diana state

Și știți ce? Nici măcar nu o să scriu motivul, sunt sigur că fără a i se spune despre ce e vorba, se va simți de toți invidiată, de nimeni egalată.

Gândiți-vă că o analfabetă de genul ăsta scrie la un ziar financiar, educă poporul, modelează (sau mutilează) destine.

Nu pe ea aș da-o afară, ci pe angajatorul ei.

via PAH

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Decât atât ai avut de zis?

  2. da ceai bre cu femeea?

  3. #6

    Pe hotnews.ro sunt multe greseli gramaticale, litere lipsa .. hai in ca in articol mai treci cu vederea dar nici macar nu poti sa citesti si sa corectezi titlul inainte sa-l postezi pe site ?

  4. #7

    ce bă, a facut decât o greseala. ce voi nu a-ți greșit nici o data in veața voastră?!?

  5. #10

    capital, hotnews, ziare punct com…………… decat basisti

  6. #11

    noul iphone 6

    decat 4500 lei Iphone 6 128gb lte 4g alb

    decat 3500 lei Iphone 6 16gb lte 4g auriu

    decat 5000 lei Iphone 6 plus 128gb lte 4g alb

    decat 4000 lei Iphone 6 plus 16gb lte 4g alb

    DECATTTTTTTTTT

  7. cred ca doar aia care n-au fost in viata lor angajatori nu au idee cat de greu este sa angajezi. in romania competenta a disparut aproape cu desavarsire. cea mai simpla sarcina devine un test de netrecut pt angajatul roman. trimiti pe cineva dupa paine peste strada si se intoarce fara paine, cu banii pierduti, eventual mandru ca nu a dat masina peste el cand a trecut pe rosu.
    iar supravegherea si corectarea tuturor prostiilor pe care le fac angajatii este practic imposibila. nu exista timp, bani si finalmente oameni suficient pregatiti sa corecteze incompetentii. iar atunci cand ei exista, orice angajator cu capul pe umeri ii va folosi la chestiuni serioase, nu sa pazeasca idioti.
    iar treaba cu scrisul si gramatica…parca asta ar fi treaba sistemului educational ala performant, obligatoriu si gratuit. dupa vreo 16 ani de scolarizare…ne-am gandi ca asemenea greseli n-au cum sa se intample. se pare ca gandim gresit totusi…

    • E greu să fii angajator în sensul că poți să ratezi anumite (in)competențe ale candidaților, să-ți scape din ochi niște chestii pe care să le sesizezi pe parcurs, abia după ce ai angajat omul. Dar dacă angajezi un ziarist și tu nu te prinzi din interviu că ăla habar n-are limba română, înseamnă că ești prost turtă. E ca și cum ai angaja un șofer fără să-ți dai seama că ăla n-are permis de conducere.
      Și hai să nu mai dăm vina pe învățământ din cauza agramaților. Nu-ți trebuie facultate ca să știi să scrii. Doar gimnaziul terminat și nițică prezență la orele de gramatică.

    • adica vrei sa spui ca respectiva nu are gimnaziul terminat si nici nitica prezenta la orele de gramatica? posibil…ce sa zic…totusi chiar si un angajator prost turta nu ar fi angajat un “jurnalist” cu doar 7 clase.

    • #16

      Laura, un angajator care se respecta face o angajare cu perioada de proba de 3 luni. Mi-e greu sa cred ca in 3 luni nu-ti dai seama de competentele unui om. Daca angajez sofer ii cer obligatoriu la angajare permisul cu categoriile pe care le stie si de cele mai multe ori se cere si de la politie cam ce fel de lebada e in trafic.
      Iar ca sa stii sa scrii iti mai trebuie si multa citire, scriere…..bine ca se foloseste un calculator acum ca inainte dactilografele isi suceau ochii ca sa descifreze ce scria un jurnalist. Venea unul cu cate un fel de scriere de ziceai ca-i analiza cardiologica…..

    • #17

      E decat specialista in comunicare si relatii publice
      www.linkedin.com/pub/diana-state/21/690/231

      Asta e reclama pe fata la SNSPA si Spiru Haret, glorie mielului!

