi gasesti in avocatura.
      In afara a lua licenta/masterat/doctorat in stiinte juridice presupune un volum enorm de munca si timp si bibleoteci si internshipuri si examene peste examene, sistemul fiind conceput in a asigura ajungerea la varf a celor care efectiv sunt profi si f bine pregatiti si cu f multa experienta de viata si practica judiciara voluminoasa.
      PPS ziceti mersi ca avem Curte Constitutionala, sunt o gramada de tari care nu au asa ceva.

  12. #29

    @Finch – hai sa nu idealizam ceva, uita-te la documentarul de pe Netflix cu Epstein si o sa vezi cum nimeni nu voia sa il ancheteze si cum ancheta a fost tinuta cat mai jos ca la final sa negocieze procuratura cu el ca de la sex cu minori, corupere etc sa recunoasca un caz de solicitare de servicii sexuale in urma caruia a fost inchis intr-o aripa particulara a inchisorii unde trebuia sa doarma noaptea si ziua era liber sa se duca la el la birou, sa se intalneasca in oras cu cine voia, etc.
    Da, dupa niste ani ceva s-a schimbat in ecuatie si in cateva luni de ancheta a ajuns sa se sinucida voluntar insa hai sa nu idealizam un anume model, oriunde un lumea asta cu cat esti mai sus cu atat esti mai protejat fata de lege, intr-un mod sau altul.