    • #18

      Scrierea si citirea se invata in primele 4 clase.
      Gramatica este deja avansata si se invata in gimnaziu.

      Vina nu este atat a cretinilor care trec prin scoala ca pestele prin apa, ci a idiotilor care permit asa ceva, indiferent de motiv: salarii mici, scoli vai de mama lor, educatia parintilor, miserupism absolut in cancelarii, copii razgaiati, fonduri de scolarizare, cote procentuale de trecere in anul urmator, etc.

      Dar cand ministrul Educatiei in rromanica este un ungur, poti sa-ti bagi pula in ea de treaba.

      Decat atat am avut de spus.

    • A ști să scrii ca jurnalist nu se referă doar la a ști să scrii corect gramatical. Presupune și să ai condei, să ai habar niște reguli de redactare și limbaj jurnalistic.

    • #20

      saracii angajatori romani care care ofera minimul pe economie si au pretentie la munca de calitate. apropo bah pch firma ta ce produse produce. tu ce ai adus nou pe piata. are departament de cercetare firma ta. managerul stie ce face? tu creezi produse noi? sau tu crezi ca tu ca patron bagi doar bani si scoti profit. in ce industrie activezi pch ca sa-ti verific firma sa va de ce e in stare? lol. si ia zi mah pch in ce domenii nu exista angajati de calitate ca in aproape toate domeniile sunt oameni cu cel putin un masterat care depun cv-uri la 200 de firme si nu gasesc de munca. hah. ia zi in ce domeniu….lol…daca esti patron gen becali

    • #21

      Laura nu trebuie sa fii prost turta cand angajezi pe cineva, exista si situatii cand ai rapid nevoie sa angajezi si atunci nu stai sa te mai uiti la detalii (decat poate dupa). Taica-meu cand angaja, le facea instructaj si aveau perioada de proba 3 luni. Daca in alea 3 luni nu stiau, nu invatau atunci era clar ca trebuia sa faca din nou angajari. Asta daca se putea lipsi de el. Dar cum in multe cazuri nu se putea atunci rabdare multa si speranta ca va invata.

    • #22

      @Laura: “A stii sa scri”-baga de seama cum scri, nu mai corecta pe alti!

    • #23

      @PCH un “jurnalist” cu doar 7 clase= un “jurnalist” cu decit 7 clase. :):):):):):)

  8. #24

    #decâtatât

  9. #25

    www.diseara.ro/ro/fun/bancuri/bancul-zilei-2013-11-04.html?top=4
    [quote]Vand karte de gramatik. Eu meam faqt treab-a cu ia.[/quote]

  10. Hai ma, esti rau. A gresit decat un pic 😉

  11. Mai greșește și ei că e tot oameni…cum zâc

  12. #28

    Vezi AICI! Click AICI! Bagă deştu` AICI!
    Nu mai decât trebuie să vezi ASTA!

    Yeah, right, jurnalism!
    Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns.

    • #29

      BONUS: Articol din categoria “Cariere şi educaţie”.
      FAIL pe linie!

  13. #30

    E şi ea decât o femeie. Intelectuală.

  14. #31

    Cum era sloganul? Garantat Vanghele la ex-ministresa invatamantului.

  15. #32

    Decat ca care e problema ?
    La un salaru minimu pe economie + tichete si belete + restu in natura, angajati cu limba romana la zi, canci.
    Ca sa te gandesti ca a gresit angajatorul inseamna sa il banuiesti decat de ceva cunostinte ale limbii oficiale.
    Io as banui mai degraba ca trebe mers (dat afara) pana la seful angajatorului, decat ca daca vrei sa dai de unu vorbitoru de limba romana mai putin aproximativa. Decat.

  16. Credeam că doar vânzătoarele abuză dedecât

  17. #34

    daca te iei decat dupa internet esti un telectual iminent

  18. Nu stiu ce scoala are dar daca e de economie sau ce mai deriva din ea, e scuzabil, ca din postura asta esti un fel de inginer asa… dar mai cacacios. Nu tre sa ai pretentii.

    Contabila noastra are in dulap un dosar pe care scrie “Salari” dar stie cu bancile si ailante chichitze.

  19. Credeam ca-i o super diva, ar fi fost singura explicatie ca un angajator libininos sa fi fost impresionat de aparente. Dar dupa profilul de facebook e do domnita normala.

  20. #37

    Da’ ce aveti cu saraca jurnalizda? decat ca nu numai romani este in tara asta.
    Nu stiu daca a mai avut greseli dar comparand cu alte ziare cam asta e standardul, de aia se indreapta poporul spre bloguri

  21. E o simpla greseala de punctuatie: “Angajatorii romani nu se grabesc sa faca recrutari, decat una.”

  22. #39

    Sint tare curios curios citi dintre voi folosesc termenul “doctora”.

  23. #40

    la minimul pe economie cat se da in romania mai aveti si pretentii.

  24. #41

    – Buna ziua!
    – Buna ziua!
    – Vreau niste cartofi…
    – De cat?
    – Da’ dom’le, decat cartofi!

  25. #42

    nu ma mira.
    de ani de zile vad expresii gen “se merita”, “ma risc” si rar i se zbate cuiva o geana, si inca si mai rar ridica cineva o spranceana.
    acum un numar de ani era o reclama menita sa fie “cool” (desi cool ar trebuie sa insemne altceva) si sa rezoneze cu tinerii, care zicea “castigi cat vrea muschii tai”.
    s-a vrut ironic sloganul, dar cate minti de copii mai putin initiati intr-ale gramaticii a pus in ceata?
    ca exact asta e beleaua, lumea, grosul, cei multi chiar iau de buna ce citesc si ca mesaj dar si ca forma.

    e socant sa vezi cum indivizi care nu cunosc bine limba lucreaza in presa scrisa, ce urmeaza, urangutani in televiziune?

    • #43

      Dupa cum zice si vorba populara pe care am mai regasit-o pe ici, pe colo:
      “e mai bine sa fi f*tut decat sa fii f*utut”

  26. #45

    Ăăăăăăăă, deci……DA!

  27. #46

    Lasa….ca si tu ai avut o problema pe tema Iurie Darie 😛

  28. Decat ca limba romana e grea, abia m-am invat cu ea inca de acum 30 de ani… e greu pt cineva care nu e roman. Doamna cu pricina e proasta, nimic mai mult :)) decat atat.

  29. Vrajeala, multa vrajeala, crede-ma ca am fost si eu la scoala, dar fac ce fac si-mi mai intra pe acolo pe unde .. cate-o prostie, de ortografie :)) In fine, lasa ca ei ii va place, ai promovat-o pana la urma :))

  30. E un fel de ‘ ia ziarul dupa masa’ ?

  31. nu citeste nimeni ziare financiare pentru a se educa, stai flex :)))

  32. #54

    Pentruca… cum zic? Decat umpic.

  33. #55

    Arhi, e decat o greseala. Pentru asta faci atata taraboi? 😀
    Legat de subiect: o profa cu care invatam felurite literaturi in facultate se oprea din citit foile noastre de examen in momentul cand gasea o greseala gramaticala/ortografica. Ne nota cu 1 si ne indemna sa mai citim, dar cu spor de data asta.

  34. Diana State la aprozar
    – Buna ziua. As dori niste cartofi.
    – De cat?
    – Da, decat cartofi.

  35. Ca ardelean (nu râdeţi) călătorind prin toată ţara, decât în bucureşti am auzit oamenii vorbind cu decâtul ăsta. Nu înţeleg decât nimic de ce e aşa de populară expresia. Decât nicăieri nu am auzit expresia asta decât în bucureşti.

    De ce? Sunt decât curios doar, n-are legătură cu nimic altceva, mă zgârie pe creier de fiecare dată decât îl aud.

  36. #61

    Ce e mai frumos este ca pe site a disparut articolul complet. ba mai nou Capital nu mai publica numele autorului ci “decat” Capital.ro asa nu se mai poate nominaliza persoana cidirect ziarul. Pardon decat ziarul.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.